Skład kosmetyków, czyli zło w drogerii ;)

Zaczęty przez errata, 19 Wrz 2016, 21:33:30

inkageo

Imagine there is no hate

malutenka

Najfajniej byłoby z kimś na spółkę kupić i rozlać do dwóch butelek, żeby nie było żal, jesli nie będzie pasowało. Ten olejek jest strasznie wydajny.

golinda

zuziak, wróbel, damka, zamawiamy coś?

http://www.fundgrube.es/es/aloe-vera-chhabria-aloeexcellence.html

przesyłka 14 euro
kupię eurasy w kantorze internetowym, żeby nas bank nie zrobił w h... na wymianie ;)

zuzia

golinda,
ja muszę w domu poczytać bo tu nie mam jak.

wrobelek0403

Za dwadzieścia lat bar­dziej będziesz żałował te­go, cze­go nie zro­biłeś, niż te­go, co zro­biłeś. Więc od­wiąż li­ny, opuść bez­pie­czną przys­tań. Złap w żag­le pomyślne wiat­ry. Podróżuj, śnij, odkrywaj. /M.Twain/
Guests are not allowed to view images in posts, please Register or Login

wrobelek0403

Za dwadzieścia lat bar­dziej będziesz żałował te­go, cze­go nie zro­biłeś, niż te­go, co zro­biłeś. Więc od­wiąż li­ny, opuść bez­pie­czną przys­tań. Złap w żag­le pomyślne wiat­ry. Podróżuj, śnij, odkrywaj. /M.Twain/

golinda

byłam właśnie w Naturze i kupiłam ten olejek
przy okazji szampon i odżywkę Kallos, Anwen testowała i polecała te produkty. Mają fajne składy, podobno fajne działanie i są mega tanie :)
Wcisnęła mi też jakiś tusz za 10zł (promocja przy zakupach powyżej iluś tam)

wrobelek0403

ja bede w piatek koło Natury do zajrze. Za te cene mozna zaryzykować.

malutenka

Z Kallosa bardzo lubię odżywki i to, że występują w małych i duzych rozmiarach. Miałam latte, jagodową, bananową i marchewkową.

inkageo

Pójdę z torbami przez tą rewolucję ;)

Kupiłam dzisiaj szampon, maskę do włosów, żel pod prysznic i balsam do ciała z Alterry. Mają dobre składy i przynajmniej ładnie pachną. Ja jednak nie umiem zrezygnować z przyjemnego zapachu w trakcie kąpieli, a dziecięce żele pachną..dziećmi. Nie mogę się przełamać.
Testuję też olejek do twarzy polecany przez Maluteńką. Pachnie ładnie i ma śliczne opakowanie.

O ile to evree to jest raczej polska marka, wkurza trochę, że się stylizuję na francuską? To te Alterry niemieckie, a ja zawsze byłam z siebie taka zadowolona, że używam polskich marek.
Vianek (Sylveco) mi jednak za bardzo nie pasuje (zapach, konsystencja). Tołpa dla mnie nie ma zapachu i też mi to nie pasuje. Nadal szukam..
Imagine there is no hate

golinda

Evree mi nie pasuje, uczula mi oczy, puchną. Zostawia mega tłusty film, nie wyobrażam sobie nakładać na to podkładu.
Od Alterry wolę Isanę. Te szampony i odżywki nie podchodziły mi.

inkageo

Sprawdzałam skład Isany, ale tam są te slsy.
Imagine there is no hate

golinda

Cytat: inkageo w 28 Wrz 2016, 20:26:52
Sprawdzałam skład Isany, ale tam są te slsy.

pewnie dlatego te szampony myją, a Alterry nie ;)

inkageo

Haha :D No zobaczymy. Żel pod prysznic jest ok, myje. Balsam trochę kiepsko się wchłania, ale bardzo ładnie pachnie, więc ujdzie.
Z szamponu pewnie nie będę zadowolona, ale mała buteleczka.

