JAKI POWINNAM NOSIĆ ROZMIAR STANIKA cz. 2

Zaczęty przez zuzia, 30 Kwi 2008, 10:14:59

magdalinska

to dobrze ze sie rozciagnie, bo troche ciasny ;)
Gios - w Krk nie mieszkam od 2,5 roku a mieszkalam ok 8 lat :) ale sentyment pozostał, wiec czesto odwiedzam teraz brata ;)
Kurdwanowa nie znam kompletnie, zabladziłam jak szukałam tej ulicy, jak juz zrezygnowałam i wracalismy, to jakims cudem znalazlam sie na Witosa, no a stamtad to juz dojechalismy ;)

magdalinska

Zuziu - a co zrobic jak te druty mnie ugniataja w mostek? dzisiaj mam freye, wczoraj była troche ciasnawa, dzisiaj juz ok, przyzwyczaiłam sie chyba, ale cholera ugniata mnie strasznie w mostek, to sie ulozy, czy mam to wygiac sobie jakos?

zuzia

Cytat: magdalinska w 20 Paź 2008, 12:23:12
Zuziu - a co zrobic jak te druty mnie ugniataja w mostek? dzisiaj mam freye, wczoraj była troche ciasnawa, dzisiaj juz ok, przyzwyczaiłam sie chyba, ale cholera ugniata mnie strasznie w mostek, to sie ulozy, czy mam to wygiac sobie jakos?

dziewczyny na lobby polecają delikatne wygięcie fiżbin.
jeżeli to nie pomoże - spróbuj się może ciaśniej zapiąć. eleonor to siostra arabelli a to najbardziej znany rozciągliwiec.

magdalinska

salsa

magdalinska

mnie ucisłay fiszbiny w inferno
w pierwszym giełam ale to nic w zasadzie nie dało
w drugim "przechodziłam" po miesiacu (zakładając ze nie nosze jednego stanika cały miesiąc lol)  juz było dobrze
Guests are not allowed to view images in posts, please Register or Login

mąż mężem ale życie prywatne trzeba mieć ;)

suziliu

Tym postem witam sie po bardzo długiej przerwie (bywałam  na forum króciutko przed moim slubem - czyli ponad rok temu...).

I podpytuję  - czy któras z was skusiła sie już na zamówienie stanika u Effuniak? Ja własnie zamówiłam   - i przyjdzie mi czekac do konca grudnia na realizację.

jesli juz miałyscie z nimi do czynienia - zdajcie relację - jak się one wam noszą ?

zuzia

suziliu
ja pisałam, pytałam, nie dostałam odpowiedzi i zrezygnowałam. może jeszcze kiedyś się tym zajmę.

wrobelek0403

komunikat dla poznanianek,

własnie odkryłam sklep z freya itp - Poznan, ul. Wysoka (koło Kupca) nazywa się Yoshi- wszelkie rozmiary, babki pomocne i wiedza co mówią (a to jak wiadomo rzadkość ;) )

ponoc drugi jest w Luboniu w CH PAJO

ceny "freyowate", ale mozna pomierzyc i potem przeciez poszukac w necie ;)

ja sobie kupiłam, uwaga, uwaga  65 H  :padam: z polskiej Dalii
Za dwadzieścia lat bar­dziej będziesz żałował te­go, cze­go nie zro­biłeś, niż te­go, co zro­biłeś. Więc od­wiąż li­ny, opuść bez­pie­czną przys­tań. Złap w żag­le pomyślne wiat­ry. Podróżuj, śnij, odkrywaj. /M.Twain/

zuzia

Cytat: wrobelek0403 w 05 Gru 2008, 14:44:17

na Dalię uważaj - to jeden z największych rozciągliwców.

wrobelek0403

Cytat: zuzia w 05 Gru 2008, 14:53:19
Cytat: wrobelek0403 w 05 Gru 2008, 14:44:17

na Dalię uważaj - to jeden z największych rozciągliwców.

