TUSZ DO RZĘS ----POMÓŻCIE

Zaczęty przez kar0la80, 27 Lis 2007, 11:50:00

salsa

no ale po co tych kropli uzywac, skoro moga uszkodzic wzrok, podobno mozna je stosować tylko krótkotrwale przy jaskrze, a tego płynu uzywa sie miesiącami... ja bym raczej nie ryzykowała problemów z oczami
Guests are not allowed to view images in posts, please Register or Login

mąż mężem ale życie prywatne trzeba mieć ;)

konwalia

Salsa kropli używa się do oka, revitalashu na powiekę, raczej długotrwałe stosowanie jest szkodliwe, jak mi się skończy to sobie znowu zrobię 1:1 pewnie, bo to lepszy efekt daje

Dodany tekst: 12 Lut 2014, 18:24:54

Salsa kropli używa się do oka, revitalashu na powiekę, raczej długotrwałe stosowanie jest szkodliwe, jak mi się skończy to sobie znowu zrobię 1:1 pewnie, bo to lepszy efekt daje

Dodany tekst: 12 Lut 2014, 18:24:56

salsa

konwalia, ale co sobie zrobisz 1:1 ? nie rozumiem ....

revitalashu używasz na rzęsy czyli bezpośrednio blisko oka, czytałam, ze to wystarczy zeby było szkodliwe, tym bardziej ze sie tego używa miesiącami....

konwalia

Robię sobie rzęsy doklejane 1:1 czasem ;) tylko wtedy trudniej mi się wywija powiekę do soczewek, swoja droga te też mogą być szkodliwe noszone np za długo

salsa

no jak sie za długo nosi soczewki to mozna dostac za swoje

golinda

Cytat: salsa w 12 Lut 2014, 17:38:49
dziewczyny, podobno ten revitalash jest bardzo szkodliwy dla oczu, jakies krople na jaskre sa w składzie czy cos w tym stylu - okuliście podobno bardzo odradzają ....

tak? a gdzie to czytałaś/slyszalas?

salsa

Golinda, nie pamietam juz gdzie dokąłdnie czytałam, na pewno mowiła mi o tym okulistka, bo po lekturze w interencie zapytałam ją o zdanie
wyguglałam o jaki sładnik chodzi, to bimatoprost- a skutki uboczne to:
Bardzo często: nadmierny wzrost rzęs (do 45% chorych w pierwszym roku), przekrwienie spojówek (do 44% chorych w pierwszym roku), świąd (do 14% chorych w pierwszym roku). Często: powierzchniowe punktowe zapalenie rogówki, nadżerka rogówki, uczucie pieczenia w oku, podrażnienie oczu, alergiczne zapalenie spojówek, zapalenie brzegów powiek, pogorszenie ostrości widzenia, astenopia, obrzęk spojówki, uczucie obecności ciała obcego, uczucie suchości oka, ból oka, światłowstręt, łzawienie, wydzielina z oka, zaburzenia wzroku, wzmożona hiperpigmentacja tęczówki, ściemnienie rzęs, ból głowy, nadciśnienie tętnicze, zaczerwienienie powiek, świąd powiek, hiperpigmentacja skóry wokół oczodołu, nieprawidłowe wyniki testów czynnościowych wątroby. Niezbyt często: kurcz powiek, torbielowaty obrzęk plamki, retrakcja powieki, zapalenie tęczówki, krwawienie do siatkówki, zapalenie błony naczyniowej oka, zawroty głowy, obrzęk powieki, nadmierne owłosienie, nudności, astenia. Ponadto: zapadnięcie gałek ocznych. Nie zgłaszano przypadków przedawkowania. W razie przedawkowania leczenie objawowe.

natomiast  na forach mozna przeczytać dodatkowo, że gdy przestaje się uzywać , to starsznie mocno wypadają rzesy, robią się wręcz dziury... zastanawiałam się kiedyś czy tego nie kupić, ale poczytałam trochę i mi przeszło

to juz lepiej kupić olejek rycynowy - 5 zł a efekt ten sam :P

konwalia

Trifluoromethyl Dechloro Ethylprostenolamide tam jest pochodna

nie robią się dziury, wypadają te co normalnie też wypadają, tylko jak masz długie i gęste, to to mocniej widać
olejek nie daje tego samego efektu

no każdy musi sam rozważyć
jeden pociera oczy, drugi nie nosi okularów mimo wady, trzeci pewnie z oszczędnośći nosi np jednodniowe soczewki dwa dni(a ja np miesięczne zwykle po 3 tyg zmieniam)

salsa

konwalia, jak sie poczyta fora urodowe to dziewczyny sa zdruzgotane po odstawieniu odzywki i pisza, ze raczej nie polecają z perspektywy czasu , bo rzesy wychodziły garsciami

olejek rycynowy powoduje, ze one rosną ale nie ma pozniej takeigo wypadania - swego czasu uzywałam poten juz mi sie nei chciało, nic mi nie zaczeło nagle wypadać

konwalia

Cytat: salsa w 12 Lut 2014, 23:15:37konwalia, jak sie poczyta fora urodowe to dziewczyny sa zdruzgotane po odstawieniu odzywki i pisza, ze raczej nie polecają z perspektywy czasu , bo rzesy wychodziły garsciami
hmm ja już używałam kiedyś i nie widziałam takiego efektu, ale odstawiałam stosując 2-3 razy w tygodniu

golinda

Cytat: salsa w 12 Lut 2014, 22:58:37to juz lepiej kupić olejek rycynowy - 5 zł a efekt ten sam

