Skład kosmetyków, czyli zło w drogerii ;)

Zaczęty przez errata, 19 Wrz 2016, 21:33:30

mika

Tylko w tych rosyjskich markach też trzeba patrzeć na składy, w siberice nie spotkałam się z czymś co by mi nie pasowało, ale już babuszka agafii czy baikal mają słabsze linie kosmetykow.

mika

Ja mam cerę wrażliwą w stronę trądziku różowatego, skłonna do zaskórników w okolicy nosa i brody i suchych skórek wszędzie. Żeli nie używam, polecam mydła, wspomniane już przeze mnie czarne mydło z Nacomi powinno być świetne do cery tłustej, ja go używam codziennie tylko nie zostawiam na twarzy na 10 minut jak piszą tylko rozrabiam z wodą w rękach i zmywam twarz i po jakis 2 minutach dokładnie spłukuje. Trzeba uwazac bo bardzo szxypie w oczy, mi lekko ściąga skórę, po chwili jest ok. Śmierdzi i wygląda strasznie ;)

mika

Jestem w Hebe, jest nadal promocja na Nacomi a obok stoi jakaś nowa seria natura siberica, wcześniej jej nie widziałam i w Hebe tej marki nie było. Natura siberica kopenhagen, skład sprawdze w domu, też są w promocji -20procent

errata

mayagaramond

doda zobacz czy w polsce sa kosmetyki uriage (apteczne).
"Man muß nie verzweifeln, wenn einem etwas verloren geht, ein Mensch oder eine Freude oder ein Glück; es kommt alles noch herrlicher wieder. Was abfallen muß, fällt ab; was zu uns gehört, bleibt bei uns (...)"

callja

Cytat: errata w 21 Wrz 2016, 18:09:10vianek to też sylveco.
Dostaję w prezencie od mojego studenta-weganina :)
Bardzo zainteresowanego kosmetykami, zdrowym stylem życie - efekty widać zresztą, chłopak cerę ma taką, że wszystkie koleżanki mu zazdroszczą ;)
Nie obrażaj się sam... inni zrobią to lepiej!!! /by teściowa tutora mego ;) /

ziuta

a możecie polecić jakieś sprawdzone dezodoranty bez soli glinu w składzie? ja póki co testowałam crystal essence w kamieniu i w kulce, ale muszę przyznać, że skuteczność nie powala :/

errata

Cytat: callja w 21 Wrz 2016, 22:18:14
Dostaję w prezencie od mojego studenta-weganina :)
Bardzo zainteresowanego kosmetykami, zdrowym stylem życie - efekty widać zresztą, chłopak cerę ma taką, że wszystkie koleżanki mu zazdroszczą ;)

sylveco ma bardzo fajne składy, więc vianek pewnie też ;)

errata

Cytat: ziuta w 21 Wrz 2016, 22:51:13
a możecie polecić jakieś sprawdzone dezodoranty bez soli glinu w składzie? ja póki co testowałam crystal essence w kamieniu i w kulce, ale muszę przyznać, że skuteczność nie powala :/

wg mnie będzie ciężko, bo to właśnie aluminium daje efekt o jakim myślimy.

inkageo

Tak, wiem że sylveco :)

Pierwsze wrażenie może być. Płyn micelarny jest ok, dobrze zmył makijaż, zapach można uznać za przyjemny. Krem na noc tłustawy, ale konsystencja i zapach akceptowalne. Tonik-mgiełka mnie trochę zdenerwował, bo strumień wcale mgiełki nie przypomina, siurnięcie jest porządne :D
I umyłam się tymi olejami z ziai, czuję się brudnawa ;)
Imagine there is no hate

ddu

takie dezodoranty ma Vichy
i marka własna Douglas - gorzej niż Vichy, ale V też szału nie ma ;)

co do Sylveco, mam krem pod oczy, balsam itp. są ok
natomiast szampon mam wrażenie, że nie myje ;)

ddu

Tołpa ma niestety słabe składy. zwykle. może nie zawsze

salsa

Ja wczoraj kupiłam dwa kremy i to mydło nacomi
Guests are not allowed to view images in posts, please Register or Login

mąż mężem ale życie prywatne trzeba mieć ;)

mika

Salsa które kremy kupiłaś? Ją kupiłam ten 30+ na dzień i będę go rzeczywiście używać na noc ,bardzo treściwy jest jak dla mnie, ładnie się wchłonął, zapach delikatny ale pod makijaż jak dla mnie za ciezki, chyba że na zimę.

