Raczkujaca Panna Mloda

Zaczęty przez xmikax, 26 Sie 2015, 10:36:43

szelma

Ze zdjęć chyba 1 i 3, ale naprawdę - trzeba zmierzyć. Kiedy brałam ślub, królowały akurat kiecki w stylu greckim z odcięciem pod biustem, które bardzo mi się podobały. Ale co z tego, skoro wyglądałam, jakbym próbowała ukryć zaawansowaną ciążę, mimo że gruba nie byłam ;)
- Co pani chciałaby najbardziej usłyszeć?
- Piosenkę pana Kor... Koracza "O zdrowiu" bym chciała najbardziej usłyszeć.
- Tak się szczęśliwie składa, że mamy pana Koracza na sali!

golinda

niestety przy żadnej się nie zatrzymałam z wielkim "ach"

druga ma górę, której nie lubię

przedostatnia bardzo fajny tył

golinda

Cytat: szelma w 28 Sie 2015, 11:45:25Kiedy brałam ślub, królowały akurat kiecki w stylu greckim z odcięciem pod biustem

justa chyba miała taką kieckę i wyglądała ślicznie

szelma

Wiem - i wyglądała ślicznie, a ja nie :D Bo TRZEBA MIERZYĆ :D

zwierzatko_mojej_mamy

a mi sie podoba 5 ;) reszte juz widzialam 8 lat temu ;) dosc konserwatywne fasony wybralas i zabudowane dosc, ze tak wyraze swe zdziwienie ;)
oprócz marzeń, warto też mieć wódkę

http://metryczki.pl/
www.annawilk.pl

xmikax

Moim zdaniem suknia slubna nie powinna byc nie wiadomo jak odkryta bo to nie pokaz mody :) a i skromna powinna byc, najlepiej z dlugim rekawem. Dosc duzo kompleksow siedzi w mojej glowie wiec najlepiej calabym sie zakryla :D od szyji w dol  :panika:

callja

Cytat: szelma w 28 Sie 2015, 11:56:21
Wiem - i wyglądała ślicznie, a ja nie :D Bo TRZEBA MIERZYĆ :D
O, to, to!!

Mierzyć, mierzyć!!
Bez uprzedzeń  - zakładać nawet ten fason, który kategorycznie odrzucamy, choćby po to, by stwierdzić, "nieeeeee... miałam rację, to nie dla mnie!!". A jak sama tu już doczytałaś, xmikax, wiele z nas wybrało to, czego w ogóle nie brało pod uwagę ;)

I serio, umów się też na przymiarkę do Anny Kary (w Poznaniu na ul. św. Marcin, salon Maggio Ramati), bo atutem jej projektów są choćby świetnie tkaniny - naturalne jedwabie etc. Miło popieścić sobie skórę czymś takim :)
A i ta firma (polska ;) ) ma ładne suknie w ofercie ;) I dużo modeli jest z rękawkiem, niekoniecznie wychapanych, więc - kto wie??
http://www.juliarosa.pl/kontakt.php
Nie obrażaj się sam... inni zrobią to lepiej!!! /by teściowa tutora mego ;) /

xmikax

Mam spory dylemat bo na odleglosc jest mi mega ciezko szukac czegos a i przymiarki stoja pod znakiem zapytania chociazby przez czas, prace, samoloty itp.
Te suknie ktore wyslalam w linkach sa dostepne w NO wiec chyba sprobuje najpierw tutaj jak nic nie znajde to zglosze sie do salonow w PL.  :agreed:

elve

czyli ani koronki ani rękawy ani vintage :rotfl:

elve

xmikax, a tam u siebie nie macie jakiegoś sklepu z sukienkami, choćby wybrać fason

callja

Cytat: xmikax w 28 Sie 2015, 12:14:36
Mam spory dylemat bo na odleglosc jest mi mega ciezko szukac czegos a i przymiarki stoja pod znakiem zapytania chociazby przez czas, prace, samoloty itp.
Te suknie ktore wyslalam w linkach sa dostepne w NO wiec chyba sprobuje najpierw tutaj jak nic nie znajde to zglosze sie do salonow w PL.  :agreed:
Jeśli masz możliwość pomierzenia czegoś w NO, to nawet się nie wahaj - będziesz wiedziała wstępnie, co Ci pasuje, co nie (ino zdjęcia porób koniecznie!!). A jeśli tam niczego nie znajdziesz, wyrusz na oszukiwania do PL :)
Nie obrażaj się sam... inni zrobią to lepiej!!! /by teściowa tutora mego ;) /

