TUSZ DO RZĘS ----POMÓŻCIE

Zaczęty przez kar0la80, 27 Lis 2007, 11:50:00

salsa

konwalia ale argument lol
to ze ponoszę czasem soczewki tydzien dłuzej to nie to samo co pakować sobie do oka tego typu lek, no proszę Cie lol lol lol

Guests are not allowed to view images in posts, please Register or Login

mąż mężem ale życie prywatne trzeba mieć ;)

golinda

Cytat: salsa w 13 Lut 2014, 14:34:08to nie to samo co pakować sobie do oka tego typu lek

do jakiego oka? przecież to nie krople do oczu, tylko płyn do smarowania skóry

salsa

no a powiekę to gdzie masz? na tyłku lol ? dziewczyny, to wasze oczy, róbcie jak uwazacie - napisałam tylko o tym jakie są do tej odżywki zastrzeżenia - a każdy sobie juz z tym zrobi co uważa, nooo ;)

konwalia

Salsa dla mnie taki sam argument, jak to, ze wada wzroku ci wystarczy jako jedyny problem z oczami

salsa

no wiesz z wada wzroku cos jeszcze zrobie, z zapaleniem rogówki i innymi jak w cytacie juz moze byc gorzej ;)

golinda

Cytat: salsa w 13 Lut 2014, 14:38:17no a powiekę to gdzie masz? na tyłku LOL ?

:crazy:

dla mnie to koniec dyskusji (czuję się pokonana doświadczeniem)

salsa

golinda no to gdzie sobie tym płynem smarujesz ? przecież jest tak wyraznie napisane, ze u nasady rzęs - a to jest moim dostatecznie blisko oka a nie innej cześci ciała
patrzac na możliwe skutki uboczne to dotyczą one bezpośrednio samego oka.... ot i całe doświadczenie ;)

konwalia

tak jak i czyjeś doświadczenie dotyczy miesięcznej ważności soczewek, a "ty przenaszasz je regularnie"

szkoda dyskusji

salsa

konwalia daj spokoj, bo dobrze wiesz, ze to nie jest to samo, znasz sie na tym przecież zawodowo .... tydzień soczewek dłużej nie jest wielkim przewinieniem, tym bardziej, ze nosze soczewki, ktore się nie zabiałczają i nie wyciągam ich z oczu cały miesiąc - wiec dotykam je dłońmi tylko w dniu założenia i w dniu ściągnięcia-to nie jest to samo co aplikowanie sobie w OKOLICE OCZU leku na receptę z takimi a nie innymi skutkami ubocznymi, chcesz ciągnąc ta dyskusję w tym stylu bo NAPRAWDĘ nie widzisz róznicy?
niech kazdy robi ze swoimi cozami co chce ale trzeba być świadomym. I tyle.

suegro

Cytat: salsa w 13 Lut 2014, 15:40:34tydzień soczewek dłużej nie jest wielkim przewinieniem

Zdaniem mojego okulisty (a nawet dwóch niezależnych) to jest, wbrew pozorom, bardzo niedobre.
Opieprzył mnie porządnie kiedyś, bo robiłam podobnie.
"Każdy cytat w internecie wygląda na prawdziwy..."

Józef Piłsudski

salsa

no to moja okulistka ostatnio po obejrzeniu moich oczy powiedziała, ze nie widać na mojej rogówce tego, ze od 14 lat nosze soczewki :) niedobrze to jest jak przenosisz miesiąc - tydzien przy tych soczewkach nowej generacji nie robi róznicy - to jest jednak zupełnie  inny materiał

suegro

Cytat: salsa w 13 Lut 2014, 15:52:21tydzien przy tych soczewkach nowej generacji nie robi róznicy

Opinia przeciwko opinii. ;)

