Jesien-Zima 2010/2011

Zaczęty przez mayagaramond, 24 Sie 2010, 11:36:06

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

mobka

aja zastanawialam sie czy jej sobei nie kupic, ale mi taka "teczkowata" nie jest potrzebna. Licze, ze od meza pod choinke dostane te inkowa z ochnika, albo jeszcze jedna inna :D A jak nie dostane, to sama sobei kupie ;)

aja

Cytat: mobka w 28 Lis 2010, 21:37:58ale mi taka "teczkowata"
też tak w pierwszej chwili pomyślałam,ale przełozona przez ramię nie wygląda tak bardzo strasznie więc postanowiłam zostawić /zresztą będzie mu przykro jak zaczne wymieniiać

Dodany tekst: 28 Lis 2010, 21:40:56

a inkowa to jaka?>

inkageo

Aja bardzo mi się podoba  :thumbup:
Imagine there is no hate

suegro

"Każdy cytat w internecie wygląda na prawdziwy..."

Józef Piłsudski

Guests are not allowed to view images in posts, please Register or Login

wrobelek0403

Za dwadzieścia lat bar­dziej będziesz żałował te­go, cze­go nie zro­biłeś, niż te­go, co zro­biłeś. Więc od­wiąż li­ny, opuść bez­pie­czną przys­tań. Złap w żag­le pomyślne wiat­ry. Podróżuj, śnij, odkrywaj. /M.Twain/

aja

chyba mu powiem,że wam się podoba to się ucieszy - tylko się zastanawiam czy to on wybierał ;D
golinda ja też takiej kurtki potrzebuję :) 
aaa i wiecie co potrzebuję jakiś inspiracji do tych swoich butów - szorty mam ale chciałabym jakas kiecę - pomóżcie w szukaniu????  :pray:

damka

u jeszcze dziś po tym jak teatralnie wyłożyłam się na tym śniegu, kupiłam sobie kaloszo - kozaki w venezi.
Dół guma, góra skóra
ocieplane !!!

wrobelek0403

nadal nie mam czapki :crying:

za to kupiłam sobie cos takiego, coby do spodnic miec :) 

http://www.soyelle.pl/KAMA-getry-lub-podkolanowki-bez-palcow-japan-style-szare-brzowe-czarne-p21.html

tylko czarne :)
Za dwadzieścia lat bar­dziej będziesz żałował te­go, cze­go nie zro­biłeś, niż te­go, co zro­biłeś. Więc od­wiąż li­ny, opuść bez­pie­czną przys­tań. Złap w żag­le pomyślne wiat­ry. Podróżuj, śnij, odkrywaj. /M.Twain/

malybob

Dziewczęta, a doradzicie w sprawie czegoś ciepłego na "zimę stulecia"? Ja zmarźluch straszny jestem i coraz poważniej myślę o puchówce. Na razie spokojnie starcza wełniano-kaszmirowy płaszcz, ale jak będzie te - 30, brrr... Jakie - niedrogie (albo chociaż nie oszałamiająco drogie) - polecacie?

salsa

Wrobel tez takie nosze tyle ze moje taneczne
mam jedne takie jak twoje (czarne) a drugie z dziurą na obcas i te nosze jesienią rano do pracy do spódnicy i czółenek
w robocie ściągam i mam rajtki pod spodem i nie muszę kozaków :)

mąż mężem ale życie prywatne trzeba mieć ;)

inkageo

Wróbel w reserved takie były, też kupiłam czarne, a teraz jakoś nie potrafię ich nosić. Bo czarne na czarnym wygląda dziwnie.. Żałuję, że jasnych, kontrastowych nie kupiłam..
Imagine there is no hate

mayagaramond

Cytat: malybob w 29 Lis 2010, 23:31:36
Dziewczęta, a doradzicie w sprawie czegoś ciepłego na "zimę stulecia"? Ja zmarźluch straszny jestem i coraz poważniej myślę o puchówce. Na razie spokojnie starcza wełniano-kaszmirowy płaszcz, ale jak będzie te - 30, brrr... Jakie - niedrogie (albo chociaż nie oszałamiająco drogie) - polecacie?

