jest mieszkanie, jest remont

Zaczęty przez bozena.dp, 07 Mar 2012, 12:54:25

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

elve

szelma no ale ty jesteś kamienicznikiem, musi być jakaś sprawiedliwość na świecie
myj sobie myj ;)

szelma

elvelve :P Ale dopsz, że mi przypomniałaś, że muszę umówić się z panem od okien na mycie :D.
- Co pani chciałaby najbardziej usłyszeć?
- Piosenkę pana Kor... Koracza "O zdrowiu" bym chciała najbardziej usłyszeć.
- Tak się szczęśliwie składa, że mamy pana Koracza na sali!

elve

Cytat: szelma w 17 Kwi 2012, 10:14:17
elvelve :P Ale dopsz, że mi przypomniałaś, że muszę umówić się z panem od okien na mycie :D.
no to płać słono :rotfl:

szelma

- Co pani chciałaby najbardziej usłyszeć?
- Piosenkę pana Kor... Koracza "O zdrowiu" bym chciała najbardziej usłyszeć.
- Tak się szczęśliwie składa, że mamy pana Koracza na sali!

bozena.dp

Cytat: elvelve w 17 Kwi 2012, 10:28:11bozena.dp simple lepsze! jeśli białe drzwi to zróbcie białe listwy przypodłogowe (obejrzyj u nionczki)

białe listwy obowiązkowo, to postanowione dawno ;)
zresztą bez względu na kolor chcialam listwy w kolorze drzwi ;)

Cytat: elvelve w 17 Kwi 2012, 09:53:26
bozena.dp to porównaj jeszcze ze sklepem internetowym, czasem róznice w cenie są spore

ale, że kupić drzwi przez internet?
o tym nie pomyślałam ;)
ja te ceny sprawdzałam w katalogu pol-skone ;)

elve

wrobelek0403

Cytat: margareta w 17 Kwi 2012, 10:11:42
:hmm: o tym nie pomyślałam... Może ktoś ma i się wypowie jak to jest?

no troche bedzie.
Za dwadzieścia lat bar­dziej będziesz żałował te­go, cze­go nie zro­biłeś, niż te­go, co zro­biłeś. Więc od­wiąż li­ny, opuść bez­pie­czną przys­tań. Złap w żag­le pomyślne wiat­ry. Podróżuj, śnij, odkrywaj. /M.Twain/
Guests are not allowed to view images in posts, please Register or Login

nionczka

Cytat: elvelve w 17 Kwi 2012, 10:28:11to ja na moich 100m2 mam 19 okien (9 typu balkonowe i 10 dachowych)

aaaaa,
u mnie tylko 4 podwójne balkonowe, 3 potrójne 240 cm szer, 2 podwójne, 1 pojedyncze łązienkowe, 1 gigant przez całą klatkę i 3 dachowe
Cytat: margareta w 17 Kwi 2012, 11:11:42o tym nie pomyślałam... Może ktoś ma i się wypowie jak to jest?
ja mam, nie kapie, bo jest uszczelka, jak się nie domknie to może, ale jak zamknę i wychodzę jest suchutko.

Dodany tekst: 17 Kwi 2012, 09:50:46

Cytat: bozena.dp w 17 Kwi 2012, 11:22:45ale, że kupić drzwi przez internet?
o tym nie pomyślałam
ja te ceny sprawdzałam w katalogu pol-skone
A kto montuje? Ja kupiłam pol skone przez firmę, która mi montowała. Cenę miałam fabryczną, ale vat niższy. Oni mają marżę, ale też inne ceny niż szaraki.

Dodany tekst: 17 Kwi 2012, 10:54:14

Ja mam mały wiatrołap, 3 sztuki białych drzwi i jedne brązowe wejściowe. Bez światła się tam nie da, ale wchodząc z mieszkania nie trzeba świecić, białe drzwi i białe ściany jednak odbijają trochę.

iksa_nl

dokladnie o tym samym pomyslalam, zamawialam z porty iles tam lat temu i tez od razu z montazem, jedne przyjechaly od razu podciete pod otwor drzwiowy (developer zrobil nierowne i 1-2 cm trzeba bylo podciac). Ci,  co wstawiali, to najpierw przyjechali i wymierzyli i wtedy przyjechaly juz takie od razu do wstawienia.
no i vat inny. Chociaz teraz sie nie orientuje czy jeszcze mozna cos odliczac czy juz nie... to samo dotyczy tez chyba paneli.

nionczka gdzie mozna podejrzec Twoj dom? mieszkanie znalazlam, ale Wisterii Lane juz nie moge...

