wyścigi wózków - jaki kupujecie/macie?

Zaczęty przez inkageo, 26 Lut 2008, 12:28:38

gioseppe

Cytat: gatka2804 w 13 Wrz 2008, 13:46:38
- my zakupiliśmy model z czterema kółkami - może on jednak okazać się niewygodny przy skręcaniu. Ja już się przyzwyczaiłam to podnoszenia lekko przodu wózka przy każdym skręcie. Oczywiście model 3-kołowy nie stanowiłby takiego problemu

jeszcze jedno
3/4 kolowy - tu pojawia sie tez kwestia podjazdow - nie wszedzie sa to plaskie podjazdy, czesto sa to "tory" i po takich torach zle sie podjezdza 3kołówką :)
http://www.szajnar.pl/   - makijaż Kraków - fotografia kobiet
http://www.facebook.com/EwelinaSzajnarMakeUP

nionczka

Przy trudnych podjazdach 3 kolowe wózki prowadzi sie odwrotnie (czyli ciagnie).
Guests are not allowed to view images in posts, please Register or Login

brawurka

podoba mi sie IMPLAST Spider, fajny całkiem i mozna jedna gondole i druga spacerowke

gioseppe

nionczka
no w sumie to tez nieglupi pomysl
choc 4kolowce pod tym wzgl wydaja misie wygodniejsze

kamelia04.08.2007

w ten weekend wybralismy wózek, padło na chicco trio s3 black kolor chyba czerwony, wózek miał być trzykołowy i taki też jest, na zdjęciu wyglada toto tak:

http://www.nokaut.pl/oferta/wozek-dzieciecy-trojfunkcyjny-chicco-trio-s3-black-kolor-97.html
http://www.chicco.pl/index.php?p0=2&p1=9&p2=47&o=894

Przy wyborze kierowałam sie tym by wózek był:
łatwy w prowadzeniu i zwrotny,
by koła były duże i na opony, tak żeby można było spacerowac po pobliskim lesie,
wózek miał byc stosunkowo lekki i łatwy w składaniu i rozkładaniu, bo mam pół piętra stromych schodów,
a i rączka powinna być poręczą, a nie dwoma joystickami żebym mogła prowadzic jedna ręka bez bólu nadgarstka
i powinna mieć regulowaną wysokość, bo mąż ponad 30 cm wyższy.

Ma jeszcze taką pozytywną cechę jak: w spacerówce jest śpiwór na nogi, w gondoli można regulować dno w ten sposób, ze dziecko może leżeć zupełnie na płasko, albo może być w pozycji ćwierćsiedzącej. Przednie koło mozna łatwo (!) zablokowac jak się jedzie po kocich łbach. Oparcie w spacerówce można bez problemu (!) robić z siedzącego na leżące.

Byliśmy w trzech sklepach z zamiarem wyboru wózka, to co zwróciło moją uwagę, to to, ze ekspedientki nie zawsze umiały pokazać klientom jak sie ten wózek składa, jak rozkłada. Byłam gotowa kupić inny wózek, sprzedawczyni mówi, że ten jest bardzo łatwy w montażu/demontazu i zajmuje to sekundę, i zaczeła się z nim szarpać, potem wołała kolezankę, żeby jej pomogła  ;D. Oczywiście zrezygnowaliśmy.

Mam nadzieje, że ten chicco sprawdzi w praniu, mam zamiar go eksploatowac do 3 roku życia (dziecka). Cena jest niestety niemała (ok. 750 Euro), ale jak już taki kupuję, to po to, żeby go zjeździć też i na drugim dziecku (o ile nie osiwieję przy pierwszym).

Dziewczyny forumki, które miały do czynienia z takim wózkiem są uprzejmie proszone o komentarz i uwagi.

Widziałam tez wózek Quinny Buzz 3, wygląda niesamowicie (miałam poważne zamiary wobec tego wózka), jest lekki, jeszcze łatwiejszy w złożeniu, a rozkłada sie sam. Miał tylko jedną poważna wadę, która go wyeliminowała - ekspedientka powiedziała, ze spacerówka jest do ok. 18 miesiaca - i dupa blada  :no:.

legalna teoria dowodowa rozbudowała klasyfikację dowodów wg. ich wartości, znano min. dowody pełne, niepełne, półpełne, niezupełne, więcej niż półpełne, mniej niż półpełne, a także oczywiste, poważne, przekonujące, rzeczywiste, wątpliwe, podejrzane

nionczka

Cytat: kamelia04.08.2007 w 15 Wrz 2008, 15:30:42
w ten weekend wybralismy wózek, padło na chicco trio s3 black kolor chyba czerwony, wózek miał być trzykołowy i taki też jest, na zdjęciu wyglada toto tak:

http://www.nokaut.pl/oferta/wozek-dzieciecy-trojfunkcyjny-chicco-trio-s3-black-kolor-97.html

http://www.chicco.pl/index.php?p0=2&p1=9&p2=47&o=894

Przy wyborze kierowałam sie tym by wózek był:
łatwy w prowadzeniu i zwrotny,
by koła były duże i na opony, tak żeby można było spacerowac po pobliskim lesie,
wózek miał byc stosunkowo lekki i łatwy w składaniu i rozkładaniu, bo mam pół piętra stromych schodów,
a i rączka powinna być poręczą, a nie dwoma joystickami żebym mogła prowadzic jedna ręka bez bólu nadgarstka
i powinna mieć regulowaną wysokość, bo mąż ponad 30 cm wyższy.

