Pytanie koszulowe str.11

Zaczęty przez konwalia, 03 Maj 2008, 09:22:42

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

konwalia

Jesteśmy na etapie szukania garnituru.
Mój N. jest bardzo szczupły i jeśli już coś znajdziemy, wszędzie na marynarce robi się z tyłu koszmarna zmarszczka materiału. Na fotce widać o co mi chodzi.
Jak było u was?

ellena

Musicie dobrać marynarkę tak, aby były dobre rękawy i szerokość ramion a resztę niech dopasuje krawcowa w sklepie. Mój N. też jest "niewymiarowy" :) i zawsze tak robimy.

konwalia

W polecanej cybinie pani nam powiedziała, że tak małych marynarek nie zamawiają, a przeróbki tego typu się nie podejmą. Chyba przejdziemy się do zary (chyba mąż inki tam kupował), bo są osobno marynarki i spodnie.
My chcemy być jak najchudsze, a jak facet jest szczupły to trudno mu coś sensownego dostać, no chyba że czarny garnitur.... :(
Macie jakąś sprawdzoną firmę?

wis

Sunset Suits. Mają garnitury (i nie tylko !) na różne typy sylwetki. Mój N 186cm wzrostu i 70kg żywej wagi... Wszystkie marynarki dobre na długość były takie, że zmieścilibyśmy się do nich razem :D
W SS pasowała jak ulał, w razie czego bez problemu gratis dopasowują, spodnie były zwężane i wydłużane. Nawet koszulę zwężą jeśli jest taka potrzeba :)

konwalia

No to mój przebija Twojego 176cm i 60kg.....

wis

Ale jest niższy :) Ja mojego trochę utuczyłam, jak kupowaliśmy garnitur to ważył jeszcze.... 68kg :D

konwalia

Ja przy nim zawsze się czuję jak pulpet :(

wis

Ja również... Do niedawna jeszcze ważyliśmy tyle samo, a ja mam 168cm wzrostu... Teraz się wzięłam za siebie i już mamy 4 kg różnicy.

ewa284

Witam
proponuję sklep Zara, garnitury taliowane.
Mój TŻ będzie miał na ślubie garnitur właśnie z Zary.
Jedyne garnitury w których nie wyglądał jak w namiocie.
Ładnie dopasowane i cena przyzwoita. :)

konwalia

Zastanawia mnie jeszcze kwestia- mimo upału podkoszulek obowiązkowy?

W pon. idziemy przymierzać, wstawię fotki do oceny garniturów :)

mayagaramond

Musicie szukac taliowanego garnituru, tzw. slim line. Nie wszystkie firmy takie garnitury  produkuja. O normalnej rozmiarowce mozecie zapomniec.

Nie wiem, ktore polskie firmy produkja taliowane garnitury. Z zagranicznych Hugo Boss, Joop. Wloskie garnitury tez sa szyte na szczuplych facetow.

H. kupil Hugo Bossa (nie pamietam rozmiaru), a marynarka byla jeszcze dopasowywana w talii. Problem byl tez z koszula, bo te ze zwyklej rozmiarowki mialy za szerokie kolnierzyki (nie mowic juz o tym, ze H. mial bardzo konkretne wyobrazenia co do wygladu kolnierzyka i wiekszosc koszul odpadla w przedbiegach).
"Man muß nie verzweifeln, wenn einem etwas verloren geht, ein Mensch oder eine Freude oder ein Glück; es kommt alles noch herrlicher wieder. Was abfallen muß, fällt ab; was zu uns gehört, bleibt bei uns (...)"

konwalia

Z zary w 1200 max się zamkniesz.
My na początku jeszcze patrzeliśmy na cenę, teraz już mniej- w granicach rozsądku oczywiście- ale nie może być tak, że ja super, a mój N. jak nieszczęście...

No to w pon. do centrów handlowych. Mój przyszły mąż, który na co dzień nosi bojówki i unika sklepów już się cieszy  ;D

konwalia

Maya już mnie przeraża cena Bossa w PL  :o

mayagaramond

Cytat: konwalia w 04 Maj 2008, 08:02:55
Maya już mnie przeraża cena Bossa w PL  :o

W PL Boss jest bardzo drogi, H. zaplacil za garnitur razem z przerobkami ok. 500€, wiec nie jest to jakas kosmiczna cena. W Tarasach maja garnitury Bossa, ale one sa chyba dwa razy drozsze...

