Nasze wymarzone, wyczekane ciasne ale własne M :D

Zaczęty przez mika, 07 Maj 2008, 11:11:38

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

Kasia

mika9983 rób tak jak Ci się marzy

bo kafli szybko nie wymienisz :)

golinda

Cytat: kffiatek w 08 Maj 2008, 12:42:12
Na pewno pomogły mi tony magazanów mieszkaniowych przeglądane bez przerwy :)

tak, ja też wiem, że bez tego ani rusz
właśnie ostatnio siedząc u lekarza w poczekalni i przeglądając bodajże gazetę "PANI" znalazłam salon moich marzeń
potem wróciłam i zwinęłam gazetę  :-[

mika

ja mam gazet całe stosy, czasem się łamię bo w większości gazet jak pokazują jakieś meble to są dla mnie nieosiągalne cenowo... ostatnio widziałam np. boski narożnik w kolorze hot chocolate za nie całe 17 tyś zł

mika

bozena.dp

mika9983 dopiero teraz tu dotarłam i... GRATULUJE  brawo  brawo  brawo

golinda

nie, Mika, ta mi się jakoś nie podoba

a meble to chcę mieć wszystkie (jeśli to możliwe) z tzw. duszą
to nie sztuka iść do Almi Decor i kupić szafkę z udawanego palisandru
sztuką jest wyszukać prawdziwe perełki
zaczynam od poszukiwania kryształowego starego żyrandola i dużego stojącego zegara :)

mayagaramond

Cytat: golinda w 08 Maj 2008, 16:03:22
nie, Mika, ta mi się jakoś nie podoba

a meble to chcę mieć wszystkie (jeśli to możliwe) z tzw. duszą

to moze taka szafe:
"Man muß nie verzweifeln, wenn einem etwas verloren geht, ein Mensch oder eine Freude oder ein Glück; es kommt alles noch herrlicher wieder. Was abfallen muß, fällt ab; was zu uns gehört, bleibt bei uns (...)"

sonja

Widzę Golinda, że masz takie upodobanie do starych mebli jak moi rodzice:) Boże, jak mnie to wkurzało, że oni nasz dom urządzili antykami właśnie jak się przeprowadziliśmy:) kupowali od jakichś ludzi, ratowali niemalże przed spaleniem. a teraz mi się podoba i nie wyobrażam sobie inaczej:)

mayagaramond

Moja ciocia ma caly dom w antykach, to bylo zawsze jej marzenie, ale mnie sie nie podoba. Te meble sa ciezkie, ciemne. Chociaz pokoje sa wielkie to to i tak przytlacza. Ja z kolei lubie mieszac style i podobaja mi sie nowoczesne meble.
"Man muß nie verzweifeln, wenn einem etwas verloren geht, ein Mensch oder eine Freude oder ein Glück; es kommt alles noch herrlicher wieder. Was abfallen muß, fällt ab; was zu uns gehört, bleibt bei uns (...)"

sonja

Mojej mamie udało się właśnie zgrabnie pomieszać antyki z lekkimi, współczesnymi meblami:) ja będę miała na nowocześnie (dopóki mi się nie odmieni;)

elizapj

mika zuper te lazienki:)

jak tak piszecie o urzadznaiu sie to mis ie wydaje ze mnei to nigdy nie dotknie...przeprowadzamy sie mezem tak czesto ze o kupnie nie ma mowy..wynajmownae mieszkania sa jakie sa...tzn zazwyczaj bardzo fajne, bo ja dlugo naciskam, ze szukac czegos co mi estetycznie i funkcjonalnei odpowiada...ale jednak sa to juz gotowe urzadzone pomieszczenia...sciany, podlogi, okna...wszytstko wymyslone przez kogos innego!! swoj wplyw moge wyrazic w drobiazbach:(
strasznie zazdroszcze, ze mozesz sie wzaic za tak fajny projekt...bo to po slubie chyba drugi najb wciagajacy i kreatywny proces:)
i chyba z tego wszytskiego zaczne watek 'moje planowane kiedys na przyszlosc wlasne'..i bede wklejac co mi sie marzy i gdzie:)
Guests are not allowed to view images in posts, please Register or Login
Guests are not allowed to view images in posts, please Register or Login

marax

golinda mam prawie identyczny zegar w domu-nie wiedzialam ze to takie drogie

mika

Zwierzak przypominam o fotach dla mnie :D i o planie Twojej zabudowy kuchennej :D

zwierzatko_mojej_mamy

oprócz marzeń, warto też mieć wódkę

http://metryczki.pl/
www.annawilk.pl

zwierzatko_mojej_mamy

mika9983 wklejam - musisz zapuscic wyobraznie bo troche przeklamane kolory :D

www.annawilk.pl

mayagaramond

zwierzak - bedziesz miala bialy pokoj? Super.

foszek

Sliczna ta jasny kuchnio:pokoj, moze Maraxela skorzysta z tego pomyslu, rozwiaze to jej problem z ustawieniem telewizorkA

zwierzatko_mojej_mamy

mayagaramond mial byc ladny brazowy zimny :D taki do tamtej kuchni co wklejalam w kolorze "tik" "teak" - roznie pisza ;D
ale to biale tez nam sie podoba chociaz my tacy mniej sterylni ;)

www.annawilk.pl

mayagaramond

Cytat: zwierzatko_mojej_mamy w 08 Maj 2008, 23:01:21
ale to biale tez nam sie podoba chociaz my tacy mniej sterylni ;)

chorowalam na biala kanape, ale to meble dla milionerow, jak sie pobrudzi to kupisz nowa.  ;D No chyba, ze wezmiesz skorzana, ale ja nie przepadam za skorzanymi meblami.

Kasia

moja kumpela ma białą materiałową teflonowaną ??? i bardzo sobie chwali :)

kffiatek

No co ty Zwierzątko, biały jest fajny :) Ale w ograniczonej ilości ;) Do białego każdy inny kolor pasuje i to jest najlepsze. Tylko do kompletnie białych wnętrz to ja się nie nadaję, za mało zdyscyplinowana w sprzątaniu jestem :clean: Wklejam kawałek swojej białej kuchni z szafkami z pierwszej strony wątku (wcale się tak bardzo nie brudzą  8):

mayagaramond

Biala kuchnia jest OK, ale bialej kanapy bym nie kupila...

fasolka1980

Kffiatek superowa ta Twoja kuchnia! Uwielbiam tez ten zielony kolor!

Kasia

kffiatek widzę kanapki na dzisiaj do pracy :)