Stylizacyjne zmagania Kasi - od początku do samego finału

Zaczęty przez Kasia, 28 Gru 2007, 17:43:41

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

Kasia

Cytat: kathrines w 14 Kwi 2008, 07:30:03

Jaki kolor maja te butki?

buty są ze srebrnej chyba satyny, a cały czub jest obszyty malutkimi cekinami :)

Kasia

Cytat: mika9983 w 14 Kwi 2008, 08:03:56
Kasia śliczne i ze znajomej firmy hehehe

no no

już wcześniej je zauważyłam ale wtedy miałam jeszcze koncepcje na buty ala inka czy golinda

no ale niestety rzeczywistość zweryfikowała moje poszukiwania

nie mogłam znaleźć nic ładnego na niewysokim obcasie

a jak były ładne buty to znowu po przymierzeniu ich stałam jak na szczudłach, baaaaaaaa ja ledwo stałam - chwiałam sie na boki ;)

wróciłam do Menbura - spojrzałam na nie po raz drugi i stwierdziłam że chyba ostatnio jakąś zaćmę miałam że ich nie kupiłam

a jak je przymierzyłam to czułam sie jak w kapciach :)

teraz mam zagwozdkę czy nie dokupić sobie jeszcze torebki IDEALNIE pasującej do tych butów  ???

no i moja mama po obejrzeniu Menbur'owych butów stwierdziła że raczej nie bedzie latać i szukać tylko kupi właśnie tam :)  - tam prawie każda para jest suuuuuuuuuuuper

Majeczka

bardzo bardzo fajne butki :) i nie chwal tego menbura bo i ja zachoruje ;)
url=http://www.przewodnikmp.pl] Guests are not allowed to view images in posts, please Register or Login
[/url]
Guests are not allowed to view images in posts, please Register or Login

magdarynka

Kasia

no dobra przyszedł moment na bukiet

zrobiłam mały kolaż, za pięknie to to mi nie wyszło
ale chociaż widać mniej więcej o co mi chodzi :)

pierwsze zdjęcie to własnie ten wątpliwej urody mój kolaż

pozostałe foty to moje inspiracje :)

co sądzicie o takim bukiecie do białej Liporio?

myślałam aby dodatkowo bukiet rozjaśnć białymi małymi piwoniami wetkniętymi pomiedzy storczyki :)

rozmawiałam wstępnie w kwiaciarni i panie powiedziały że taki bukiet to z 400zł bedzie kosztował - normalnie zdzierstwo w biały dzień
no i że piwonii to w czerwcu nie uświadczę :(

mika

Kasia

mika9983 no tak
też byłam w szoku

to ta kwiaciarnia w której wygrałam voucher na bukiet

dziadoszczyzna i drożyzna  >:D >:D >:D >:D >:D >:D >:D >:D >:D

powiedziałam babce że chyba coś jej się pomyliło aby za kilka storczyków + 3-5 kalii tyle sobie policzyć
bo gałązka storczyka to koszt około 60zł a kalie powiedzmy po 10zł
więc niech nawet zarobi z 200% to za chiny nie wychodzi 400zl  >:D >:D >:D >:D >:D >:D

mika

Kasia w jakiej kolorystyce ma być ten bukiet? storczyki zielone a kalie białe??

Kasia

dokładnie tak

zielone storczyki, zielone łodygi kalii

białe kalie i ewentualnie białe peonie

tylko dwa kolory :)

mika

a nie wydaje Ci się że będzie za mdło?? jestem za zielonym jak najbardziej, za takim mocno wyrazistym, ale czy te białe kalle nie zbytnio rozjaśnią i zemdlą ten bukiet??

Kasia

no właśnie nie wiem

inka miała zielone storczyki + białe róże i wyglądało git :)

Kasia

a nie chce wprowadzać większej ilości kolorów bo boję się że będzie za kolorowo

biała kiecka
srebrne dodatki (moja biżu, kamizelka, fular mojego N. )
no i zielono biały bukiet

mika

no tak ale Kalle nie są tak idealnie białe, one są takie jakby rozmyte, ponadto u Ciebie one mają okalać bukiet, hmm sama nie wiem, ja jestem raczej zwolenniczką zdecydownych kolorystycznie bukietów, a czemu nie chces dodać do nich tych ciemnych kalli? masz już biżu?

mika

Kasia

mika ten bordowy kolor jakoś mnie nie przekonuje

biżu niestety nie ma :(
i strasznie się wkurzam

uważasz że same storczyki (+ewentualnie peonie) bez kalii byłyby lepsze????

mika

jakoś nie podoba mi się to zestawienie storczyków z kallami, może dlatego ze kalle mi się opatrzyły ale też dlatego że storczyki to dla mnie bardzo szlachetne kwiaty a kalle takie bardziej proste, mają inny charakter, a to oplatanie spowoduje pomieszanie harmonii storczyków i takiego pozornego chaosu  naokoło, to do mnie nie przemawia, ale do Ciebie może :D
co do peoni to bardzo mi się podoba pomysł połączenia w taki sposób w jaki Inka połączyła z różami

mika

a tak w ogóle to myślałam że sie zdecydujesz na amarylisa :(

Kasia

mika9983 jak mi zrobisz jakąś wizualizację białego amarylisa i zielonych storczyków to ci o9biecuję że taki zamówię :)

chociaż obawiam się że amarylis spowoduje wzrost bukietu do 500zł ;)

mona_liza

wow!!! cena powalająca..  :o a może do storczyków i białych kalli dodać jeszcze coś w zieleni bardziej intensywnej, co ożywi bukiet!

mika

Kasia amarylis ze storczykami, kolor musisz sobie wyobrazić :D

mika

Kasia

no peonie ze storczykami jak najbardziej

bukiet byłby identyczny jak ten inki tylko że zamiast róż byłyby białe MAŁE peonie :)

mika

mi się podoba ten amarylis ze storczykami - boski bukiet, w zieleni byłby piękny, a amarylis biały

inkageo

Szczerze to to oplatanie mi się nie podoba, od razu mi się skojarzyło, że to jest rozwalony bukiet, z którego uciekają kwiatki ;) A połączenie peonii ze storczykami zapowiada się świetnie!
Imagine there is no hate