Moja pierwsza przymiarka sukni!! foty str 8

Zaczęty przez anulla, 15 Kwi 2008, 22:36:52

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

anulla

W końcu się zebrałam no i zamówiłam sukienkę. Bardzo Was proszę o pomoc z dodatkami. Suknia na fotce jest ecru moja będzie w śnieżnej bieli. Gorset,"rozpierdak"i tył wysadzane są kryształkami. Welon wybrałam,ale co do biżuterii,butów, fryzury i bukietu pomysłu nie mam. Wkleiłabym swoją fotkę w kiecce, ale jest tak kiepskiej jakości (robiła mi je mama aparatem z telefonu),że nie ma sensu.Może na przymiarkę wezmę cyfrówkę to wtedy wkleję. Napiszę chociaż, że jestem wysoka-174 cm, długie włosy ciemny brąz, z grzywką na bok (chciałabym je jakoś upiąć gładko).Jeśli chodzi o kwiaty to nie mam swoich ulubionych, tzn prawie wszystkie uwielbiam :) Nie chciałabym tylko takiego kulkowatego bukietu.Najlepiej coś lekkiego i delikatnego.Co myślicie?Dzięki z góry za Waszą nieocenioną pomoc!!

zwierzatko_mojej_mamy

anulla jojoj ale bedzie elegancko!!  ;D super
oprócz marzeń, warto też mieć wódkę

http://metryczki.pl/
www.annawilk.pl

anulla

hehhe będzie elegancko jak się zaplączę w tren i wywinę orła przed ołtarzem :)

mayagaramond

prosze, prosze, ale zadasz szyku! Czy sukienka ma fioletowy haft? Fajnie byloby dobrac kolczyki z fioletem i bukiet. Zaraz cos pogrzebie w necie i wkleje.
"Man muß nie verzweifeln, wenn einem etwas verloren geht, ein Mensch oder eine Freude oder ein Glück; es kommt alles noch herrlicher wieder. Was abfallen muß, fällt ab; was zu uns gehört, bleibt bei uns (...)"

anulla

Suknia ma jak to powiedziała Pani z Madonny - "złoto-srebrny haft" :)

salsa

a cóz to za suknia?
bardzo ładna, pewnie nie masz w niej fotek?
Guests are not allowed to view images in posts, please Register or Login

mąż mężem ale życie prywatne trzeba mieć ;)

mayagaramond

Cytat: anulla w 15 Kwi 2008, 22:45:13
Suknia ma jak to powiedziała Pani z Madonny - "złoto-srebrny haft" :)

a ta broszka czy kwiatek to nie fioletowe? Dodam, ze uwielbiam fiolet, ze moze widze go tez tam gdzie go nie ma ;D
"Man muß nie verzweifeln, wenn einem etwas verloren geht, ein Mensch oder eine Freude oder ein Glück; es kommt alles noch herrlicher wieder. Was abfallen muß, fällt ab; was zu uns gehört, bleibt bei uns (...)"

anulla

Hhehe ta brosza jest srebrna, niestety fiolet nie występuje. Tak na marginesie ja też miałam kiedyś świra na punkcie tego koloru :)

mayagaramond

Cytat: anulla w 15 Kwi 2008, 22:55:56
Hhehe ta brosza jest srebrna, niestety fiolet nie występuje. Tak na marginesie ja też miałam kiedyś świra na punkcie tego koloru :)

nic nie szkodzi, filoletowy bukiet i tak moze byc (zwierzakowi wciesnelam na 99% piora, Tobie wcisne fiolet  :D), A kolczyki tylko jakies srebrne/platynowe/biale zloto.

anulla

anulla

Mówisz,że fiolet jest dobry na wszystko, na deszcz i na drogę za śliską...?;) Jeśli chodzi o biżuterię to myślałam o czymś delikatnym.Może kryształki? Ta broszka to już jakaś biżuteria sama w sobie więc trzeba uważać żeby nie przesadzić.

mayagaramond

Cytat: anulla w 15 Kwi 2008, 23:02:38
Mówisz,że fiolet jest dobry na wszystko, na deszcz i na drogę za śliską...?;) Jeśli chodzi o biżuterię to myślałam o czymś delikatnym.Może kryształki? Ta broszka to już jakaś biżuteria sama w sobie więc trzeba uważać żeby nie przesadzić.

dlatego dalabym tylko kolczyki i ewentualnie bransoletke. A na szyje nic.

Sama mialam krysztalki, ale troche mi sie znudzily.

wrobelek0403

anulla, witaj!!! wreszcie kolejna forumka z poznania :) niewiele nas tu, wawa i kraków rządzą strefa ;)

piekną suknie wybrałaś, jutro Ci napisze jakie mi sie dodatki widza, bo mnie wlasnie mąż ciągnie do łóżka ;)...

dla dociekliwych - w celach czysto wypoczynkowo-sennych ;)
Za dwadzieścia lat bar­dziej będziesz żałował te­go, cze­go nie zro­biłeś, niż te­go, co zro­biłeś. Więc od­wiąż li­ny, opuść bez­pie­czną przys­tań. Złap w żag­le pomyślne wiat­ry. Podróżuj, śnij, odkrywaj. /M.Twain/

anulla

Cytat: dodaa84 w 15 Kwi 2008, 23:07:56
bardzo elegancka suknia, piękna :)
Dzięki!! :) Długo się wahałam,ale ostatecznie zdecydowałam się na ten model.Cieszę się,że mam to juz z głowy, bo mi się po nocach te suknie już śniły!
mayagaramond a masz jakieś fotki albo linki do tej Twojej biżuterii?

anulla

ok to jest wersja oficjalna,że w tych celach...;) My tam swoje wiemy...Obowiązki żon...hihihihh!! Pozdrawiam wszystkie "poznańskie pyrki" (i nie tylko!!)

mayagaramond

Cytat: anulla w 15 Kwi 2008, 23:15:49
mayagaramond a masz jakieś fotki albo linki do tej Twojej biżuterii?

mialam tylko kolczyki, sukienka byla obszyta i perelkami i krysztalkami, poza tym moje buty mialy duze kamienie, wiec innej bizu nie chcialam. Szukam foty na ktorych je jakos widac, ale najczesciej wlosy zaslaniaja:

http://www.fotosik.pl/pokaz_obrazek/8288e4988128015a.html

http://www.fotosik.pl/pokaz_obrazek/663cec2b34d85859.html

Moze jeszcze to

mayagaramond

Cytat: dodaa84 w 16 Kwi 2008, 00:05:08
maya, ale ładny ten bukiet miałaś :)

a panna mloda to co ? Nieladna?  ;)

Bukiet wzbudzil troche sensacji (w pozytywnym zanczeniu), ludziska wczesniej takiego nie wiedzieli. A widzialas nasze zaproszenia? Bo tez rozowe:
http://www.fotosik.pl/pokaz_obrazek/755a04894c9b8866.html

(troche kolej przeklamuje, ale taki mialy kolor jak kwiaty - akurat to udalo mi sie dopasowac  ;D)

sorry za zasmiecanie watku, ale dzis mija 8 miesiecy od naszego slubu  :o  ;) ;D

mika

ojojoj ale śliczna
ja też głosuje za fioletem jak najbardziej :D

wrobelek0403

ha, juz jestem :)

ja bym dała jakiś delikatny naszyjnik i kolczyki tupu wkręty z kryształów lub perełek, może taki:

http://butik.bialamagia.pl/338,serenity.html

lub zupełnie delikatny:
http://butik.bialamagia.pl/352,milano.html

bukiet dałabym zwisający, w kolorze kontrastowym, np. czerwonym, fioletowym, złotym - to juz zależy jaki kolor lubisz:
Za dwadzieścia lat bar­dziej będziesz żałował te­go, cze­go nie zro­biłeś, niż te­go, co zro­biłeś. Więc od­wiąż li­ny, opuść bez­pie­czną przys­tań. Złap w żag­le pomyślne wiat­ry. Podróżuj, śnij, odkrywaj. /M.Twain/

wrobelek0403

ech, doczytalam, ze chcesz cos delikatnego, w taki razie, polecam wiszące kalie, albo bukiet w ksztalcie łzki - to ten różowy

może być jeszcze taki pozakręcany:

co do fryzury: bez Twojego zdjecia nie poradzimy :)

pozdrawiam

anulla

Perły są cudowne strasznie mi się podobają, ale jest podobno taki przesąd, że perły=łzy. Mama mi tak namieszała w głowie,może lepiej nie ryzykować?:) Pewnie to tylko taka bujda,ale w sumie niebieska podwiązka, coś pożyczonego itd to niby co? Hmmm...

wrobelek0403

Cytat: anulla w 16 Kwi 2008, 11:13:37
Perły są cudowne strasznie mi się podobają, ale jest podobno taki przesąd, że perły=łzy. Mama mi tak namieszała w głowie,może lepiej nie ryzykować?:) Pewnie to tylko taka bujda,ale w sumie niebieska podwiązka, coś pożyczonego itd to niby co? Hmmm...

ja sie nie przejmuje, perły bede miec, podwiazki nie przewiduje, go nie chce, zeby mnie gryzło - nie lubie tych sztucznych "koronek".

kwiaty-aga

a może storczyki - są delikatne i eleganckie

anulla

Cytat: dodaa84 w 16 Kwi 2008, 16:14:11
czy Ty chcesz wiszący bukiet? Ja Ci proponuję klasyczny. może jasny fiolet?
Właśnie nie wiem jaki bardziej pasuje do tej sukni?? Ten pierwszy i ten ostatni sa piękne, te storczyki są też rewelacyjne, zresztą nawet miałam taki pomysł żeby wybrać storczyki właśnie.Poniżej wkleję fotkę tego bukietu. Powiedzcie mi tylko proszę jedną rzecz, co musi do czego pasować w naszych strojach?Bukiet do...kamizelki Młodego...czy nie? Te storczyki co wkleiłam są ecru a suknia biała to tak chyba nie za bardzo...Jeśli wezmę białe mogą zlać się z kiecką

anulla

Cytat: dodaa84 w 16 Kwi 2008, 17:53:04
moim zdaniem bukiet i kamizelka/krawat powinny być zgrane kolorystycznie
Ja jestem też włąsnie zwolenniczką tej teorii.Wstępnie kamizelka miała być złota i wszystko w złotościach,ale stwierdziłam, że mimo, że haft jest srebrno-złoty bardziej pasują srebrne dodatki. Młody będzie miała najprawdopodobniej szary (prawie czarny) garnitur i srebrną kamizelkę. Czyli jakie kwiatki?

P.S zapomniałam na wstępie napisać,że mam ciemną karnację. Tak w skrócie mówiąc, taka cyganko-arabko-włoszka hehehee :)