Buty dla dziecka które już chodzi

Zaczęty przez marax, 24 Kwi 2011, 12:24:00

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

inkageo

Imagine there is no hate

Angie

inkageo kup sobie :D :D

ładne, ale takie jeszcze niestety nie dla Leny :D i podejrzewam, że byłyby na nią luźne ;D

Widzę, że się wciągnęłaś w oglądanie dziewczęcych butów :D

inkageo

Golinda mnie zmusiła już dawno temu ;) Więc jestem na bieżąco z trendami :D
Imagine there is no hate

magdalinska

dobra, wy tu gadu gadu, a ja mam problem. U mnie nie ma juz sandałów dla Kuby i na allegro tez nie ma  :crying: chciałam geoxy takie w tamtym roku miał, nie ma rozmiaru, na allegro tez nie, były jedne, ale całkiem zabudowana pieta, takich nei chce :( nei wiem co mu kupie :(
PS strasznie podrozały, w tamtym roku kosztowały 145zł, w tym 175  :zly:

golinda

magdalinska, kup elefanteny
czasem ich stylistyka jest mniej nachalna niż geoxów, czy ecco ;)
a cena to już w ogóle... aż sam portfel się do płacenia otwiera :)

marax

Cytat: inkageo w 12 Maj 2012, 14:01:13
Golinda mnie zmusiła już dawno temu ;) Więc jestem na bieżąco z trendami :D
te buty sie dla dziecka srednio nadaja . No chyba ze mamy kase na kilka par i ta bylaby na spacer do koscila w wozku .

yoy

jestem przerazona cenami dzieciecych butów :( Jak dla mnie, to już cena 100zł to dużo. No bo takie buty dla dziecka to na jeden sezon. A z reguły np na lato czyli porę, powiedzmy od maja do wrzesnia pasowało by mieć: lekkie pełne buty (tu mogą dac radę wiosenno-jesienne), jakieś trampki, sandały, adidasy i pewnie cos tam jescze, bo nie wszystko do wszystkiego pasuje. Niech każde kosztują po 100zł to jest min 400zł. Za tyle to ja nawet butów na jeden sezon nie mam  :blush: Oczywiście dbam o to, by buty były w jak najwiekszym stopniu ze skóry, żeby podeszwa była miekka itd. Ale staram się szukać naprawdę jak najtanszych butów - wiadomo, muszą być akceptowalne estetycznie :D

No i właśnie szukam sandałków tak do 100zł ;) i zupełnie nie wiem na jakie firmy patrzeć. Ostatnio byłam znów w tym sklepie, co te badoxxy kupowałam i były ładne sandałki- ceny 40-90zł. Musze małego zabrac i zmierzyć.
A! Dla takiego malucha to pięta zakryta, tak?

golinda

Cytat: maraxela w 12 Maj 2012, 15:20:09
te buty sie dla dziecka srednio nadaja . No chyba ze mamy kase na kilka par i ta bylaby na spacer do koscila w wozku .

na sam ich widok mnie już nogi bolą od obtarć i werżnięć lol

Inka jednakowoż już wie, jakie się dla dziecka nadają ;)

magdalinska

golinda kij w stylistyke ;) elefanteny są bardziej zabudowane, bardziej masywne, ja chce buty lekkie, jak najbardziej odkryte z elastyczna podeszwa. A Geoxy te warunki spełniaja. bartki maja trwardsza podeszwe i są tez zabudowane.... jutro zobacze jeszcze elefanteny, jak nic nei bedzie ciekawego, z braku laku cos z bartków moze kupie

Dodany tekst: 12 Maj 2012, 15:33:15

yoy kuba w tamtym roku miał takie  http://allegro.pl/geox-sandalki-chlopiece-r-21-wyprzedaz-gratis-i2300474978.html
pieta nie była zabudowana, ale sprawdziły sie super

inkageo

No i widzicie to przez Was te buty takie brzydkie, bo tu padają głosy, że kij w stylistykę, że mogą być brzydkie byle wygodne, no i Ci producenci nigdy nie zmienią podejścia, jak zbyt będzie :D
To jest argument na niestaraniowy z tymi bucikami :D
Imagine there is no hate

magdalinska

:D :D :D
tzn to nie tak, ze w ogole nie patrze na wyglad. Patrze, i akurat z geoxów to wiekszosc mi sie podoba :D elefanteny -sandałki mi sie raczej nie podobaja. Bartki jesienne mi sie podobaja, ale maja sztywna podeszwe, to wole kupic elefanteny, moze mniej ładne, ale daja rade ;) no i zawsze cos ;)

