wyścigi wózków - jaki kupujecie/macie?

Zaczęty przez inkageo, 26 Lut 2008, 12:28:38

vobi

Ja tez nie mam jeszcze wozka, ale jakos mnie to nie martwi, po pierwsze nie mialabym go nawet gdzie trzymac, po drugie - chce kupic dopiero w listopadzie, zeby mi gwarancja niepotrzebnie nie "uciekala".

eva_luna

Cytat: nionczka w 25 Sie 2008, 12:42:56
Ja lubie mocne kolory tylko nie lubie laczenia z czarnym. Fajniejszy bylby caly pomaranczowy... Zazdroszcze Wam,z e macie juz wózek kupiony... My jeszcze porównujemy oferty i bardziej zajmujemy sie remontem kuchni...

Wozek jest i nic poza nim  :D Kupilismy go tylko dlatego, ze jest promocja w tej chwili. Choc z drugiej strony takie rozlozenie kosztow ma swoje plusy..

aja

Cytat: eva_luna w 25 Sie 2008, 12:20:39
Ach te gusta :) Nam najbardziej podoba sie wlasnie ta pomarancz

ale ja absolutnie nie neguje tego wyboru ani tym bardziej koloru! dla mnie wózek jest fajny
mi się jeszcze podoba X3

marax

eva wozek bardzo fajny podobaja mi sie wlasnie te duze kola-kolor spacerowki super gondola jak dla meni za duzo orange-no ale ebdziecie widoczni nikt na pasach was nei przeoczy:)

marax

moze ktos mi podpowie ktory wozek jest jakis najmniejszy jesli idzie o jego skladanie i pakowanie do samochodu,lekki,ma duze kola jak x lander evy -moze miec 3 kola ale musza byc duze i pompowane przygotowane na wertepy no i ma te wsyztkie funkcje od ktorych mi glowa puchnie

eva_luna

Maraxela, 3 kolowy jest tez x lander, ten stelaz ktory my kupilismy jest najwiekszy i najciezszy z serii. Kolezanka ma 3 kolowca i sama go po schodach wnosi, mowi, ze bez wiekszego problemu. Po zlozeniu chyba jest podobnych rozmiarow do innych wozkow i spokojnie w aucie sie miesci.

Aja, ja sie smieje z tych gustow bo gdzies czytalam, jak inna forumka twiedzila, ze X-lander to tylko czerwony, a ja na czerwony patrzec nie moge :) wiec nie zdziwie sie, ze wielu osobom ten dziki pomarancz nie bedzie sie podobal.

zuzia

nionczka
czyżby moja reklamacja odnośnie bloga została rozpatrzona negatywnie? bo nadal nie ma tłumaczenia :(

foszek

kamelia04.08.2007

no, przeczytałam, choc pod koniec było mi ciężko.

Teraz też jest mi cięzko, bo nie bardzo wiem co wybrać, wiadomo, że będzie najprawdopodobniej 3-kołowy, a jak juz mam wydac kwote rzedu 600 Euro, to powinien wytrzymac tak długo aż dziecko przejdzie na własne nogi. I jeszcze dla planowanej sztuki nr 2 powinien wystarczyc. Chcemy kupic tkai 2 w 1, czyli gongola i spacerówka, fotelika nie musimy, bo nam merostwo obiecało w prezencie.

Bylismy w sklepie i jak na razie, to na co zwróclilismy uwage, jako poczatkujący, to regulowana wysokość raczki, kosz na zakupy czy rupiecie, no i zeby nie był za ciężki. I tutaj sie zaczynaja schody, bo czy gondola płytka czy głęboka, długa czy krótka, a jaka to głeboka, a jaka płyka.
Zwróciłyście mi uwage na to by przypilnowac, by przednie koło miało blokade i żeby sie nie majtało.

A czy któras mi może wytłumaczyc dlaczego rączka się wygina, czemu to ma słuzyc, wydawało mi sie, że powinna być sztywna.

legalna teoria dowodowa rozbudowała klasyfikację dowodów wg. ich wartości, znano min. dowody pełne, niepełne, półpełne, niezupełne, więcej niż półpełne, mniej niż półpełne, a także oczywiste, poważne, przekonujące, rzeczywiste, wątpliwe, podejrzane

brawurka

Cytat: maraxela w 25 Sie 2008, 14:06:53
moze ktos mi podpowie ktory wozek jest jakis najmniejszy jesli idzie o jego skladanie i pakowanie do samochodu,lekki,ma duze kola jak x lander evy -moze miec 3 kola ale musza byc duze i pompowane przygotowane na wertepy no i ma te wsyztkie funkcje od ktorych mi glowa puchnie

na pewno nie x lander, przy wkladaniu do bagaznika (punto) musze wyjmowac kola i wkładać oddzielnie, do toyoty nie miesci sie wcale

brawurka

kamielia nie wiem o co ci chodzi z tym ze sie wygina, jesli w gore lub w dól, to np jak jestem wysoka i sobie podnosze, siostra niska i zawsze ma ja nisko, a inaczej to nie wiem czy sie wygina

kamelia04.08.2007

Cytat: brawurka132 w 25 Sie 2008, 20:58:08
kamielia nie wiem o co ci chodzi z tym ze sie wygina, jesli w gore lub w dól, to np jak jestem wysoka i sobie podnosze, siostra niska i zawsze ma ja nisko, a inaczej to nie wiem czy sie wygina

