Stylizacyjne zmagania Kasi - od początku do samego finału

Zaczęty przez Kasia, 28 Gru 2007, 17:43:41

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

Kasia

No to jak już pisałam w plotach byłam dzisiaj na przymiarce w madonnie
i powiem szczerze i nieskromnie że moje obawy były nieuzasadnione
mimo braku talii wyglądałam w rybkach BARDZO dobrze

nawet moja siostra, która już w drodze do salonu próbowała mi delikatnie zasugerować inny krój sukienki w salonie zgodnie przyznała że wyglądam super :)

przymierzałam sarah - wyglądałam dobrze ale jakoś ramiączka mnie nie przekonywały
w sali nie podobał mi sie dekolt
indii nie było jakby widać - zlała się
w rondalli ładnie ale nie tak jak w lornie :)

no i boję się zamówić już treraz bo to był pierwszy dzień przymiarek i nie chcę podjąć decyzji pochopnie
a jeżeli nie zamówię lorny do jutra to zostanie tylko kupienie używanej
lub poszukanie czegoś innego
india, rondalla i lorna nie przechodzą na nastęopny rok

poniżej foty
od razu uprzedzam że na niektórych moja sylwetka zlała sie z odbiciem z tyły i wyglądam grubo :(
w rzeczywiśtości nie było widać żadnych zbędnych kilogramów

maroonbug

Kasia ja nie widze fot i nie wiem czy to moja wina, czy ich brak po prostu :)

brawurka

maroonbug

Cytat: "Kasia"i powiem szczerze i nieskromnie że moje obawy były nieuzasadnione
mimo braku talii wyglądałam w rybkach BARDZO dobrze

Kasia dla mnie to jest najcudowniejsza wiadomosc! bo ja tez mam brak talii i srednio zaznaczone biodra i jakby nie biust, ktory na szczescie jest tam gdzie byc powinien to wygladalbym jak chlopak... i upatrzylam sobie kilka rybkowo-waskich kreacji (Sale i Sonar miedzy innymi) i sie balam, ze to dla waskich talii jedynie i wyraznych bioder. swiatlo w tunelu:)

Kasia

tylko uprzedzam że wygladam grubawo a w rzeczywistości tak to nie wygladało  :shock:

brawurka

mi sie najbardziej podobasz w sala, ładny dekold!

mobka

W ronadli najlepiej, jedne i drugie ramiączka moim zdaniem poszerzają Cię w ramionach. Dekolt w serduszko - bleee ;)

Kasia

najgorzej że jak patrzę na te foty to widzę że wygladam jak pasztet

w lustrze wygladałam inaczej, jakoś tak szczuplej

byłam w siódmym niebie bo wygladałam naprawde ok

dobra spadam na poczte
ogladajcie krytykujcie itd :)

poczytam za jakieś pół godziny

i myśle że chyba jeszcze sie wstrzymam z zamawianiem
poprzymierzam allegrowe kiecki
porobię ładne fotki

dziewczyny i wielka prośba do Was
jakbyscie gdzieś natrafiły na ogłoszenia z Lorną i innymi rybkami madoonowatymi to podsyłajcie linki - warszawa oczywiście :)

z tego co sie orientuje to mam rozmiar 38
babka mówła że trzebaby było zamówic 38 i zwężać

riannka

rzeczywiście niewiele widać na tych zdjęciach,
ale podobnie jak brawurce podoba mi się sala, właśnie ten dekolt na Tobie dobrze wygląda

nionczka

Wedlug mnie najlepiej wygladasz w Sali, najgorzej w rondali.
Lustra maja wyszczuplajace, zeby klientka wyszla zawsze zadowolona ze sklepu i najlepiej po zlozeniu zamówienia :-(

I dekolt Sali jest piekny, elegancki, kobiecy, stylowy i co tam jeszcze chcesz!
Guests are not allowed to view images in posts, please Register or Login

zuzia

Jezeli z tych chcesz cos wybrac to albo lorna albo sala.
Reszta zdecydowanie odpada na czele z rondalla.

nionczka

Sarah tez moglaby byc gdyby nie ta dziwna figura, ktora odstawiasz prezd lustrem :-)
Mysle, ze po dopasowaniu mogloby byc calkiem fajnie.

A Lorna z tym bolerkiem robi sie taka strasznie nijaka! A taka piekna kiecka jest...

mobka

O, pojawiły się zdjęcia Lorny, których wcześniej nie widziałam i w tym momencie uważam, że wyglądasz w niej najlepiej (ale bez bolerka), a na drugim miejscu stawiam Rondallę. Ale ja akurat zawsze mam tu inną opinię niż wszyscy ;)

Kasia

Cytat: "nionczka"Lustra maja wyszczuplajace

TO ŻEŚ MNIE POCIESZYŁA :)

