Koparka wjechała :-) ostatnie fotki już są na str. 6 i 7, kominek - str. 10

Zaczęty przez golinda, 28 Mar 2008, 10:28:31

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

marlen_ka

Cytat: salsa w 19 Mar 2009, 00:59:48
marlen_ka  swoja drogą wątpię, zeby Golinda przejęła sie tą gadaniną - myślę, ze ma ważniejsze sprawy niz to, co sobie ktos tam  na forum mysli o jej domu ;)

pewnie sie nie przejmie, ale mimi to, po co ma ktos po niej jechac?

lila

Cytat: salsa w 19 Mar 2009, 00:55:55
lila  wiesz co mnie wkurza ? ze wielu "architektom" w Polsce, którzy "liznęli" trochę tzw zachodu wydaje się, ze to co za naszą zachodnią granicą to cacy a u nas to dno

czasem oglądam programy wnętrzarskie, dekoratorskie, budowlane itp zachodnich produkcji
i włosy na głowie deba staja co sie tam buduje i wyprawia

niektóre pomysły sa dla mnie szczytem bezguścia

abstrahując ot tego, co się buduje w Polsce,  nie stawiaj za wzór zachodnich osiedli, bo dośc sie napatrzyłam, i niech nas reka boska broni

mąz czasem mi pokazuje jakie są trendy zachodnie (jestt projektantem w firmie Arup, powinas znac nazwę) to sa dopiero Gargamelki

Ale sluchaj, naprawde chce dobrze./ I mam wielu znajmych w branży prawniczej, ale konstruktorska co ma wspólnego z  arch? A jesli Twojego męża ma, to chętnie pogadam, bo przyznam, po powrocie nie mam pracy.:P

salsa

Cytat: marlen_ka w 19 Mar 2009, 01:01:51
pewnie sie nie przejmie, ale mimi to, po co ma ktos po niej jechac?

nie no jasne, zgadzam sie;)

tylko taka refleksja, ze kto jak kto ale Golinda jest pewna swego i pierdołami sie nie zajmuje ;)

Dodany tekst: 19 Mar 2009, 01:06:30

Cytat: lila w 19 Mar 2009, 01:03:08
Ale sluchaj, naprawde chce dobrze./ I mam wielu znajmych w branży prawniczej, ale konstruktorska co ma wspólnego z  arch? A jesli Twojego męża ma, to chętnie pogadam, bo przyznam, po powrocie nie mam pracy.:P

przyznam szczerze, ze nie wiem o co chodzi w tej wypowiedzi ;)

jak to mowią konstruktorzy - architekt to malarz, dla którego siły latają w powietrzu ;) i ciagle trzeba po nich wszystko poprawiać.... oczywiście to nie moje zdanie, to zdanie tej branży budowlanej.....
Guests are not allowed to view images in posts, please Register or Login

mąż mężem ale życie prywatne trzeba mieć ;)

lila

Cytat: zwierzatko_mojej_mamy w 19 Mar 2009, 01:00:32
a ja jestem zdziwiona tym, ze sie dziwisz, ze tego rodzaju wyrazanie opinii jest na tym forum niemile widziane i naprawde uwazam, ze walczymy z tym z powodzeniem

trzy posty wysmarowalam na temat zasady niedopierdalania - nie odnioslas sie ani razu do niej, ani do zadnego mojego postu

nie poamietasz np kamelii i Jej dowalenia na temat sukni czy czegos tam juz po fakcie? tez bylo larum i wszystkie Jej posty zostaly wywalone i tez bylo wyjasnianie zasady niedopierdalania i cenzury na forum

kamelia po tym wyskoku nie zostala przeciez spalona, tylko pokasowane posty w watku, o ktory chodzilo
OK mam tylko wrazenie ze pomimo kilku 'niefajnych' syt., niektorzy tutaj sa nietykalni, i to nie ci, ktorzy powinni byc. tyle. mozesz mnie wychrzanic.