Dodany tekst: 12 Maj 2012, 15:39:56

aha i jeszcze jeden argument za kij w stylistyke. Jak kupie buty ładne, ale niewygodne, to wbije sobie nóz w plecy, bo mi dziecko nie bedzie chcialo w nich kilku metrów przejsc, tylko bedzie krzyk i na rece. A co z moim kregosłupem? co z moimi rekami? trzeba wszystko przemyslec, bo jeden nierozwazny zakup i dupa zbita na całe lato

marax

Cytat: golinda w 12 Maj 2012, 15:25:06
na sam ich widok mnie już nogi bolą od obtarć i werżnięć lol

Inka jednakowoż już wie, jakie się dla dziecka nadają ;)
wiesz spaceruja rodzice krolewna siedzi w wozku :)

Dodany tekst: 12 Maj 2012, 15:41:35

Cytat: inkageo w 12 Maj 2012, 15:33:37
No i widzicie to przez Was te buty takie brzydkie, bo tu padają głosy, że kij w stylistykę, że mogą być brzydkie byle wygodne, no i Ci producenci nigdy nie zmienią podejścia, jak zbyt będzie :D
To jest argument na niestaraniowy z tymi bucikami :D
jak dla mnie maja byc tanie w tym sezonie lol lol

golinda

Cytat: maraxela w 12 Maj 2012, 16:40:59wiesz spaceruja rodzice krolewna siedzi w wozku Smiley

no już widzę moją jak siedzi lol

marax

Cytat: golinda w 12 Maj 2012, 15:42:04
no już widzę moją jak siedzi lol

jak sie w tych zary przejdzie to szybko stwierdzi ze lepiej posiedziec lol lol

golinda

one mi się nawet nie podobają, więc nie będzie miała okazji
nie lubię na dorosłych tego typu butów, a tym bardziej na stopach dziecka

inkageo

No a ja właśnie prędzej na stopach dziecka takie antyseksy zniosę :D
Idę sobie, nic tu ciekawego nie macie do zaproponowania w tym wątku :D
Imagine there is no hate

ishka82

magdalinska, ja Domi kupiłam elefanteny, nie zabudowane :) ale to rozmiar 26, możliwe, że mniejsze są zabudowane

magdalinska

ishka ja potrzebuje 24, max 25 :) te dla mniejszych dzieci sa własnie zabudowane :/

elve

Cytat: Angie w 11 Maj 2012, 21:20:13
Miała któraś z Was obuwie dziecięce firmy badoxx?
Anka ma sandały (chłopięce). Kiepsko wykonane, popruły się na szwach, podszyłam, dają radę, ale po tym doświadczeniu więcej się na tą firmę nie skuszę

zuzia

magdalinska
rozmiar 25 z tych geoxowych sandałków ma maraga kids, ale oni je mają za 199 zł :padam:

magdalinska

Cytat: zuzia w 12 Maj 2012, 17:55:28oni je mają za 199 zł padam
no własnie ;) to piernicze, poczekam, moze pojawia sie tansze

aniak1211

Cytat: golinda w 12 Maj 2012, 12:49:40te mi się podobają, choć w wersji fuksjowej bardziej Smiley

http://www.next.co.uk/x492758s4

i te niezłe:

http://www.next.co.uk/g373536s4

ale nie mają sztywnych pięt
Wszystkie te sandalki sa straszne;D
Tzn. ladne ale z wygoda kiepsko,strasznie twarde i sztywne to tworzywo,waskie w paluszkach,
moja Dominika nawet ich mierzyc nie chce.
Tez mam problem z butami,
na clarksy nie mam kasy a reszta nie nadaje sie:D

marax

angi widzialam te buty ale mialy nazwy innej firmy cos na ax sie zaczynalo - byly identyczne jak te z allegro tylko nie ze skory . Powiem ci ze hmmmmmm stracily 99% z "uroku" - sa na maxa sztuczne i brzydkie z lakierowanego tworzywa . Przygladalam im sie i byly identyczne tylko inna forma ?

iksa_nl

yoy ja kupilam mlodemu elefanteny, z zabudowanym przodem.
takie:

na razie latal w nich pare dni i nie narzekal. Poki co jestem zadowolona z zakupu.

tak btw to teraz za polubienie deichmana na facebooku daja dodatkowa znizke w sklepie online.