[ Dodano: 28-12-2007, 18:50 ]
Cytat: "nionczka"Sarah tez moglaby byc gdyby nie ta dziwna figura

he he
jakaś krzywa wyszłm

w sarah wygladałam najszczuplej bo była ideanie dopasowana na mnie
miałam nawet wcięcie w talii :)
tylko na tym zdjęciu biel sukienki zlewa sie z bielą w odbiciu w w lustrze z tyłu no i przez to nie widać talii

w rondalii byłam prosta :(
ani wcięcia ani biustu
rondalla nic u mnie nie eksponowała, no chyba tylko brak talii

tak samo w indii - siostra nawet w niej mi zdjecia nie zrobiła - taka zlana bryła

tak naprawde dobrze wygladałam w sarah i w lornie
niestety zdjęcia tego nie oddają  :-(
przy lornie mam bolerko od indii

zwierzatko_mojej_mamy

Kasia, mi sie najbardziej podobasz w lornie i to z tym bolerkiem tez ;) ale ja mam zboczenie na punkcie tego dekoltu, z tym, ze wiem, ze on na zywo lubi postarzac ;)
sala wyglada ladnie, ale ja nie lubie takich ramiaczek, wydaje mi sie, ze poszerzaja ;)

a do cymbelina sie nie wybierasz??:>
oprócz marzeń, warto też mieć wódkę

http://metryczki.pl/
www.annawilk.pl

Kasia

Cytat: "zwierzatko_mojej_mamy"a do cymbelina sie nie wybierasz??:>

byłam w MŁODEJ PARZE
tam mają cymbeline ale marny wybór

nawet nie było co fotografować

na swietokrzyskiej to maja kilka modeli cymbeline i dużo dużo innych

nic mi sie nie podobało

nawet babka stwiordziła e jak założyłam jedna z nielicznych koronkowych wąskich to wygladałam najlepiej
że w tych w literę A wygladam za skromnie bo mam dziewczęcą urodę  :shock:

jedyna w której sie sobie nawet podobałam to MAGGIO RAMATTI model babilon

ale w takiej sie nie odważe :) chyba

nionczka

Cytat: "Kasia"Lustra maja wyszczuplajace

TO ŻEŚ MNIE POCIESZYŁA  

Oj Kasia, to nie bylo picieszenie. Taka jest smutna rzeczywistosc. My zdajemy sobie sprawe z naszych niedoskonalosci i staramy sie wybrac ubrania i modele, ktore najbardziej zatuszuja nasze wady i podkresla zalety. A oni nas bezczelnie oklamuja! Trzeba zdawac sobie z tego sprawe, zeby nie bylo pozniej rozczarowan.

Nie wygladasz zle i zaden z Ciebie pasztet. Wiadomo, ze cialo zima iw letniej cienkiej sukni nie bedzie wygladac tak pieknie jak latem.  I zadna z tych sukni nie jest jeszcze do Ciebie dopasowana ani nie uprasowana. Poza tym do tego dochodzi makijaz, odpowiednia bielizna, obcas (jesli ktos zaklada), fryzura, opalenizna, magia chwili i wszytstko bedzie cud! Nie ma co sie stresowac pasztetem, ktorego nie ma. Bo jak moze byc pasztet, dla ktorego trzeba zmniejszac rozmiar 38?

Ja i tak mysle, ze pannie mlodej najwiecej urody dodaje milosc i szczecie, ktore bije od niej na odleglosc.

zwierzatko_mojej_mamy

Kasia,  szalony ten babilon :) ale moze byc fajny :D
oprócz marzeń, warto też mieć wódkę

http://metryczki.pl/
www.annawilk.pl

mika

Kasiu moim zdaniem najlepiej w lornie i  w sali, rondalla odpada totalnie nie twój typ, zlewasz się w niej i jakaś taka nie wyrazista, a maggio ramatti babilon piękna,  widziałam na żywo, nawet mierzyłam i gdybym miała wyższego męża to też bym się zdecydowała na suknie z takim bujnym dołem :mrgreen:  szkoda że fotki nie zrobiłaś, sądzę że wyglądałaś w niej pięknie :mrgreen:

mimbla

Kasiu! Nie gniewaj się  ;-) , ale  moim zdaniem sala jest najlepsza. Poza tym mam takie zboczenie, że uważam wszystkie białe suknie bez ramion za nudne i trudne do odróżnienia. Może rzeczywiście jeszcze poszukaj, skoro sala Ci jakoś nie leży.

inkageo

Bardzo podoba mi się sala! Ta na fotce poniżej też jest bardzo fajna, to nie może być lorna, bo ma długi tren i prosty dekolt (lorna ma falę nad biustem). Ciekawe co to za model.. Może to india z doszytą kokardą i szarfą?
Imagine there is no hate

sierpniowajulka

Choć sama miałam Salę i ją sobie bardzo cenię (właśnie przez ramiączka....), to uważam, że Tobie najładniej w Lornie. Tylko bez tego bolerka od Indii! Niestety łódkowe dekolty bardzo poszerzają ramiona...

[ Dodano: 28-12-2007, 19:39 ]
PS. Inka ma rację - to chyba jednak nie Lorna - zbyt długi tren ma ta suknia.

mika

inkageo, a ta suknia to nie jest bremen st. patric??

sierpniowajulka

mika9983, nie. Bremen ma zupełnie inny dół.

Kasia

Cytat: "inkageo"Ta na fotce poniżej też jest bardzo fajna, to nie może być lorna, bo ma długi tren

tak tak to na bank nie jest lorna

nie wiem czy to nie jakaś z golfikiem schowanym

zresztą lornę miałam dobra a ta jest za mała

i ona jest taka szersza na dole

nie wiem czy czasem babka mi nie mówiła ze to odpowiednik lorny w tej nowej kolekcji

[ Dodano: 28-12-2007, 19:57 ]
a może to india
wiem że babka mi przykładała dodatkową kokardke do sukienek
abym mogła zobaczyć jak to wygladało