Stylizacyjne zmagania Kasi - od początku do samego finału

Zaczęty przez Kasia, 28 Gru 2007, 17:43:41

Kasia

Cytat: "katjaaa"zasugerowała mi gorset zamiast stanika, który jej zdaniem mógłby się obsunąć. Kasiu co o tym myślisz?

:shock: o rany  :shock:  w dobrze dopasowanej sukience NIC nie ma prawa sie obsunąć - nie ma szans aby stanik zjechał do dołu a jest duże prawdopodobieństwo że gorser bedzie sie odznaczał

ODRADZAM gorset

Cytat: "katjaaa"czy pod suknię zakładasz Kasiu jakąs halkę z falbanami, czy raczej pozostawisz ją "saute"?

ja jestem antyhalkowa :) i nie przewiduję halki

ale rozważam czy na wszelki wypadek nie wypożyczyć halki
jakby miało sie okazać że grozi mi zaplątanie w suknię przy tańczeniu to MOŻE założyłabym halkę - ale to już tylko na wesele
i raczej takiej wersji nie bedzie ..............

katjaaa, weź kobito uzupełnij swój profil, bo naeet nie wiem skąd jesteś  ;-)
i kiedy masz ślub

Cytat: "katjaaa"Kolejny raz zobaczę ją w kwietni, bądź (przy pomyślnych wiatrach)-nawet już pod koniec marca

ja swoją zobacze dopiero w maju w najlepszym razie w kwietniu
ja zamówiłam BIAŁĄ więc nawet nie wiem jak ona bedzie wyglądać

a ty gdzie mierzyłaś swoją Liporio i w jakim kolorze??
i ile zapłaciłaś??
dostałaś jakiś welon czy coś

planujesz coś na ramiona??

kaja2

Hej Kasiu ja również wybrałam Liporio w kolorze białym. Mam gdzieś zdjęcia z przymiarki i postaram się je wkleić. W bieli jest znacznie delikatniejsza.

Kasia

kaja2, czekam niecierpliwie na foty

no i napiszcie mi gdzie jest biała Liporio do mierzenia?? :)

katjaaa

hej Kasiu-jestem z Lublina a  suknię kupiłam w Rzeszowie.
Kosztowała 2750-ale po dogadaniu się z właścicielką salonu ostatecznie wyszło 2600.
Suknia ma być w kolorze ecru, ale panie z salonu powiedziały, ze tylko spód będzie inny( mierzyłam jakies cappucino czy cos w tym stylu-nie pamiętam nazwy)tzn. ecru, a koronka pozostanie złoto-srebrna.
Żadnego welonu do sukni nie mam. Nawet nie wiem jaki wybrać-zastanawiałam się nad długim welonem-takim do kostek i bez zdobien-nawet bez lamówki, ale nie jestem pewna   czy do kwietnia nie zmienię zdania:)

Wracając do gorsetu-masz rację, z tą dodatkową ilością materiału-za dużo, za ciasno i w ogóle za... za...  Taka zbroja...Próbowalam nawet mierzyc gorsety, ale nie jestem do nich przyzwyczajona-nawet nie potrafiłabym ich dobrac do siebie-te , które mierzyłam powodowały, ze spod dolnego brzegu gorsetu wylewały mi się'boczki':)

Przemyślę wersję stanika-chociaz sama wolałabym jednak wszyte miseczki-a powód jest jeden-podczas mierzenia sukni, byłam w staniku-i niestety stale było widać rąbek stanika wystający znad tyłu sukni. Mimo iż starałam się obniżac stanik z tyłu to i tak podnosił się i wystawał-jak dla mnie ta suknia ma za bardzo wycięty tył-chociaż moze to kwestia złego dopasowania sukni-była za duża w biuscie...sama już nie wiem .

O halce też myślałam -nie wiem tylko jak wyglądałaby ta suknia z halką-zaznaczam, ze nie myślę tu o halce bąbce, ale o takiej delikatnej halce,do której przyszyte by były 2-3 małe falbanki u samego spodu---kurcze, chyba zaczynam już przesadzać z tymi problemami :)

Ślub mamy w bardzo nietypowy dzień-1 maja - czwartek.

Obawiam się pogody-może być różnie albo zimno albo tak sobie-już i tak wiem, ze zmarznę-zawsze marznę. W zwiazku z czym będę potrzebować 'czegoś ' na suknię.  
Moze masz Kasiu jakiś pomysł? A może któraś z dziewczat coś podpowie?

Kasiu a kiedy jest Twój ślub ( właściwie to Wasz:))?

Pozdrawiam i czekam na odpowiedź:)

Kasia

Cytat: "katjaaa"bez zdobień-nawet bez lamówki, ale nie jestem pewna czy do kwietnia nie zmienię zdania:)

proszę nie zmienia zdania w kwestii welonu z lamówką ;)

ja się miotam pomiędzy długa mgiełką a długim welonem obszytym koronką :)

Cytat: "katjaaa"i tak podnosił się i wystawał-jak
a wiesz że właśnie mi uświadomiłaś że w moim przypadku to też może być problem ......

ja też miałam problem z tyłem stanika, bo w liporio en tył jest lekko opuszczony
zresztą to widać a moich fotkach - tych z dnia zamówienia sukienki
na zdjęciach cykanych przez zuzię stanik jest na swoim miejscu

Cytat: "katjaaa"Suknia ma być w kolorze ecru, ale panie z salonu powiedziały, ze tylko spód będzie inny( mierzyłam jakies cappucino czy cos w tym stylu-nie pamiętam nazwy)tzn. ecru, a koronka pozostanie złoto-srebrna.

no to chyba ja taką mierzyłam
chociaż nie wiem czym miałoby sie ecru różnić

Cytat: "katjaaa"Kasiu a kiedy jest Twój ślub ( właściwie to Wasz:))?

nasz ślub 7 czerwca :)

jakbyś miała jakieś foty to daj znać :)

inkageo

Cytat: "Kasia"ja też miałam problem z tyłem stanika
Dziewczyny już kiedyś opisywałam patent pań z Flossmanna - wszyły mi z tyłu sukni szlufkę, przez którą przełożyłam tył stanika i było po sprawie. Nie miał możliwości wędrować w dół czy w górę :)
Imagine there is no hate

Kasia

Cytat: "inkageo"wszyły mi z tyłu sukni szlufkę, przez którą przełożyłam tył stanika i było po sprawie.

ooo dobrze że mi o tym przypomniałaś
:)

kaja2

hej Kasiu. Ja swoją sukienkę zamawiałam w madonnie w Krakowie - jak widać białe Liporio rzucili tylko na południe Polski :) Poniżej wklejam zdjęcie może pomoże Ci wyobrazić sobie liporio w bieli chociaż jakość zdjęć nie jest najlepsza.

inkageo

Imagine there is no hate

Kasia

kaja2, nie widzę fotki  :-(

kaja2

sorki ale mam problemy z załączeniem zdjęć

Kasia

kaja2, prześlij mi na maila to zmniejszę i wrzucę :)

kaja2

Kasia

a więc dzięki uprzejmości kaja2 wrzucam fotki BIAŁEJ Liporio :)

i powiem szczerze że w bieli ta kiecka BARDZO mi sie podoba :)

kaja2 piffko dla Ciebie za te foty :)

kaja2

U nie tez nie układa się dobrze w rejonie "podbrzusza" ale  pani w salonie powiedziała  że trzeba jeszcze dużo zebrać w biodrach i wtedy będzie ok

inkageo

Szok jaka różnica w charakterze sukni ciemniejszej i białej. Biała jest dużo delikatniejsza!
Imagine there is no hate

Kasia

Cytat: "inkageo"Biała jest dużo delikatniejsza!

to twoim zdaniem lepiej czy gorzej??

może storczyki będą znowu aktualne ;)

mayagaramond

Przepiekna! W bieli bardziej mi sie podoba.
"Man muß nie verzweifeln, wenn einem etwas verloren geht, ein Mensch oder eine Freude oder ein Glück; es kommt alles noch herrlicher wieder. Was abfallen muß, fällt ab; was zu uns gehört, bleibt bei uns (...)"

inkageo

Nie wiem, która wersja lepsza, to dla mnie dwie różne suknie! Ta jest bardziej dziewczęca i delikatna, ale tamta też piękna bo ma lepiej widoczne aplikacje, które są bardzo ciekawe.
Imagine there is no hate

golinda

mam być szczera?
nie powala na kolana - kiecka jakich wiele, wybacz Kasiu!

za to tamta miała to COŚ!

no ale Twój wybór... :-)

inkageo

Obejrzałam sobie właśnie zdjęcia z Twojej przymiarki i wybrałabym ciemniejszą dla tych pięknych haftów/aplikacji. Reszta materiału w ubu sukniach ma taki sam odcień?
Imagine there is no hate

golinda

Cytat: "inkageo"Reszta materiału w ubu sukniach ma taki sam odcień?

nie, ta jest całą biała, tamta cappucino z kremem

[ Dodano: 23-02-2008, 10:53 ]
P.S. zakaż fotografowi używać lampy błyskowej, niech zastosuje jakieś zmiękczone światło (z blendą), przy lampie strasznie się błyszczy materiał pod spodem i wygląda to kiepsko!

sierpniowajulka

Kasiu, w bieli też piękna jest ta sukienka. :)
Guests are not allowed to view images in posts, please Register or Login

katjaaa

Kasiu

suknia w wersji "white" jest delikatniejsza, subtelna i według mnie wyjątkowo dziewczęca.

Osobiście preferuję wersję ze złocistą koronką.(mam inny typ urody)
Ale...
Uwazam, ze w bieli będziesz wyglądać uroczo i zwiewnie:)
Możesz zaszaleć z welonem-przemyslałam Twoją wersję z delikatną koronką na obrzeżu i myślę, ze to strzał w dziesiątkę.

A kwiaty... TYLKO STORCZYKI! :)

Poszukiwałam dzisiaj butów-pierwsze, niestety nieskuteczne polowanie :-(
Większość mnie uwiera...  W jaki sposób mam kupic buty skoro nie mam nawet najmniejszego skrawka materiału przy sobie?...

Pozdrawiam  zmęczona poszukiwaniami

emcia

;