Józef Piłsudski

salsa

no ale jednak opinia lekarza ;)

suegro

Józef Piłsudski

salsa

no chodziło mi o to, ze i u mnie i u Ciebie ;) ja zwykłych miesięcznych nigdy nie nosiłam dłużej niż miesiąc co do dnia - bo tak jak mowi moja okulistka w soczewce najgroźniejsze jest to, ze przy codziennym zdejmowaniu i zakładaniu ona się uszkadza, dostają się do niej rożne drobnoustroje, bakterie etc - dlatego w ogole jesli się nosi zdejmowalne soczewki to najlepsze sa jednodniowe-zakładasz rano i wywalasz wieczorem
natomiast im dłuższy czas przydatności ma soczewka , tym więcej jest tych ściągnięć i założeń + do tego te do ściągania się zabiałczają i z czasem tracą swoją wilgotność
ona poleca soczewki miesięczne i dłuższe tylko dla osob, ktore maja naprawdę "mokre" oczy i potrafią dobrze o nie dbać przez ten miesiąc noszenia

natomiast te soczewki, ktore ja mam czyli ten żelowy materiał, daje to, ze nie sciaga się ich cały miesiąc czyli odpada ten temat niszczenia ich i dotykania dłońmi, do tego ta nowa technologia powoduje, ze one duzo pożniej traca swoją wilgotność - dlatego tu tydzień nie robi juz takiej róznicy - oczywiscie nie mozna ich nosić dwa miesiące zamiast miesiąca - ale jak np powinnam zmienić 15 lutego a zmienię 17 lutego to nie ma to większego znaczenia

i to jest opinia mojej okulistki :)

golinda

skąd taka znajomość tematu u kogoś zupełnie zadowolonego ze swoich rzęs? ja jestem zadowolona ze swoich włosów ---> nie mam pojęcia o metodach przedłużania i zagęszczania

:D

salsa

jak juz pisałam wyżej, czytałam kiedyś o tej odzywce, bo się zastanawiałam nad nią - podobał mi się efekt u Abkasi :) ale zasięgnęłam języka i zdecydowałam, ze nie jestem zainteresowana :)

ps;golinda - o przedłuzaniu włosów może i pojęcia nie masz,  ale rzepki i inne takie wcierasz, wiec .... ;)

golinda

Cytat: salsa w 13 Lut 2014, 16:52:39ale rzepki i inne takie wcierasz, wiec .... wink

widzisz różnicę? bo jeśli nie, to naprawdę dramat...

salsa

golinda, ale po co te wycieczki osobiste, nie umiesz rozmawiać na temat ? przecież rozmawiamy o odzywce po co takie dziwne komentarze?
napisałam o składzie odzywki i jaki jest moj stosunek do tego, dlaczego bym jej nie kupiła i nie zastosowała, podałam konkretne argumenty. Wypowiedzcie się co do faktów-napiszcie, ze wam to nie przeszkadza, ze wiecie ale olewacie, albo w ogóle w to nie wierzycie itp - a nie takie jakieś dziwne odpowiedzi-wyciąganie mojego postu z 2008 roku, że nosze dłużej soczewki albo pisanie, ze po co się tym interesuje skoro jestem z rzęs zainteresowana....
a co to ma do rzeczy ?

swoja drogą mnie dziwi to, ze do środka kosmetycznego ładuje sie krople na receptę, ktore nalezy stosować pod scisłym nadzorem okulisty - a tu bez recepty, w ogolnym obiegu. Na forach jest pełno porad, ze w takim razie lepiej kupić te krople (zdobyć receptę) bo to taniej i po co płacić za  revitalash.... tak się konczą tego typu praktyki.

Cytat: golinda w 13 Lut 2014, 17:17:12widzisz różnicę? bo jeśli nie, to naprawdę dramat...
rozumiem różnicę, dlatego rzepkę bym wcierała ewentualnie - ale to juz niekoniecznie ;)
\przykład dotyczył faktu, ze jako osoba zadowolona z włosów stosujesz jednak środki na ich poprawę-a taka odzywka do rzęs tez jest w tym celu - różnicą jest oczywiście "skład" jednak sens jest taki, ze skoro jestes taka zadowolona to po co to robisz a innym bronisz nawet czytac ?? Ty nie czytasz jak CIe cos zainteresuje?

golinda

Cytat: salsa w 13 Lut 2014, 17:37:54przykład dotyczył faktu, ze jako osoba zadowolona z włosów stosujesz jednak środki na ich poprawę-

:crazy:
wcieranie naturalnych preparatów mających na celu wzmocnienie cebulek włosów przy wypadaniu po ciąży, to chyba co innego niż doklejanie sztucznych włosów, gdy naturalne są za rzadkie, za krótkie, czy co tam jeszcze?

