buty, buty, wszedzie buty ;)

Zaczęty przez zwierzatko_mojej_mamy, 01 Maj 2011, 11:05:30

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

marax

Na pranie tez mi przysługuje pralnia ( wymóg sanepidu) . Raz dałam prywatny  fartuch za 180 zł i odzyskałam inny poplamiony . Pani Krysia zdziwiona co to za różnica przecież wyprany. Fartuch mam firmowy i  tez muszę zwrócić co równa sie konieczności wyjazdu do nysy = 80 zł paliwo . Nie moge zapłacić za cały fartuch bo pani mi musi bilecik podpisać z wyliczona amortyzacja fartucha i chodakow. Przecież to jest jakieś żenujące ..... Ja bym im chętnie zapłaciła 100% tej nibotycznej kwoty ale się nie da.

szelma

Ale te chodaki do pracy muszą być na obcasie obowiązkowo? Te czarne crocsy są STRASZNE!
- Co pani chciałaby najbardziej usłyszeć?
- Piosenkę pana Kor... Koracza "O zdrowiu" bym chciała najbardziej usłyszeć.
- Tak się szczęśliwie składa, że mamy pana Koracza na sali!

marax

CHodzi o to żeby igła nie mogła się wbić w noge jak spadnie. Te crocsy się nie nadają teoretycznie. Ja w radiologii raczej nie mam do czynienia ze spadającymi igłami ( czasem na dyżurze)

szelma

golinda

szelma, wyobrażasz sobie chodzić cały dzień w twardych drewnianych butach?

wrobelek0403

golinda, no wlasnie, nadziwic sie nie moge, ze latałam w takich przez pol liceum. :knuje: moze wyparłam, ze były niewygodne, ale chyba nie, ja raczej stawiałam na wygode, nie na mode :D
Za dwadzieścia lat bar­dziej będziesz żałował te­go, cze­go nie zro­biłeś, niż te­go, co zro­biłeś. Więc od­wiąż li­ny, opuść bez­pie­czną przys­tań. Złap w żag­le pomyślne wiat­ry. Podróżuj, śnij, odkrywaj. /M.Twain/
Guests are not allowed to view images in posts, please Register or Login

zwierzatko_mojej_mamy

Cytat: golinda w 08 Cze 2015, 12:26:19
szelma, wyobrażasz sobie chodzić cały dzień w twardych drewnianych butach?
te sanity od szelmy sa z tworzywa, ja bym zaryzykowala zaklozenie sie, ze wygodne i lekkie ;)
oprócz marzeń, warto też mieć wódkę

http://metryczki.pl/
www.annawilk.pl

szelma

Mam sanity i są boskie. Marax zrobi, co będzie chciała, byle nie kupiła tych czarnych crocsów jak z horroru :D

wrobelek0403

a ja sie zaczynam martwic, prawie 3 tygodnie temu zamowiłam swoj rozmiar butów w sklepie Ryłko i nadal ich nie ma :knuje:

juz dwa razy dzwoniłam i babka mowiła, ze buty są zarezerwowane, w systemie "gotowe do wysłania z innego sklepu" i dalej dupa. Grrrrrr
Za dwadzieścia lat bar­dziej będziesz żałował te­go, cze­go nie zro­biłeś, niż te­go, co zro­biłeś. Więc od­wiąż li­ny, opuść bez­pie­czną przys­tań. Złap w żag­le pomyślne wiat­ry. Podróżuj, śnij, odkrywaj. /M.Twain/

nionczka

Cytat: wrobelek0403 w 08 Cze 2015, 12:29:34
golinda, no wlasnie, nadziwic sie nie moge, ze latałam w takich przez pol liceum. :knuje: moze wyparłam, ze były niewygodne, ale chyba nie, ja raczej stawiałam na wygode, nie na mode :D
ja tez miałam taki epizod. mile wspominam.

nionczka

Cytat: szelma w 08 Cze 2015, 14:23:00
Mam sanity i są boskie. Marax zrobi, co będzie chciała, byle nie kupiła tych czarnych crocsów jak z horroru :D
może Marax ma jakieś szpitalne fantazje i właśnie takie model jej pasuje?

