jest mieszkanie, jest remont

Zaczęty przez bozena.dp, 07 Mar 2012, 12:54:25

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

bozena.dp

konwalia ja tam na tej stronie, która podałaś nie widzę ceny za m.kw tej deski ;D
ślepa jestem, ale to przez tony kurzu, które mam w oczach ;/

Dodany tekst: 14 Kwi 2012, 22:12:58

czyli te panele, które pokazywałam http://www.centrumbudowy.pl/images/stories/FOTO/2011/lipiec/db_alcanta.jpg to są robione na deskę barlinecką, tak? ;)

elve

Cytat: bozena.dp w 14 Kwi 2012, 22:42:58dziewczyny, a gdyby zrobić tylko kuchnię podobnie jak u angi, bez tych wąskich szafek w pełnej zabudowie na przeciw okna? ja wiem, że angi ma większą kuchnię, ale co myślicie?
ale po co???
tobie wyjdzie kuchnia o ok 2x60cm blatu i szafek mniejsza, nie pomieścisz się

bozena.dp

elvelve tak tylko zapytałam, bo myślałam, że może tyle szafek by wystarczyło ;D
bo kuchnia angi fajna jest ;)
tak, wiem, ona ma większa kuchnie ;)

konwalia

bożena tej ceny nie wzięłam ze strony tylko z billboarda

nie otwiera mi się strona od ciebie, deska barlinecka to 3 albo 4 warstwy drewna-na górze to właściwe

a idz sobie zobaxcz moja kuchnię, ja mam z jednej strony 60 w L, na drugiej ścianie tylko szafkę 40cm i nie ejst dużo miejsca

abkasia

mistrzynia przekonywania jest mija mama.. wlasnie namowila tate na remont 6 letniej kuchni w 6 ketnim domu lacznie ze zmiana instalacji...
moj tato sie smieje ze jakby nowy dm budowal...
a ona go urabiala vhyba kilka miesiecy i jej sie udalo... zawsze jej sie udaje...

Angie

bozena.dp moja kuchnia ma wymiary mniej więcej 2,8x2,8

Płytki na podłodze to gres nowa gala stone life.
jestem z niego najmniej zadowolona, bo płytki mają różne wybarwienie.
Niestety zauważyłam to już jak były na podłodze.

Dodany tekst: 15 Kwi 2012, 09:46:12

abkasia :D :D no to ładnie mama tatę urabia :)

Ja męża też tak muszę, ale dłużej to trwa :D
Gdybym go nie urabiała, to wciąż miałabym poprzednią kuchnię :D

zosia2007

bozenka nie wiem co w koncu wybralas na podlogi ale odradzam ci deske barlinecka, mam i przy malym dziecku to jest zmora
z daleka wyglada ladnie ale jak sie przyjze z bliska to jest pelno odgniotow od piasku nawiezionego na kolkach wozka, porysowana przez samochody, jezdziki

za jakies 2-3 lata bede zmieniala podlogi, jak tylko "obrobie" sie z macierzynstwem ;)

Angie

Ja przy małym budżecie polecam panele. Mamy ponad pięć lat i w ogóle nie są zniszczone :)

bozena.dp

zosia no własnie pamiętam, że już kiedyś pisałaś, że jesteś niezadowolona z deski barlineckiej
będą panele i już nie będę kombinować ;)

Dodany tekst: nie, 15 kwi 2012, 20:07:42

co myślicie o szarych płytkach na podłogę do przedpokoju i kuchni i do tego białe ściany? albo takie bardzo, bardzo jasno szare?
takie płytki http://www.castorama.pl/catalog/product/gallery/id/7496/image/7425/
to jest gres slim, matowy, ale nieporowaty, tylko gładki w dotyku ;)

albo białe/kremowe płytki na podłogę i szare ściany?

