JAKI POWINNAM NOSIĆ ROZMIAR STANIKA cz. 2

Zaczęty przez zuzia, 30 Kwi 2008, 10:14:59

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

justynaaaa2

salsa mam pytanko :)
jak się ma rozmiarówka freyi do panache? Mam tą jedną freyę 60FF (lekko ciasna) a gdybym chciała tango plunge to jaki bym musiała rozmiar brać?
nie wiem czy się jasno wyraziłam  :-[ czy mi się coś nie pokićkało  ;D

A tak apropo to naszło mnie znowu na nawracanie, założyłam dzisiaj tą freyę i zobaczymy czy przetrwam w niej cały dzień  :confused:

salsa

justynaaaa2

1. nie ma "Naszło mnie znowu na nawracanie"
albo nosisz dobry stanik i masz ładnie ułożony biust albo nie i wtedy wmasowujesz go w pachy a on do tego dynda sie na ramiączkach
jesczez przy FF do 60 to jest to juz na prawde pokaźny biuścik, nie żal CI go??

2. generalnie ja sie w rozmiarówce panache nie odnajduje, ale i nie odnajduje sie w samej marce
w sumie to trafiłam tylko z Inferno , wzięłam 60 E czyli to co biorę z freya
problem z Panache polega na tym ze to są staniki szerokofiszbinowce a freya-wąskofiszbinowiec i ja nie moge sie z tą cechą szerokościową dogadać
mam np Panache salsa i to w rozmiarze 65 DD czyli powinna byc za duza-i jest tak, ze fiszbiny za szerokie a stanik bułkuje! także freya jest bardziej dla takich piersi "mocno z rpzodu) a panache dla piersi rozłożystych
tuningowałam ta panache salsa i jako działa, ale nie ejstem zadowolona
moja rada-trzeba zmierzyć iles tam staników, bo w obrębie jednej firmy rozmiary tez inne sie bierze
np: freya arabella i freya sasy jeden duze miski i rozciągliwiec, drugi małe miski i scisły
Guests are not allowed to view images in posts, please Register or Login

mąż mężem ale życie prywatne trzeba mieć ;)

justynaaaa2

Dzięki za odpowiedź  :drunk:
no dzisiaj noszę już od samego rana tą freyę, kupiłam przedłużkę, ale dalej mi ciasno  :o chociaż przynajmniej nie mam już czerwonych pręg jakby mnie ktoś obkładał gorącym żelastwem :ag:
niestety nie jestem jej na razie w stanie nosić na codzień, bo wystaje mi ona prawie spod wszystkich bluzek  :D żeby mieć pewność, że mi nic nie wyjdzie musiałabym nosić sweter albo być okutana pod samą szyję  :-[ nie wiem może ja mam jakiś dziwny rozstaw klatki  :confused:
czyli z tego co napisałaś, nie mogę nic przez neta zamówić, bo tak na prawdę nie znam jeszcze swojego rozmiaru czyli muszę mierzyć, tylko kurcze gdzie ? to jest właśnie problem  :hammer: bo ja bym bardzo chętnie po przymierzała  ;)
w sumie wczoraj pomierzyłam sobie te różne freye i doszłam do wniosku, że faktycznie rozmiar rozmiarowi nierówny, ale najgorsze jest dla mnie to, że te staniki wcale mi się nie podobają  :-[ ja zawsze lubiłam mieć ładną bieliznę, no ale kurcze coś to nie jest zupełnie mój gust  :no:

salsa

justynaaaa2

1. ale moze ta  freya nie dla CIebie, moze powinas miec inny model, albo inny rozmiar?
skad wiesz, ze ta 60 jest ok? moze jednak  65-nie zawsze jest tak, ze ten ciasniejszy dobry
2. co to znaczy dla CIebie ładna bielizna? ja osobiscie uważam, że np Freya Arabella, Zeta, Mitzi , Lola, Eva ,milli, Rero ale to plunge, nie full cub(i jeszcze kilka modeli) to absolutne cudeńka, natomiast pollyanna, Tallula, saskia , rio itd są małymi koszmarkami
tak samo w panache
sliczna jest salsa , Anastasia, czy lilly a koszmarne (choc bardzoooo skuteczne w ustalaniu rozmiaru) tango II

