Pytanie koszulowe str.11

Zaczęty przez konwalia, 03 Maj 2008, 09:22:42

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

maroonbug

Dzieki Trik, masz piwo :)
Jak jeszcze cos Ci przyjdzie do glowy ,to dawaj.

trik26

Cytat: maroonbug w 05 Maj 2008, 14:27:59
Dzieki Trik, masz piwo :)
Jak jeszcze cos Ci przyjdzie do glowy ,to dawaj.
Dzięki. Jeszcze coś mi sie przypomniało.
Oczywiście są dwie szkoły w jednym sklepie mówiono mi, że dwa rozcięcia to styl angielski, więc jest bardziej elegancki w innym sklepie Pani powiedziała, że jedno jest bardziej eleganckie.
Jeszcze jest jedna rzecz, która zdarza się rzadko, na mankiecie są guziki i np. są 4 dziurki ale tylko 3 guziki to wskazuje na wysoką klase i elegancję (dawniej ci z klasy wyzej nie zapinali jednego guzika), ale ja widziałam tylko jeden taki garnitur.
Zwróćcie tez uwagę, czy po zapięciu i uniesieniu rąk ok 10 cm klapa nie odstaje i nie rozbi się taka kieszeń.
Mankiet koszuli powinien wystawać 1,5 cm

maroonbug

Ja slyszalam, ze dwa rozciecia z tylu to jest business suit i podobno bardziej elegancki. Osobiscie wole jedno rozciecie, ale tylko dlatego, ze marynarki z jednym rozcieciem sa zwykle krotsze. A ja lubie krotkie i dopasowane marynarki..i waskie spodnie do tego. Takei, hmmm...metroseksualne garnitury ;D

panikarola

zwierzatko, czy jest szansa, zebys wrzucila to co napisala trik o dobieraniu garnituru do figury rozwniez do mody meskiej zwyklej na modzie i urodzie? bo to nie dotyczy tylko ubrania mlodemo do slubu, tylko ogole jest, a to z typem sylwetki A i B to wlasnie to o co mi chodzilo - tak jak u kobiet te wszystkie cegly, wazy i klepsydry.

trik, piwko dla Ciebie! wlasnie takiego opisu szukalam!
Nic tak nie cieszy, jak seria z pepeszy.

mayagaramond

To ja jeszcze dodam tylko: dolny guzik marynarki musi byc rozpiety.
"Man muß nie verzweifeln, wenn einem etwas verloren geht, ein Mensch oder eine Freude oder ein Glück; es kommt alles noch herrlicher wieder. Was abfallen muß, fällt ab; was zu uns gehört, bleibt bei uns (...)"

mayagaramond

Cytat: dodaa84 w 05 Maj 2008, 16:55:41
tak?

Tak, tu mnie akurat H. oswiecil, bo nie wiedzialam. Nie wiem tylko jak sie przedstawia sprawa ze smokingam itp. ale w garniturze na 100%
"Man muß nie verzweifeln, wenn einem etwas verloren geht, ein Mensch oder eine Freude oder ein Glück; es kommt alles noch herrlicher wieder. Was abfallen muß, fällt ab; was zu uns gehört, bleibt bei uns (...)"

zwierzatko_mojej_mamy

bo w garniturze to ponoc byly zapiete oba do pewnego czasu, tylko jakis projektant kiedys zapomnial zapiac i podpatrzyli i od tej pory uwaza sie rozpiecie za podstawe i szczyt elegancji :D
oprócz marzeń, warto też mieć wódkę

http://metryczki.pl/
www.annawilk.pl

mayagaramond

Cytat: dodaa84 w 05 Maj 2008, 17:06:29
czyli dolny ostatni ma być rozpięty? ok.

tak, czy jak marynarka ma dwa guziki, to bedzie zapieta tylko na jeden.

panikarola

a jak ma tylko jeden?

maroonbug

Cytat: panikarola w 05 Maj 2008, 17:20:38
a jak ma tylko jeden?

wtedy sie zapina. rozpiety ma byc tylko wtedy gdy nosiciel takowego garnitury siedzi.

mayagaramond

a jak ma tylko jeden?

marynarka z jednym guzikiem? 

konwalia

Dzisiaj łaziliśmy po sklepach i nic.
Jak już maja coś sensownego, co się mojemu N. podoba( w tym względzie jest gorzej niż ze mną), to możemy zapomnieć o rozmiarze. 46 nie zamawia praktycznie żaden sklep.
Zostało nam do oblecenia jeszcze jedno centrum handlowe, jak nie pozostaje nam jeden sklep z włoskimi garniturami na deptaku, gdzie ma być dostawa w czwartek lub zara, ewentualnie szycie na miarę. Generalnie masakra.
Mamy tylko jeden wniosek- potrzebujemy marynarkę 46 i spodnie 48 :)
CO nas zszokowało, intermoda zamawia rozmiar z centrali do obejrzenia, tylko gdy zobowiążemy się do kupna. Cóż i tak nie mieli....

