Nasze wymarzone, wyczekane ciasne ale własne M :D

Zaczęty przez mika, 07 Maj 2008, 11:11:38

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

Kasia

wszystko mi się podoba :)

uwielbiam czerwienie i grafity

podłoga w salonie piękna :)

średnio podoba mi się ta w sypialni - za ciepła dla mnie do całego mieszkania

mika

a co mi tam polałam ci do równego :D teraz pisz co ci się podoba???/ a co nie :(

Kasia

Cytat: mika w 15 Lis 2008, 15:16:48
a co mi tam polałam ci do równego :D teraz pisz co ci się podoba???/ a co nie :(

no napisałam że ki sie wszytko podoba oprócz podłogi w sypialni
mamy podobny kolor w obecnym mieszkaniu i już patrzeć na nią nie mogę

a płytki Polcoloritu są piękne :) tylko musicie pamiętać że to gres i trzeba uprzedzić fachowca przed robotą - a i dokładnie oglądać każdą płytkę bo nam sie w tych jasnych szarych kilka błękitnawych trafiło i robotnik tego nie zauwazył
jak przyjechałam zobaczyć moja łazienkę to myślałam że zawału dostanę

mika

Kasia no właśnie czegoś zimnego na podłogę szukałam ale jedyne co znalazłam to orzech venosta z classena i nie podobał mi sie na żywo
ponadto sypialnia ma mieć trochę cieplejszy klimat i nie będzie taka oczojebnie kolorowa, ma być krem/beż z dodatkami fioletu, ale nie mogę znaleźć żadnych lamp które by mi się podobały takie w stylu glamour
pomóżcie?
jedyne co znalazłam co spełnia moje wymagania, poza finanoswymi to to

mika

Kasia te płytki z polcoloritu będą tylko ciemne, bo chce mieć szarą ciemną podłogę :D
a i jeszcze wymarzyłam sobie białe listwy przypodłogowe... tak wiem jestem szalona  8)

tusia

Życie jest dane człowiekowi tylko jeden raz, więc warto je przeżyć tak,
by nie odczuć męczącego żalu po latach spędzonych bez celu...

Guests are not allowed to view images in posts, please Register or Login

Kasia

Cytat: mika w 15 Lis 2008, 15:23:11
Kasia no właśnie czegoś zimnego na podłogę szukałam ale jedyne co znalazłam to orzech venosta z classena i nie podobał mi sie na żywo
ponadto sypialnia ma mieć trochę cieplejszy klimat i nie będzie taka oczojebnie kolorowa, ma być krem/beż z dodatkami fioletu, ale nie mogę znaleźć żadnych lamp które by mi się podobały takie w stylu glamour
pomóżcie?
jedyne co znalazłam co spełnia moje wymagania, poza finanoswymi to to

ja ci powiem że mi ten bukopodobny kolor to tak średnio do wszystkiego pasuje

a gdzie szukasz?
tylko w necie czy jeździsz po marketach budowlanych?

mika

Kasia jeżdze i szukam, oglądam w necie i potem to co mi się spodoba na żywo oglądam - tak wypatrzyłam te płytki polcoloritu :D
generlanie paneli jest bardzo malo w zimnym odcieniu... teraz modny teak, wenge i buk
a ten bambus w rzeczywistości jest mało bukowy ale rzeczywiście odcień bardziej ciepły niż zimny.... najwyżej zrobie taką samą podłogę co w salonie

Kasia

no podłoga salonowa również w sypialni to super pomysł brawo

mika

Cytat: Kasia w 15 Lis 2008, 15:30:09
no podłoga salonowa również w sypialni to super pomysł brawo

a będzie pasować do fioletu i do takiej tapety na jednej ścianie?
i właśnie nie wiem też jak rozplanować tą tapetę, chciałabym tą jasną położyć wszędzie... ale ta ciemna mnie tak kusi  8)

Kasia

jo_miekka

Mika, piękne kafle w łazience!
Reszta też mi się podoba, zwłaszcza ta ciemna tapeta, chociaż wszędzie to bym jej nie kładła.
Kolory: zieleń i czerwień nie moje do mieszkania, ale wzory bardzo ładne :)

nionczka

Super sa te kalfe czerwone w kwiaty, ale chyba wolalabym takie miec w lazience niz w kuchni bo w kuchni jednak wiecej zamieszania jest. Wolalabym je bardziej wyeksponowac niz wciskac meidzy meble.