piekne sa staniczki Masquerade

każdy moze wybrać cos dla siebie
np. wiele osób uważa, ze triumph ma piękne wzory, a mnie sie kompletnie ich linie stanikowe nie podobaja i do tego maja kiepskie i brzydkie materiały  :puk:

wiec szukaj czegos w Twoim stylu (nie mam pojecia co dla CIebie jest ładne)  :D :D :D
ja osobiscie teraz nosze dobry rozmiar i uważam, ze mam ładną bieliznę, brzydkiej bym nie kupowała:)

3. co do kupowania-mozna w necie, jesli cos nie pasuje to odsyłasz
ja kupuje duzo na allegro, ale to dlatego ze juz sie   orientuje, to raz a dwa - jak bedzie złe to wystawie i sprzedam dalej
na allegro jest kopalnia dobrych metkowych staników
na poszatek polecam CI sklepy internetowe, odeslesz to dostaniesz zwrot kasy:)

konwalia

A ja dzisiaj się zmierzyłam i mała załamka: po odchudzaniu mam pod biustem 66,5cm, w biuście 89cm.
I ja się dziwię, że moje 65F już mi nie pasują... :hammer:

justynaaaa2

Cytat: salsa w 09 Sie 2008, 15:31:13
piekne sa staniczki Masquerade

no wiem właśnie, że są piękne  :P i zakochałam się w nich od pierwszego wejrzenia  :-[ jest akurat na allegro masquerqde polka (szaro-różowa) za 109 zł. i byłabym skłonna za nią tyle dać gdybym miała pewność, że będzie dobry rozmiar a zwrotów nie przyjmują. Jest do kupienia 65E i 65F no i mam dylemat, bo nie wiem który dla mnie byłby dobry  :-\
z jednej strony myślę o F, bo nawet jeśli teraz będzie trochę za duży to potem jak mi już biust przemigruje na swoje miejsce to jest szansa, że będzie ok, ale z drugiej nie wiem czy jest sens kupowania na zaś  :-[
a nie mam zielonego pojęcia, gdzie można przymierzyć w wawie maskaradki  :confused: może zuzia jak wróci to coś podpowie :)

inkageo

Imagine there is no hate

justynaaaa2

inkageo no tutaj wiem, że mogę :) też znalazłam tę stronę, ale cena... :thumbdown:
jednak dzięki za pomoc  :drunk:

chyba się wstrzymam do września, bo w peachfield ma być prawie cała nowa kolekcja, więc sobie po przymierzam i co się da to upoluje na allegro a co nie to kupię tam  :yes: już zbieram kasę ;D

ze_nitka

Cytat: dodaa84 w 10 Sie 2008, 19:31:23
Cytat: ze_nitka w 28 Lip 2008, 23:35:33

Nie wiem gdzie jest pełna, ale w Chatte

gdzie to jest? 
Chatte, jest w Promenadzie na Ostrobramskiej (warszawa)

ze_nitka

Nie ma za co. :) odlewam;)  Podobno w Piasecznie jest outlet w którym to dostać można klika modeli freyi, za okolo 100zł, może ta info tez Ci sie przyda :)

salsa

Cytat: ze_nitka w 10 Sie 2008, 20:06:35
Nie ma za co. :) odlewam;)  Podobno w Piasecznie jest outlet w którym to dostać można klika modeli freyi, za okolo 100zł, może ta info tez Ci sie przyda :)

na plotach chyba czwartkowych Justynaaa pisała o tym szeroko, bo odwiedziła:)

zuzia

Cytat: justynaaaa2 w 09 Sie 2008, 22:25:19
a nie mam zielonego pojęcia, gdzie można przymierzyć w wawie maskaradki  :confused: może zuzia jak wróci to coś podpowie :)

tutaj jest założony oddzielny wątek nt. staników w wawie:
http://strefaslubna.pl/forum/index.php/topic,1437.msg71089.html#msg71089
ale z maskaradkami może być ciężko.

