Pytanie koszulowe str.11

Zaczęty przez konwalia, 03 Maj 2008, 09:22:42

panikarola

no, biedny narzeczony :P
chyba oddac... a moze przed oddaniem na konsultacje do krawca? tylko dobrego.
Nic tak nie cieszy, jak seria z pepeszy.

adrianna79

oddac ale tylko do dobrego krawca.. marynarka wyglada na znacznie za duza.. jaki rozmiar kupiliscie? ile czasu macie do wesela? trzymam kciuki zebyscie mogli cos znalezc!!!!!!!

p.s. garniak ma piekny kolor!..

elizapj

z tego co pamietam wesel pozno we wrzesniu, moze go utuczyc hahah, nafaszerowac pigulami dla chlopcow z silowni;)

troche obawialabym sie przerabiania...w garniturze tyle elementow..tyle szwow..:( niekoniecznie przerobiony musi dobrze wyjsc...chybaze ze masz zauanego krawca, kt uwaza ze wyjdzie swietnie:(
nie bedziecie  w wakacje gdzies we wloszech/hiszp/portugalii? kraje te maja chyba mniejsze rozmiary dostepne zwsze :) bo skoro uderzaliscie juz do wszystkich drzwi w poznaniu...to nie wiem czy to wrozy dobrze:(
Guests are not allowed to view images in posts, please Register or Login

elizapj

Cytat: katgoli w 09 Maj 2008, 10:43:08

Musze jednak powiedziec ze na PM ktory na codzien nie chodzi w garniturze tzn. nie wie jak sie w nim poruszac mysle ze frak wyglada troche dziwnie w takim przypadku wole sliczny garnitur.
tzn ja widze przyczyne zlego efektu koncowego, nietyle w braku umiejetnosci poruszania w garniturze na codzien. Uwazam, ze dobrze dobrany/lub szyty na miare u dobrego krawca z dobrego jakosciowo materialu gajer czy frak bedzie na kazdym skateboardziscie/punkowcu/chlopu-z-roli-kt-gajer-mial-ostatnio-na-komunii/etc dobrze wygladal:)
nie uwazam, ze trzeba od 10 lat spogladac ze swojego biura na wall street, ani byc czlonkiem klubu cygarowego eleganckich panow;)
brak fajnego efetu widze, raczej w zle dobranych do sylwetki, zlych gatunkowo, lub pomieszancyh stylach:) (ostatnie moze miec 2 wersje: pomieszanie na PMym, pomiesznie wsrod gosci)

tak sobie mysle o tym watku i czytam w sieci...zalaczam co ciekawsze
http://www.themorningnews.org/archives/opinions/dont_be_rude_part_iv_weddings.php
- tu o tym, zeby jednak swita ani PMy nie odstawal stylem/formalnoscia od gosci
http://www.nydailynews.com/lifestyle/weddings/2008/04/05/2008-04-05_invite_etiquette_choosing_your_words_wit.html
- tu o tym, ze jednak goscie powinni wiedziec jakiego rodzaju formalnosci jest impreza na podstawie czasu/miejsca/stylu zaproszenia, nie zaznaczeniu na zaproszniu - stad powinni wszyscy byc  'jednolitej formalnosci'
http://archiwum.wiz.pl/2001/01083600.asp
- tu jednak ze white tie/black tie moze byc na zaproszeniu zaznaczone...co nie zmienia...ze jesli sie  obwieszcza gosciom jak przyjsc ubranym..wszyscy powinni sie sotosowac i ja jakos PMy w black/white tie reszta inaczej...srednio widze..:( ale to ja
- http://www.weseleonline.pl/index.php?option=com_content&task=view&id=939&Itemid=616
tu wiecej o okolicznosciach noszego ktorego ze strojow meskich
- http://www.psz.pl/index2.php?option=com_content&do_pdf=1&id=7532
tu o tym, ze zaproszenie moze zawierac info o ubiorze
-http://www.arnogiese.com/dok/38_pl.doc.
wiecej o ubiorze meskim od fachowca:)
-http://www.rzeczpospolita.pl/spon/noble/se/s_v/s_v_2.html
tu znowu o okolicznosciach kt dyktuja stroj

wruzce chyba wszystko do bloga...bo oprocz wymienionej tu juz przez adrianne koszuli w ktotim reawku, kt nie zostala wg mnie wystarczajaco skrytykowana w sondazu, jest kilka innych bardzo cennych rad, moja ulubiona nie nosic sandalow do garnituru;)

konwalia

To jest garnitur w najmniejszym rozmiarze czyli 46  :-[
Spodnie są dużo za długie, bo są oryginalnie do dopasowania, ale to nie problem.
Martwi mnie marynarka, bo jest za duża.
A jak wypada w porównaniu z tymi ze str.7?
Jeszcze go dzisiaj ubiorę z podkoszulkiem, koszulą i krawatem i ocenicie.