O bossie, joopie i tommym możemy w PL zapomnieć- żaden sklep nie zamawia "nietypowych" rozmiarów wrrrr  >:(

mona_liza

Cytat: mayagaramond w 05 Maj 2008, 17:21:50
a jak ma tylko jeden?

marynarka z jednym guzikiem? 

Vistula bodajże ma w tegorocznej kolekcji marynarki na jeden guzik... Generalnie mało elegancko to wygląda!

Majeczka

dziewczyny -duzo przydatnych informacii :) dzieki
konwalia nie zalamuj mnie, moj M tez jest sczuply i sredniego wzrostu boje sie ze bedzie kiepsko :(
url=http://www.przewodnikmp.pl] Guests are not allowed to view images in posts, please Register or Login
[/url]
Guests are not allowed to view images in posts, please Register or Login

konwalia

Do oceny:
mojemu podoba się garnitur granatowy- kiepskie zdjęcie, ale głupio marszczy się na plecach (rozm. 48 z vistuli bez podszewki!).
Na drugim zdjęciu tylko marynarka z zary rozm.46- moim zdaniem lepiej.
Po fotkach widać co mojemu się podoba.
Mamy jeszcze zamówiony do przymiarki 46 z cardin i czekoladę z jakiejś włoskiej marki w małym sklepiku.

inspiracja

jak na moje oko, żaden nie leży tak, jak powinien

po prostu marynarki źle sie układają 

ja na Waszym miejscu szukałabym dalej  :)

i zdecydowanie w rozm. 46 :)

zwierzatko_mojej_mamy

konwalia na pierwszym to nie tylko z tylu, ale i w przodu w pasi mu sie cos dzieje ;) rozmiar 46 stanowczo lepszy, ale tez jeszcze ni :)
bardziej mi sie podoba kroj 2giej marynarki - to lekkie przedluzenie - gdyby lezala dobrze, ladnie wyciaga sylwetke :) aczkolwiek troche te rozpierdaki podwojne robia spodniczke z tylu ;) ale przod w kroju super ;)

www.annawilk.pl

panikarola

obie nie bardzo. pierwsza jest za mala. a co do drugiej podpinam sie pod zwierzatko :D

Kasia

Cytat: zwierzatko_mojej_mamy w 07 Maj 2008, 09:17:37
aczkolwiek troche te rozpierdaki podwojne robia spodniczke z tylu ;) ;)

no co ty , podwójny rozpierdak to najnowszy szyk :)

inkageo

Ja lubię te podwójne :) Garniaki na zdjęciach wydają mi się za duże, jak sobie przypominam nasze poszukiwania to aż mam dreszcze.. Wszystkie były za szerokie..
Imagine there is no hate

panikarola

a moze rzeczywiscie za duza, a nie za mala... w kazdym razie marszczy sie.

zwierzatko_mojej_mamy

Kasia szyk - sryk :D tzn moge wierzyc, ze tak jest, ale chlopa nalezy niezaleznie od szyku obrac w piekny smukly garniak ;) jak dla mnie moze miec nawet trzy rozpierdaki albo zadnego - jesli uklada sie ladnie to wiesz, gdzie mam mode :D

www.annawilk.pl

mayagaramond

kowalia - wczesniej pisalas, ze maz jest bardzo szczuply, ale on chyba przymierzal "normalne" garnitury. Garnitury taliowane maja inna rozmiarowke, nr sa od 90 do 110 chyba.

elizapj

no, no, zadne z tych 2:( pierwszy cos sie 'faluje' przy bokach z przodu i z tylu...
a drugie z jakiegos mega gniecacego materialu:( od samego przymierzania w sklpei nei pwoinien sie gniesc:(

biedny chlop...wie, ze go tak publicznie pokazujesz hahah

moze jak mowi maya, z ta inna rozmiarowka? ja sie akurat w tym w ogole nie orintuje, bo moj maz wazy dokladnie 2x co ja:( wiec on i tak zawsze szyje na miare...Ale wydaje, mi sie ze tak ja sa i rozmiary petite dla babek, tak samo logiczne, ze powinny byc i dla facetow...

konwalia

MOże i są mniejsze rozmiary tylko, że nie zamawiają.
W sobotę idziemy zobaczyć jeszcze do Zegny, nie wiecie jakie tam mają ceny?
I czekamy na dwa gangi zamówione do przymiarki.

Maya niestety w Poznaniu i okolicach nie uświadczyłam innych garniturów niż rozmiarówka standardowa i dla wysokich. Po prostu sklepy nie zamawiają wszystkiego!

A co do zdjęć, to nic nie mówi, mało go obchodzi garnitur  :-[

Ta wygnieciona marynarka to najmniejszy rozmiar w zarze- len+ wełna, dlatego się gniecie.