zuzia, ale nie zabił mnie ceną - a musiałam cos kupic, bo w szafie mam cały jeden we w miare odpowiednim rozmiarze.

za to polyanna była dobra w rozmiarze 70 FF  :padam: :padam:

Za dwadzieścia lat bar­dziej będziesz żałował te­go, cze­go nie zro­biłeś, niż te­go, co zro­biłeś. Więc od­wiąż li­ny, opuść bez­pie­czną przys­tań. Złap w żag­le pomyślne wiat­ry. Podróżuj, śnij, odkrywaj. /M.Twain/

callja

No to zgłupiałam ponownie... Pełna entuzjazmu udałam się wreszcie do wrocławskiej "Milli", porozmawiałam z miłą Panią, pokazałam w co jestem opancerzona (bardotka 65C z Alles), zostałam obmierzona dokładnie i zapakowana w miękką Freyę 65. Nie mogłam w niej zaczerpnąć tchu, a ciałko wylewało mi się wszystkimi możliwymi drogami :crazy: - no podręcznikowy baleron look!!! Pani pokręciła głową, stwierdziła "65-tki to nie dla Pani" i zaczęła mi przynosć stanik za stanikiem. Jedynym, który leżał ładnie był plunge Panache z silikonowa wkladką - rozmiar 32A. Wyszłam ze sklepu z głupią miną, nie zakupując stanika rzecz jasna...

No to jaki kurna mam nosić rozmiar?! a już myślałam, że może zaopiekuję się "szufladowym" stanikiem Salsy, jeśli okaże się na Zosię za ciasny  :crying:
Nie obrażaj się sam... inni zrobią to lepiej!!! /by teściowa tutora mego ;) /

zuzia

callja
a w jaką Freyę cie zapakowano?

callja

Cytat: zuzia w 09 Gru 2008, 08:59:57
callja
a w jaką Freyę cie zapakowano?

No właśnie głupia nie spojrzalam, jaki to model... Przyznaję, że sliczna była, w każdym razie miękka i raczej z zabudowanymi mieseczkami - dość charakterystyczne, że obszywana była pasmaterią z ozdobnymi "pętelkami"; może to jakoś naprowadzi Was, bo w tym temacie jesteście ekspertkami...
Tak jak pisałam - Freyę mierzyłam tylko jedną, potem leciały już Panache, wszystkie usztywniane.

zuzia

callja
spróbuj ją tu znaleść:
http://www.figleaves.com/uk/home.asp

a co do Panache - panache jest wielkomiseczkowcem i z moich obserwacji wynika, że więcej osób woli freya.
a że były bułki...... są 3 możliwości:
1. nie wszystko zgarnięto do miseczek
2. miseczki były za małe i nie mieściły wszystkiego (tylko mi tu nie marudzić co do rozmiaru!)
3. obwód ścisły i sie rozciągnie. ja w arabelce też miałam na początku buły a później to już na luzaku.

callja

Ze zdjęć wygląda na to, że to byla Eleanor... Obwód był tak ścisły, ze autentycznie nie mogłam oddychać, miski były niewypełnione (zgarnęłam do nich co się dało) pomimo to bułki wylewały mi się nad i pod obwodem i ogólnie cała byłam bułką :crazy: Zgoda, ciutek ostatnio przytyłam, ale po swoich poczciwych "Alleskach" tego nie odczułam... Po pół roku noszenia zapinam je nadal na najciaśniejszą haftkę, a bułek zero. Chciałam się obmierzyć, bo czuję z kolei, że po pół roku "lobbowania" miska zaczyna być jednak za płytka, a tu zonk... rzeczywiście Panache ma głębsze miski niż Freya?? Jaki fason zatem powinnam obmierzyć??

callja

zuzia

callja
obmierz się. a eleonor to rozciągliwiec. tydzień noszenia, no, może 2, i byłoby po bułkach. ale miska powinna być mniejsza bo to też wielkomiseczkowiec jest.