poszukaj puchowek firmy specjalizujacej sie w odziezy outdoor - air field albo jack wolfskin. Nie kupowalabym puchowej kurtki w sieciowce. Kolezanka miala na sobie w piatek piekny puchowy plaszcz St Emile. Podobny do tego, ale bez futerka:

http://www.breuninger.com/store/product/Default/1000021937_05000/detail.jsf

Niestety strasznie drogi.
"Man muß nie verzweifeln, wenn einem etwas verloren geht, ein Mensch oder eine Freude oder ein Glück; es kommt alles noch herrlicher wieder. Was abfallen muß, fällt ab; was zu uns gehört, bleibt bei uns (...)"

inkageo

W zasadzie to cena taka wysoka, a wygląda jak Orsay  :blush:
Imagine there is no hate

zwierzatko_mojej_mamy

o a ja najcieplejsza puchowa mialam z sinequanone'a :D a tez z zalozenia przy cieplocie wierze tylko markom turystycznym, a tu zaskoczenie ;) takze ja bym nie skreslala sieciowek ;)
oprócz marzeń, warto też mieć wódkę

http://metryczki.pl/
www.annawilk.pl

inkageo

Chociaż granat już dużo lepszy :)
Imagine there is no hate

mayagaramond

Cytat: inkageo w 30 Lis 2010, 08:44:23Bo czarne na czarnym wygląda dziwnie

czemu dziwnie? Ja nosze czarne na czarna, brazowe na brazowe, moje sa za kolano i nosze je albo do krotkich spodnic albo na rurki.
"Man muß nie verzweifeln, wenn einem etwas verloren geht, ein Mensch oder eine Freude oder ein Glück; es kommt alles noch herrlicher wieder. Was abfallen muß, fällt ab; was zu uns gehört, bleibt bei uns (...)"

zwierzatko_mojej_mamy

poza tym turystyczne robia glownie fasony w gory, a nie po miescie ;) co jednak determinuje ubior na polowe zimy ;)

www.annawilk.pl

inkageo

Maya dziwnie wyglądają, bo trochę się marszczą i nie wiadomo co to, czy mam za duże rajstopy i stąd te fałdy, czy rajstopy mi się zsunęły i zaraz je zgubię :D Dopiero z bliska w odpowiednim oświetleniu widać, że mam coś specjalnego założonego :D
Imagine there is no hate

mayagaramond

Cytat: inkageo w 30 Lis 2010, 09:57:09
W zasadzie to cena taka wysoka, a wygląda jak Orsay  :blush:

ale jakosc jest jednak inna.

Jej byl ladniejszy niz ten brazowy ze zdjecia - czarny, matowy i gesciej pikowany. Nie robil z czlowieka parowki ;D

Dodany tekst: 30 Lis 2010, 10:02:57

inkageo - to  moze kolorowe rajstopy pod nie? Albo cieliste ;D ;)

konwalia

moja najcieplejsza kurtka-puchówka jest z jackpotu
mam kurtkę na memmbranie i pod nia softshell i jest mi w tym zimniej
a i tak jedno i drugie jest do dupy, bo najlepszy byłby puchowy płaszcz

zwierzatko_mojej_mamy

Cytat: mayagaramond w 30 Lis 2010, 10:01:16Nie robil z czlowieka parowki Grin
to jest najtrudniejsze do osiagniecia - dlatego w tej mojej chodze juz jak jest minus milion ;) bo ona i tak wg mnie jest super smukla, ale mnie wkurzaja te balerony jednak ;)

www.annawilk.pl

wrobelek0403

skarpeciochy wyprobowane i sie sprawdzaja :D

tyle ze je naciagnełam za kolana :) i cieplo mi było :) mimo -7 :D

szelma

No te puchowe kurtki to są straszne właśnie ze względu na parówkowatość/baleronowatość ;).

inkageo

Przydałaby mi się taka super ciepła kurtka, ale żeby nie była za gruba i żebym nie wyglądała w niej jak golonka, taki efekt uzyskuję w kurtce narciarskiej ;) Nie może krępować ruchów i mieć w środku piór :D Jakieś propozycje? :D

Dodany tekst: 30 Lis 2010, 10:08:45

I nie może być pikowana jak szynka ;)

Dodany tekst: 30 Lis 2010, 10:09:49

Czyli może być pikowana, ale bardzo drobno, co pewnie powoduje straty ciepła, bo tyle dziur po igle :D
Imagine there is no hate