ziuta

Cytat: ddu w 22 Wrz 2016, 00:07:50takie dezodoranty ma Vichy
i marka własna Douglas - gorzej niż Vichy, ale V też szału nie ma
ddu, dzięki!
przypomniało mi się, że miałam jeszcze biodermę sensibio w kulce, też była daremna

wrobelek0403

Cytat: mika w 22 Wrz 2016, 08:34:48Ją kupiłam ten 30+ na dzień i będę go rzeczywiście używać na noc ,bardzo treściwy jest jak dla mnie, ładnie się wchłonął, zapach delikatny ale pod makijaż jak dla mnie za ciezki, chyba że na zimę.

to mnie zmartwiłas, chciałam go kupić, ale potrzebuje kremu na dzien :knuje:
Za dwadzieścia lat bar­dziej będziesz żałował te­go, cze­go nie zro­biłeś, niż te­go, co zro­biłeś. Więc od­wiąż li­ny, opuść bez­pie­czną przys­tań. Złap w żag­le pomyślne wiat­ry. Podróżuj, śnij, odkrywaj. /M.Twain/

golinda

skoro tak naturalnie, to może warto spróbować:

http://arturtopolski.pl/ocet-jablkowy-z-miodem/

ja nie do końca wierzę w super działanie kosmetyków - że wpływają znacząco na poprawę cery etc. - nasz wygląd to wg mnie przede wszystkim to co w środku i geny

Justynna

Cytat: ddu w 22 Wrz 2016, 00:11:02Tołpa ma niestety słabe składy. zwykle. może nie zawsze
Jakiś czas temu były w Biedronce i kupiłam mleczko i tonik z serii Białe Kwiaty, pamiętam, że Sroka to polecała, więc wzięłam w ciemno.

ishka82

w Biedronce ostatnio sporo kosmetyków Tołpy jest, ale raczej tańsze serie
Vianka widziałam u mnie w pobliskiej drogerii, może się skuszę, jak pokończą mi się złe składy lol
ta ziaja, że zła, to dla mnie duże zaskoczenie...jak teraz żyć :P

inkageo

Chyba napiszę do sylveco swoje uwagi na temat mgiełki-toniku :D Niech się wzorują na ziai ;) Dzisiaj psiknęłam sobie silnym strumieniem w oko, a następnie do ust, które mi się otworzyły, bo oko prawie wypływało :D

Polecana przez srokę oliwka do mycia z ziai słaba. Łydki miałam suche i musiałam użyć balsamu, pozostaje za to wrażenie niedomycia i tłusta szyba pod prysznicem, brak przyjemnego aromatu. Ja rano muszę mieć coś pobudzającego zmysły!
Imagine there is no hate

ishka82

inkageo, tez lubię toniki w sprayu ziai :) tylko podobno te składy złe, ehhhh...teraz mam z serii liście manuka

inkageo

Zielone liście oliwki (mgiełka) mają tylko propylene glycol, więc ja chyba wrócę do tego kosmetyku.
Imagine there is no hate

salsa

Kupiłam na dzień i na noc ten 30+, zobaczymy :)

salsa

Ja nie wiem jak i kiedy używa się tej mgiełki,po co to się stosuje? Gdybym się psiknela czymś takim na twarz to natychmiast bym to wywarła, nie znajduje sensu w tym kosmetyku.
Chyba że w mega upalny dzień, żeby się schłodzić