nie o to mi chodzi, że raczke mozna regulowac w pionie w zaleznosci od wzrostu "kierowcy", chodzi mi o to, ze ta raczka sie wygina sie w poziomie. Nie wiem jak to wytłumaczyc, jak pcham wózek, to ta rączka sie odgina dalej albo blizej ode mnie.
legalna teoria dowodowa rozbudowała klasyfikację dowodów wg. ich wartości, znano min. dowody pełne, niepełne, półpełne, niezupełne, więcej niż półpełne, mniej niż półpełne, a także oczywiste, poważne, przekonujące, rzeczywiste, wątpliwe, podejrzane

kamelia04.08.2007

brawurka132

a jak juz tu jesteś, to na co nalezy zwrócic uwage przy zakupie wózka dla dziecka zimowego?
a i ile po urodzeniu można takie dziecko wyprowadzic na spacer (zakładamy, ze jest zdrowe)?

brawurka

kurcze nie chce ci kitu wciskać, ale chyba po 1,5 tyg ubierałam majke i do okna na 10 min, a po ok 2,5 na spacer. najpierw 15 min, potem 30, 40 itd i spacery ok 12-14 żeby najcieplej było. polecam gorąco dla zimowych dzieci śpiwory takie do wózka. super sprawa. ciepłe są bardzo z kazdej strony grzeją i dziecka jakoś przerazająco grubo nie trzeba ubierać

marax

na pewno nie x lander, przy wkladaniu do bagaznika (punto) musze wyjmowac kola i wkładać oddzielnie, do toyoty nie miesci sie wcale

no wlasnie ja bede glownie jezdzic moim samochodem z dzieckiem a samochod ma maly bagaznik wiec szukam czegos co bedzie male przy skladaniu

mika

Cytat: maraxela w 26 Sie 2008, 11:16:47

no wlasnie ja bede glownie jezdzic moim samochodem z dzieckiem a samochod ma maly bagaznik wiec szukam czegos co bedzie male przy skladaniu

sorry że sie powtarzam, ale
http://www.allegro.pl/item418638565_quinny_speedi_sx_twist_gondola_cabrio_spiw_torb.html

dragonfly

u nas decyzja podjeta i wozek zamowiony, wszysko co na obrazku ale w olivkowym kolorze bedzie :)

Zestaw sklada sie z:
Xplory Pushchair with Seat Unit
Xplory Baby Bag Carrycot
Xplory Sleeping Bag
Xplory Footmuff
Xplory Changing Bag
Xplory Parasol
Xplory Travel Bag
Stokke Car Seat Adaptors
Maxi-Cosi Cabriofix Car Seat
Maxi-Cosi Easybase

zuzia

dragonfly_80
z ciekawości - ile zaplaciliście za zestaw?

ps. dopiero zauważylam, że mieszkasz w mieście gdzie mieszka mój ex :D

dragonfly

Cytat: zuzia w 26 Sie 2008, 20:23:50
dragonfly_80
z ciekawości - ile zaplaciliście za zestaw?

ps. dopiero zauważylam, że mieszkasz w mieście gdzie mieszka mój ex :D
zuzia, znalazlam oferte za £960 za zestaw, wysylaja nam do Niemiec, oprocz tego dostajemy zwrot podatku (17.5 %) wiec za calos wyszlo cos niecale £800, i fotelik w zestawie juz jest.
Twoj ex? ;) W ogole to mala Polakow na miescie widac (w sumie zadnych jeszcze nie spotkalam) ale w jednym sklepie nos stop sa zaproszenia na polskie dyskoteki, moze powinnam sie przejsc ;)

zuzia

dragonfly_80
to chyba calkiem przyjazna cena :)
ja to w przyszlosci pewnie będę was prosić o pomoc przy zakupie i ew. przesylkę :)

a mój ex to już żonaty i podwójnie dzieciaty. ale przyjazne stosunki utrzymujemy.
podeslać ci profil na n-k?

dragonfly

Cytat: zuzia w 26 Sie 2008, 20:41:52
dragonfly_80
to chyba calkiem przyjazna cena :)
ja to w przyszlosci pewnie będę was prosić o pomoc przy zakupie i ew. przesylkę :)

a mój ex to już żonaty i podwójnie dzieciaty. ale przyjazne stosunki utrzymujemy.
podeslać ci profil na n-k?
jasne, wiadomosc na pw masz

Angie

dragon fajny ten stokke. Mika będzie zachwycona  ;). Ale moją miłością jest mutsy i podejrzewam, że zdania nie zmienie do czasu wyboru wózka  :)

nionczka

Stokke byl moja pierwsza wózkowa miloscia, zanim nie poznalam Quinny.. Sentyment pozostal :-)
Guests are not allowed to view images in posts, please Register or Login

dragonfly

a cena calkiem przyjazna, bo spodziewalismy sie, ze cos kolo £1200 przyjdzie zaplacic...
Angelos, Mutsy sa fajne.... Moja pierwsza miloscia byl McLaren (taki tytanowy, sama spacerowka za £800 what what what), potem Emmaljunga, ale po przeanalizowaniu za i przeciw padlo na Stokke, i nie moge sie doczekac az przyjdzie :)
W sumie nie wydaje kasy na urzadzanie pokoiku dzieciecego bo i po co? wyprowadzamy sie za 1,5 roku i tak, w okolice Singapur/Dubai wiec po cholere to ze soba ciagac, koszty transportu by przerosly wartosc szafek ;) Mlode dostanie lozeczko z Ikei (no i oczywiscie jakis dobry materac)