Cytat: salsa w 13 Lut 2014, 17:37:54różnicą jest oczywiście "skład" jednak sens jest taki, ze skoro jestes taka zadowolona to po co to robisz a innym bronisz nawet czytac ??

nie nie, to ty jesteś zadowolona, ale jednak chciałaś kupić :D tylko skład cię zniechęcił

ja nie byłam zadowolona że włosy po ciąży mi wypadają.
z tym że w normalnych okolicznościach jestem zadowolona

prościej się wytłumaczyć nie da.

salsa

golinda napisałas, ze jestes zadowolona z włosów, dlatego nie czytasz o przedłużaniu,  wiec po co ja czytam o odzywce, skoro jestem zadowolona z rzęs ? - tak zrozumiałam Twoją wypowiedz. No to Ci odpisałam, ze dla mnie to jest mniej wiecej tak, jak osoba zadowolona z wósów wciera sobie "coś tam" wszystko jedno-rzepa czy nie rzepa - chodzi o sens a nie o środek, no nie rozumiesz ?>

nie wiem czy po ciazy czy nie po ciazy, napisałas ze jestes zadowolona.
Zresztą - mniejsza z tym - argument bez sensu  w rozmowie o składzie odzywyki - dlaczego mam niby nie czytać ? to jest odpowiedz na informacje o tym, ze środek jest szkodliwy ? a co to ma do rzeczy ? jak przestanę o tym  czytać to szkodliwość nie zniknie ;)

albo rozmawiamy normalnie i na temat albo ja dziekuje bardzo, nie chce mi się z Toba szarpac o to, co mam czytać a czego nie ;)

golinda

Cytat: salsa w 12 Lut 2014, 22:58:37zastanawiałam się kiedyś czy tego nie kupić, ale poczytałam trochę i mi przeszło

nie chce mi się już, ale jednak po co chciałaś kupić, skoro jesteś zadowolona?
no przeczysz sama sobie

salsa

jak juz pisałam zainteresowałam się tym  gdyż spodobał mi się efekt u Abkasia, no takich rzes jak ona po tym czymś to nie mam - odrzucała mnie cena, wiadomo, jednak poczytałam o tym co to za cudo i doszłam do wniosku ze za ta cene i z tymi skutakmi ubocznymi nie ejst mi ten produkt potrzebny - gdyż z rzęs jestem zadowolona, nie mam im nic do zarzucenia, taki efekt byłby jakimś dodatkowym plusem, niemniej nie jest to tego warte ( w mojej opinii).

Czy to jest wystarczające wytłumaczenie dla Ciebie ?

rozumiem, ze ze wszystkich moich wypowiedzi o szkodliwości tego środka jedyne co CI zapadło w pamięc to to, ze czytałam o tym w necie choć jestem zadowolona z rzęs ;) ?? naprawdę ?? az cięzko uwierzyć....

golinda

Cytat: salsa w 13 Lut 2014, 18:57:01rozumiem, ze ze wszystkich moich wypowiedzi o szkodliwości tego srodka jedyne co CI zapadło w pamięc to to, ze czytałam o tym w necie choć jestem zadowolona z rzęs wink ?? naprawdę ?? az cięzko uwierzyć....

a z czego wnosisz?

sadzilas, ze bede dyskutowac z toba nt. szkodliwosci odzywki na podstawie anonimowych opinii z forów? :D

salsa

Cytat: golinda w 13 Lut 2014, 19:01:02a z czego wnosisz?
lol lol lol

oj golinda lol

dobra, koniec, bo to zaczyna się robić absurdalne ;)

Dodany tekst: czw, 13 lut 2014, 19:22:05

Cytat: golinda w 13 Lut 2014, 19:01:02anonimowych opinii z forów
nie tylko  z forów ;) zapytaj okulistę czym grozi używanie kropli na jaskrę, wkleiłam tez cytat z internetowej ulotki tego leku, zresztą konwalia to potwierdziła (choc jako kontrargument uzyła noszenia przez mnie soczewek w 2008 r, ale mniejsza z tym), iles osob też tu napisały, ze mają taka wiedzę :P