salsa

MIka, ja miałam plan iśc w sukni pt szeroki doł, trochę księżniczka i góra dopasowana, taka jak gorsetowa tyle że nie gorset tylko po prostu cała suknia - bo uwazałam, ze to bedzie idealne do mojej figury
w salonie zmierzyłam kilka takich i wyglądałam fatalnie, przytłaczały mnie te skunie , w ogole kiepsko było
pani stylistka powiedziała, że ona ma suknię w ktorej mnie widzi i przyniosła mi cos zupełnie innego
powiedziała, ze w tym co sobie sama wymyśliłam osoby drobne i z małym biustem wyglądają własnie słabo, że to nie pasuje, przytłacza (mimo, że mam 170 wzrostu, wtedy moja waga była w okolicy 50-52 kg :P cycków prawie nic )

i super mi wybrała, piękne koronki, spódnica lekko rozszerzana od bioder ani nie rybka, ani nie baletnica, góra dopasowana - dziś bym nadal tej sukni nie zmieniła na żadna inną

w stylu empire (ten model gracki) wyglądam podobnie jak szelma opisała siebie :P ) ja muszę miec talię w talii a nie pod biustem albo na biodrach
Guests are not allowed to view images in posts, please Register or Login

mąż mężem ale życie prywatne trzeba mieć ;)

salsa

xmikax, na pewno są salony w NO, ktore prowadzą np pronovias, la sposa, st patric, cymbeline itp (mam nadzieję, ze napisałam dobrze te nazwy bo z głowy :P )

mayagaramond

Cytat: rubin04 w 27 Sie 2015, 11:35:24wiec jak mi te stopy pani robiła w spa to ja na leżance zasnełam

piekne!
"Man muß nie verzweifeln, wenn einem etwas verloren geht, ein Mensch oder eine Freude oder ein Glück; es kommt alles noch herrlicher wieder. Was abfallen muß, fällt ab; was zu uns gehört, bleibt bei uns (...)"

inkageo

Suknie piękne, szczególnie te dwie
Imagine there is no hate

golinda

do księżniczki trzeba mieć drobne, wąskie ramiona, szczupłe ręce (popatrz na księżniczki w bajkach ;))
jeśli takie masz, to mierz.

ja w wąskiej rybce wyglądałam jakbym szła na kolację bez okazji do eleganckiej restauracji

xmikax

we wtorek ide na przymiarke zeby obadac co fajnego maja w salonach  :wstyd: ciekawe czy cos mi przypasuje.
ale jest dupa bo zabraniaja robic zdjecia :( chyba ze cichaczem siostra porobi  lol

salsa

xmikax, no a jak ?! własnie cichaczem telefonem się robi, wiadomo ;)

szelma

W większości zabraniają. Trzeba robić z ukrycia.

golinda

chore są te zakazy

przecież o wiele lepsze zdjęcia tych kiecek są dostępne w necie...

xmikax

i tak zrobie nie ma bata :D musze tesciowej pokazac :D

szelma

Cytat: golinda w 28 Sie 2015, 12:48:05chore są te zakazy

przecież o wiele lepsze zdjęcia tych kiecek są dostępne w necie...

No właśnie... Mnie wizyta w salonie totalnie zniechęciła do instytucji salonu kiec ślubnych.

inkageo

Ooooo to było słabe. Chyba chodzi głównie o to, że jak w domu zobaczysz jak wyglądasz to wycofasz się z zakupu :D

Ja zamówiłam w salonie, w którym pozwalali fotografować ile się chce.
Imagine there is no hate

golinda

Cytat: szelma w 28 Sie 2015, 12:48:51zniechęciła do instytucji salonu kiec ślubnych.

tak! mnie też
panie sklepowe zachowują się jak panie świata

z salonu cymbeline na świętokrzyskiej wyszłam, bo takie wredne były