Koparka wjechała :-) ostatnie fotki już są na str. 6 i 7, kominek - str. 10

Zaczęty przez golinda, 28 Mar 2008, 10:28:31

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

mayagaramond

Cytat: zuzia w 19 Mar 2009, 10:19:04
dodam, że na przeciwko jest cmentarz - tzw. stare Powązki.

cmentarz jest piekny, H. potrafi tam spedzic caly dzien robiac zdjecia.

Mnie "kwadraciki o plaskich dachach" z duzymi oknami b. sie podobaja i baaaardzo bym taki chciala miec, ale w Bawarii jak na razie nie wydadza na taki dom pozwolenia. Trza sie do Austrii przeprowadzic
"Man muß nie verzweifeln, wenn einem etwas verloren geht, ein Mensch oder eine Freude oder ein Glück; es kommt alles noch herrlicher wieder. Was abfallen muß, fällt ab; was zu uns gehört, bleibt bei uns (...)"

Kasia

Cytat: mayagaramond w 19 Mar 2009, 10:23:28
cmentarz jest piekny, H. potrafi tam spedzic caly dzien robiac zdjecia.

Mnie "kwadraciki o plaskich dachach" z duzymi oknami b. sie podobaja i baaaardzo bym taki chciala miec, ale w Bawarii jak na razie nie wydadza na taki dom pozwolenia. Trza sie do Austrii przeprowadzic

Ja w kwestii tego co bym chciała mieć mam dylemat bo podobaja mi sie i te kwadratowe bryłu i te  spadzistymi dachami
no i kiczowaty krzywy dom w Sopocie tez mi sie podoba :)

ale pomijajac kwestie kszxtałtu wiem ze mój przyszły dom musi mieć duzo okien :)

aja

Cytat: Kasia w 19 Mar 2009, 09:56:22
nie wyrażać "szczerych" opinii bo i po co,

nie ukrywam że ja wolałabym jednak usłyszeć czasem szczerą opinię ( a nie tylko że pieknie i fajnie) - bo nieraz może się wydawać jedynie że coś jest czarne a w rzeczywistości ktoś nakieruje i uświadomi że jednak jest białe - (ale ja kwasze )

golinda

a ja w Czarnym Kocie kiedyś na Sylwestra byłam - to jest niezła pralnia brudnych pieniędzy!

giga

Cytat: rilla w 19 Mar 2009, 10:15:52
golinda ja bym chciała mieć taki dom jak twój, więc zapisuje się do frakcji gargamelowatych domów:D
a te kwadraciaki o płąskich dachach to już były w PRlu lata 80-te:) nie wiem czy to taki hit architektury

to wyglądało jak paczki zapałek.
Guests are not allowed to view images in posts, please Register or Login

mayagaramond

Cytat: aja w 19 Mar 2009, 10:37:06
nie ukrywam że ja wolałabym jednak usłyszeć czasem szczerą opinię ( a nie tylko że pieknie i fajnie) - bo nieraz może się wydawać jedynie że coś jest czarne a w rzeczywistości ktoś nakieruje i uświadomi że jednak jest białe - (ale ja kwasze )

masz racje, ale jak juz sukienka /meble/mieszkanie kupione to napisanie, ze brzydkie czy nie pasuje nic nie zmieni. Przeciez nikt nie poleci kupic nowej kanapy. Abstrahujac juz od tego, ze ktos moze miec kompletnie inny gust i chce miec kanape w rozowe kwiaty.
"Man muß nie verzweifeln, wenn einem etwas verloren geht, ein Mensch oder eine Freude oder ein Glück; es kommt alles noch herrlicher wieder. Was abfallen muß, fällt ab; was zu uns gehört, bleibt bei uns (...)"

golinda

i właśnie dlatego zakładamy wątki typu: "moja łazienka - proszę o rady"
ale w tym moim wątku akurat prośby o żadne rady nie było
zresztą nie obchodziłaby mnie rada jakiejś dziwnej osoby, której nie znam

wrobelek0403

Alez mnie omineło, a tylko raz poszłam spac o 21  :mocking: :mocking:

co do niejakiej lili - nie bede komentowac, bo nawet za dobrze ze zrozumiałam o co jej chodzi. Poza tym, ze chyba ma PMS i postanowiła się dopierodlic.

rilla zupełnie niezależnie od golindy wybralismy z moim M TEN SAM projekt domu "na pryszłosc". Cóz, widac bede miec gargamela - i się ciesze  :jejeje: :jejeje:

I nie podobają mi się domy jak nizej - moje prawo i nikomu nic do tego :knuje:
Za dwadzieścia lat bar­dziej będziesz żałował te­go, cze­go nie zro­biłeś, niż te­go, co zro­biłeś. Więc od­wiąż li­ny, opuść bez­pie­czną przys­tań. Złap w żag­le pomyślne wiat­ry. Podróżuj, śnij, odkrywaj. /M.Twain/

golinda

wrobelek, naprawdę chcesz mieszkać w gargamelu? ja już zamawiam ekipę do rozbiórki :D

wrobelek0403

golinda widac taki juz mam gargamelowy gust lol i M tez lol tylko kota nam brakuje do tego gargamela  :rotfl:
Za dwadzieścia lat bar­dziej będziesz żałował te­go, cze­go nie zro­biłeś, niż te­go, co zro­biłeś. Więc od­wiąż li­ny, opuść bez­pie­czną przys­tań. Złap w żag­le pomyślne wiat­ry. Podróżuj, śnij, odkrywaj. /M.Twain/

golinda

Cytat: wrobelek0403 w 19 Mar 2009, 11:15:19
golinda widac taki juz mam gargamelowy gust lol i M tez lol tylko kota nam brakuje do tego gargamela  :rotfl:

ej, ej, ej! w nowoczesnych gargamelach mieszkają króliki - i to by się zgadzało, bo i ja mam i Ty ;)