nionczka

Cytat: bozena.dp w 15 Kwi 2012, 21:33:42co myślicie o szarych płytkach na podłogę do przedpokoju i kuchni i do tego białe ściany? albo takie bardzo, bardzo jasno szare?takie płytki http://www.castorama.pl/catalog/product/gallery/id/7496/image/7425/to jest gres slim, matowy, ale nieporowaty, tylko gładki w dotyku albo białe/kremowe płytki na podłogę i szare ściany?

jestem za pierwsza opcja, sama tak zrobilam. Bialych plytek do kuchni i przedpokoju bym nie dawala. tu najbardziej sie brudza. Co innego w lazience, ktora jest daleko od drzwi. Ja mam zlamana biel na podlodze w lazience na gorze, ale tu sie tak nie brudzi, w butach tu juz nikt nie dochodzi.
Guests are not allowed to view images in posts, please Register or Login

bozena.dp

a teraz uwaga!
to mój mąż rzucił pomysł aby do tych szarych płytek (oglądaliśmy je dzisiaj) zrobić białe ściany :D

marax

fajne te szare maja szanse sie malo brudzic

bozena.dp

te płytki były 30x60, ale to chyba nie ma znaczenia czy będą kwadraty czy prostokąty na podłodze, prawda? bo kwadraty jeżeli by były to 60x60, ale takie to trochę za duże są do takiego małego/wąskiego przedpokoju i kuchni moim zdaniem ;)

OlaFasola

bozena.dp, fajne te płytki.
Co do rozmiaru, to ja mam mała kuchnię i mały przedpokój, a kafle 60x60 i tu i tu. Nie uważam że są za duże.

bozena.dp

OlaFasola ja mam wąski przedpokój i w niektórych miejscach może nie być jak położyć obok siebie dwóch kafli 60x60, dlatego myślę, że te 30x60 będą lepsze ;)
a kolor tych płytek to taki trochę "srebrny" :P ale też mi się podobają, bo nie są ani za jasne ani za ciemne, takie w sam raz ;)
chyba sie na nie zdecydujemy ;)

kolejny dylemat - jakie fronty w kuchni do takiej podłogi? białe? i białe ściany? to będzie trochę za dużo białego... hmm... 

justynaaaa2

bozena.dp fajne te szare płytki :) ja też bym chyba wzięła te prostokąty i ułożyła w poziomie jak się wchodzi  :hmm:

bozena.dp

prostokąty to na pewno ;) bo w sklepie nie widziałam tych kwadratów, tylko w necie ;)

Dodany tekst: 15 Kwi 2012, 21:30:12

jak fajnie, że choć raz coś co pokazuje uważacie za fajne :D

Dodany tekst: 15 Kwi 2012, 23:04:29

tylko, że te płytki to nie gres szkliwiony (a taki polecałyście) a matowy, ale jak pisałam nie jest prowaty, a gładki w dotyku ;)

sierpniowajulka

Bardzo ładnie wyglądają te płytki w ostatnim linku. Bozena, co chcecie położyć w korytarzu między kuchnią i przedpokojem? Panele czy płytki? Bo może... jeżeli płytki... to te same dacie w łazience? W końcu nie ma obowiązku kładzenia płytek z jednej linii w pomieszczeniu. :) Co do kuchni, to jeżeli zdecydujecie się na białe fronty, kolor ścian możecie zrobić każdy. A jak Wam się znudzi, to przemalować na kolejny - wszystko w zasadzie będzie pasować. Możecie też zrobić naturalne drewniane fronty (jasne, w tonacji stolarki drzwiowej i podłogi w mieszkaniu) i wtedy jasne (białe, jasnoszare) ściany.

natka

Cytat: bozena.dp w 13 Kwi 2012, 16:06:12a jak myślisz? wink
w twojej dzielnicy przecież wink
hehe :D no proszę :D prawie nie poznałam boiska ze swojej szkoły :D nie sądziłam że w tych blokach jest taki cyrk z tymi instalacjami ;)
Bedzie się tam fajnie mieszkało, terax to taka senna dzielnica a szkoły i przedszkola pod nosem :) faajnie :D

magdalinska

bozena fajne te płytki! ja mam bardzo podobne w lazence :)

marax

Cytat: bozena.dp w 15 Kwi 2012, 22:29:39
prostokąty to na pewno ;) bo w sklepie nie widziałam tych kwadratów, tylko w necie ;)

