JAKI POWINNAM NOSIĆ ROZMIAR STANIKA cz. 2

Zaczęty przez zuzia, 30 Kwi 2008, 10:14:59

salsa

magdalinska

ja kupuje głownie na allegro
taniej duzo niz w sklepie i są rozmiary moje
jak nie trafie (co ostanio mi sie juz dawno nie zdarzyło) to wystawiam i sprzedaje dalej
jesli chcesz stacjonarny to w Bosiu na Rynku jest freya i Intimio4You, Kurdwanów (oraz strona internetowa) wszytskie rozmiary, wszytsko da sie zamowic
Guests are not allowed to view images in posts, please Register or Login

mąż mężem ale życie prywatne trzeba mieć ;)

elve

salsa dzięki za sprostowanie... muszę się na kurdwanów lub rynek pofatygować
za pierwszym razem to bym wolała pomierzyć

salsa

Cytat: elvelve w 04 Wrz 2008, 17:14:45
salsa dzięki za sprostowanie... muszę się na kurdwanów lub rynek pofatygować
za pierwszym razem to bym wolała pomierzyć

zrozumiałe
ja pierwsze mierzenie zaliczyłam na osobliwym spotkaniu z Boochmenką, szefową Intimo - nie miały wtedy siedziby tylko strone w necie (sklep im okradziono, był na długiej i sie na chwile wtedy wycofały) spotkałam sie z nią w galerii Kazimierz
mierzyłam w przymierzalni Zary
to ona mi ustaliła rozmiar
bo na lobby wyszło zupełnie cos innego  :rofl1:

elve

jak to wyszło co inego? rozwiń temat :P

ale bardzo ciekawa ta twoja przygoda ze stanikami, nie mniej ja bym wolała bardziej konwencjonalnie

salsa

Cytat: elvelve w 04 Wrz 2008, 17:20:57
jak to wyszło co inego? rozwiń temat :P

ale bardzo ciekawa ta twoja przygoda ze stanikami, nie mniej ja bym wolała bardziej konwencjonalnie

na lobby laski mi wywrózyły 65 E lub 60 F !!
wiec boochmenka na spotkanie ze mna zabrała głownie takie rozmiary (to cud, ze miała cos innego)
okazało sie , ze mimo mierzenia i tablei itp jestem w rozmiarze 65 D (65 DD w małych miskach) i 60 E lol
czyli pomysliły sie o cały rozmiar :ag:
a co do tego niekonwencjonalnego spotkania-ja do niej napisałam, ze chciałabym sobie u nich poprzymierzać a ona ze włąsnie zlikwidowały sklep stacjonarny z powodu kradzieży i maja tylko netowy a stacjonarny to będą dopiero otwierać. - no i zaproponowała galerie
to sie spotkałam i dowiedziałam :)

inkageo

Wrocławianki była już któraś w naszym nowym stanikowym sklepie na Ruskiej? Ciekawa jestem bardzo wrażeń i opinii :)
Imagine there is no hate

ze_nitka

Mój allegrowy zakup przyszedł, tzn panache jasmine 65D i tak:
- za lużny obwód
- za duża miska, według mnie sutki powinny być wyżej, niby biust miskę całą wypełniał, ale tylko jak sobie wszystko ułożyłam, ale przez ten za lużny obwód wszystko i tak wracało i było luźno.

Szukam dalej.

noki

Cytat: inkageo w 29 Wrz 2008, 18:40:20
Wrocławianki była już któraś w naszym nowym stanikowym sklepie na Ruskiej? Ciekawa jestem bardzo wrażeń i opinii :)

nie, a gdzie dokladnie na Ruskiej?

callja

W tej samej kamienicy, co "Pub na Strychu"... Prawi na wylocie na Plac JP II (czyli dawnego 1 maja  ;)). Mam trzy kroki z pracy, a jeszcze tam nie dotarłam... a chcę!!!

Ponoć kobitki uczone w temacie i pomocne, tyko szkoda, że muszę najpierw kaski uzbierac sporo - ceny od stówki w górę. No, może za jakiś czas prezencik sobie sprawię.
Nie obrażaj się sam... inni zrobią to lepiej!!! /by teściowa tutora mego ;) /

wrobelek0403

znalazłam nowy sklep internetowy z przystepnymi cenami: www.dopasowana.pl

Za dwadzieścia lat bar­dziej będziesz żałował te­go, cze­go nie zro­biłeś, niż te­go, co zro­biłeś. Więc od­wiąż li­ny, opuść bez­pie­czną przys­tań. Złap w żag­le pomyślne wiat­ry. Podróżuj, śnij, odkrywaj. /M.Twain/

rilla

Cytat: ze_nitka w 11 Paź 2008, 19:14:59
- za lużny obwód
- za duża miska, według mnie sutki powinny być wyżej, niby biust miskę całą wypełniał, ale tylko jak sobie wszystko ułożyłam, ale przez ten za lużny obwód wszystko i tak wracało i było luźno.

Szukam dalej.

zenitka chcesz go odsprzedac?

ja szukam wlasnie cos 65 ale nie wiem czy D nie bedzie za duzy a jakiego koloru jestten stanik? i jaka cena?