marlen_ka

wiesz co, ja tez sie zastanawiałam o co w tym chodziło

Dodany tekst: 19 Mar 2009, 01:08:44

masz racje w 100 procentach:) ona jest nietykalna

zwierzatko_mojej_mamy

lila nie zgadzam sie - to MOJE forum (ja wiem, ze wszystkich, ale tak formalnie ;) ) i staram sie przestrzegac MOICH zasad niezaleznie, czy osoba jest plotkara, czy nie jest, czy go lubie czy nie, czy jest osoba cicha, czy lubi wyskoczyc z czyms i niezaleznie od tego, czy zgadzam sie ze zdaniem czy nie - czasami to prowadzi do rozdwojenia jazni admin ze zdaniem formalnym admina/osoba prywatna z wlasnym zdaniem, ktora nie musi sie hamowac w wyrazaniu opinii

byly przypadki kasowania postow i golindy (bo tu najwidoczniej o nia idzie ) jak i innych, bardziej stonowanych osob

dam sobie odciac obie rece, ze niezaleznie od tego na czyim watku byc napisala takiego posta, to odzew bylby w wydzwieku taki sam, mozliwe, ze mniejszy w ilosci postow, ale watpie - kazda afera szybko sie niesie po forum

oprócz marzeń, warto też mieć wódkę

http://metryczki.pl/
www.annawilk.pl

lila

Cytat: zwierzatko_mojej_mamy w 19 Mar 2009, 01:13:08
lila nie zgadzam sie - to MOJE forum (ja wiem, ze wszystkich, ale tak formalnie ;) ) i staram sie przestrzegac MOICH zasad niezaleznie, czy osoba jest plotkara, czy nie jest, czy go lubie czy nie, czy jest osoba cicha, czy lubi wyskoczyc z czyms i niezaleznie od tego, czy zgadzam sie ze zdaniem czy nie - czasami to prowadzi do rozdwojenia jazni admin ze zdaniem formalnym admina/osoba prywatna z wlasnym zdaniem, ktora nie musi sie hamowac w wyrazaniu opinii

byly przypadki kasowania postow i golindy (bo tu najwidoczniej o nia idzie ) jak i innych, bardziej stonowanych osob

dam sobie odciac obie rece, ze niezaleznie od tego na czyim watku byc napisala takiego posta, to odzew bylby w wydzwieku taki sam, mozliwe, ze mniejszy w ilosci postow, ale watpie - kazda afera szybko sie niesie po forum

ok, rozumiem,... nic obrazliwego nie napisalam, nic wiecej niz mysle. To kiscie sie w ostrym sosie./

Dodany tekst: 19 Mar 2009, 01:23:00

Cytat: lila w 19 Mar 2009, 01:20:22
ok, rozumiem,... nic obrazliwego nie napisalam, nic wiecej niz mysle. To kiscie sie w ostrym sosie./

Byly tu duzo gorsze wypowiedzi.... a ja pisalam tylko o ludziach podejmujacych decyzje nt zabudowy.. ale ok

Dodany tekst: 19 Mar 2009, 01:28:04

skasuj tę lilę i madolkę.. to do niczego nie prowadzi. Towarzystwo Wzajemej Adoracji//// mam kontakt z czescia forum to wystarczy. dzieki.

golinda

ogłaszam, że nie wiem, o co tej biednej istocie chodzi z privami - coś jej się najwyraźniej popierd..ło

nadal nie uzyskałam odpowiedzi, co znaczy architektura i design - widać autorka sama tego nie wie

a ochydne polskie przedmieścia..., no cóż, nie wydaje mi się, żeby okolice Kampinoskiego Parku Narodowego można określać tym słowem (którego nie znam) i chyba ludzie za ochydę nie płaciliby tyle za działki
reszta domów w okolicy jest też w tym stylu
bunkrów - tak wychwalanych w GW, której czytaniem nigdy się plamić nie będę - nie widziałam... tak naprawdę nigdzie, poza kolorowymi pisemkami

swoją drogą jestem na 100% pewna, że to nowy nick osoby, która na forum jest od dawna
gratuluję odwagi! :D
ale znając mnie, powinna wiedzieć, że w dupie mam takie opinie
no cóż, nigdy nie była na mojej liście ogrodowej imprezy urodzinowej... ;)

salsa, ja Ci dam tyle wódki, że i 7 pałaców zobaczysz! :D

P.S. nie pisz już nic, bo oczy mnie bolą, jak ktoś tak rani polszczyznę!

