Buty dla dziecka które już chodzi

Zaczęty przez marax, 24 Kwi 2011, 12:24:00

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

magdalinska

moj Kuba własnie w sandałach chodzi najwiecej, 4mce, całymi dniami, bo od rana do wieczora w ogrodzie. najmniej w zimowych, bo tylko z domu do auta i ew na spacer pol godz-godzina. i na sandały nie zaluje i nawet wydam te 200zł :/

zosia2007

magdalinska moj P wyrosl ze swoich sandalow w poprzednim roku po niecalych dwoch m-cach i musialam mu nowe kupic, teraz tez mu noga szyboko rosnie wiec nie wydam 200 pln na 1/3 sezoanu

magdalinska

aha, to Kuba przechodzil do konca lata w jednych i mam nadz ze w tym roku bedzie tak samo

zuzia

Ja w kupilam M buty w outlecie smyka. Po przecenie to niecale 50 zl. kosztowaly.

Justynna

zosia2007, bardzo fajne sandałki i bardzo fajna ich cena :)

Dodany tekst: 21 Maj 2012, 18:53:41

Też nie zamierzam wydać fortuny na sandałki dla M.

magdalinska

ile mniej weicej wkładka w sandałach powinna byc wieksza niz stopa? 1,4cm to nie za duzo?

feeling.good

Cytat: magdalinska w 22 Maj 2012, 19:59:34
ile mniej weicej wkładka w sandałach powinna byc wieksza niz stopa? 1,4cm to nie za duzo?

imo za dużo

magdalinska

róznie pisza w tych opisach :/ kuba ma stope 14cm (chyba) i raz pisza ze 24 to 15cm, raz 15,2, a rozm. 25 to 15,4 a w innej 15,8 :/
ide jutro zmierzyc jeszcze raz te jedyne 24 jakie maja w sklepie i zobacze wtedy....

feeling.good

Staś ma stopę 14,2-14,3, a geoxy ma 24 z wkładką 15 cm. Moim zdaniem większe nie mogłyby być

magdalinska

feeling.good a pokaz jakie masz   :pray:
my dzisiaj idziemy zmierzyc 24 takie
http://allegro.pl/geox-piekne-sandalki-rozm-21-hit-b11l8e-i2337751062.html (tylko one mi sie nie podobaja :/ )
jesli beda ok, to  kupie chyba takie http://allegro.pl/show_item.php?item=2349444518, jesli takie na styk to takie 25 te http://allegro.pl/show_item.php?item=2337874775

feeling.good

takie: http://www.mivo.sklep.pl/product-pol-3629-Elba-B-F.html

Twój środkowy link kieruje na stronę główną allegro

magdalinska

no widzisz, a tabelka pokazuje rozm 25 - wkładka 15.8, a Ty mowisz ze ma 15 :)  ja jestem skłonna przyznac racje Tobie, bo z tylu zostaje niewykorzystany luz i nie wiem jak to oni mierza :/ bo w tamtym roku Kuba miał takie same, tylko szare i chetnie kupiłabym tez takie w tym roku
zmierze mu dzisiaj jeszcze stope, zwariuje z tymi butami

Justynna

magdalinska, na szczęście w sandałkach doskonale widać, czy są za małe, czy za duże. Więc jak przymierzysz Kubusiowi, to będzie wszystko wiadomo :)

feeling.good

Oj, przepraszam. Stas ma 24. Teraz zobaczyłam literówkę

W tym sklepie dobrze mierzą wkładki

magdalinska

Justynna niby tak, ale ja mam zawsze problem z butami, łatwiej mi kupic w sumie pełne niz sandały :D

Dodany tekst: 23 Maj 2012, 10:44:14

feeling.good no!! :D   :beer:  pewnie tez kupie 24.....

Justynna

magdalinska, no co Ty? Ja właśnie się cieszę, że kupuję sandały, bo przynajmniej widać paluchy :D

magdalinska

ale ja nigdy nie wiem,czy jest odpowiednia ilosc miejsca wolnego przy palcach, czy za chwile palce nie beda wystawac. A w pełnych podsuwam stope do przodu, sprawdzam ile jest luzu przy piecie i juz wszystko wiem ;D

marcheewka

Cytat: Justynna w 23 Maj 2012, 10:45:46
magdalinska, no co Ty? Ja właśnie się cieszę, że kupuję sandały, bo przynajmniej widać paluchy :D

ja też! Zresztą na sandalach właśnie mierzyłam, czy rozmiar pasuje ;)

Ola ma stopę 14,4 cm, nosi sandały deichmana rozmiar 24 o wkładce 15,2 cm.
Na lato kupilam jej bartki rozm. 24 z wkładką ok 15,5 cm, teraz nosi je tylko w domu, bo za duze ( biega dobrze, ale śmiesznie wyglądają z takim zapasem).

feeling.good

magdalińska, przepraszam. Chciałam pomóc, a namieszałam.

Ja tez nie lubię sandałów kupować. Wymierzyłam stopę, pojechałam sama, kupiłam 23. Przmierzyłam i wydawały mi się małe, więc wymieniłam na 24, które znów wydawały mi się za duże  :crazy: W końcu i tak trzeba było jechać ze Stasiem żeby w sklepie ocenili ;D

Justynna

Cytat: magdalinska w 23 Maj 2012, 10:50:21
ale ja nigdy nie wiem,czy jest odpowiednia ilosc miejsca wolnego przy palcach, czy za chwile palce nie beda wystawac.
sandałki nawet jak się robią za małe na długość, to przynajmniej wiadomo, że nie będą cisnąć :D A i zawsze widać, że jak paluchy już wyłażą, to pora na nowe ;D

twinnie77

Gdzie można fajne i niezbyt drogie trampki kupić?
Guests are not allowed to view images in posts, please Register or Login

Guests are not allowed to view images in posts, please Register or Login

Kasia

HM 30zł
wietnamcy 15-30zł
w coccodrillo nieraz dobre ceny, chociaz ja ostatnio kupiłam za 20zł, bo tańszych nie było :( a w zeszłym roku za 7zł kupowałam

vobi

zwykle Befado ma w okolicach 01 czerwca rozne promocje, ale nei wiem czy tylko w sklepach stacjonarnych czy w e-sklepie tyz ;D

magdalinska

feeling.good nic sie nie stało :D dobrze ze nie tylko ja  mam takie odczucia co do sandałów, bo juz zaczełam sie zastanawiac, czy jakas dziwna nie jestem :D
justynna to tylko taki plus, ze nie beda cisnac  ;)