Koparka wjechała :-) ostatnie fotki już są na str. 6 i 7, kominek - str. 10

Zaczęty przez golinda, 28 Mar 2008, 10:28:31

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

salsa

Golinda, po tym co tu przeczytałam to myślę, ze szybko powinnaś burzyć i budować od nowa !@

ja co prawda Gargamelem do tej pory nazywałam cos zupełnie innego, ale skoro LILI wielka pani  Architekt mowi,  no to sory Winnetou !

jak przyjade to ma stać PAŁAC!!!!!!!!!!!!!!!!!! a nie jakies pomietło
Guests are not allowed to view images in posts, please Register or Login

mąż mężem ale życie prywatne trzeba mieć ;)

mobka

A tak wracajac jeszcze do tematu - co do budynkow okreslanych tu jako Gargamele - nie zawsze mozna zbudowac cos innego - czesto nasza wizje psuje plan zagospodarowania przestrzennego danej okolicy - patrz moja szwagierka - chciala nowoczesny dom, z plaskim dachem, cos bardziej brylowego - ale niestety MUSI miec dach dwuspadowy... i nic nie poradzi. Ot tyle :)

salsa

Lila vel MAdolka - jelsi to naprawdę Ty to chyba Cie Bog opuścił - bo MAdolka to była fajna babka i wiedziała jak wyrazić swoje zdanie, żeby obory nie robić . I jesli ejdyny argument jest taki, ze "bo ona tez mi tak" no to przepraszam bardzo, ale ja tego nie kupuje

lila

Cytat: salsa w 19 Mar 2009, 00:11:24
Lila vel MAdolka - jelsi to naprawdę Ty to chyba Cie Bog opuścił - bo MAdolka to była fajna babka i wiedziała jak wyrazić swoje zdanie, żeby obory nie robić . I jesli ejdyny argument jest taki, ze "bo ona tez mi tak" no to przepraszam bardzo, ale ja tego nie kupuje

Hej to naprwde ja.... Madolka.. Tylko mi tak szkoda tych działek i potencjalnych fajnych projektów....

marlen_ka

ale na szczescie ta działka nalezy do golindy i moze pna z nia zrobic wszystko, co sie jej żywnie podoba. nawet zbudowac na niej dom gargamela a Tobie nic do tego

salsa

magoo

W sumie to całkiem ciekawe... Zjawia się dziewczyna, jedzie komuś po rajtach, po czym stwierdza, że już tu kiedyś była, wszyscy ją lubili (to ja Madolka!!!!) i tylko przez to, że jest architektem może czyjś gust obrażać?? Żenada

marlen_ka

Cytat: magoo w 19 Mar 2009, 00:28:36
W sumie to całkiem ciekawe... Zjawia się dziewczyna, jedzie komuś po rajtach, po czym stwierdza, że już tu kiedyś była, wszyscy ją lubili (to ja Madolka!!!!) i tylko przez to, że jest architektem może czyjś gust obrażać?? Żenada

poczekaj, to zobaczysz, ze strefa nie pozwoli nikogo obrazac

zwierzatko_mojej_mamy

lila ale ja caly czas pomijam kwestie mozliwosci fajnych projektow - czepiam sie tylko zasady, o ktorej napisalam

Twoje porady i krytyki nawet ostre na moim watku byly bardzo pomocne i fajne i w ogole git, jednak dawane podczas realizacji projektu, poza tym o nie prosilam

porady tutaj nie sa pomocne, dla mnie to dom jak dom - moze nie przywiazuje do architektury nalezytej wagi z braku wyksztalcenia, ale poki nie ma wiezyczek,  szesciu wykuszow, 8 katow spadu dachu i nie jest rozowy to wg mnie nie pretenduje do miana makabryly, poza tym golinda nikogo o zdanie nie pyta, ani o zachwyty, czy krytyke nie prosi -  o to biega w calej aferze
oprócz marzeń, warto też mieć wódkę

http://metryczki.pl/
www.annawilk.pl

salsa

Golinda, jak tam zamieszkasz, to Twoj mąz bedzie wyglądał tak:

a Edek tak lol
:aaaa: :aaaa: :aaaa: :aaaa: :aaaa: :aaaa:

twinnie77

sonja

Cytat: twinnie77 w 19 Mar 2009, 00:37:13
Tylko jak Golinda będzie wyglądać??

A pamiętasz smerfetkę z pierwszego odcinka? To właśnie tak ;D

twinnie77

mam, mam, będzie Hogatą :D (just kiddin')

lila

Cytat: marlen_ka w 19 Mar 2009, 00:24:13
ale na szczescie ta działka nalezy do golindy i moze pna z nia zrobic wszystko, co sie jej żywnie podoba. nawet zbudowac na niej dom gargamela a Tobie nic do tego
I tu sie mylisz, jest cos takiego jak PMZP, i jak sobie jedziesz do NL, lub SW, lub tez gdzie tylko  chcesz, to tak to nie wygląda./ A dlaczego? Bo jest wymóg że to,,,, i tooo,,, zależnie od miejsca, więc się powstrzymaj, skoro nie masz pojęcia... Już powiedziałam, że Golinda nie ponosi winy bo nieświadoma, mam pretensje do wydziału wydającego pozwolania i do odbioru. Dużo jest ludzi bez pojęcia niestety.... I jak się spojrzy na nawet strony bud socjlnego w