"ok, rozumiem,... nic obrazliwego nie napisalam, nic wiecej niz mysle. To kiscie sie w ostrym sosie./" - czy komuś naprawdę tak bardzo żal, że dobrze się tu czujemy?!? nie podoba się, to wynocha!

zwierzatko_mojej_mamy

ok, rozumiem,... nic obrazliwego nie napisalam, nic wiecej niz mysle.

to, ze nic wiecej niz myslisz nie piszesz, nie znaczy, ze to co myslisz, nie jest nigdy obrazliwe

nie ma obowiazku zachwytow, ale nie ma tez obowiazku walenia wszystkiego co sie mysli, jesli sie mysli negatywnie, szczegolnie jesli nikt nie pytal, czy sie podoba ani nie prosil o krytyke - wrecz jest niepisany zakaz takiego wyrazania mysli

To kiscie sie w ostrym sosie./

moglabym to odczytac rowniez personalnie jak reszta forumek, ze my tutaj sobie wszystkie kiszonke uprawiamy

kisza sie w ostrym sosie forumki na niektorych forach gazetowych, natomiast u nas mam nadzieje, ze wlasnie nie z powodu niewypowiadania wszystkiego jak leci - kwasy zdarzaja sie bardzo rzadko - czestotliwosc moge zalozyc raz n 4 miesiace
mozliwe, ze to jest straszna cenzura i nie do przejscia, ale wole zyc na forum, na ktorym nie dopieprza sie co chwila komus o cokolwiek, bo ktos ma akurat zly humor albo kieruje sie innymi pobudkami, ktorych nie znam

Byly tu duzo gorsze wypowiedzi....

jesli byly to je przytocz - ja nie kojarze w tej chwili wypowiedzi gorszych, ktore nie zostaly skomentowane negatywnie przez ogol

a ja pisalam tylko o ludziach podejmujacych decyzje nt zabudowy.. ale ok

tylko w jednym poscie pisalas o ludziach od zabudowy, w nim jednak rowniez jest przytyk do wlascicielki domu - przeciez do jasnej anielki nie ludzie od zabudowy jej wcisneli ten dom, tylko sama sobie projekt wybrala i taki sie jej podobal - ten wlasnie kaszalot i gargamel - to jest o ludziach od zabudowy??
oprócz marzeń, warto też mieć wódkę

http://metryczki.pl/
www.annawilk.pl

aja

już się bałam i na swój wątek wejść choć domu to nie budowałam

Cytat: golinda w 19 Mar 2009, 08:37:32
nigdy nie była na mojej liście ogrodowej imprezy urodzinowej... ;)

ale ja załapać to bym się mogła :) co golinda?

golinda

Cytat: aja w 19 Mar 2009, 09:10:47
już się bałam i na swój wątek wejść choć domu to nie budowałam

ale ja załapać to bym się mogła :) co golinda?

ale musisz najpierw jakieś peany na temat mojego domu napisać
czekaj, wstawię zdjęcia swojego samochodu, żebyś też się mogła pozachwycać, wtedy będzie już kiszenie na maxa! :D

sonja

golinda o wypraszam sobie, za zachwyty samochodem to powinnam zaproszenie dostać ja :rotfl:

golinda

Cytat: sonja w 19 Mar 2009, 09:20:14
golinda o wypraszam sobie, za zachwyty samochodem to powinnam zaproszenie dostać ja :rotfl:

musisz się bardziej postarać, za mało zachwytów było!
poza tym nastąpiła zmiana okoliczności - samochód ma podbite oko, więc już nie jest taki pierwszy lepszy! :D

zosia2007

przeczytałam wypowiedzi lili/madolki i ni cholery nie rozumiem o co chodzi tej dizewczynie :crazy:

sonja

Cytat: golinda w 19 Mar 2009, 09:21:11
musisz się bardziej postarać, za mało zachwytów było!
poza tym nastąpiła zmiana okoliczności - samochód ma podbite oko, więc już nie jest taki pierwszy lepszy! :D

To ja dziś też swojemu podbiję ;) a co! chcę mieć taki sam jak Ty!

golinda

Cytat: sonja w 19 Mar 2009, 09:27:38
To ja dziś też swojemu podbiję ;) a co! chcę mieć taki sam jak Ty!

