wyścigi wózków - jaki kupujecie/macie?

Zaczęty przez inkageo, 26 Lut 2008, 12:28:38

mika

spokojnie znam dziewczyny które z tym wózkiem jeździły po górach... choć gwarancje zawsze dobrze mieć

dragonfly

foszek, zeby placic bez podatku musze brac formularze z banku (w ktorym tak w ogole pracuje, wiec sama sobie wszystko zalatwiam ;) ale to jest wszystko przez armie. Zawsze musze wpisac nr id meza, stopien, jednoske i takie tam - nie moge zrobic nic na siebie (tzn mam swoje id, ale to jest "podpiete" pod id Mike'a)
ninczka, nie wszystkie sklepy zwracaja, coraz wiecej juz niestety nie zwraca. Tzn jak zamawiamy cos w UK. Anyway, jak cos kupuje przez amazon.co.uk to mi zwracaja, pod warunkiem ze dany przedmiot jest wyslany na BFPO adres (British Forces Post  Office) - bo wtedy to tak jakby do UK wysylali. BFPO - to wszystkie adresy jednostek poza UK, czyli jak bede wysylala paczke do Iraku do M to zaplace tak jabym w ramach UK wyslala. Nam sie troche udalo znalezc ten sklep. Ale wiekszosc zakupow robimy i tak w DE, czyli ide z formularzem do sklepu (sa 2 sposoby - zalezy od umowy sklepu z armia) i po sprawie, place wszysto minus podatek.
mika a to strona z ktorej zamawialismy www.bambinodirect.co.uk

mayagaramond

Cytat: nionczka w 28 Sie 2008, 11:31:37
Cytat: maraxela w 27 Sie 2008, 17:02:34
a jak jest z zakupami do polski i podatkiem??

Przeciez Polska, Niemcy i Uk to wszystko Unia wiec podatku nikt nie zwraca.
Dragon moze miec zwrot podatku ze wzgledu na prace meza. Czasami w pewnych zawodach (jak dyplomacja a moze tez i wojsko) sa takie przywileje.
Nie wiem czy istnieje mienie przesiedlencze we wspolnym obszarze gosporadczym, chyba nie? Bo to wszystko opiera sie o podatki i cla. A skoro ich nie ma???

minie przesedlencze jest, pamietam ze kolezanka tak zrobila z samochodem, ale nie wiem dokladnie na czym to polegalo. Ona studiowala ze mna i miala podwojne polsko-niemieckie obywatelstwo.

Jesli kupilabys wozek w DE na firme, to nie musisz placici VATu, musisz podac tylko Twoj numer VAT-u. Wystawiamy czasem rachunki dla zagranicznych firm i zawsze bez VAT, osob fizycznych to nie dotyczy.
"Man muß nie verzweifeln, wenn einem etwas verloren geht, ein Mensch oder eine Freude oder ein Glück; es kommt alles noch herrlicher wieder. Was abfallen muß, fällt ab; was zu uns gehört, bleibt bei uns (...)"

foszek

Czyli teoretycznie jak kupuje cos na firme niemiecka w PL to powinnam placic rachunek bez Vat.u??

mayagaramond

Cytat: foszek w 28 Sie 2008, 19:29:23
Czyli teoretycznie jak kupuje cos na firme niemiecka w PL to powinnam placic rachunek bez Vat.u??

tak, to znaczy ja znam to tylko z drugiej strony zagraniczna firma kupuje w DE.
"Man muß nie verzweifeln, wenn einem etwas verloren geht, ein Mensch oder eine Freude oder ein Glück; es kommt alles noch herrlicher wieder. Was abfallen muß, fällt ab; was zu uns gehört, bleibt bei uns (...)"

