Pytanie koszulowe str.11

Zaczęty przez konwalia, 03 Maj 2008, 09:22:42

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

konwalia

Swoją drogą stwierdzam, że bardzo szczupli faceci mają gorzej niż kobiety.

Kasia

tych powiedzmy bardziej odświetnych krawatów jest bardzo dużo w sklepach
jest w czym wybierać

przy prostym normalnym garniturze odradzam "normalne" dodatki
trzeba czymś podkreślić wagę wydarzenia ;)

teraz tylko pomyśl jaka kolorystyka by ci odpowiadała

do szarego garniaka ładnie wyglądał by blady róż
i np. bukiet w tym kolorze :)

Kasia

Cytat: konwalia w 10 Maj 2008, 21:05:15

Kasia z Twoich propozycji fajna jest trójka.

trójka fajna, tak myślałam że sie spodoba

ale tak naprawdę ona jest dość stonowana

zaszalałabym bardziej ;)

przemyślcie te kwiatowe wzory ;)

konwalia

Dziewczyny,
a jak wasi faceci dobierali bokserki i podkoszulek?
Bo skarpety wiadomo pod kolor dobrane, przynajmniej do pół łydki i ładne buty + pasek.
Pasek P. chce z krytą klamrą.

O jeszcze taki znalazłam:

inkageo

Obeszliśmy wszystkie możliwe sklepy i koszule zaczynały się od rozmiaru 39.. Jak były mniejsze to na wzrost 170 cm, a my potrzebowaliśmy na co najmniej 186 cm.. W końcu w salonie Bytomia znaleźliśmy 37 na odpowiedni wzrost, ładna ta koszula, z delikatnym wytłaczaniem na materiale, firma Omega kolekcja Bussiness. Teraz mąż wszystkie koszule tam kupuje, a wcześniej nosił za duże 39...
Imagine there is no hate

konwalia

Mój N. chętnie by założył oczojebnie błękitną koszulę  ;D

Kasia

konwalia bardzo ładny ten krawat co znalazłaś :)

co do podkoszulki to mój N takowej nigdy nie nosi

zawsze zakłada koszulę na gołe ciało

a bielizna jak bielizna
jakiejś odświętnej mój N nie planuje ;)

konwalia

Kasia, Inka   :drunk: za porady

goga

a ja ciągle i ciągle i ciągle.... uświadamiam niektórych moich uczniów że do czarnych garniturów nie nosi się BIAłYCH skarpet - ale u nich to szczyt małomiasteczkowej elegancji :):):) i tak sobie teraz wyobraziłam takiego Pana Młodego i ..padłam lol lol lol
W życiu niewiasty można rozróżnić siedem okresów: niemowlę,
dziewczynka, dziewczyna, młoda kobieta, młoda kobieta, młoda kobieta
i młoda kobieta. (G.B. Shaw)

konwalia

Turlam się ze śmiechu na samą myśl. Polewam i Tobie.

inkageo

Jesteśmy lekko szurnięci i ubieramy się oboje pod kolor, więc do dwóch nowych sukienek musiały być dwa nowe krawaty ;)
Imagine there is no hate

Kasia

inka mi sie bardzo podoba jak krawat jest dopasowany do sukienki

mam taką kolżankę która szyje sobie kiecki i od razu szyje z tego samego materiału krawat dla męża :)

mayagaramond

Wypowiem sie co do przerabiania garnitur. MOja babcia byla znakomita krawcowa, umila uszyc wszystko z konfekcji damskiej: i plaszsz i kurtke zimowa i wieczorowa sukni i kostium. Ale nigdxy nie brala sie za meskie garnitury, spodnie zwezic, skrocic to nie problem, ale marynarka to na prawde ciezka sprawa. Wiec jesli przerabiac to tylko u meskiego krawca, ktory sie naprawde na tym zna.

Nie wiem czy macie czas i chce Wam sie jechac, ale z Poznania nie jest az tak daleko do Berlina.

Z koszula tez mielismy problem ale i szczescie, znalezlismy pasujaca od Lagerfelda i przeceniona. Kolnierzyk: 38

Moj tez nie chcial kamizelki, ja zreszta tez nie.
"Man muß nie verzweifeln, wenn einem etwas verloren geht, ein Mensch oder eine Freude oder ein Glück; es kommt alles noch herrlicher wieder. Was abfallen muß, fällt ab; was zu uns gehört, bleibt bei uns (...)"

konwalia

A teraz pytanie koszulowe:
W jakich sklepach można przymierzać koszule. Wczoraj obeszliśmy jedno centrum handlowe i albo nie można albo nie mają rozmiaru.
Dotychczas kupowaliśmy 39, ale jest stanowczo za duże, chcieliśmy wypróbować 37 lub 38.
Jak bez przymierzania, to wolę przez net.

Monika

oo konwalia to ja się przyłączam do pytania - też mnie to bardzo interesuje :D

konwalia

Dla mnie to jest niepojęte, kupię koszulę za 200zł i będzie źle leżała i co z nią?

zwierzatko_mojej_mamy

mysmy przymierzali w vistuli na pewno bez problemow, ale nie pamietam, zeby w ktoryms sklepie w ktorym byla interesujaca nas koszula nie dawali do przymiarki .. pamietam, ze mi chlop rozbieral sie w przynajmniej 4rech sklepach
oprócz marzeń, warto też mieć wódkę

http://metryczki.pl/
www.annawilk.pl

konwalia

bytom niet, intermoda niet, w sunsecie niet rozmiarów małych.
No to kolejne centrum handlowe przed nami.

konwalia

W jednym sklepie Pani chciała dac do przymiarki, ale jak zobaczyłam bawełna/poliester to podziękowałam.

mignon

Konwalia, to nie zależy od sieci ale od samego sprzedawcy/kierownika danego sklepu. Na 100% można przymierzać w Próchniku w Factory w Luboniu. Więc może w innych Próchnikach też?
Tam nam facet powiedział dlaczego w jednych salonach pozawalają przyierzyć a w innych nie. Pozwalają tam, gdzie jest ktos, kto umie te koszule później pięknie poskładać ;D

Majeczka

konwalia my szylismy garnitur w sanset suitsie, tam pani bez problemu dawala koszule do mierzenia, nawet zaproponowala ze moga uszyc na miare jak rozmiar nie
pasuje.
url=http://www.przewodnikmp.pl] Guests are not allowed to view images in posts, please Register or Login
[/url]
Guests are not allowed to view images in posts, please Register or Login

dagi

Zgadzam się z mignon, że to nie zależy od sieci ale od konkretnego sklepu czy nawet pracownika.
My kupiliśmy w Próchniku i nie było problemu z przymierzeniem nawet kilku rozmiarów, bo mój mąż jakiś taki niewymiarowy jest ;) 
albo żona marudna  ;D
url=http://www.przewodnikmp.pl] Guests are not allowed to view images in posts, please Register or Login
[/url]

konwalia

Znalazłam odpowiednią koszulę w kastorze i odłożyłam do przymierzenia.
Jak kształtują się ceny? Bo ja się nie znam. 181zł to mało,dużo? Chodzi o bawełnę 100%

Kasia

konwalia to chyba normalna cena

my za koszulę Olimpu zapłacilismy niecałe 300zł

mignon

Myślę, że to normalna cena.