"Man muß nie verzweifeln, wenn einem etwas verloren geht, ein Mensch oder eine Freude oder ein Glück; es kommt alles noch herrlicher wieder. Was abfallen muß, fällt ab; was zu uns gehört, bleibt bei uns (...)"

sierpniowajulka

Boss w Pl to wydatek rzędu 2,2 tys. Ostatnio mąż widział w Peek&Cloppenburg w Warszawie garnitury Joop'a przecenione na 900 pln.
Guests are not allowed to view images in posts, please Register or Login

sierpniowajulka

Konwalia, możecie w Poznaniu podjechać do ludzi sprzedających Joop'a na allegro: http://www.allegro.pl/item354257951_garnitur_joop_za_1_3_ceny_rozm_46_nowy.html
Co prawda nie wiem, czy ten garnitur jest taliowany, ale warto sprawdzić. A może będą mieli coś innego, co Was zainteresuje. :)

mayagaramond

Cytat: sierpniowajulka w 04 Maj 2008, 14:43:49
Boss w Pl to wydatek rzędu 2,2 tys. Ostatnio mąż widział w Peek&Cloppenburg w Warszawie garnitury Joop'a przecenione na 900 pln.

2,2 to jest OK, ten co widzielismy w tarasach kosztowal 5000...,ale nie ogladalismy go dokladnie, moze byl z 200% welny ;)

french

Chyba trochę z Wami dziewczyny poprzebywam na tym wątku:P

Mój N też nie jest zbyt masywnym facetem 176/ 66 kg. Myślę, że nienajłatwiej będzie ze znalezieniem garnituru, bo chyba dość marudni jesteśmy;)

a wiecie dziewczyny gdzie w Warszawie dokładnie warto się rozejrzeć za garniturami taliowanymi właśnie dla facetów o posturze takiej jak mojego N i podobnych? Najchętniej kupilibyśmy też garnitur do 2tys  :)

życzę Wam i nam powodzenia w poszukiwaniach.

pozdrawiam

anulla

Konwalia chętnie poczytam gdzie warto się w Poznaniu wybrać na łowy :) Mam nadzieję,że się podzielisz opiniami odnośnie sklepów?

konwalia

Wieczorem dam znać :) jak przebiegły poszukiwania.

mignon

My kupiliśmy w Intermodzie, ale mój M.  nie odbiega od sklepowych standardów, a na garnitur w Intermodzie zachorowałam i powiedziałam "ten albo żaden"  ;)choć ślubny to on raczej nie jest.
Natomiast mąż koleżanki kupował garnitur na Półwiejskiej, tam jest jakiś taki sklep z Merlin Monroe... Nie wiem jakie tam są firmy, ale koleżanka mówi, że dopasowali mu na wymiar wszystko, łącznie z koszulą. Było to co prawda jakiś czas temu, ale może nic się od tego czasu nie zmieniło. Więc jeśli centa handlowe zawiodą to może tam?

inspiracja

my kupilismy garniak w Bytomiu. Jest taliowany, spodnie z wąskimi nogawkami. Choć moj P. jest stosunkowo wymiarowy, to po przymierzeniu tego konkretnego zobaczylismy różnicę :o Leży IDEALNIE. No i za całkiem przystępną cenę  :D

mignon

W Intermodzie też nowa kolekcja jest delikatnie i ładnie taliowana. To się chyba powoli standardem robi. I cena nie boli:)

trik26

Dziewczyny my jesteśmy już po wszelkich poszukiwaniach. Spiszę wszystko co wiem, może komuś się przyda (jestem wnuczka przedwojennego krawca, wiec trochę mam oko).
Rzeczywiście garnitury firmy Boss są bardzo fajne widziałam taliowane, ale cena bywa naprawdę wysoka.
Jesli chodzi o firmy typu Vitula ja osobiście nie polecam (zwłaszcza na szczupłych mężczyznach). Ramiona często są za szerokie a poduszka zbyt gruba co powodowało załamanie na rękawie i robiło się gniazdo - brzydko to wyglądało. Musze przyznać że Vistula miała ładne spodnie.
To na co powinniście zwracać uwagę to czy garnitur jest dla osób typy A czy B. Osoby A (szczupli), osoby B (z  brzuszkiem), ale typ B może się okazać dobry też dla szczupłej osoby.
My kupiliśmy bardzo sensowny garnitur (na drugi dzień) w Próchniku, oraz na pierwszy dzień w Bytomiu.
Zwróćcie uwagę na ilość guzików np. niscy panowie źle wyglądają w marynarkach na 3 guziki (lepiej 1 lub 2). Tak samo jeśli chodzi o rozcięcia z tyłu (zwróćcie uwagę, że niekiedy jedno rozcięcie zbyt bardzo sie rozchodzi, czasem to nie widać bo jest ono sprytnie zaszyte).
także należy zwracać uwagę na to ile skrętna jest bawełna (z  reguły jest to ok 110S 120S) im więcej tym wyższa jakość, ale tez bardziej się mnie.
mam nadzieję, ze kilka tych rad wam się przyda

zwierzatko_mojej_mamy

trik26 ja bym jeszcze dodala, ze jak z tylu masz 2 rozciecia to popatrzec czy na dupce nie robi sie podniesiona klapka :D

mysmy kupili garniaka DIGEL taliowany za 1200 zl i lezy ladniesz niz bossy, vistule, bytomie, sunset suity i wilvorsty :)
oprócz marzeń, warto też mieć wódkę

http://metryczki.pl/
www.annawilk.pl