justynaaaa2

zuzia dzięki przeczytałam :) większość sklepów już znam w sensie teoretycznym, bo jeszcze tam nie byłam, ale i tak ci piwko za info postawie  :drunk:
czyli z tymi maskaradkami jest tak jak myślałam - bryndza  :thumbdown: poczekam do września aż się pojawią w peachfield i wtedy się obkupię  jupi bo szkoda mi wydać 109 zł. na allegro i nie trafić z rozmiarem  :'(

zuzia

justynaaaa2,
spróbuj może umówić się ze sprzedawcą. niektórzy, jeżeli zaproponujesz mu to wcześniej, to się zgadzają.

inkageo

Dostałam dzisiaj mój piękny stanik Elle Macpherson Notorious. Wziełam rozmiar 70b, bo podobno odpowiada 65c i wszystko się zgadza. Jest bardziej ścisły niż Freya Eva 60dd, no ale mógłby być ciaśniejszy.. 65c byłoby pewnie idealne.. Stanik jest piękny, ma jedwabne ramiączka i tył. Jest mało zabudowany, ramiączka są cieniutkie, tylko trochę mi się marszczy i ma raczej wąskie fiszbiny..
Imagine there is no hate

zuzia

inkageo,
śliczny. i zaciekawiły mnie te jedwabne ramiączka. chyba go poszukam.

justynaaaa2

inkageo mi też się bardzo podoba  :P dlaczego ja nie znajduję czegoś takiego  :wall: masz piwko za zdobycz  :piwko:
zuzia jak wyszperasz takie coś to daj mi znać  ;)

inkageo

Do połowy są jedwabne, a z tyłu gumka. Oczywiście przez to są tylko do połowy regulowane i za długie, ale zawiązalam sobie supełek ;)
Imagine there is no hate

inkageo

Imagine there is no hate

salsa

Inka, ale dla CIebie 70 w obwodzie... ło matko, to jak 70 b odpowieda to mozna by tez i 75 a ....

inkageo

Salsa przecież nie liczą się cyferki na metce, tylko rzeczywiste wymiary stanika. Elle ma inną rozmiarówkę, w galerii jest pełno zdjęć tych biustonoszy w obwodzie 70 na dziewczynach noszących z Freyi/Panache 60/65. Tak jak napisałam ten stanik ma bardziej ścisły obwód niż różowa Eva 60dd.
Imagine there is no hate

malybob

Byłam, zakupiłam :)
Rozmiar "trochę" mnie zdziwił, bo spodziewałam się 65 D , wyszłam z 60 F i rzeczywiście jest dobry :) .
No i teraz pytanie- to jest arabelka Frey'i czy rozmiar stanika Panache będzie taki sam (bo chciałabym na allegro, czyli w ciemno zamówić..)

justynaaaa2

Cytat: malybob w 25 Sie 2008, 09:47:45

Byłam, zakupiłam :)
Rozmiar "trochę" mnie zdziwił, bo spodziewałam się 65 D , wyszłam z 60 F i rzeczywiście jest dobry :) .
No i teraz pytanie- to jest arabelka Frey'i czy rozmiar stanika Panache będzie taki sam (bo chciałabym na allegro, czyli w ciemno zamówić..)

a mają coś nowego w tym outlecie czy tylko freye na razie  ???

malybob

Szczerze, to byłam tak oszołomiona,że w ogóle coś znalazłam,że nie pytałam. Natomiast mają mieć dostawę na początku października, ale nie wiem czy innych firm też..

panikarola

jej, jak wam zazdroszcze!!!! ja w koncu dostalam pierwszy dobry stanik, freya ponache. tylko mnie ramiaczka troche uwieraja, a tak to niezle. inka, a gdzie kupowalas ten twoj? bo my obie malobiusciaste, moze bym odgapila?
Nic tak nie cieszy, jak seria z pepeszy.