Skład kosmetyków, czyli zło w drogerii ;)

Zaczęty przez errata, 19 Wrz 2016, 21:33:30

wrobelek0403

zwierzatko_mojej_mamy, ciesze sie, ze Ci służy :D

Za dwadzieścia lat bar­dziej będziesz żałował te­go, cze­go nie zro­biłeś, niż te­go, co zro­biłeś. Więc od­wiąż li­ny, opuść bez­pie­czną przys­tań. Złap w żag­le pomyślne wiat­ry. Podróżuj, śnij, odkrywaj. /M.Twain/
Guests are not allowed to view images in posts, please Register or Login

wrobelek0403

Za dwadzieścia lat bar­dziej będziesz żałował te­go, cze­go nie zro­biłeś, niż te­go, co zro­biłeś. Więc od­wiąż li­ny, opuść bez­pie­czną przys­tań. Złap w żag­le pomyślne wiat­ry. Podróżuj, śnij, odkrywaj. /M.Twain/

inkageo

Z przykrością stwierdzam, że wymiana wszystkich kosmetyków oraz stosowanie olejku różanego nawet minimalnie nie ograniczyło świecenia się mojej cery..

No ale plusy jakieś są. Z alterry jestem zadowolona, na balsam znalazłam sposób, on jest bardzo wydajny, więc daję teraz dużo mniej i szybko się wtedy wchłania, zapach ma super. Olejek różany też przyjemny w stosowaniu. No ale jest tłusty i moja twarz już tłusta pozostaje aż do mycia.
Imagine there is no hate

malutenka

inka, a spróbuj kroplę-dwie domieszać do kremu, może tak będzie lepiej?

inkageo

Spróbuję zmieszać z kremem, ale nawet mniej niż kroplę. Dwie daję na wieczór i to jest bardzo dużo, tłusta jestem jak pączek z roztopionym lukrem :D
Imagine there is no hate

zuzia

errata

Cytat: inkageo w 30 Wrz 2016, 23:40:12
Z przykrością stwierdzam, że wymiana wszystkich kosmetyków oraz stosowanie olejku różanego nawet minimalnie nie ograniczyło świecenia się mojej cery..

No ale plusy jakieś są. Z alterry jestem zadowolona, na balsam znalazłam sposób, on jest bardzo wydajny, więc daję teraz dużo mniej i szybko się wtedy wchłania, zapach ma super. Olejek różany też przyjemny w stosowaniu. No ale jest tłusty i moja twarz już tłusta pozostaje aż do mycia.

daj jeszcze chwilę swojej twarzy. Musi się przyzwyczaić do nowej pielęgnacji.

zosia2007

Cytat: zuzia w 01 Paź 2016, 17:12:02
a słyszałyście o tych kosmetykach?
http://kontigo.com.pl/biolove/

widziałam je w kontigo,to ich marka. ładnie pachną sklłady nawet ok

inkageo

Poszukiwany pięknie pachnący i pieniący się płyn do kąpieli w wannie oraz pięknie pachnący żel do mycia twarzy. Myślę też o którymś mydle zamiast żelu, ale mam trochę problem z przechowywaniem kostki pod prysznicem.. Będzie u mnie cały czas mokra i rozmięknie pewnie.
Imagine there is no hate

wrobelek0403

inka, w drogerii natura można sobie sporo kosmetyków powąchać. Wystawiają czesc jako próbniki.

Z pienieniem bedzie problem, bo powodują go głownie SLSy :D

inkageo

Dzięki! Polewam :beer:

Naturę nam zlikwidowali.. Bardzo ubolewam..
Imagine there is no hate

mayagaramond

"Man muß nie verzweifeln, wenn einem etwas verloren geht, ein Mensch oder eine Freude oder ein Glück; es kommt alles noch herrlicher wieder. Was abfallen muß, fällt ab; was zu uns gehört, bleibt bei uns (...)"

inkageo

Uuuuu zazdroszczę :)

Justynna a tamten olejek robi pianę?

Piana musi być, bo nie lubię widoku nagiego ciała pod wodą w wannie. Nie mogę się wtedy relaksować :D
Imagine there is no hate

wrobelek0403

inkageo, a jak czesto się kąpiesz z pianą? przeciez jak raz na tydzien-dwa wykąpiesz się w roztworze płynu do kąpieli (nakrętka czy dwie na wanne) to nic Ci nie bedzie :)

konwalia

inkageo

Cytat: wrobelek0403 w 04 Paź 2016, 21:39:43
inkageo, a jak czesto się kąpiesz z pianą? przeciez jak raz na tydzien-dwa wykąpiesz się w roztworze płynu do kąpieli (nakrętka czy dwie na wanne) to nic Ci nie bedzie :)
Raz w tygodniu :) Ale akurat stary płyn mi się skoczył i szukam czegoś fajnego :)

Te kule mnie kuszą, ale po pierwsze chyba się nie pienią, a po drugie mogą zatykać odpływ. Zalecają stosowanie sitka w wannie, a ja nie mam możliwości włożenia sitka, mam automatyczny korek.
http://www.ministerstwodobregomydla.pl/roza-z-glinka-francuska
Imagine there is no hate

Justynna

Cytat: inkageo w 04 Paź 2016, 21:06:06Justynna a tamten olejek robi pianę?
Robi pianę, zabarwia wodę na niebiesko i obłędnie pachnie. Chowam go przed Michałem, bo by mi się szybko skończył :D

inkageo

Imagine there is no hate

wrobelek0403

poszłam dzis wymienic ten olejek evree na rozany :) a potem stałam przy półkach i czytałam etykiety z telefonem w reku lol

kupiłam jeszcze to:
http://www.bialyjelen.pl/do-mycia-twarzy/hipoalergiczny-zel-peelingujacy-do-mycia-twarzy-bialy-jelen1.html ma bardzo dobry skład.

nastepne bedzie to:
http://www.bialyjelen.pl/do-mycia-twarzy/hipoalergiczny-zel-do-mycia-twarzy1.html :)

inkageo

A te drobinki polimlekowe się rozpuszczają?

Jakiś czas temu oglądałam reportaż o morzach i oceanach, w którym ryby i inne żyjątka wodne zdychały przez mikrogranulki z naszych peelingów. Od tego czasu za każdym razem jak używam starego peelingu to widzę rybki pływające do góry brzuszkiem i mam wyrzuty sumienia. Zostają mi peelingi cukrowe ;)
Imagine there is no hate

wrobelek0403

inkageo, nie wymagaj ode mnie za duzo lol uzyję to Ci powiem :D

inkageo

W tym samym programie mówili też chyba o tym, że sól morska jest syfiasta i ma dużą zawartość plastiku. Że 100 razy lepsza nasza kamienna, bo jest czysta.
Imagine there is no hate

zwierzatko_mojej_mamy

inkageo, morska ma 500/700 tych mikrocząsteczek w kilogramie,  w kamiennej 7/200 i to są wartości dotyczące tego, ile mozesz potencjalnie wprowadzić do organizmu tych mikrocząsteczek spożywając sól ;) nie kąpiąc sie w soli ;)
oprócz marzeń, warto też mieć wódkę

http://metryczki.pl/
www.annawilk.pl