MagdaM

przeczytałam sobie ten wątek i tak myślę że wynika z niego jedno:
lepiej iść do sklepu i przymierzyć stanik wtedy będzie się wiedziało jaki rozmiar się nosi, zamiast kupować na allegro i zaraz z powrotem go wystawiać na aukcji bo okazuje się za mały albo za ciasny albo za duży.

magdalinska

a ja ide dzisiaj albo jutro w Kraku na Wyslouchów, cos musze w koncu dobrac, bo to co zamiawialam przez allegro wszystko złe  >:D

justynaaaa2

a ja mam teraz 3 dobre nareszcie  jupi przymierzone, zakupione i na razie te 3 mi starczą aż do wiosny kiedy wejdzie nowa kolekcja maskaradek  ;)

ze_nitka

Cytat: rilla w 16 Paź 2008, 22:37:46
Cytat: ze_nitka w 11 Paź 2008, 19:14:59
- za lużny obwód

Szukam dalej.

zenitka chcesz go odsprzedac?

ja szukam wlasnie cos 65 ale nie wiem czy D nie bedzie za duzy a jakiego koloru jestten stanik? i jaka cena?
Stanik biały.
Wystawione już na allegro, aukcja kończy się dziś wieczorem.

ze_nitka

Cytat: MagdaM w 17 Paź 2008, 00:24:39
lepiej iść do sklepu i przymierzyć stanik wtedy będzie się wiedziało jaki rozmiar się nosi, zamiast kupować na allegro i zaraz z powrotem go wystawiać na aukcji bo okazuje się za mały albo za ciasny albo za duży.
Niby tak, ale:
-każda firma ma trochę inną rozmiarówkę
-różne modele leżą różnie.
-w sklepach stacjonarnych jest pioruńsko drogo

MagdaM

Cytat: ze_nitka w 17 Paź 2008, 10:47:06
Niby tak, ale:

No własnie o to mi chodzi:
1. rozmiarówka się różni dlatego lepiej w sklepie przymierzyć i dopasować niż  kupować na allegro i z powrotem sprzedawać
2. wiem że w nie których sklepach jest drogo ale wolę dołożyć trochę i pochodzić po sklepach niż tak jak niektóre tutaj dziewczyny zamawiają różne rozmiary i okazują się złe. Ja bym była wkurzona jakbym zamówiła sobie na allegro 5 staników i każdy byłby zły.

No ale to jest tylko moje zdanie ja lubię sobie upraszczać życie a nie utrudniać :)

zwierzatko_mojej_mamy

MagdaM no wszystko sie zgadza - tylko pokaz mi sklep w krakowie (juz nie mowie w mniejszym miescie) ktory ma obwody mniejsze niz 70? w krakowie na palcach jednej reki idzie policzyc
oprócz marzeń, warto też mieć wódkę

http://metryczki.pl/
www.annawilk.pl

inkageo

Nie jest tak źle z tym odsprzedawaniem na allegro. Te staniki to towar deficytowy i sprzedają się jak ciepłe bułeczki :) W brytyjskich sklepach są duże przeceny, do 70% i wtedy naprawdę się opłaca kupować. Nowe staniki La Senzy są na ebayu czasem za 1 funta, koszty wysłania to góra 3 funty...
Imagine there is no hate

ze_nitka

Cytat: MagdaM w 17 Paź 2008, 14:52:47
Cytat: ze_nitka w 17 Paź 2008, 10:47:06
Niby tak, ale:

No własnie o to mi chodzi:
1. rozmiarówka się różni dlatego lepiej w sklepie przymierzyć i dopasować niż  kupować na allegro i z powrotem sprzedawać
2. wiem że w nie których sklepach jest drogo ale wolę dołożyć trochę i pochodzić po sklepach niż tak jak niektóre tutaj dziewczyny zamawiają różne rozmiary i okazują się złe. Ja bym była wkurzona jakbym zamówiła sobie na allegro 5 staników i każdy byłby zły.

No ale to jest tylko moje zdanie ja lubię sobie upraszczać życie a nie utrudniać :)
Niestety to trochę to często całkiem sporo np.: 100zł. To już wole pobawić się w allegro ;)

salsa

w krakowie są całe dwa sklepy z obwodami poniżej 70

dlatego kupuje na allegro, po kilku wpadkach na poczatku teraz juz raczej trafiam z rozmiarem i nie narzekam-nowa freya za 60-70 zł ? dla mnie bomba !

gioseppe

salsa, na jakiej ulicy jest ten sklep z bielizna na Kurdwanowie?
moze w koncu w tym tygodniu sie tam dotocze
http://www.szajnar.pl/   - makijaż Kraków - fotografia kobiet
http://www.facebook.com/EwelinaSzajnarMakeUP

magdalinska

ja w dniu wczorajszym zostałam szczęsliwą posiadaczka nowiutkiej Freyi Eleanor w rozmiarze 65FF (  what  )  i Missmandalay rozm. 65F (wyciagamy, układamy ;) )  Ciasno, ale moze dam rade ;) Zapłaciłam jak za woły, ale przynajmniej mam dobre rozm. Za jakis czas kupie sobie jeszcze raz moze w sklepie (maja dostac nowa firme troche tansza od Freyi ;) ) a pozniej tak jak Salsa chce kupowac na allegro, znajac juz swoj rozmiar. Miałyscie racje, ze rozne firmy to rozne rozmiary  :yes:

Gios - sklep jest na ul. Wysłouchów 3. Pani baaaardzo miła i sympatycznia :)

zuzia

magdalinska
Eleanor się sporo rozciągnie - bądź na to przygotowana :)

gioseppe

Cytat: magdalinska w 19 Paź 2008, 08:25:41
Gios - sklep jest na ul. Wysłouchów 3. Pani baaaardzo miła i sympatycznia :)
dzieki!
polewam :)
nie wiedzialam, ze tez jestes z Krk ;)
chyba ze zapamietalas adres?:>
http://www.szajnar.pl/   - makijaż Kraków - fotografia kobiet
http://www.facebook.com/EwelinaSzajnarMakeUP