biżuteria już jest, a teraz problem co do włosów..

Zaczęty przez malybob, 15 Mar 2008, 00:10:12

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

mika

Cytat: zwierzatko_mojej_mamy w 26 Cze 2008, 15:03:42
to niezly pomysl jest - jesli tylko da sie zafarbowac te kwiatki - kupuj i farbuj ;)

zrobiolam Ci wizualke

takie zafarbowanie byłoby groźne bo te kwiatki mają w sobie taki jakby klej tzn. mają takie coś jak mlecz jakby co daje im dośc nieciekawy zapach i sprawia że są klejące jak ich się dotyka, więc sądzę że po farbie farbowałyby wszystko czego by dotknęły, ale wygląda to interesująco

zwierzatko_mojej_mamy

mika9983 myslisz, ze po farbowaniu takim od wewnatrz farba by przeszla do tego kleju ?? a moze popsikac lakierem do wlosow na koniec, zeby juz sie nie wydzielalo ? :> ciekawe czy by padly

malybob masz zadanie kupienia takich, zafarbowania i popsikania ;D
oprócz marzeń, warto też mieć wódkę

http://metryczki.pl/
www.annawilk.pl

mika

Cytat: zwierzatko_mojej_mamy w 26 Cze 2008, 15:07:46
mika9983 myslisz, ze po farbowaniu takim od wewnatrz farba by przeszla do tego kleju ?? a moze popsikac lakierem do wlosow na koniec, zeby juz sie nie wydzielalo ? :> ciekawe czy by padly

malybob masz zadanie kupienia takich, zafarbowania i popsikania ;D

hmmmm trudno powiedzieć... wydaje mi się że możnaby zapytać jakiejś kwiaciarki, może takiej co robi też takie cmentarne kolorowanki bo to jest rodzaj chryzantem to taka babeczka powinna wiedzieć czy to się da zafarbować od wewnątrz i czy to nie zaszkodzi tym kwiatom... a od lakieru sadzę że mogłby paść po jakimś czasie... choć ja je też miałam czymś popsikane tylko nie wiem czym

zwierzatko_mojej_mamy

mika9983 no dlatego pisze - zadanie bojowe  - sprawdzic empirycznie ;D

www.annawilk.pl

malybob

To wirtualne farbowanie super wyszło!!!
Szkoda,że mówcie, że w realu nie bardzo :( Zwierzątkom, ja nawet do kolorowanek się nie nadaję, a Ty mi każesz osobiście kwiatki farbować moimi dwoma lewymi rączkami?!!! :o   Pomyślę za dwa tygodnie ;)
Sopli nie będzie (mam nadzieję ,że na początku września pogoda figla nie spłata ;) ) , ale diadem jest.. I mimo nieprzychylnych opinii jeszcze go nie wyrzuciłam :)

poli

hej, a może odwrócić te kolory, żeby nie ryzykować farbowania? niebieskie irysy do góry, a wokół upchnąć coś małego i białego. fajne berło dla królowej:)

zwierzatko_mojej_mamy

malybob ale przeciez nie pedzlem ;D tylko znajdz takie kwiatki, najlepiej biale jesli istnieja, jesli nie to te zielone - wsadz do wody wymieszanej z plakatowka niebieska i zobacz czy ciagna ;)

www.annawilk.pl

mika

Cytat: poli w 26 Cze 2008, 15:14:22
hej, a może odwrócić te kolory, żeby nie ryzykować farbowania? niebieskie irysy do góry, a wokół upchnąć coś małego i białego. fajne berło dla królowej:)

to jest dobry pomysł, zamiast tych zielonych santini wstawić margarytki a zamiast tego białego irysy i byłoby super

justynaaaa2

Aaaaa biedne kwiatki  :o
Swoją drogą ciekawy eksperyment mógłby być :) może sama spróbuję  :-\ ale na moje oko zielone się nie przebarwią, jeśli już to białe by wciągnęły, a też nie wiadomo, czy całkiem  ???
Ale pomysł poli jest dobry - malybob pomyśl nad czymś takim  :)

malybob

Rzeczywiście może najpraktyczniej byłoby odwrócić kolory. Tylko czy jeśli biel będzie na dole to nie zleje się z sukienką?
Zwierzątko, pędzelkiem wiem ,że nie ;) A poważnie- kwiatki po prostu mają pić zafarbowaną wodę czy główki im zamoczyć (podejrzewam,że to pierwsze, ale lepiej zapytam zanim im krzywdę zrobię ;) ).