podbij lewe, mój ma prawe, będą się cudownie uzupełniać ;)

sonja

magdalinska

o jezusicku....... ni emam czasu dzisiaj na strefe, w sumie na nic nie mam ;) ale tak zagladnełam na chwile. Myslalam ze Golinda jakies nowe zjecia wkleiła, wchodze, oczom nie wierze :D ile mnie ominelo!!  :padam:

Kasia

lila nie dziw sie że strefa tak zareagowała na Twoją wypowiedź
mamy tutaj pewne zasady i jak ktoś ich nie przestrzega to mu się obrywa bez wzgledu kim jest

mamy zasadę że jak już coś ktoś kupił, założył, czy ew. wybudował to staramy się nie wyrażać "szczerych" opinii bo i po co, to nic nie zmieni

swoje podoba mi się czy nie podoba mi się bo jest ohydne wyrażamy na etapie planowania

a jak już jest po jabłkach to raczej delikatniej staramy sie wyrażać swoje opinie

piszesz że padały już podobne do twojej wypowiedzi ............ zgodzę się
ale pewnie i ty pamietasz że reakcja strefy była podobna

raz oberwało sie mnie, raz golindzie, raz jeszcze innym laskom i wczoraj Tobie
i pewnie jeszcze nie raz ktoś coś niekulturalnie i niekonstruktywnie skrytykuje czy wyrazi swoją opinię i strefa zareaguje TAK samo bez wzgledu czy sie kogoś lubi czy nie.

Swoją drogą jeżeli mowa o nowych trendach w budownictwie to nowości nie są tak szybko akceptowane jak np. w przemysle modowym

wielu osobom disejnerskie budowle po prostu się nie podobają i wolą bardziej tradycyjne konstrukcje :)
akurat w okolicach Kampinosu wiecej tych tradycyjnych domów niż tych "modnych"

i chyba taki disajnerski budynek pasowałby w tamtych okolicach jak kwiatek do kożucha

a co do wydawania pozwoleń na budowę - nie ma przepisów co jest ładne a co nie
budynek ma pasować do reszty krajobrazu
supernowoczesna bryła postawiona wśród tradycyjnych domków raczejby nie pasowała więc jakby trafił się upierdliwy urzędnik to predzej by tej nowoczesnej bryły zabronił stawiać ;)

ja prawie mam działkę na Ursynowie, tam z reguły stoja domy postawione 30/30/40 lat temu + jeden właśnie takie nowoczesny + kilka nowych bardziej tradycyjnych

to jaki dom miałabym ja postawić  :knuje: pewnie taki jaki BEDZIE MI SIĘ PODOBAŁ :)

zuzia

Cytat: salsa w 19 Mar 2009, 00:27:46
MAdolko droga - oto gargamel :

toż to "czarny kot" we własnej osobie. dodam tylko, że jest cały czas rozbudowywany w podobnym stylu. ale fajne miejsce do gry w bilard :)

mayagaramond

Cytat: zuzia w 19 Mar 2009, 10:09:40
toż to "czarny kot" we własnej osobie. dodam tylko, że jest cały czas rozbudowywany w podobnym stylu. ale fajne miejsce do gry w bilard :)

Moim zdaniem to swietne miejsce na poligon, rzucic granat, przejechac czolgiem, poprawic z armaty ;D
"Man muß nie verzweifeln, wenn einem etwas verloren geht, ein Mensch oder eine Freude oder ein Glück; es kommt alles noch herrlicher wieder. Was abfallen muß, fällt ab; was zu uns gehört, bleibt bei uns (...)"

rilla

golinda ja bym chciała mieć taki dom jak twój, więc zapisuje się do frakcji gargamelowatych domów:D
a te kwadraciaki o płąskich dachach to już były w PRlu lata 80-te:) nie wiem czy to taki hit architektury

zuzia

Cytat: mayagaramond w 19 Mar 2009, 10:14:05
Moim zdaniem to swietne miejsce na poligon, rzucic granat, przejechac czolgiem, poprawic z armaty ;D

dodam, że na przeciwko jest cmentarz - tzw. stare Powązki.

fasolka1980

Cytat: zuzia w 19 Mar 2009, 10:19:04
dodam, że na przeciwko jest cmentarz - tzw. stare Powązki.

oooooo, to juz wiem gdzie to jest  :jejeje: