Stylizacyjne zmagania Kasi - od początku do samego finału

Zaczęty przez Kasia, 28 Gru 2007, 17:43:41

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

Kasia

Cytat: "inkageo"Pisałam jakiś czas temu na plotach o moim bransoletkowym odkryciu

musze pójsc do Apartu

mary

Cytat: "Kasia"musze pójsc do Apartu

Koniecznie daj znać jak tam znajdziesz jakieś cudo. Też mam zamiar się wybrać, ale póki co ten zamiar nie jest poparty żadnymi konkretnymi działaniami, urzeczywistniającymi jego realizację ;)

Kasia

Cytat: "dodaa84"Myślę, że Twoja suknia ma taki klasyczny, elegancki styl i kulka to dla mnie byłaby zbyt wielka ekstrawagancja

też tak myślę  :-(

i moje ukochane zielone storczyki też mi sie do niej nie widzą  :-/

będę musiała mieć jakąś elegancką i smukłą wiązankę

jakieś długie berło lub długie kalie

dobrze że kalie rozważałam na równi ze storczykami   :)

co do bransolety to zobaczę może w weekend :)

Kasia

Cytat: "dodaa84"stylu Inki mógłby jak najbardziej być

no własnie taki bukiet mi sie podobał najbardziej
ale jest moim zdaniem za słodziakowaty do Liporio

tak naprawde wszystko sie wyjaśni jak zobaczę moją kiecke w bieli

bo ona wtedy może być duuuuuuuuuużo delikatniejsza i może sie okazać że storczyki bedą pasowały

zobaczymy

w tej chwili w tym złocie sukienka wyglada bardzo elegancko i poważnie i moim zdaniem więc widze do niej taki poważniejszy bukiet :)

lbasiek

hej kasiu:) Bardzo podoba mi sie  liporio i mam pytanie czy bedziesz ją sprzedawac?Bo jestem zainteresowana  napisz na mojego meila   basia.lesniewska@poczta.onet.pl

mary

Kasia, okazja sama do Ciebie przychodzi, a Ty gdzie sie podziewasz?

Na marginesie - miałabyś sumienie sprzedać własną suknię ślubną???  ;-)  ;-)  :lol:

Kasia

lbasiek, zamierzam sprzedać sukienkę :)
slub mam 7 czerwca + jeszcze sesja
no i sukienka bedzie na sprzedaż

mary

jeeee, Kasia, Ty bezwzględna babko  :-P

oto masz poważny argument za byciem na forum ;)

Kasia

mary_popins, chętnie bym zachowała sukienkę na pamiątkę - tylko gdzie trzymać te pamiątki

w życiu jest tyle ważnych wydarzeń i jakby człowiek chciał zatrzymać z każdego choćby jedną pamiątkę to trzebaby było wynająć magazyn ;)

my za najlepsze pamiątki uważamy fotografie :)
no i chyba bedziemy mieli drugiego fotografa :)

annka-cygannka

Kasiu mam pytanie - czy tren w liporio można podpiąć? Jeśli tak - to jak to mniej-więcej wyglada?

Kasia

sama sie zastanawiam jak będzie podpięty tren

Jak sie pytałyśmy o to w salonie to pani nie za bardzo wiedziała i coś tam improwizowała  ;-)

inna znowu pokazywała mi taki kuperek do srodka chowany - źle to nie wygladało bo sukienka jest "cienka" więc to nawet nie był kuperek tylko taka płaska zakładka

ja sie zastanawiam nad podpięciem takim jakie w Madonnie przy Indii czy Sali proponują czyli kilka guziczków - bo ta Liporio ma podobny krój tak w tych Pronoviaskach

zwierzatko_mojej_mamy

Kasia, bardzo slusznie sie zastanawiasz, bo podpiecie na 5 guzikow w indii jest przepiekne ;)
oprócz marzeń, warto też mieć wódkę

http://metryczki.pl/
www.annawilk.pl

mary

Dziewczyny, czy każdy sobie może wybrać rodzaj podpinania trenu? Myślałam, że konkretnemu modelowi przypisany jest konkretny rodzaj podpięcia.

Kasia

myślę że można kombinować dowolnie :)

i sprawdzać jakie podpięcia jak wyglądają i jak sie podobają :)

w Indii widziałam że te guziczki są przyszyte na tym "pasie" koronki na tyłku

w liporio tez jest taki pas więc myślę że takie podpięcie będzie ok

myślę że na podpięcie na jeden guzik też byłoby ok ale sie boję że mogłoby w pewnym nie najodpowiedniejszym momencie puścić

to podpięcie na ten kuperek/ zakładkę to taki jakby na jeden guziczek tylko odwrotnie do środka

jestem ciekawa gdzie przyszywają guziczki w obelixie - chyba trza inki sie zapytać :)

[ Dodano: 18-02-2008, 18:08 ]
Cytat: "zwierzatko_mojej_mamy"bo podpiecie na 5 guzikow w indii jest przepiekne

no własnie tylko że w indii poniżej tej koronki nie ma najładniejszego kawałka sukni ;)

w Liporio właśnie zaraz pod tym pasem jest to co mnie w tej sukience "kręci" i szkoda mi to zasłaniać ;)

inkageo

To nie tak, te suknie nie są wcale przygotowane czy zaprojektowane do podpinania i podobno Hiszpanki wcale nie podpinają trenów tylko się przebierają w normalną kieckę. To podpinanie to wymysł własny naszych salonów i krawcowych (tak mi powiedziano) ;) Można różnie kombinować ;)

[ Dodano: 18-02-2008, 18:10 ]
Cytat: "Kasia"jestem ciekawa gdzie przyszywają guziczki w obelixie - chyba trza inki sie zapytać  
Pod tasiemką na wysokości kolan, ale ja miała ich 10 albo 9 sztuk.
Imagine there is no hate

mayagaramond

Cytat: "inkageo"To podpinanie to wymysł własny naszych salonów i krawcowych (tak mi powiedziano)

To by wyjasnialo, dlaczego w DE tez malo wiedza o podpinaniu trenu :shock:
"Man muß nie verzweifeln, wenn einem etwas verloren geht, ein Mensch oder eine Freude oder ein Glück; es kommt alles noch herrlicher wieder. Was abfallen muß, fällt ab; was zu uns gehört, bleibt bei uns (...)"

anulla

Kasiu, lorna the best!! Wyglądasz super!!Z tym welonem, rewelka! :!:

sierpniowajulka

Guests are not allowed to view images in posts, please Register or Login

inkageo

Cytat: "anulla"Kasiu, lorna the best!! Wyglądasz super!!Z tym welonem, rewelka! :!:
Kasia ostatecznie wybrała model Liporio z Herm'sa :)
Pewnie jak zwykle zboczyłyśmy z tematu i trudno to odnaleźć ;)
Imagine there is no hate

Kasia

Cytat: "anulla"Kasiu, lorna the best!!

wiem że Lorna jest super ale nie wybrałam jej ze względu na brak ładnego trenu i cene :)

wybrałam Liporio :)

ale fajne zamieszanie wprowadziałas hehe  :mrgreen:

mary

Cytat: "inkageo"To podpinanie to wymysł własny naszych salonów i krawcowych (tak mi powiedziano) ;) Można różnie kombinować ;)
dobrze wiedzieć :) Czuję wewnętrzną potrzebę mocnego podpięcia trenu, bo mam zamiar szaleć do upadłego z moim świeżutkim mężem ;)  :mrgreen:

katjaaa

Witam dziewczęta.

Z wielkim zainteresowaniem śledziłam wątek wyboru sukni dla Kasi.

Podobnie jak moja imienniczka i 'równolatka' wybrałam Liporio Herms'a:)

Kasiu wyglądasz w niej FANTASTYCZNIE!!!!!!
Jedyna uwaga z mojej strony:zauważyłam, ze suknie nie układa się najlepiej w okolicy podbrzusza i bioder-po prostu nieco odstaje, zamiast gładko przylegać. Polecam rozmowę z krawcową-na pewno coś doradzi.

pozdrawiam i postaram się nadal śledzić watek   :->

Kasia

Cytat: "katjaaa"wybrałam Liporio Herms'a:)

a masz zdjęcia :)

no i witamy na forum :)

Cytat: "katjaaa"ze suknie nie układa się najlepiej w okolicy podbrzusza i bioder-po prostu nieco odstaje, zamiast gładko przylegać

też zwróciłam na to uwagę
i zamierzam przypilnować aby zostało to jakoś poprawione :)

katjaaa

Witam ponownie-niestety nie posiadam zdjęć sukni:(

Kolejny raz zobaczę ją w kwietni, bądź (przy pomyślnych wiatrach)-nawet już pod koniec marca.

Jestem na etapie poszukiwania bucików do sukni (będę posiłkować się forum i ślicznymi fotkami-za Twoim Kasiu pozwoleniem)-nie pamiętam już jak dokładnie wyglądała ta koronka-(suknię zamówiłam w grudniu w odległej od mojej miejscowości).

Poza tym poszukuję gorsetu-pani w salonie zasugerowała mi gorset zamiast stanika, który jej zdaniem mógłby się obsunąć. Kasiu  co o tym myślisz?

Skoro juz jestem chwilowo na forum (biegnę zaraz do pracy) to zadam jeszcze jedno pytanie-czy pod suknię zakładasz Kasiu jakąs halkę z falbanami, czy raczej pozostawisz ją "saute"?

pozdrawiam wszystkie forumowiczki i cieszę się, ze znalazłam to forum-lepiej późno niż wcale:)

zuzia

Cytat: "katjaaa"Poza tym poszukuję gorsetu-pani w salonie zasugerowała mi gorset zamiast stanika, który jej zdaniem mógłby się obsunąć.
wolne żarty!
gorset nie jest najlepszym pomysłem. Jest to dodatkowy, sztywny materiał, który spowoduje, że będzie ci trochę cieplej (co nie  zawsze jest atutem) ale też bardziej usztywni i będzie po prostu kolejną warstwą na tobie!
Dobrze dobrany stanik bez ramiączek nie ma prawa się obsunąć. Pod warunkiem, że jest dobrze dobrany. Gorstet też zresztą musi być dobrze dobrany.