jest mieszkanie, jest remont

Zaczęty przez bozena.dp, 07 Mar 2012, 12:54:25

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

zwierzatko_mojej_mamy

no bo to nie jest tak, ze 2 osoby Ci proponuja jedno rozwiazanie, 2 inne i jeszcze 3 inne i teraz reszta strefy dzieli sie na 3 rownorzedne grupy i wyglada na to, ze mamy 3 rozwiazania rownorzedne, tylko 20 lasek pisze 20 esejow o tym, ze rzecz A jest bardzo wazna i z tego nie rezygnuj i pisza to przez 20 stron, a potem Ty wpadasz i mowisz, ze chcesz krzeselko ;) no przykro mi, ale mnie to smieszy, bo to idiotyczny argument dla mnie - jak chcesz gazete poczytac i przysiasc to wystarczy zydelek skladany za 20 zl z ikei i siadasz na te 5 minut jajka przy blacie kuchennym nog nie wkladajac pod blat, tylko bokiem na przyklad

tak - wazne jest to, co Ty chcesz lub czego nie chcesz, ale niestety to nie jest 200 m2 i trzeba pojsc na ogromne kompromisy GLOWNIE Z MIESZKANIEM, a daleko daleko w tyle zostaje kompromis z mezem, czy tez z krzeslem..
oprócz marzeń, warto też mieć wódkę

http://metryczki.pl/
www.annawilk.pl

marax

Ja mialam stolik skladany przykrecony do sciany z ikea na 20 metrach . Byl w pokoju i uzylam go max 10 razy

magdarynka

Bozena ja sie kompletnie nie znam na remontach, ale co do ostatniego rozkladu kuchni mam swoje piec groszy. Jesli wpakujesz sobie zlew w kat, a nie bedziesz miala zwywarki to sie nastaw na zmywanie w niewygodnej pozycji. Ja tak mam teraz i nie wiem co strzelilo wlascicielom zeby tak to urzadzic. Przy dluzszym zmywaniu chuj mnie strzela, za przeproszeniem.
Guests are not allowed to view images in posts, please Register or Login

bozena.dp

dzięki dziewczyny

kurde, projekt kuchni miał być ok. 15 a na mailu dalej cisza ;/

zwierzatko_mojej_mamy

lepiej zadzwon i sie spytaj - oni lubia zapominac albo cos na pewno im wypadlo..

www.annawilk.pl

bozena.dp

dziś rano się przypominałam i powiedział, że ok. 15 będzie, bo właśnie nad tym siedzi

Dodany tekst: 19 Kwi 2012, 15:42:13

mam już wycenę tej kuchni wg julki z innej firmy, ale od nich projektu na maila nie dostanę, chyba, że się na usługi ich firmy zdecyduję ;D oczywiście mogę się z facetem spotkać i on mi wtedy pokaże projekt i wizualizacje którą zrobił i kto wie, może się z nim umówię żeby zobaczyć co i jak, ale najpierw poczekam jeszcze co ten zaproponuje ;)

elve

nie rób pawlacza, plisssss

bozena.dp

Cytat: elvelve w 19 Kwi 2012, 15:44:13
nie rób pawlacza, plisssss

dlaczego?
pytam powiażnie
to na razie luźny pomysł jest

zwierzatko_mojej_mamy

ja mialam w kuchni nad drzwiami - wlozylam tam gesiarke i obrus swiateczny i nic wiecej sie nie miescilo i caly czas mialam wrazenie, ze mi spadnie na glowe, poza tym zrobilo sie zarabiscie nisko w przejsciu - taki tunel miedzy swiatem a kuchnia lol

www.annawilk.pl

elve

bozena.dp masz długi i ciemny korytarz
masz wąskie i długie wejście do kuchni
no nora będzie, bo korytarz jeszcze bardziej niedoświetlony, klaustrofobiczny
i PRLem zalatuje

co do stołu w kuchni, ja wiem że by ci się przydał bo do salonu masz kawał drogi (dlatego namawiałam na przeniesienie drzwi)
możesz kupić składany stolik+krzesła i 1) zawiesić na ścianie po lewej od okna (jakieś fajne, kolorowe) lub 2) zdystansować lodówkę od ściany i tam wstawić
np.

zwierzatko_mojej_mamy

www.annawilk.pl

bozena.dp

ok, przekonałyście mnie co do braku pawlacza ;)
a ten wąski korytarzyk do kuchni się trochę skrócił ;)

Cytat: elvelve w 19 Kwi 2012, 17:04:47co do stołu w kuchni, ja wiem że by ci się przydał bo do salonu masz kawał drogi (dlatego namawiałam na przeniesienie drzwi)

tak wiem, że dlatego namawiałaś, ale niestety z różnych względów ten pomysł padł
a znowu, aż tak daleko do tego salonu nie ma, bez przesady ;)