Ma jeszcze taką pozytywną cechę jak: w spacerówce jest śpiwór na nogi, w gondoli można regulować dno w ten sposób, ze dziecko może leżeć zupełnie na płasko, albo może być w pozycji ćwierćsiedzącej. Przednie koło mozna łatwo (!) zablokowac jak się jedzie po kocich łbach. Oparcie w spacerówce można bez problemu (!) robić z siedzącego na leżące.

Byliśmy w trzech sklepach z zamiarem wyboru wózka, to co zwróciło moją uwagę, to to, ze ekspedientki nie zawsze umiały pokazać klientom jak sie ten wózek składa, jak rozkłada. Byłam gotowa kupić inny wózek, sprzedawczyni mówi, że ten jest bardzo łatwy w montażu/demontazu i zajmuje to sekundę, i zaczeła się z nim szarpać, potem wołała kolezankę, żeby jej pomogła  ;D. Oczywiście zrezygnowaliśmy.

Mam nadzieje, że ten chicco sprawdzi w praniu, mam zamiar go eksploatowac do 3 roku życia (dziecka). Cena jest niestety niemała (ok. 750 Euro), ale jak już taki kupuję, to po to, żeby go zjeździć też i na drugim dziecku (o ile nie osiwieję przy pierwszym).

Dziewczyny forumki, które miały do czynienia z takim wózkiem są uprzejmie proszone o komentarz i uwagi.

Widziałam tez wózek Quinny Buzz 3, wygląda niesamowicie (miałam poważne zamiary wobec tego wózka), jest lekki, jeszcze łatwiejszy w złożeniu, a rozkłada sie sam. Miał tylko jedną poważna wadę, która go wyeliminowała - ekspedientka powiedziała, ze spacerówka jest do ok. 18 miesiaca - i dupa blada  :no:.

Ale to nie jest prawda Kamelia. Na stronie quinny w FAQ mozesz przeczytac, ze spacerówka jest od 6 m-ca do okolo 3 i pol lat. A spacerówka XL do 4 lat (Buzz 4). Tam mowia, ze ot jest do 18 kg a nie 18 m-cy
My wlasnie kupulismy Buzza chociaz nie zamierzamy dziecka wozic do 3 lat w wozku.

kamelia04.08.2007

Cytat: nionczka w 15 Wrz 2008, 16:05:47
Na stronie quinny w FAQ mozesz przeczytac, ze spacerówka jest od 6 m-ca do okolo 3 i pol lat. A spacerówka XL do 4 lat (Buzz 4). Tam mowia, ze ot jest do 18 kg a nie 18 m-cy
My wlasnie kupulismy Buzza chociaz nie zamierzamy dziecka wozic do 3 lat w wozku.

no to już dusza, przepadło, a szkoda. Sprzedawczyni powiedziała, że do 18 m-ca i to go skresliło. Niestety nie ogladałam strony internetowej quinna buzza, a jak bylismy w sklepie to nie miałam możliwosci zajrzenia do internetu.

Podobał mi sie ten wózek bo był lekki, zwrotny i łatwo sie składał i jeszcze łatwiej sam rozkladał. A w ogole to ma fajny awangardowy wyglad, dla mnie super, dla mojego męza troche za bardzo odjechany.
O istnieniu tego wózka dowiedziałam sie dzieki forum, a dokladnie dlatego, ze ty zamiescilas jego zdjecie.

Jeszcze miał inna, ale juz mniejsza wadę, pod spodem nie ma zadnego miejsca na  mikro-zakupy, czy choćby na pieluchę.
legalna teoria dowodowa rozbudowała klasyfikację dowodów wg. ich wartości, znano min. dowody pełne, niepełne, półpełne, niezupełne, więcej niż półpełne, mniej niż półpełne, a także oczywiste, poważne, przekonujące, rzeczywiste, wątpliwe, podejrzane

elizapj

haha jak sobie przeczytalam cene wozka to mi sie przypomnial taniec podczas wesele "zbieranie na wozek". mam gdzies zapisane ile dokladnie zebralismy; zabawa nie cieszyla sie zadnym powodzeniem. uzbieralismy moze na jedno kolo lol !

wis

Cytat: nionczka w 24 Maj 2008, 14:27:08
A jeszcze od do Quinny przeczytalam, ze sa dwa modele Quinny Buzz 2007 i 2008. I roznica jest taka, ze ten 2008 nadaje sie rowniez dla 4 letniego dziecka. Kosztuje jakies 150 -170 euro wiecej. A ja bym ze wstydu umarla jakbym wozila 4 letnie dziecko w wózku!!! WIem, ze w Europie to czesty widok, ale ja jestem z Polski i moje dziecko w wieku 4 lat bedzie chodzic samo :-)