sweedee

Guests are not allowed to view images in posts, please Register or Login

www.foto.adtwinzz.com
www.adtwinzz.com

goga

sweedee ona chce wierszyk ciążowy więc się zastanawia nad korzyściami - czy dla wierszyka warto bejbika ;)
W życiu niewiasty można rozróżnić siedem okresów: niemowlę,
dziewczynka, dziewczyna, młoda kobieta, młoda kobieta, młoda kobieta
i młoda kobieta. (G.B. Shaw)

marax

ten wozek co mika  mi polecala jakas strasznie mala ma ta gondole ok 75 cm -powiezchnia w srodku-dzieci sie nieraz rodza 60 cm.ponoc nazekaja na to ze w sapcerowce brat tej takiej blokady przed wypadnieciem satylko szelki

panikarola

Cytat: sweedee w 29 Sie 2008, 18:07:13
maya, a co TY TU robisz?  :o :o :o

:lollol: :lollol: :lollol: ales sie wkopala!!!!
Nic tak nie cieszy, jak seria z pepeszy.

goga

ja się na tych wózkach nowych nie znam ale czasem jak widzę na ulicy to wydają mi się strasznie małe i krótkie ???

marax

mika powinna zostac szefem tego topica  ona ma hobby wozkowe,ja  mam czytanie nekrologow kazdy ma cos z glowa lol lol lol

goga

maraxela czytanie nekrologów  lol poważnie ???

marax

no dzisiajsze juz przeczytalam z wyborczej umarl jakis byly rrektor uniwerku z wroclawia

goga

mam nadzieję że nie szukasz wśród nich swoich pacjentów (sorry :) )

marax

Cytat: goga w 29 Sie 2008, 19:06:33
mam nadzieję że nie szukasz wśród nich swoich pacjentów (sorry :) )

jak na razie nie mam jeszcze mocy zeby kogos usmiercic jeszcze 2 lata lol ,lol lol trzeba miec dyplom zeby moc miec swoja wlasna alejke na cmentarzu

goga

ale jak to dumnie brzmi - "moja alejka"   :yeah:

a specjalizacja ?? myślałaś już ??

marax

Cytat: goga w 29 Sie 2008, 19:13:22
ale jak to dumnie brzmi - "moja alejka"   :yeah:

a specjalizacja ?? myślałaś już ??
bede rodzine oprowadzac droba babciu ,szanowna ciociu to jest moja wlasna aleja lol lol .............. ale to chyba malo smieszne

goga

w sumie tak i lepiej spadajmy - bo zaśmiecamy :(

mayagaramond

Cytat: sweedee w 29 Sie 2008, 18:07:13
maya, a co TY TU robisz?  :o :o :o

ja tylko tlumacze jak kupic wozek bez VATu :D

Cytat: goga w 29 Sie 2008, 18:38:21
sweedee ona chce wierszyk ciążowy więc się zastanawia nad korzyściami - czy dla wierszyka warto bejbika ;)

:D :D

mika

75 cm na godnole to taki standard, są i mniejsze ;)
Marax jeśli chcesz większą to polecam wózki Jane albo emmaljungla ale to już nie są male wózki, które zlozysz raz dwa i do bagażnika

nionczka

Ja bylam pewna, ze kupimy QUinny BUZZ w kolorze capri (turkus) albo Sulphur (pistacja) a gdbysmy kupowali dzisiaj bylby juice (pomaranczowy z czerwonym). Mielismy wybrac sposrod 2 kolorów i zrobily nam sie z tego 3.

marax

no a nie istnieje cos takiego co ma maly stelaz jak ten stokki albo jakis taki szybko skladalny ale wieksza ta gondola??

marax

o boze ten emmaljung to jak jakas kareta od skrajnosci w skrajnosc

nionczka

Cytat: maraxela w 31 Sie 2008, 20:02:41
no a nie istnieje cos takiego co ma maly stelaz jak ten stokki albo jakis taki szybko skladalny ale wieksza ta gondola??

Mi sie wydaje, ze Jane maja stosunkowo male stelaze. Ale nie znam dokladnie ich oferty.

foszek

Cytat: maraxela w 31 Sie 2008, 20:02:41
Maraxela a po co Ci wielgasna gondola ??
Jutro skladam swojego quinny wiec specjalnie zmierze jakie ma wymiary. W sieci podaja ze to:
Wymiary: dł.77cm x szer.37cm, głębokość 18 cm