wrobelek0403

Cytat: nionczka w 08 Cze 2015, 14:40:11
ja tez miałam taki epizod. mile wspominam.

pamietam, ze miałam do tego taką zwiewną spodnice w kwiaty :D :D

nionczka

Cytat: wrobelek0403 w 08 Cze 2015, 14:49:29
pamietam, ze miałam do tego taką zwiewną spodnice w kwiaty :D :D
ja granatową dżersejową, mam prawie identyczną dzisiaj
a chodaki miałam granatowe zamszowe

marax

Nie chce takich z podeszwa z drewna. Dla moich stop to masakra . Zaraz zobaczę co tam wkleilyscie

wrobelek0403

Cytat: nionczka w 08 Cze 2015, 14:58:21
ja granatową dżersejową, mam prawie identyczną dzisiaj
a chodaki miałam granatowe zamszowe

a to ja miałam białe "lekarskie" :D

golinda

Cytat: zwierzatko_mojej_mamy w 08 Cze 2015, 14:19:32
te sanity od szelmy sa z tworzywa, ja bym zaryzykowala zaklozenie sie, ze wygodne i lekkie ;)

no przecież napisane, że z drewna
lub sztuczne tworzywo i wyściółka skóropodobna
marzenie dla stóp :D

golinda

Cytat: wrobelek0403 w 08 Cze 2015, 15:08:42
a to ja miałam białe "lekarskie" :D

ja jako dziecko nosiłam drewniaki. białe skórzane z małymi dziurkami
wtedy mi się podobały i było to raczej niespotykane u dzieci

zwierzatko_mojej_mamy

Cytat: golinda w 08 Cze 2015, 15:23:23
no przecież napisane, że z drewna
lub sztuczne tworzywo i wyściółka skóropodobna
marzenie dla stóp :D
a to jakos im nie wierze, bo w tych masz wysciolka: skora - czyli niby ten sam element ma byc raz skora, raz drewnem, nie wierzylabym tak opisom zalandowym ;)

https://www.zalando.pl/sanita-cato-drewniaki-i-chodaki-czerwony-sa411f00i-g11.html

a z ich strony wynika, ze tylko te "wood" sa z drewna
http://www.sanita.com/collections/wood

ja mam wysciolki wszelakie, nie odrozniam skoropodobnych od skorzanych w  uzytkowaniu, nie patrze tez na to, jak kupuje, jedyna cecha, ktora dla mnie mogliby opisywac o wnetrzu to "bedzie smierdziec momentalnie" "nie bedzie smierdziec momentalnie" + w obu przypadkach "da sie wyprac wkladke" ;)
oprócz marzeń, warto też mieć wódkę

http://metryczki.pl/
www.annawilk.pl

marax

Kocham strefę . Człowiekowi sie cos podoba a tu ci bach prosto w gębę - okropne lol lol

golinda

Cytat: zwierzatko_mojej_mamy w 08 Cze 2015, 15:39:28ja mam wysciolki wszelakie, nie odrozniam skoropodobnych od skorzanych w  uzytkowaniu, nie patrze tez na to, jak kupuje, jedyna cecha, ktora dla mnie mogliby opisywac o wnetrzu to "bedzie smierdziec momentalnie" "nie bedzie smierdziec momentalnie" + w obu przypadkach "da sie wyprac wkladke" ;)

buty nieskórzane parzą mnie w stopy

zuzia

wrobelek0403, będziesz o mnie pamiętała jutro?

marax

a da się nie śmierdzieć w skóropodobnym ?

elve

Cytat: marax w 08 Cze 2015, 20:32:43
a da się nie śmierdzieć w skóropodobnym ?
kwestia szczęścia, mam jedne plastikowe balerinki i nie odzczuwam ich plastikowości (mniemam że otoczenie też ;) )

mierzyłam zarowe sandałki, niby skórzane ale noszą się plastikowo, i mają za wąski przód dla mojej szerokiej stopy

mam nieodparte wrażenie że w tym roku cokolwiek nie mierze, i tak nie pasuje na mnie