mika

farbowanie od wewnątrz polega na tym że one piją wodę z bawnikiem :D
jeśli odwrócisz kolorystyke to może warto byłoby np. na dole zrobić taki jakby stelaż mały z koralików np. niebieskich???? żeby się ta biel nie zlała z suknią

zwierzatko_mojej_mamy

pic ;) a jak chcesz dwukolorowy kwiatek to lodyge przetnij wzdluznie i tylko jedna nowo powstala noge do wody farbowanej ;) pamietam, ze robilam tak w podstawowce i bardzo bylam podjarana jak sie udawalo ;) chyba se cos zafarbuje :D

www.annawilk.pl

poli

Cytat: zwierzatko_mojej_mamy w 26 Cze 2008, 15:24:49
pic ;) a jak chcesz dwukolorowy kwiatek to lodyge przetnij wzdluznie i tylko jedna nowo powstala noge do wody farbowanej ;) pamietam, ze robilam tak w podstawowce i bardzo bylam podjarana jak sie udawalo ;) chyba se cos zafarbuje :D

zwierzątko ;D ;D ;D polewam za kreatywność :D

Kasia

ja miałam białe peonie i CHYBA się nie zlały

zwierzatko_mojej_mamy

polialbo kazdna noga do innego koloru - pamietam, ze tulipana kiedys rozprulam na 3 nogi i mialam 3 kolorowy ;D

zrobilam kolejna wizualke ;)

www.annawilk.pl

vobi

Cytat: zwierzatko_mojej_mamy w 26 Cze 2008, 15:34:47
polialbo kazdna noga do innego koloru - pamietam, ze tulipana kiedys rozprulam na 3 nogi i mialam 3 kolorowy ;D

:o zwierzu, Ty nawet kwiatkom nie przepuscisz?  ;D

poli

Cytat: Kasia w 26 Cze 2008, 15:33:57
ja miałam białe peonie i CHYBA się nie zlały

otóż to:) było pięknie! ja nie wiem o co chodzi z tym zlewaniem się. sama chce jasne kwiatki i każdy odradza :o

Cytat: zwierzatko_mojej_mamy w 26 Cze 2008, 15:34:47

;D też się podjarałam!  ide robić pranie - zobaczymy co mi wyjdzie :D

justynaaaa2

Ten nowy wizual czadowy  jupi.
Zwierzu ja też polewam za kreatywność w latach młodzieńczych i za te wizualizacje  :drunk: bo ja do komputera to mam dwie lewe ręce  :-[
No to teraz malybob już chyba jest szczęśliwy  :D
A tak swoją drogą widziałam ostatnio farbowane na niebiesko (i nie tylko) lilie  ;)

salsa

malybob

suknia jest bardzo zwiewna i dziewczęca dlatego ja bym poszła w lekki romantyzm (oczywiście bez zbytniej przesady)
jesli chodzi o dodatki to tego niebieskiego nie widze-mam zboczenie bo byłam na slubie gdzie panna młoda zrobiła stylizacje z niebieskim-miała bukiet z białymi różami i chabrami a w kociele było biało niebiesko
wyglądało to, no co tu duzo mowić-odpustowo  przeleciałam pobierznie wątek wiec nie wiem dokładnie ani jak wygladasz ani co tam dziewczyny CI porponują, ale ten niebieski to chyba nie ejst dobry pomysł...
ale oczywiscie zrobisz jak Ci sie bedzie podobało:)
uważam że juz lepiej wyglądałby jaiś fiolet, burgund, oberżyna...
kolorystycznie hitem był dla mnie bukiet Rubin, boskie kolory! :)
jesli chodzi o biżu to juz od Ciebie zalezy jaki chcesz osiągnąć efekt
długie kolczyki stylizowane na cieniutkie sopelki lodu byłby piękne, do tej sukni spokonie mozesz mieć cos na szyję
a także welon jak mgła:)
Guests are not allowed to view images in posts, please Register or Login

mąż mężem ale życie prywatne trzeba mieć ;)

malybob

Cytat: justynaaaa2 w 26 Cze 2008, 15:56:00
Ten nowy wizual czadowy  jupi.
Zwierzu ja też polewam za kreatywność w latach młodzieńczych i za te wizualizacje  :drunk: bo ja do komputera to mam dwie lewe ręce  :-[
No to teraz malybob już chyba jest szczęśliwy  :D
A tak swoją drogą widziałam ostatnio farbowane na niebiesko (i nie tylko) lilie  ;)

Bardzo szczęśliwa jestem :)
a, mam jeszcze jeden argument za niebieskim- nasz pierwszy taniec to będzie "Niebieska piosenka"..
I świadkowa szuka niebieskiej sukni dla siebie..

Salsa, dzięki za opinię, ja się chyba boję tak odwaznych kolorów, ale pomysł sopelkowych kolczyków mi się podoba. Tylko gdzie takie znaleźć.. 

zwierzatko_mojej_mamy

z allegro  :

krysztal super, zwieszka do wyrzucenia ;)

zupelnie przejrzyste:

perelkowe:

svarowskie:

www.annawilk.pl

malybob

Perełki odpadają, Swarovski- ech, chyba mi się przejadł, wszędzie go pełno.. Te pierwsze są super! Zajrzę na allegro.
A ja jeszcze będę kombinować z własnoręczną produkcją w koralików naszyjnikowych- no, może niezupełnie własnoręczną, bo antytalencie jestem ,ale może jakaś koleżanka się ulituje ;)

golinda

no wreszcie mnie ktoś poparł w kwestii niebieskiego :)

salsa

Cytat: golinda w 26 Cze 2008, 17:01:41
no wreszcie mnie ktoś poparł w kwestii niebieskiego :)

złe kobiety muszą trzymać sie razem:P

Sopelkowe to miała na myśli coś bardziej sopelkowego, poszukałabym Ci na necie ale !#$@%&#*#*(*^)_*()&*+) i nie mam czasu:P

mąż mężem ale życie prywatne trzeba mieć ;)