JAKI POWINNAM NOSIĆ ROZMIAR STANIKA cz. 2

Zaczęty przez zuzia, 30 Kwi 2008, 10:14:59

mayagaramond

Cytat: salsa w 24 Sty 2009, 19:40:32
ale co-że Cie w pierś cisną? to stanowczo za mała - fiszbina ma pierś OBEJMOWAĆ a nie wrzynać się w miękką częsc - u Ciebie powinna byc w miejscu, gdzie sie kończy cyc a zaczyna być widać żebra!
ja tez wole plunge ;)

chodzi mi o fiszbiny pomiedzy (w rowie, ze tak powiem, dla lepszego zrozumienia;) ) a moje cycki sa blisko siebie i te srodkowe fiszbiny odciskaja mi sie na biuscie. To za mala miska?

Dodany tekst: 24 Sty 2009, 19:48:04

Cytat: justynaaaa2 w 24 Sty 2009, 19:46:45
zwyczajnie mi się tam nie mieście takie grube sztywne coś  :blush:

:rotfl: :rotfl: :rotfl: :rotfl:
"Man muß nie verzweifeln, wenn einem etwas verloren geht, ein Mensch oder eine Freude oder ein Glück; es kommt alles noch herrlicher wieder. Was abfallen muß, fällt ab; was zu uns gehört, bleibt bei uns (...)"

salsa

to jak miedzy piersiami CI jest za szeroko, ale po bokach miska leży dobrze, to w takim razie inny mogel - węższe ustawienie fiszbin miedzy piersiami albo w ogole zrezygnować z balkoników - ja tez wole plunge bo tez piersi mam raczej blisko, ale nie az tak, zeby tam nic nie wlazło ;)
Guests are not allowed to view images in posts, please Register or Login

mąż mężem ale życie prywatne trzeba mieć ;)

mayagaramond

Cytat: salsa w 24 Sty 2009, 19:53:57
to jak miedzy piersiami CI jest za szeroko, ale po bokach miska leży dobrze, to w takim razie inny mogel - węższe ustawienie fiszbin miedzy piersiami albo w ogole zrezygnować z balkoników - ja tez wole plunge bo tez piersi mam raczej blisko, ale nie az tak, zeby tam nic nie wlazło ;)

no wlasnie to wezsze ustawienie fiszbin mnie interesuje - wiesz ktore firmy maja staniki dla takich jak my?

Tez wole Plunge, ale maja jakos malo koronkowych
"Man muß nie verzweifeln, wenn einem etwas verloren geht, ein Mensch oder eine Freude oder ein Glück; es kommt alles noch herrlicher wieder. Was abfallen muß, fällt ab; was zu uns gehört, bleibt bei uns (...)"

justynaaaa2

mayagaramond

justynaaaa2

masz piwo  :beer: za podobny biust tzn. za wąski rów  :rotfl:

salsa

dla mnie ok rozstawienie ma freya Eleonor (model podobny do arabelli) http://allegro.pl/item488572253_freya_eleanor_28dd_60dd_60e_65d_nowy_metki.html

http://allegro.pl/item533520812_nowy_freya_arabella_cudowny_60_e.html

nie wiem czy dla CIebie to by było tez ok. ja bardzo lubie freye
mam tez freya retro ale plunge nie full cup w kolorze pistacjowym i drugi bladoróżowy
http://allegro.pl/item533209972_nowy_biustonosz_freya_retro_rozm_75d_malinowy.html

jest tez piękne fuksjowe inferno (ale nie mam)
freya zeta tez jest bardzo fajna
http://allegro.pl/item533549138_nowy_freya_zeta_cudowny_i_zmyslowy_65_d.html

wstawiłam Ci kiilka linków z allegro dla przykładu
generalnie musisz szukac i mierzyć ;)

Dodany tekst: 24 Sty 2009, 20:13:00

tu przykładowe zdjecia zbliżenia arabelki http://allegro.pl/item531387890_freya_arabella_oyster_65g_nowy_przesliczny.html

Dodany tekst: 24 Sty 2009, 20:13:31

kolejna freya retro: http://allegro.pl/item534142908_65e_freya_retro_nowa_polecam.html

Dodany tekst: 24 Sty 2009, 20:16:10

i jelcze jedna freya: http://allegro.pl/item532939785_freya_daisy_lime_70g_75f_32g_34f.html

mayagaramond

salsa - dzieki :)  :beer: :beer: Eleanor b. ladna. Arabella tez. Retro mam czarne i b. lubie. Moglabym sobie strzelif fuksjowe, wiem, ze bedzie pasowac.

najgorsze jest to, ze tutaj w ogole nie ma gdzie przymierzyc stanika o mniejszym obwodzie niz 70...i tak sie bieram zeby zamowic z anglii, ale boje sie ze bede musiala odeslac i tak w kolko. A w londynie bede dopiero we wrzesniu.

Dodany tekst: 24 Sty 2009, 20:18:31

justynaaaa2 - odlalam! :beer:

justynaaaa2

ja ostatnio poczytałam sobie sporo na lobby i już wiem czemu mi żadna freya nie pasuje   :crazy: robi mi się tzw. freyowa zmarcha, wygląda to marniutko  :padam: i jeśli dobrze zrozumiałam to znaczy, że mam niepełny biust od góry  :hmm: no i zdecydowanie najlepiej pasują mi staniki z pionowymi szwami :)

salsa

Maya, a jak jeździsz do dużych miast w Niemczech to tez nie ma tych marek w sklepach?????? np. W Monachium i Salzburgu? mozna kupić tez na ebayu
ja kupuje przez Allegro, jak nie trafie to wystawię znowu i sprzedam dalej ;)
W londynowie to na prawde jest raj stanikowy, na przecenach mozna kupic za kilka funtów 60-tki i 65-tki, bo Angielki rzadko kupuja te rozmiary....

Dodany tekst: sob 24 sty 2009 20:24:16 GMT-1

justynaaaa2 oj, to faktycznie... ja do niektórych frey mam nawet lekko "za pełny biust od góry i potrafi mi bułkować pomimo dobrego rozmiaru fiszbin - bo następna miska jest juz za szeroka lol
ale na szczecie rzadko
natomiast Panache to tylko Inferno moge , reszta strasznie mi bułkuje, gdyz panache ma miski płytsze ale szersze fiszbiny
mam np. panache salsa 65 DD i robi mi sie straszna bułka, założyłam dwa razy i chyba to muszę sprzedać bo po prostu nie moge tego nosic....

mayagaramond

Cytat: salsa w 24 Sty 2009, 20:21:05
Maya, a jak jeździsz do dużych miast w Niemczech to tez nie ma tych marek w sklepach?????? np. W Monachium i Salzburgu?

w "normalnych" domach handlowych typu karstadt nie ma. Znalazlam na stronie freyi adres sklepu w monachium, zadzwonie w tygodniu i zapytam o rozmiarowke. Ha, znalazlam jeden w Sazburgu.

salsa

ciekawa jestem jakie sa ceny tych staników u was ;)

justynaaaa2

salsa najważniejsze, że zdiagnozowałam problem i to sama :aaaa: inaczej nadal bym się dziwiła co jest nie tak  ;) jęczałam tu kiedyś, że te freye jakoś mi nie leżą i brzydko wyglądają a ty się dziwiłaś co mi się nie podoba no to teraz masz odpowiedź  :P odnalazłam swój najwygodnieszy do tej pory i jest to maskaradka hestia, mimo wyższego mostka leży super, non stop w niej chodzę i piorę już mi się ciut rozciagnęła  :crying: a z miękkich panache harmony leży całkiem spoko  ;) na razie nie szukam dalej, bo szkoda kasy, ale na wiosnę sprawię sobie jakąś maskaradkę  :dreaming:

mayagaramond

inkageo

Maya a spróbuj sobie trochę odgiąć fiszbiny, podobno czasem pomaga ;)

Dodany tekst: 24 Sty 2009, 20:44:55

Kurcze strasznie podoba mi się ten strój kąpielowy z Pour Moi, ale nie wiem jaki rozmiar wybrać, bo staniki są w rozmiarach 8, 10, 12 itd...
Imagine there is no hate

mayagaramond

Oj nie wiem, ale balabym sie, ze jak podskocze to spadnie ;)

A nie maja tabeli rozmiarow?

Czy gossard nie ma w ogole 28?

inkageo

No właśnie nie znalazłam tabeli rozmiarów :( Tylko, że 8 to XS itd..
Imagine there is no hate

mayagaramond

Moze asos ci cos pomoze:

http://www.asos.com/Wonderbra/Wonderbra-Satin-Fully-Padded-Push-Up-Bra/Prod/pgeproduct.aspx?iid=198090&clr=Black&SearchQuery=size&sh=0&pge=0&pgesize=20&sort=_None

Kliknij na size guide

(stanik nie ma znaczenie, ale nie wiem jak wejsc bezposrednio do tabeli rozmiarow, dlatego przez produkt)

inkageo

Dzięki :) Wg tej tabeli wychodzi 8 :) Kurcze jak oni mogą tak numerować stroje kąpielowe, skoro staniki mają w normalnych rozmiarach..
Imagine there is no hate

noki

Cytat: mayagaramond w 24 Sty 2009, 19:56:22
Cytat: salsa w 24 Sty 2009, 19:53:57

no wlasnie to wezsze ustawienie fiszbin mnie interesuje - wiesz ktore firmy maja staniki dla takich jak my?

Tez wole Plunge, ale maja jakos malo koronkowych

A moze sprobuj Polyanne Freyi? Wszystkie staniki jakie mierzylam mnie gniotly w mostek, a ten jedyny na razie zdaje egzamin (wersja czarna imho najscisliwsza)

mayagaramond

inkageo

Maya a Freya Eva? To jedyna freya która na mnie pasuje i plunge jest ;)
Ładna jest różowa z grafitem:
Imagine there is no hate

mayagaramond

Cytat: inkageo w 24 Sty 2009, 21:26:57
Maya a Freya Eva? To jedyna freya która na mnie pasuje i plunge jest ;)
Ładna jest różowa z grafitem:
#
o, ladna.

Ten mi tez wpadl w oko:

http://www.freyalingerie.co.uk/lingerie/greta.aspx

gioseppe

inka, sliczny stroj i b ladny kolor :)
choc czulabym sie w nim pewnie malo komfortowo ;)
http://www.szajnar.pl/   - makijaż Kraków - fotografia kobiet
http://www.facebook.com/EwelinaSzajnarMakeUP

inkageo

Cytat: gioseppe w 24 Sty 2009, 21:33:15
inka, sliczny stroj i b ladny kolor :)
choc czulabym sie w nim pewnie malo komfortowo ;)
E tam, czy to jest ważne  :rotfl: ;)
Imagine there is no hate