Kasia

Cytat: nionczka w 17 Kwi 2012, 11:49:30ja mam, nie kapie, bo jest uszczelka, jak się nie domknie to może, ale jak zamknę i wychodzę jest suchutko.
chyba chodzi o to że PO prysznicu szyba jest mokra i jak ją otwierasz aby wyjść to czy woda z drzwi nie spływa :knuje:

marax

Wiecie co z tym montazem to bywa roznie . MOje miasto z tgz "deklu" zyje . Tutaj co 2 to drzwi montuje . Jak drzwi zewnetrzne kosztuja np 600 zl to oni je za 1800 sprzedają .............. Moj szwagier na montazu jednych drzwi zarabia min 250 zl a zarabia jeszcze jego szef ............. pewnie drugie tyle . Ja bym jednak sobie podarowala to .

bozena.dp

drzwi wstawiać będzie ekipa remontująca mieszkanie

ishka82

suegro

Ja też mam wszystkie pełne i mały metraż. :)
"Każdy cytat w internecie wygląda na prawdziwy..."

Józef Piłsudski

bozena.dp

tak myślę o tych drzwiach i ja bym wolała chyba jednak przeszklone i podobają mi się tego typu drzwi, coś w tym stylu http://fotoforum.gazeta.pl/photo/5/ii/eh/kmrl/l6UihG541QT7GwK7fB.jpg ;D

Dodany tekst: 17 Kwi 2012, 11:53:13

a tutaj ktoś ma też przeszklone drzwi do łazienki chyba http://fotoforum.gazeta.pl/photo/5/og/gj/q5dm/xpi5hGEl54GskuplvX.jpg

Kasia

całych przeszklonych drzwi do łazienki to bym chyab nie zrobiła ;)
nie dość że widoczny zarys osoby siedzącej na klopie moze byc krepujaxcy to jeszcze znajac zycie ty hop pod prysznic, wychodzisz nagusieńka w mąż akurat w przedpokoju np. listonosza przyjmuje ;)

konwalia

bożena a pamiętacie o fakturach, zeby sobuie potem odliczenie piodatku zrobić?

Dodany tekst: 17 Kwi 2012, 12:01:16

oj ja wredna, listonosza przyjmuję za drzwiami, kurierów też

elve

Kasia ja mam całe przeszklone, nic nie widać nawet zarysu sylwetki

natka

bozena.dp hehe :D no popatrz :D to jakbym mieszkała dalej z rodzicami to bym z moich okien widziała twój blok :D

Podoba mi się decyzja o białych drzwiach :D i tak samo jak dziewczyny- albo pelne albo przeszklone w całości

nionczka

Cytat: Kasia w 17 Kwi 2012, 11:56:15chyba chodzi o to że PO prysznicu szyba jest mokra i jak ją otwierasz aby wyjść to czy woda z drzwi nie spływa
to też chyba nie, używam tego super produktu do kabin z lidla i woda ścieka w trakcie kąpieli. Coś pewnie spadnie na dywanik, ale raczej krople, bo nie zauważyłam problemu. Na pewno bardziej moczą moje nogi

elve

nionczka którego ??? własnie miałam prosić o polecenie czegoś

magdalinska

elvelve ja mam W5 do mycia kabin prysznicowych, ale nie widzialam teraz tego w sprzedazy, zrobiłam sobie zapas jak była akcja sprzatanie. jest rewelacyjny, spryskam, machne 2x szczoteczka, spłucze i kabina jak nowa

Dodany tekst: 17 Kwi 2012, 12:34:01

i tez mam drzwi przeszklone w łazience, nic nie widac

nionczka

Cytat: elvelve w 17 Kwi 2012, 12:26:24
nionczka którego ??? własnie miałam prosić o polecenie czegoś
ten w5, co czasem jest w lidlu, ale nie w stałej ofercie. spray do kabin prysznicowych. Popsikasz, przetrzesz gabką, spłuczesz, a potem woda spływa sama. Kropelki uciekają z szyby.
Nie mam patentu na czyszczenie jej od zewnątrz, bo nie mam jak spłukać. Ale też brudzi się inaczej.

elve

Ehhh szkoda. Dajcie znać jak będzie w sprzedaży

nionczka

Cytat: elvelve w 17 Kwi 2012, 12:37:24
Ehhh szkoda. Dajcie znać jak będzie w sprzedaży
byl niedawno, z miesiąc temu. moze jeszcze gdzieś jest