Dodany tekst: 15 Kwi 2012, 20:30:12

jak fajnie, że choć raz coś co pokazuje uważacie za fajne :D

Dodany tekst: 15 Kwi 2012, 22:04:29

tylko, że te płytki to nie gres szkliwiony (a taki polecałyście) a matowy, ale jak pisałam nie jest prowaty, a gładki w dotyku ;)
ja mam gres szkliwiony w korytarzu - masakra ma takie rowki ze brudu z nich nigdy juz nie wyciagne .W kuchni mam takie wlasnie plytki "lazienkowe" sliskie . Super sie czysci . Wystarczy machnac szmata. Jak to blok to nie ma zagrożenia ze ktos sie posliznie majac mokre buty .

sierpniowajulka

Cytat: bozena.dp w 15 Kwi 2012, 23:29:39Dodany tekst: Wczoraj o 23:04:29tylko, że te płytki to nie gres szkliwiony (a taki polecałyście) a matowy, ale jak pisałam nie jest prowaty, a gładki w dotyku wink

Sprawdź, jaki to jest gres i dowiedz się czegoś na temat jego impregnacji: http://forum.muratordom.pl/showthread.php?105555-Impregnowa%C4%87-gres-nieglazurowany-czy-nie

bozena.dp

Cytat: sierpniowajulka w 16 Kwi 2012, 00:45:50Bardzo ładnie wyglądają te płytki w ostatnim linku. Bozena, co chcecie położyć w korytarzu między kuchnią i przedpokojem?

Julka w przedpokoju, korytarzu (dla mnie to jedno i to samo tak naprawdę ;)) i kuchni będą płytki, wstępnie te które pokazałam w ostatnim linku - ten gres jasnoszary - w pokojach panele, a w łazience te płytki które wklejałam wcześniej, w te delikatne paseczki - grafitowe na podłogę i białe na ściany i pasek dekoru-mozaiki pod lustrem ;)

Dodany tekst: pon, 16 kwi 2012, 10:13:03

natka moja babcia mieszka w bloku obok, tym zaraz za szkołą, ma nawet takie samo mieszkanie tyle, że na 1p. ;)
mój tata za każdym razem jak do nas idzię to z rozpędu wchodzi po schodach na piętro, a jak od nas wychodzi to nie raz zdarzyło mu się wejść na schody do piwnicy ;)
najlepiej raz, pomagał nam tam i był coś wyrzucić do kubła, wraca i z rozpędu i przyzwyczajenia wszedł na 1p. otwiera drzwi do mieszkania, wchodzi, patrzy, a tam plytki na podlodze, sciany pomalowane i dopiero wtedy się zorientował, że chyba wszedł nie do tego mieszkania co trzeba lol

Dodany tekst: 16 Kwi 2012, 12:04:15

zrobiłam plan z podłogami, tak mniej więcej ;)
kolor jasnoszary to te płytki http://www.castorama.pl/catalog/product/gallery/id/7496/image/7425/
łazienka grafit, zdjęcie poniżej
pokoje panele, jeszcze nie wybrane ;D

wrobelek0403

bozena.dp piekne te płytki do kuchni/przedpokoju :)
Za dwadzieścia lat bar­dziej będziesz żałował te­go, cze­go nie zro­biłeś, niż te­go, co zro­biłeś. Więc od­wiąż li­ny, opuść bez­pie­czną przys­tań. Złap w żag­le pomyślne wiat­ry. Podróżuj, śnij, odkrywaj. /M.Twain/

bozena.dp

te płytki to z castoramy ;) i to są płytki typu slim, czyli takie cienkie 4 czy 5 mm tylko, mam nadzieję, że będą ok, musze się jeszcze tylko dowiedzieć jakiego typu gres to jest ;)