Jak to każdy człowiek jest inny i ma inne potrzeby! Ja w niedzielę chciałam zmyć oczy pod prysznicem tołpą i mi je prawie wypaliło. Ale myślę, że to nie jest wina żelu, tylko tego, że pod wpływem wody i preparatu tusz mi się dostał do oczu. Zostaję przy płynie micelarnym do zmywania rzęs.
Imagine there is no hate

inkageo

Teraz nałożyłam olejek różany, ale w dosyć dużej ilości, chyba 4-5 kropli i faktycznie mam tłustą twarz. Jutro pod makijaż spróbuję dać 1-2 kropelki.
Imagine there is no hate

callja

Cytat: doda w 28 Wrz 2016, 20:29:51Alterry szampony używałam, ale nie zauważyłam jakiegoś ich zbawczego charakteru.
Też używałam i zła nie robią, za to są IMHO meganiewydajne!! Popatrzę jeszcze raz na Kallosy (duży wybór jest w Hebe), bo zawsze mi świtało, że tam ze składami średnio... używałam ich wieki temu.
I szukam czegoś do włosów co nie byłoby Alterrą i... kosmetykiem rosyjskim ;) Bo tych ostatnich nie chcę używać z powodów ideologicznych lol lol
Niezłe składy ma Fitomed, muszę się przelecieć do hali targowej, niestety są słabo dostępne (chyba ze przez net).

Cytat: doda w 28 Wrz 2016, 20:29:51też pójdę z torbami
Ja staram się być rozsądna :D
Na składy zwracam uwagę od dawna, więc nie mam na półce jakichś totalnych gargameli lol lol i tylko ZIaja potrafi mnie nadal skusić, bo po prostu ją lubię, ze względu na brak szczypania czy puchnięcia.

Cytat: golinda w 28 Wrz 2016, 20:24:11Od Alterry wolę Isanę.
Po kremie pod oczy Isany spuchłam jak nigdy w życiu, a oczy piekły mnie nieludzko... Chyba tylko Revlon ColourStay wywołał u mnie równie spektakularny efekt alergiczny ;)

Cytat: golinda w 28 Wrz 2016, 20:24:11Zostawia mega tłusty film, nie wyobrażam sobie nakładać na to podkładu.
Mnie teraz tak się serum z Pharmaceris klei, w dodatku jest megawydajne,chyba  będę go używać wieki, bo tylko na noc się nadaje :crazy:
golinda, spróbuj wybrać sobie i wypróbować któreś z serum z AVY, miałam dotąd trzy rodzaje i wchłaniają się genialnie, a używałam nawet w największe upały. Składy bbbbbb fajne.
Nie obrażaj się sam... inni zrobią to lepiej!!! /by teściowa tutora mego ;) /

inkageo

Doda a jak to Nacomi? Zapach, konsystencja..
Imagine there is no hate

suegro

inkageo, jeśli lubisz zapachy to polecam ten kosmetyk:
http://www.ministerstwodobregomydla.pl/sliwka

Jestem od niego uzależniona, wchodzę czasem do łazienki tylko po to by go powąchać. :)
"Każdy cytat w internecie wygląda na prawdziwy..."

Józef Piłsudski

inkageo

Imagine there is no hate

mika

Peeling do ciała z nacomi też ma olejki w składzie, boska skóra po nim jest.

callja

Cytat: doda w 28 Wrz 2016, 20:52:42
te kosmetyki nacomi są niedrogie, jeśli dodatkowo będą skuteczne, to przy nich zostanę.
Muszę je za jakiś czas wypróbować (na razie mam zapasy :D), z polskich lubię już od jakiegoś czasu AVĘ, no i powolutku zaczynam testować Vianek. Sylveco miałam - ok, ale bez szału.

Cytat: doda w 28 Wrz 2016, 20:46:25dostałam obłędu zakupowego
Wspieramy Cię, wspieramy... :D

Kupuj i już, jeśli czujesz taką potrzebę, o!!

callja

malutenka

Cytat: callja w 28 Wrz 2016, 20:43:53Niezłe składy ma Fitomed, muszę się przelecieć do hali targowej, niestety są słabo dostępne (chyba ze przez net).
fitmoed dla włosów cienkich/zniszczonych śmierdzi. Do tego zdradziecko, bo śmierdzi dopiero po umyciu i spłukaniu i śmierdzi kupą, dosłownie lol ja robiłam sledztwo w domu które zwierzę narobiło, a to był ten szampon.
Z Alterry fajny był szampon z kofeiną, ale zuzywa się strasznie szybko.