Kasia

Cytat: aja w 19 Mar 2009, 10:37:06

szczere a "szczere" to róznica ;)

mozna sczerze napisać że coś nie jest w moim typie, albo szczerze nie chwalić

a można "szczerze" napisac że coś jest ohydne

zuzia

Cytat: golinda w 19 Mar 2009, 11:18:10
ej, ej, ej! w nowoczesnych gargamelach mieszkają króliki - i to by się zgadzało, bo i ja mam i Ty ;)

może nie tak szczegółowo - niech będą gryzonie. ja też zamierzam coś w tym stylu postawić. nie wspominając o tym, że rodzice K. mają podobny i mi się podoba!

golinda

zuzia

Cytat: Kasia w 19 Mar 2009, 11:19:12

szczere a "szczere" to róznica ;)

mozna sczerze napisać że coś nie jest w moim typie, albo nieszczerze nie chwalić

a można "szczerze" napisac że coś jest ohydne

szczególnie w wątkach gdzie są porady.
może ci się nie podobać moja umywalka, możesz mi nawet wkleić 10 innych a ja i tak wybiorę tą, która mi najbardziej odpowiada bo to JA będę tam mieszkać. i nie sądzę, żeby któraś z nas robiła "dom (tudzież mieszkanie) na pokaz".

Ostatnio w studio kuchennym usłyszałam, że płytki na ścianach w kuchni to już passe i w ogóle w nowoczesnych kuchniach sie tego nie stosuje. Teraz to szkło i stal nierdzewna.
Padło to z ust faceta.
Jak zapytałam czy ma tak w kuchni i czy to sprząta to wydukał, że nie.
wniosek: wolę mieć niemodną kuchnię z kafelkami, a nie mordować się np. ze stalą.
co nie zmienia faktu, ze jak ktoś chce to zrobi sobie stal czy nawet parkiet na ścianie i będzie to jego kuchnia.

zwierzatko_mojej_mamy

aja kwasisz, kwasisz  :rotfl: :rotfl: :rotfl:

no niestety, ale nie da sie wszystkim powiedziec "taka dawka szczerosci jest ok, a taka juz nie, w ten sposob wyrazasz sie w porzadku, a w ten juz obrazasz, ale dalej komentuj negatywnie szczerze, bo tego oczekujemy" - poza tym kazdy ma inny prog reakcji na szczerosc, jesli chodzi o negatywy oraz kazdy inaczej reaguje nawet na na sama opinie wyrazona w dwoch innych zdaniach - bo w jednym uzylo sie np slowa "bachor" i ktos jest obrazony, bo kojrazy mu sie bardzo negatywnie, a dla innej osoby bachor jest w codziennym uzyciu i nie kojarzy tego jako przeklenstwo

ogolny zakaz negatywnego komentowania po fakcie jest troszke jak zakaz kapieli w bogu ducha winnym stawie, tylko dlatego ze debil sie tam utopil i moze trafic na nastepnego debila - ale jak sie przyzna dajmy na to nawet najbardziej taktownej osobie takie prawo (inna sprawa, ze najbardziej taktowna osobe pewnie z tego prawa nie skorzysta ;) ) - to jak potem wytlumaczysz tej mniej taktownej, ze ona juz przekroczyla granice, skoro sama mniej taktowna bedzie nadal uwazac, ze pisze nieobrazliwie i jeszcze bedzie sie posilkowac argumentem "a bo tamta mogla" ;)
oprócz marzeń, warto też mieć wódkę

http://metryczki.pl/
www.annawilk.pl

giga

A ja chcę mieszkać w takim domku i będę się przemieszczać tam, gdzie będę chciała.

wrobelek0403

Cytat: zuzia w 19 Mar 2009, 11:24:25
może nie tak szczegółowo - niech będą gryzonie. ja też zamierzam coś w tym stylu postawić. nie wspominając o tym, że rodzice K. mają podobny i mi się podoba!

zuzia, mogą być gryzonie ;D

ja mysle ze wiekszosc z nas chce miec raczej "tradycyjny" w bryle dom, a nie szczyt dizajnerskiej nowosci :D

justynaaaa2

Cytat: wrobelek0403 w 19 Mar 2009, 11:39:50

ja mysle ze wiekszosc z nas chce miec raczej "tradycyjny" w bryle dom, a nie szczyt dizajnerskiej nowosci :D
ej no co ty wróbel nie znasz  ;) poza tym jak możesz wypowiadać się za większość :foch:

zwierzatko_mojej_mamy

to pewnie tak jak i ze wszystkim - mi tez slina cieknie na widok dizajnerski butow, ale nie posiadam takich do chodzenia, bo 1) wygladalabym jak pol dupy zza krzaka nie bedac glowna redaktor vouga/doda na scenie, 2) prawdopodobnie bym sie na nich zabila :D
oprócz marzeń, warto też mieć wódkę

http://metryczki.pl/
www.annawilk.pl

suegro

golinda to może zrób przynajmniej tak, zawsze to milsze dla oka

"Każdy cytat w internecie wygląda na prawdziwy..."

Józef Piłsudski

szelma

zuzia

niewiemjaka

kurde ja tez bezguscie bo ja bym krew oddala za taki gargamelowy domek golindowy...
a bryly = bunkry kojarza mi sie tylko ostatnio z josefem frizlem ... :( sory za obraze bunkrowiczki...yyy