zwierzatko_mojej_mamy

hej ho - ale nastukalyscie ;D

mi sie bardziej widza te czerwone bez bialego pomiedzy kuchnie
szare swietne

jesli chodzi o filetowa tapete to jesli to ma byc do sypialni to bierze bez wahania na jedna sciane - jak pan robotnik malowal sypialnie u nas na "bezpieczny" bezyk, to sie pytal, czego tak smutno i ze rypac nam sie nie bardzie chcialo lol

teraz sie okazuje, ze mial racje - tzn moze niekoniecznie w kwestii rypania, ale tak jest mdlo w sypialni, ze juz nie moge wytrzymac i caly czas mysle co by tam chlasnac mocniejszego kolorem ;)
oprócz marzeń, warto też mieć wódkę

http://metryczki.pl/
www.annawilk.pl

mika

zwierzatko_mojej_mamy no właśnie ja się zastanawiam czy aby nie zrobić tej jasnej tapety w pokoju a dodatki w fiolecie... bo sypialnia mała i boje ise że jak zrobie tą sciane w fiolecie i dodatki w fiolecie to już będzie za dużo... ale to jest jeszcze do przemyślenia
a tak w ogóle to zakładam firmę robiąca tapety bo bez kitu nic nie ma ciekawego w sklepach wsród tych wyrobów

zuzia

mika
świetnie wybrałaś!
ja bym zmieniła tylko 2 rzeczy (ale to ja :) )"
1. nie dawałabym takich samych płytek w kuchni i korytarzu, jakieś małe oddzielenie jest dobre
2. zmieniłabym wannę na bardziej opływową w środku, ale ja to lubię siedzieć w wannie po 2 godziny  :-[

mika

zuzia ale wanna to nie jest taka docelowa i nie widziałam jej na zywo więc nie wiem jaka będzie dobra
a podłogi w kuchni i przedpokoju nie mogę oddzielić bo czytałam że to zmniejsza pomieszczenia  :be: a u nas i tak miejsca jest mało lol lol lol
ale dzięki za rady  :flowers: przytul :smiley_kissblush:

zwierzatko_mojej_mamy

mika a ja firme robiaca szablony i tapety ;D moze sie zmergujemy? :>

www.annawilk.pl

elve

Mika
jeśli mogę się wtrącić z radami :)
przy takim małym mieszkanku (sama mam podobne) ważna jest konsekwencja i jednolitość stylizacyjna
wybierz sobie 3 kolory podstawowe do całego mieszkania, a 4 jako dodatkowy
twoja baza szary-biały-drewno będzie idealna!

uważałabym z dodawaniem kolejnych kolorów oraz wzorami wyrazistymi wzorami; nie dawałabym czerwonej listwy)

wanna piękna, wypróbuj i daj znać bo sama bym chętnie na taką się skusiła :)

mika

Cytat: zwierzatko_mojej_mamy w 16 Lis 2008, 13:39:49
mika a ja firme robiaca szablony i tapety ;D moze sie zmergujemy? :>

bardzo chętnie :D
Elvelve dzieki za rady polewam

elve

mika a swoją drogą ta czerwień jest boska, i zieleń też, a sypialnia szarofioletowa zalatuje..... :P dobrym pozyciem

mika

elvelve z tym pożyciem to już jesteś druga po Zwierzaku lol lol lol oj baby baby jedno Wam w głowach lol lol lol i mi też  :point_lol: :rofl1:

zwierzatko_mojej_mamy

to ja musze stanowczo wiecej fioletu wrzucic ;) dzisiaj obwinelam wezglowie lozka takimi lampkami kwiatowymi na sznurki z ikei, bo mie mam przy czym czytac, zeby chlopu nie walic po oczach jak spi ;) jak wszedl i to zobaczyl swiecace to zapytal "czy zamierzasz mi sie oddac dzisiaj przy tych iluminacjach ? " lol lol

www.annawilk.pl

mika

nionczka

Ja podlogi wolalabym w tak malym mieszkaniu bardziej ujednolicone. Jesli drewniana to jeden typ, podobnie z kaflami. Szczegolnie jesli sie spotykaja w jakims miejscu. Zeby wizualnie bylo jak najmniej roznorodnych materialów. Pozniej mozna oddzielac rozne czesci meiszkania elementami bardziej ruchomymi.

A silne kolory jak najbardziej polecam. Ale to w sumie zalezy glownie od osoby, ktora ma tam mieszkac. U mnie jest czerwony, pistacjowy, turkus i bez tego byloby mi bardzo smutno. Ale inne osoby moga spokojnie w bezu mieszkac. Wiec lepiej kierowac sie tylko i wylacznie wlasnym instynktem. I wiem z wlasnego doswiadczenia, ze ulubione kolory (bez wzgledu na to jak silne by nie byly) nie mecza.