callja

Pomiar sprzed chwili: 68/79 - ot, flądra vel płastuga :crazy:

fasolka1980

inkageo

Cytat: zuzia w 09 Gru 2008, 12:58:26
a co do Panache - panache jest wielkomiseczkowcem i z moich obserwacji wynika, że więcej osób woli freya.
Przy małych rozmiarach wcale tak nie jest. Miseczki w Panache Flamenco, Lilly, Tango plunge nie są duże :) Można śmiało próbować :)
Problem w tym, że o ile robią rozmiar 60d, to 65c już nie..
Callja my musimy w końcu się spotkać  :blush: Ja mam Twoje buty  :blush: Wezmę od razu swoje staniki, to sobie pomierzysz :) Ja mam podobne wymiary, ale alles brigitte 65b było na mnie za duże!! Więc coś czuję, że masz większy rozmiar niż ja.. Jak napiszesz na mojego maila - inkageo@gazeta.pl to mogę Ci zaproponować kilka modeli ;)
Imagine there is no hate

abkasia

Cytat: fasolka1980 w 12 Gru 2008, 08:50:02
A ja się pochwalę, że w końcu nabyłam swój pierwszy wąski biustonosz :dance: :dance: :dance:

o taki: http://www.kontri.pl/index.php?action=komplet&SID=711dd8c983b1b706488964fcf5f0d9d8&producent=46&zestaw_kolor=3747&kolor_id=4#start

rozmiar 65D  ;)

ja nie wiem, ale w ciazy to ja kupuje coraz wieksze staniki, a nie coraz mniejsze :)

justynaaaa2

to ja też się pochwalę :) wczoraj zakupiłam pierwszy miękki biustonosz w którym wreszcie mam biust  :aaaa: no i co najważniejsze jest ŁADNY i nie zasłania mi pół klaty  :blush:
o taki:
http://www.dopasowana.pl/product-pol-314-Biustonosz-SYLVESTRINE-SOFT-firmy-Milena-572.html
rozmiar 65E, jest ciasny baaardzo, więc na razie ponoszę go z przedłużką (cóż za seksowny wynalazek  :rotfl:) gdyby był 70 to bym wzięła 70 ale nie było, więc mam nadzieję, że ten się trochę rozciągnie  :pray:
jeszcze nie wiem czy odważę się w nim wyjść na ulicę czy będzie tylko "po domu"  :hmm:

fasolka1980

Cytat: abkasia w 12 Gru 2008, 12:55:28
Cytat: fasolka1980 w 12 Gru 2008, 08:50:02
A ja się pochwalę, że w końcu nabyłam swój pierwszy wąski biustonosz :dance: :dance: :dance:

o taki: http://www.kontri.pl/index.php?action=komplet&SID=711dd8c983b1b706488964fcf5f0d9d8&producent=46&zestaw_kolor=3747&kolor_id=4#start

rozmiar 65D  ;)

ja nie wiem, ale w ciazy to ja kupuje coraz wieksze staniki, a nie coraz mniejsze :)

abkasia - no ten jest wlasnie wiekszy :rotfl:

wrobelek0403

a ja to już wogóle nic nie wiem. kupiłam ostatnio 65H, w sklepie lezał jak ulał, ale po paru dniach noszenia doszłam do wniosku, ze miska za duza, a fiszbina za bardzo pod pache ucieka  :crying: :crying:

to dziwne, bo w 65G robila się mała bułka nad biustem, wiec G odpadał  :zly: :zly:

do dupy z tymi stanikami  :headbang:

zwierzatko_mojej_mamy

wrobelek0403 pod warunkiem, ze masz posladki odpowiadajace rozmiarowi stanika :D
oprócz marzeń, warto też mieć wódkę

http://metryczki.pl/
www.annawilk.pl