Tuczyć to ja go próbuję od 8 lat- efekt + 6kg dla mnie  ;D
Zastanawiam się czy nie zostawić na wszelki wypadek i szukać dalej- mamy jeszcze dwa garnitury zamówione do przymierzenia.
Ślub 6stego września, ale na wakacje jedziemy po ślubie...
PS. Mina mojego N. wynika z tego, że wczoraj próbowali ukraść nam łódkę.

konwalia

Właśnie wpadłam na to, że z kamizelką mogłoby być lepiej. Jak P. wróci z pracy pomęczę go jeszcze raz, bo garnitur mi się strasznie podoba.

zegarynka

konwlia relax:) dla mnie garniak bardzo ładny sam w sobie , zdecydowanie lepszy niż te ze str.7!!! świetny kolor, ładnie skrojony, widać że to nie przeciętniak z Tesco :)co do kamizelki to nie mam pewności czy do tego garniaka będzie pasować, jakoś mi sie nie widzi ale popróbowac można :)

jeżeli chodzi o to jak leży, dziewczynki  przecież my w sukienkach na przymiarce też do końca nie wyglądamy  tak dobrze, jeżeli ma kto mu dopasować spodnie i marynarkę to ja bym brała.ogólnie po fotkach widać ,że twój kochany bardzo źle się czuje w gajerku dlatego tak to wygląda  ;) nie obraź się ale musisz go walić po plecach, hehe jak ja swojego bo się garbi .

tachogti

no kolor jest super :) pomecz go z dodatkami i poszukaj krawcowej, ot co ;D
Typical sharp-shooting, hard-drinking, katana-wielding, happily divorced housewife :P

inkageo

Bardzo ładny garnitur, myślę że po przeróbkach będzie git :) Wypowiem się natomiast w kwestii kamizelki - jako żona chudziaka ;) Chudy facet w kamizelce nie wygląda najlepiej, jeżeli przyjdzie mu do głowy zdjęcie marynarki pod koniec przyjęcia.. Mój w kamizelce wyglądał strasznie chudo. Ale małżeństwo mu służy i przytył od ślubu już chyba 8 kg ;)
Imagine there is no hate

Kasia

inkageo chyba żaden facet w kamizelce i bez marynarki nie wygląda dobrze  ;)

zegarynka

Cytat: Kasia w 10 Maj 2008, 16:08:34
inkageo chyba żaden facet w kamizelce i bez marynarki nie wygląda dobrze  ;)

Masz rajcę Kasia a najgorsze zestawienie , które nie wiem czemu dominuje na weselach wśród gości płci męskiej, to koszula z krótkim rękawem w towarzystwie kmizelki

konwalia

Dzisiaj nie namówię go już na przymiarkę, dopiero jutro. Teraz siedzi i szykuje sprzęt na jutrzejsze zawody :D

Postanowiliśmy, że garnitur zostaje, a jeśliby znalazło się coś lepszego, to po prostu kupimy.

A jaką proponujecie koszulę i krawat?

konwalia

A na kamizelkę nie da się namówić za żadne skarby.

Kasia

konwalia  mój też nie chciał kamizelki i musznika

ale przekonałam go że to doda elegancji i szyku jego wyglądowi

no i stanęło na tym że na ceremonie ślubną będzie koszula z łamanym kołnierzykiem, srebrny fular i srebrna kamizelka

a na weselu koszula ze zwykłym kołnierzykiem i srebrny krawat :)

konwalia

konwalia

Kasia

a może jakieś bardziej slubne wzory ???

bo te co pokazałaś to bardzo ładne ale takie codzienne :)

Kasia

jakieś kwiaty, mozaiki a nie paski :)]
coś niestandardowego :)

konwalia

konwalia

To czekam na propozycje :)
A do takiego "codziennego garnituru" koszula na spinki czy zwykła? Bo wolimy spinki :)

inkageo

Konwalia podejrzewam, że narzeczony ma szczupłą szyję, tak jak mój, więc za bardzo nie będziecie mogli powybrzydzać jeżeli chodzi o koszulę ;) My szukaliśmy rozmiaru 37 i znaleźliśmy, aż jedną kremową w tym rozmiarze ;) Jaki rozmiar Wam potrzebny?
Imagine there is no hate

Kasia

codzienni garnitur czyli dodatkami trzeba ślubnie zaszaleć

krawat kaskadowy:

kolorami sie nie sugeruj
chodziło mi o pokazanie wzorów

Kasia

o np. inki mąż miał ładny krawat :)

i jeszcze inne WZORY:

konwalia

Koszula 37, ew.38 kołnierzyk.Inka, a gdzie taką dostaliście?

Kasia z Twoich propozycji fajna jest trójka.

zegarynka

Kasia super te wzory krawatek :) szczególnie podobają mi się te kaskadowe