no na pewno :D

Dodany tekst: 13 Lut 2014, 11:10:43

Cytat: konwalia w 12 Lut 2014, 23:18:13hmm ja już używałam kiedyś i nie widziałam takiego efektu, ale odstawiałam stosując 2-3 razy w tygodniu

ja znam 3 osoby które używają
żadna nie miała efektu wypadania

Dodany tekst: 13 Lut 2014, 11:19:17

dłuuuuugo używałam olejku rycynowego, na brwi i rzęsy
być może ciut przyciemniły się brwi
ale na pewno nic nie wydłużyło się. on nie ma takiego działania

justynaaaa2

Cytat: golinda w 13 Lut 2014, 11:10:08
dłuuuuugo używałam olejku rycynowego, na brwi i rzęsy
być może ciut przyciemniły się brwi
ale na pewno nic nie wydłużyło się. on nie ma takiego działania
ja też kiedyś używałam na brwi, bo chciałam pogrubić, z pół roku chyba systematycznie wcierałam i guzik odrosły ;D

suegro

No i ja też nie miałam spektakularnych efektów po olejku rycynowym.
A szkoda. ;)
"Każdy cytat w internecie wygląda na prawdziwy..."

Józef Piłsudski

golinda

ta odżywka to jest jedyny kosmetyk, po którym są efekty dokładnie takie, jak obiecuje producent
dlatego możliwe, że jest to jakiś mały pakt z diabłem ;)

konwalia

Jest jeszcze latisse, też działa, ta sama zasada

suegro

Co do odżywki to też poczytałam o negatywnym wpływie na oczy i się zniechęciłam.
I tak mam suchość oka i męczę je soczewkami.

Poza tym obawiałam się, że będzie super efekt i już nie będę umiała bez. ;)
"Każdy cytat w internecie wygląda na prawdziwy..."

Józef Piłsudski

szelma

Cytat: suegro w 13 Lut 2014, 12:27:42Co do odżywki to też poczytałam o negatywnym wpływie na oczy i się zniechęciłam.

Ja też.
- Co pani chciałaby najbardziej usłyszeć?
- Piosenkę pana Kor... Koracza "O zdrowiu" bym chciała najbardziej usłyszeć.
- Tak się szczęśliwie składa, że mamy pana Koracza na sali!

zwierzatko_mojej_mamy

Cytat: suegro w 13 Lut 2014, 12:27:42Co do odżywki to też poczytałam o negatywnym wpływie na oczy i się zniechęciłam.
ja nie musialam, skutecznie mnie zniechecila cena lol lol
oprócz marzeń, warto też mieć wódkę

http://metryczki.pl/
www.annawilk.pl

wrobelek0403

Cytat: zwierzatko_mojej_mamy w 13 Lut 2014, 12:37:06
ja nie musialam, skutecznie mnie zniechecila cena lol lol

lol lol cena zaiste porazająca :D

ja mam fioła na punkcie oczu, nie posmarowałabym sie czyms, co ma tyle efektów ubocznych ;)
Za dwadzieścia lat bar­dziej będziesz żałował te­go, cze­go nie zro­biłeś, niż te­go, co zro­biłeś. Więc od­wiąż li­ny, opuść bez­pie­czną przys­tań. Złap w żag­le pomyślne wiat­ry. Podróżuj, śnij, odkrywaj. /M.Twain/

konwalia

Cena wychodzi jak za doklejanie, a nie traci się 1,5-2h w mcu.

zwierzatko_mojej_mamy

Cytat: konwalia w 13 Lut 2014, 12:46:06Cena wychodzi jak za doklejanie, a nie traci się 1,5-2h w mcu.
no na temat ceny za doklejenie mam podobne zdanie :D
oprócz marzeń, warto też mieć wódkę

http://metryczki.pl/
www.annawilk.pl

salsa

ja mam podobnie jak Wróbel-wystarczy mi wada wzroku, wiecej problemów z oczami mieć nie chce, a juz na pewno nie takie, jakie są skutkami ubocznymi tej odżywki
poza tym nosze soczewki a przy nich dodatkowo trzeba uważać, co sie do oka pakuje bo taka soczewka jeszcze "zwiększy" efekt
ja nawet nie mam okularów, wiec bardzo pilnuje zeby nawet infekcji spojówek nie złapać bo nie mam zamiennika dla soczewek

ale tez póki co jestem ze swoich rzęs zadowolona wiec tez nie mam potrzeby kupować tego typu specyfików ;)

konwalia

http://strefaslubna.pl/forum/index.php/topic,1395.0.html#quickreply

Salsa dla mnie revitalash może nieść ryzyko problemów z oczami, jak i "przenaszanie" soczewek u Ciebie ;)
Aż poszukalam, dla mnie to takie same ryzyko, bo termin przydatności po coś jest ;)

wrobelek0403

ja sie wrecz boje kłopotów z oczami, miałam raz jakies mikrouszkodzenie rogówki, bo se wsadziłam lisc palmy do oka :crazy: od razu zakaz soczewek, zakaz makijazu, o bólu i problemach z widzeniem nie wspomne. no dramat. wole nie ryzkowac.
Za dwadzieścia lat bar­dziej będziesz żałował te­go, cze­go nie zro­biłeś, niż te­go, co zro­biłeś. Więc od­wiąż li­ny, opuść bez­pie­czną przys­tań. Złap w żag­le pomyślne wiat­ry. Podróżuj, śnij, odkrywaj. /M.Twain/