Niończka, byliśmy w Turcji, znajomi z 3,5 letnią Igą - wzięli Quinny, chociaż w PL już wózka nie używają. Podczas wycieczek wózek był wybawieniem - mała spałą a my mogliśmy chodzić po mieście.

nionczka

Cytat: wis w 16 Wrz 2008, 21:52:14
Cytat: nionczka w 24 Maj 2008, 14:27:08
A jeszcze od do Quinny przeczytalam, ze sa dwa modele Quinny Buzz 2007 i 2008. I roznica jest taka, ze ten 2008 nadaje sie rowniez dla 4 letniego dziecka. Kosztuje jakies 150 -170 euro wiecej. A ja bym ze wstydu umarla jakbym wozila 4 letnie dziecko w wózku!!! WIem, ze w Europie to czesty widok, ale ja jestem z Polski i moje dziecko w wieku 4 lat bedzie chodzic samo :-)

Niończka, byliśmy w Turcji, znajomi z 3,5 letnią Igą - wzięli Quinny, chociaż w PL już wózka nie używają. Podczas wycieczek wózek był wybawieniem - mała spałą a my mogliśmy chodzić po mieście.

Co innego jak sie jedzie ze znajomymi bez dzieci na wakacje. Tez moze bym wziela wozek, zeby ludziom nie psuc urlopu :-) Ale w sumie wolalabym dostosowac rytm i program wakacji do dziecka. Nie da sie ukryc, ze rytm dziecka moze nas bardzo ograniczac.

dragonfly

o, laski czy ktoras widziala na zywo maxi cosi Citro Rush? (ten limonkowo-zielony)? Bo dzisiaj zadzwonili do mnie (juz mi wozek wysylaja jutro:) ) jaki w koncu kolor chce (bo sie nie zdecydowalam jeszcze) no i wzielam ten zielony (podobno jest dosyc oczojebny - mam nadzieje, do jutra mam czas na ostateczna decyzje  :) )
a w mojej miescinie nie ma i nie chce mi sie jechac daleko tylko zeby sprawdzic kolor

eva_luna

maraxela innych podobnych nie znam, ale roany maja bogata kolorystyke (a kojarze, ze dla Ciebie to wazne) i generalnie sprawdzaja sie w uzytkowaniu. Bardzo fajny wozek w bardzo rozsadnej cenie.

marax

te wszytkie inne sa takie podobne czy za 1000 zl czy za 3000 wizualnie malo sie roznia ,mi sie podobaja takie lekko starodawne-ale pewnie juz gorzej z ich uzytkowaniem ,zajmowana powierzchnia itd

nionczka

Jesli lubisz retro, rzuc okiem na marke Inglesina. Ale do uzytku to sie raczej srednio nadaja. Chyba, ze masz w domu  niewolnice, ktora bedzie ten wózek pchala i ciagnela za soba.

marax

Cytat: nionczka w 23 Wrz 2008, 09:55:11
Jesli lubisz retro, rzuc okiem na marke Inglesina. Ale do uzytku to sie raczej srednio nadaja. Chyba, ze masz w domu  niewolnice, ktora bedzie ten wózek pchala i ciagnela za soba.

haha no otworzylam sobei w olesnicy taka kolonie jak w afryce :):)

gioseppe

z tego co czytalam inglesiny maja kiepskie opinie ale warto sprawdzic czy wszystkie modele
jest takie forum na gazecie wozki dzieciece, moze tam cos znajdziesz w archiwum

za to roan marita sa polecane

aja

eva_luna

Cytat: maraxela w 23 Wrz 2008, 09:40:08
te wszytkie inne sa takie podobne czy za 1000 zl czy za 3000 wizualnie malo sie roznia ,mi sie podobaja takie lekko starodawne-ale pewnie juz gorzej z ich uzytkowaniem ,zajmowana powierzchnia itd

Roan w uzytkowaniu jest ok, trzeba sie tylko przyzwyczaic do nieskretnych kol. No i rzeczywiscie troche miejsca w bagazniku zajmuje. Ale ma wieksza gondole niz inne, duzy kosz na zakupy i nadaje sie na tereny trudniejsze niz miejski, rowny chodniczek.

marax

te kolorowe juz mi sie nie podoba te bialo granatowe sa fajne

marax

z winda czy miejscem w domu to nie bedzie problemu gorzej z miejscem w samochodzie-maz ma duzy samochod i ale czekac na niego az on przyjedzie to mozna sie nie doczekac-a moj taki typowo miejski malutki bagaznik

eva_luna

brat jest w stanie roana zaladowac do hondy jazz, miejskiego auta ze sredniej wielkosci bagaznikiem i do tego tone innych rzeczy miesci, wiec chyba w sumie nie jest zle.