biżuteria już jest, a teraz problem co do włosów..

Zaczęty przez malybob, 15 Mar 2008, 00:10:12

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

Kasia

ja bym unikała zimnych kolorów

fiolet mi sie tak żałobnie kojarzy

feeling.good

Niebieskie kwiatki absolutnie nie. lepiej jakiś ciepły kolor w odcieniu pastelowym, jeśli żywych kolorów nie lubisz.
I moim zdaniem trzeba jeszcze włosy podciąć. Niestety nie wyglądają zbyt zdrowo:(
Diadem i wg mnie nie pasuje

malybob

Spokojnie, jeszcze duuużo czasu.. i włosy się podetnie pewnie :(
Ale to taki przykry temat ;)
Nikt mnie nie wesprze w wyborze niebieskich kwiatków (niekoniecznie tych róż..)? Śmiało dziewczyny! :)

malybob

A diadem.. hmm, tu będzie problem, bo się na niego BARDZO napaliłam ;)

Monika

niebieskiego nie lubię, ale jakieś frezje, jak się uprzesz, to ujdą... natomiast niebieskie róże są według mnie okropne - przede wszystkim sztuczne... i ten majtkowy kolor.... nieeee

malybob

Jestem tak szczęśliwa, że widzę niebieski, że polewam Ci za każdy bukiet:)!

malybob

Garnitur będzie czarny albo prawie czarny.. A krawat to on sobie dopasuje do kwiatków, a co ;)
Bardzo mi się podoba ten przedostatni co wkleiłaś! Tylko czy znajdę takie kwiatki we wrześniu?

malybob

Guests are not allowed to view images in posts, please Register or Login

Ten mi się baaardzo podoba. Taki lodowy ..

malybob

albo ten..
Kto rozszyfruje te trzy bukiety i powie mi czy są szanse we wrześniu?

malybob

Jeszcze raz drugi, tylko w lepszym rozmiarze.

golinda

Cytat: malybob w 23 Cze 2008, 20:36:54
A diadem.. hmm, tu będzie problem, bo się na niego BARDZO napaliłam ;)

albo diadem albo welon, dwa na raz wyglądają festyniarsko

a bukiety dody, mimo iż niebieskie, naprawde śliczne :)

golinda

malybob, masz chyba upodobanie do sztuczności
ten ostatni, który wkleiłaś aż kapie plastikiem (wybacz za może zbyt obrazową przenośnię)

justynaaaa2

To ja może postaram się rozszyfrować te kwiaty  ???
Ten wklejony przez dodaa84 (ten przedostatni) to jest sama hortensja niebieska (tylko taka blado niebieska), teoretycznie powinna być dostępna, ale nie ma gwarancji, że akurat będzie w tym odcieniu, zwykle bywają ciemniejsze. Generalnie hortensja zwykle bywa w kolorze różowawym, a to, że zabarwia się na niebiesko to tylko efekt tego, że w ziemi jest glin(z tego co pamiętam) i to on powoduje, że zmienia barwę, w zależności od tego jakie jest jego nasilenie w glebie tym mocniejsza barwa. Na jesieni czyli już od września nasze polskie hortensje przybierają odcienie jesienne-ciepłe ale wiadomo, że teraz wszystko można sprowadzić, zależy od chęci i możliwości kwiaciarni  :)
Dalej ta z zielonymi dodatkami, to jest w niej biała róża (dostępna cały rok) a te drobne niebieskie to chyba są sztuczne  :o bo ja takich kwiatków nie znam, a te co mi się z nimi kojarzą to w kolorze niebieskim nie występują, więc...być może o czymś nie wiem :-\
I ta ostatnia (lodowa) to także jest tylko biała róża, a to sinofioletowe, to albo hortensja (kolor jakiś przekłamany), albo także coś sztucznego, no i jakieś kryształko-perełki się w niej jeszcze znajdują.
Swoją drogą znalazłam te dwie wiązanki w necie i są podane ceny. Ta lodowa kosztuje jedyne 350 zł. (od siebie dodam, że nie wiem za co aż tyle :o)
Ufff, ale się rozpisałam...
A i jeszcze jeśli mogę wtrącić swoje zdanie, to jakoś średnio mi się widzi dla Ciebie wiązanka w takich kolorach. Powinnaś mieć coś żywszego, żeby nie uzyskać efektu "lodowej panny młodej" - to oczywiście nie jest złośliwość tylko dobra rada :) W końcu wrzesień jest kojarzony z taką złotą ciepłą jesienią. No, ale jeśli faktycznie nie lubisz ostrych kolorów, to pomyśl na różowym jasnym.

spragnienie

malybob

Justyna, dzięki!! Tak, widziałam ceny tych bukietów, powalające, ja tyle nie zamierzam płacić.
Widzę, że wszystkie zgodnie odradzają, ale co zrobić, że marzyła mi się stylizacja "lodowa" ;) ? A la Czarownica z "Opowieści z Narni" , hihi
Golinda, degustibus non est disputandum. Ja widziałam parę bardzo ładnie wyglądających PM i w welonie i w diademie. I mniej atrakcyjnych w samym diademie..

malybob

No to na razie wygrywają hortensje ew. z białymi różami :)

Kasia

malybob przemyśl wszystko na spokojnie

dziewczyny radza w dobrej wierze,

ja też miałam różne koncepcje
zderzyłam to z radami dziewczyn, wyciągnęłam wnioski przemyślałam i podjęłam ostateczna decyzję :)

z wielu rad skorzystałam ale też wiele zrobiłam po swojemu :)

a jak chcesz niebieski to może zobacz sobie stylizacje kamelii :)

ona miała niebieska suknię , może coś cię zainspiruje :)

malybob

No pewnie, że spokojnie pomyślę.. Mam dwa miesiące na intensywne myślenie (no, może poza 2 najbliższymi tygodniami, kiedy praca całkowicie mnie zaabsorbuje ;) ).
Diadem już kupiłam (niech żyje allegro!), ale nawet nie dlatego, tylko po prostu bardzo mi się podoba:)
A kolor kwiatków jest dyskusyjny.. może białe.. z dodatkiem niebieskiego :P
A największy dylemat to mam z "gołymi" ramionami.. czy są gołe z welonem czy nie...

malybob

Kasia, już sobie przypomniałam. Ty się też uparłaś przy kolorze.. tyle,że sukienki, prawda? :P
Moim zdaniem dobrze zrobiłaś!

spragnienie

małybob radzimy w dobrej wierze :)
mi ten bukiet naprawdę nie pasuje do Twojej sukienki

może tu coś znadziesz  ;)   http://www.wedding.w8w.pl/KWIATY/Bukiety%20%C5%9Blubne/index.html

tutaj są i różano-niebieskie bukiety :

http://www.wedding.w8w.pl/KWIATY/Bukiety%20%C5%9Blubne/R%C3%B3%C5%BCe%20i%20inne%20kwiaty/index.html

zwierzatko_mojej_mamy

a ja sie wylamie - mi sie ten ostatni podoba - moze bym wywalila krysztalki, alno zastapila innymi - ten wyglada festyniarsko, bo jest taki nawoskowany - ale jakby byl swiezy, bez tasiemek i innych niepotrzebnych gadzetow, to  fajny taki, zamglony ;) i niebieskiego nie za duzo - tzn ja patrze przez pryzmat tego, co by byla w stanie uplesc moja kwiaciarka po takim nakierowaniu - ja mojej pokazalam kilka, uparlam sie na piwonie, reszte zostawilam jej do decyzji i mialam bukiet, ktory mnie zachwycil i uwazam, ze odwalila dobra robote, a sama 3/4 tych kwiatkow nienawidzilam i ich  nie chcialam w bukiecie :) jedyne co bym zmienila to stelaz ze srebrnego na zloty, ale to pikus ;)

gdyby ten ostatni zrobic z innym kwiatow w innej formie delikatniejszej ale z zachowaniem pastelowo - mgielnej koncepcji to mi sie podoba ;) podoba ogolnie - nie jestem w stanie sobie teraz wyobrazic do urody malego boba - moze przez brak makijazu i upiecia ;)
oprócz marzeń, warto też mieć wódkę

http://metryczki.pl/
www.annawilk.pl

golinda

Cytat: malybob w 23 Cze 2008, 23:29:54
Kasia, już sobie przypomniałam. Ty się też uparłaś przy kolorze.. tyle,że sukienki, prawda? :P

bo nie widziałaś Kaśki w Liporio w innym kolorze..., a my widziałyśmy na żywo
na ślubie wyglądała pięknie, ale i tak uważam, że tamta suknia była dla niej stworzona

Kasia

Cytat: malybob w 23 Cze 2008, 23:29:54

uparłam sie z kilkoma rzeczami

z kolorem sukni
z długością welonu
z welonem na twarzy
z bukietem ze storczykami w kształcie kuli

dziewczyny przekonały mnie do
peonii - wcześniej ich wogóle nie rozwżałam, bo dla mnie peonia to bardzo piękny ale pospolity kwiat z ogródka mojej babci ;)
rezygnacji z diademu vel korony
rezygnacji z koronkowego welonu
rezygnacji z bolerka

ale pomyśl co by było jakbym zrobiła tak jak chciałam na początku
miałabym na sobie suknię, bolerko, koronkowy welon, diadem  :o :o :o :o :o :o ;D ;D ;D ;D ;D ;D ;D
oczywiście to żart ale mam takie jedno zdjęcie w Lornie gdzi tylko diademu brakuje  ;D ;D ;D ;D

Kasia

no no Liporio w kolorze cappucino jest piękna

ale ja sie ogólnie uparłam na BIAŁĄ kieckę, bez wzgledu która to by suknia była :)

widziałam już kilka "brudnych" sukni i nie chciałam ryzykować że mnie się to przytrafi - tym bardziej że wiedziałam że u mnie w kościele jest dużo białej dekoracji, na tle której mogłabym wygladać żółto

dodatkowo przy brzydkiej pogodzie niebiała suknia potrafi wygladać ciemniej niż jest w rzeczywistości

spragnienie

Cytat: Kasia w 24 Cze 2008, 08:40:55

miałabym na sobie suknię, bolerko, koronkowy welon, diadem  :o :o :o :o :o :o ;D ;D ;D ;D ;D ;D ;D

o maj gad
wyobraziłam to sobie  ;D
jeszcze tylko BERŁA by brakowało  lol