marlen_ka

ja jednak mysle, ze tak w koncu babka ma klase

Dodany tekst: 19 Mar 2009, 00:47:13

Cytat: lila w 19 Mar 2009, 00:40:10
I tu sie mylisz, jest cos takiego jak PMZP, i jak sobie jedziesz do NL, lub SW, lub tez gdzie tylko  chcesz, to tak to nie wygląda./ A dlaczego? Bo jest wymóg że to,,,, i tooo,,, zależnie od miejsca, więc się powstrzymaj, skoro nie masz pojęcia... Już powiedziałam, że Golinda nie ponosi winy bo nieświadoma, mam pretensje do wydziału wydającego pozwolania i do odbioru. Dużo jest ludzi bez pojęcia niestety.... I jak się spojrzy na nawet strony bud socjlnego w
wow, to mi zaimponowałas swoja wiedza. napisałas to chyba tylko po to zeby sie pochwalic. chyba jednak może zrobic to co chce, bo jej dom stoi i nikt sie nie sprzeciwił. i wolalabym, zebys sobie darowala ten tekst,zebym sie powstrzymała. n ajpierw spojrz na swoje teksty ich logike

lila

ok, ja tylko wyrazalam swoja opinie... nic wiecej nie powiem.. mozna przywrocic login MADOLKA?Zwierzu? czy jestem spalona? dziwne jest ze o mnie mowi sie w kontekscie braku klasy.. Widzialam juz tu wieksze, przyznane tez na priv.. przyznam, ze jestem na maksa zdziwiona....

salsa

marlen_ka

ale o co chodzi Tobie z tymi priv?? bo nie wszyscy wiedza o co chodzi?

a poza tym nikt nie mówi, ze masz nie wyrazac swoich opinii. chodzi tylko o to, zeby nie robic komus przy okazji przykrości. nie o to na tym forum chodzi

lila

Cytat: marlen_ka w 19 Mar 2009, 00:50:58
Wolalabym o tym nie mowic.... <moze Golinda Ci powie.......

marlen_ka

Cytat: lila w 19 Mar 2009, 00:53:06
Wolalabym o tym nie mowic.... <moze Golinda Ci powie.......

ok, moze zapytam przy okazji.
ale dziwne, że wolalabys o tym nie mówic, skoro napomknelas juz o tym 2 albo 3 razy :hmm: :hmm: :hmm: :hmm:

lila

Cytat: marlen_ka w 19 Mar 2009, 00:50:58

a poza tym nikt nie mówi, ze masz nie wyrazac swoich opinii. chodzi tylko o to, zeby nie robic komus przy okazji przykrości. nie o to na tym forum chodzi
Sluchaj, i spr inne wątki.... chyba zmienisz zdanie......

salsa

lila  wiesz co mnie wkurza ? ze wielu "architektom" w Polsce, którzy "liznęli" trochę tzw zachodu wydaje się, ze to co za naszą zachodnią granicą to cacy a u nas to dno

czasem oglądam programy wnętrzarskie, dekoratorskie, budowlane itp zachodnich produkcji
i włosy na głowie deba staja co sie tam buduje i wyprawia

niektóre pomysły sa dla mnie szczytem bezguścia

abstrahując ot tego, co się buduje w Polsce,  nie stawiaj za wzór zachodnich osiedli, bo dośc sie napatrzyłam, i niech nas reka boska broni

mąz czasem mi pokazuje jakie są trendy zachodnie - to sa dopiero Gargamelki

marlen_ka

aha, a skąd Ty tak duzo o naszym forum wiesz? niedawno pisałas, ze przez jakis czas bylas zajeta i Cie nie było, to skąd tak dokładnie znasz strefe?

salsa

marlen_ka  swoja drogą wątpię, zeby Golinda przejęła sie tą gadaniną - myślę, ze ma ważniejsze sprawy niz to, co sobie ktos tam  na forum mysli o jej domu ;)

zwierzatko_mojej_mamy

Cytat: lila w 19 Mar 2009, 00:49:49
przyznam, ze jestem na maksa zdziwiona....

a ja jestem zdziwiona tym, ze sie dziwisz, ze tego rodzaju wyrazanie opinii jest na tym forum niemile widziane i naprawde uwazam, ze walczymy z tym z powodzeniem

trzy posty wysmarowalam na temat zasady niedopierdalania - nie odnioslas sie ani razu do niej, ani do zadnego mojego postu

nie poamietasz np kamelii i Jej dowalenia na temat sukni czy czegos tam juz po fakcie? tez bylo larum i wszystkie Jej posty zostaly wywalone i tez bylo wyjasnianie zasady niedopierdalania i cenzury na forum

kamelia po tym wyskoku nie zostala przeciez spalona, tylko pokasowane posty w watku, o ktory chodzilo
oprócz marzeń, warto też mieć wódkę

http://metryczki.pl/
www.annawilk.pl