Cytat: elvelve w 19 Kwi 2012, 17:04:471) zawiesić na ścianie po lewej od okna (jakieś fajne, kolorowe) lub 2) zdystansować lodówkę od ściany i tam wstawić

szczerze, nie do końca rozumiem jak by to miało być :blush:

elve

no kołki w ścianę i zawiesić ;) albo między ścianę a lodówkę wstawić, składany stolik i składane krzesła

bozena.dp

ja wiem co to znaczy zawiesić :P
ale nie wiem w którym miejscu ty to widzisz - na tej ścianie po lewej od okna przed lodówką tak jakby?

elve

po lewej, przed lodówką, to długa ściana i niezagospodarowana
wtedy będziesz miała i blat roboczy i zmywarkę i stolik z krzesłami

wrobelek0403

Cytat: bozena.dp w 19 Kwi 2012, 16:39:18dziś rano się przypominałam i powiedział, że ok. 15 będzie, bo właśnie nad tym siedzi

hehehe, z mojego doswiadczenia wynika, ze wyglada to tak lol lol
Za dwadzieścia lat bar­dziej będziesz żałował te­go, cze­go nie zro­biłeś, niż te­go, co zro­biłeś. Więc od­wiąż li­ny, opuść bez­pie­czną przys­tań. Złap w żag­le pomyślne wiat­ry. Podróżuj, śnij, odkrywaj. /M.Twain/

bozena.dp

wróbel, no chyba rzeczywiście tak jest, bo cisza w eterze lol

Kasia

Bozenka ja w pełni rozumiem twoja chęć posiadania stołu i krzesła, ba ja tez z tych co takie meble musza miec ;) lubie siedząc przy stole cos sobie pomału kroić, mieszać itd

niestety u ciebie szkoda marnować miejsce na stół :( a znowu blat z miejscem na krzesło bedzie mega niewygodny bo po prostu za wysoki

wrobelek0403

Cytat: Kasia w 19 Kwi 2012, 19:12:54lubie siedząc przy stole cos sobie pomału kroić, mieszać itd

na prawde??? mnie to doprowadza do szału, bo mam rece za wysoko :D to juz predzej usiade na kanapie i bede kroic na kolanach, znaczy na desce na kolanach :D
Za dwadzieścia lat bar­dziej będziesz żałował te­go, cze­go nie zro­biłeś, niż te­go, co zro­biłeś. Więc od­wiąż li­ny, opuść bez­pie­czną przys­tań. Złap w żag­le pomyślne wiat­ry. Podróżuj, śnij, odkrywaj. /M.Twain/

jestynka

Cytat: magdarynka w 19 Kwi 2012, 16:13:49Jesli wpakujesz sobie zlew w kat, a nie bedziesz miala zwywarki to sie nastaw na zmywanie w niewygodnej pozycji. Ja tak mam teraz i nie wiem co strzelilo wlascicielom zeby tak to urzadzic. Przy dluzszym zmywaniu chuj mnie strzela, za przeproszeniem.

bardzo słuszna uwaga :)
ja mam w kącie i nie jest to wygodne rozwiązanie, ale mam zmywarę ;)

ishka82

Cytat: jestynka w 19 Kwi 2012, 18:48:58

bardzo słuszna uwaga :)
ja mam w kącie i nie jest to wygodne rozwiązanie, ale mam zmywarę ;)
czyli zmywara musi być ;D ;)

konwalia

Cytat: Kasia w 19 Kwi 2012, 19:12:54znowu blat z miejscem na krzesło bedzie mega niewygodny bo po prostu za wysoki
są składane kjrzesła barowe różenj wysokości(Znowu ikea)

Kasia

Cytat: wrobelek0403 w 19 Kwi 2012, 18:23:15
na prawde??? mnie to doprowadza do szału, bo mam rece za wysoko :D to juz predzej usiade na kanapie i bede kroic na kolanach, znaczy na desce na kolanach :D

Kwestia przyzwyczajenia ;) a teraz mam włączony tryb oszczedzamy nogi i kręgosłup wiec tym bardziej lubię stół i krzesło ;)

bozena.dp

Kasia fajnie, że choć jedna osoba mnie rozumie z tym stolikiem ;)
a że szkoda na niego miejsca to już inna inkszość :P

emcia

mam w kuchni duży stół, 4 krzesła i 2 taborety
w zasadzie nie wiem po co, bo nie jemy tam za często, nie kawusiamy ;) kroimy przy blacie na stojąco
a na stole i tak rozpiździaj, zakupy, koszyki, słoiki...połowę tego stołu wymieniłabym na dodatkową szafkę