Jesien-Zima 2010/2011

Zaczęty przez mayagaramond, 24 Sie 2010, 11:36:06

justynaaaa2

Cytat: inkageo w 30 Lis 2010, 10:07:33

Czyli może być pikowana, ale bardzo drobno, co pewnie powoduje straty ciepła, bo tyle dziur po igle :D
:rotfl:

ja swój najcieplejszy płaszcz puchowy mam z tatuum (jakieś gęsie pióra ma) mam go już 4 albo 5 lat i szkoda mi się go pozbyć bo jest bardzo ciepły i na moje oko wygląda całkiem zgrabnie :)

suegro

Tez mam taki czarny płaszcz z Zary, wyglądam jak Pi i Sigma.

Guests are not allowed to view images in posts, please Register or Login

"Każdy cytat w internecie wygląda na prawdziwy..."

Józef Piłsudski

szelma

mayagaramond

Cytat: suegro w 30 Lis 2010, 10:48:35Tez mam taki czarny płaszcz z Zary, wyglądam jak Pi i Sigma.

masz tez wiatraczki? lol lol ;)
"Man muß nie verzweifeln, wenn einem etwas verloren geht, ein Mensch oder eine Freude oder ein Glück; es kommt alles noch herrlicher wieder. Was abfallen muß, fällt ab; was zu uns gehört, bleibt bei uns (...)"

suegro

mayagaramond nie znalazłam do tej pory takiego modelu. :P
"Każdy cytat w internecie wygląda na prawdziwy..."

Józef Piłsudski

adrianna79

mi sie ta kurtka podoba. ogolnie bardzo lubie north face tylko nie wiem czy na chodzenie po miescie w polsce one sa dobre bo na pewno sa ok na hop do i z samochodu.
http://www1.macys.com/catalog/product/index.ognc?ID=491417&CategoryID=269&LinkType=PDPZ1

a tutaj jest ich wiecej
http://www1.macys.com/shop/womens/apparel/coats?id=269&edge=hybrid#!fn=COAT_LENGTH%3DLong%26sortBy%3DORIGINAL%26productsPerPage%3D40&!qvp=iqvp

malybob

Faktycznie, fajna! Dzieki za podpowiedzi. Jakos dotad stronilam do kurtek typowo sportowych ,bo wydawalo mi sie, ze sa raczej krotkie (przynajmniej w polskich sklepach internetowych takie pokazuja).

cherry

co do cieplych kurtek to fajne ma firma wellensteyn.(widzialam "juz" za 200€)
Tez szukam takiej kurtki, zeby byla ciepla.
Taka kurte mozna i do eleganckich i sportowych rzeczy ubrac.
Jest fajnie dopasowana w talii i material taki jak w sportowych.
Ever tried. Ever failed. No matter. Try again. Fail again. Fail better. (Samuel Beckett)

siog

bardzo cieple puchowe kurtki i plaszcze ma Benetton. mam zamiar kupic do konca roku taki dluzszy plaszcz. ja mam czarna puchowa z Sisley juz 3 lata i kocham ja bardzo bo ma piekny kroj, jest super ciepla a jest b miejska. jest dopasowana w talii, ma pasek i nie jest "nabita". chce kupic cos innego zeby jej juz nie zniszczyc bo nigdzie takiej juz znalesc nie moge :( i wszyscy mnie o te kurtke zaczepiaja na ulicy i pytaja skad ja mam.

adrianna79

Cytat: siog w 30 Lis 2010, 23:13:39
bardzo cieple puchowe kurtki i plaszcze ma Benetton. mam zamiar kupic do konca roku taki dluzszy plaszcz. ja mam czarna puchowa z Sisley juz 3 lata i kocham ja bardzo bo ma piekny kroj, jest super ciepla a jest b miejska. jest dopasowana w talii, ma pasek i nie jest "nabita". chce kupic cos innego zeby jej juz nie zniszczyc bo nigdzie takiej juz znalesc nie moge :( i wszyscy mnie o te kurtke zaczepiaja na ulicy i pytaja skad ja mam.

faktycznie benetton i sisley maja fajne kurtki ale nie kazdy sklep ma ten sam asortyment. z tego co pamietam to chyba esprit mial takie puchowe z paskiem. jakis czas temu widzialam taka dluga puchowa kurtke z paskiem w zarze ale nie wiem czy w polsce mozna bylo ja kupic. rowniez, niedawno odkrylam rosyjska firme ktora ma swietne kurtki puchowe z prawdziwym lisem pod nazwa snowimage. tutaj jest ich link http://www.snowimage.com/Collection/index.asp ceny zaczynaja sie od $500.  

zwierzatko_mojej_mamy

o wlasnei - zapomnialam o benettonie - mam stamtad kurtke typu niby dresowy material, fason w grzybek, ale jest ciepla cholernie, nie wiem jak to zrobili, bo bylam w niej w pracy nawet w poniedzialek ;)
oprócz marzeń, warto też mieć wódkę

http://metryczki.pl/
www.annawilk.pl

szelma

Z centralnym ogrzewaniem, mam nadzieję?

wrobelek0403

Za dwadzieścia lat bar­dziej będziesz żałował te­go, cze­go nie zro­biłeś, niż te­go, co zro­biłeś. Więc od­wiąż li­ny, opuść bez­pie­czną przys­tań. Złap w żag­le pomyślne wiat­ry. Podróżuj, śnij, odkrywaj. /M.Twain/

szelma

Cytat: golinda w 01 Gru 2010, 14:38:46na gorące noce!

Lokacja: willa brazylijskiego plantatora orzeszków.

Golinda: Ach, Lorenzo! Ach, spójrz! Ta noc będzie gorąca!

Lorenzo: Ach, przeżyjmy tę gohhhącą noc! Zapowiadane są 32 stopnie z niewielkim zachmurzeniem i miejscowymi opadami. Ach, pójdź w me ramiona! Ach, tak gohhhąco!

To był odcinek 57823. naszej najnowszej produkcji pt. "Zbuntowany biustonosz".

katgoli

Cytat: cherry w 30 Lis 2010, 22:31:06co do cieplych kurtek to fajne ma firma wellensteyn
o tak cherry kocham te kurtki...sa zrobionego z super materialu i bardzo cieplusienkie....moze w przyszlym roku sie na taka skusze...poki co kupilam sobie Abercrombie & Fitch- fajna, ciepla i nie czuje sie w niej jak balwan  ;)

mayagaramond

katgoli - super kurtka!!!
"Man muß nie verzweifeln, wenn einem etwas verloren geht, ein Mensch oder eine Freude oder ein Glück; es kommt alles noch herrlicher wieder. Was abfallen muß, fällt ab; was zu uns gehört, bleibt bei uns (...)"

Helena

szelma

Nie, no jasne, of course, natuerlich, absolument.

A nie wiem, czy pisałam, ale kiecka z All Saints przyszła i jest super. Zgodnie z poradami wzięłam rozmiar 10 i pasuje w sam raz. I nie jest prześwitująca, więc uff :).

mayagaramond

Cytat: szelma w 02 Gru 2010, 10:17:24I nie jest prześwitująca, więc uff

uff, chyba raczej schade ;) ;)

szelma

mayagaramond, hehe, zależy dla kogo, nie? :D

mayagaramond

Cytat: szelma w 02 Gru 2010, 10:37:13
mayagaramond, hehe, zależy dla kogo, nie? :D

dla pasazerow pociagu ;D ;)

szelma

golinda, i że co? O posuwanie chodzi? Bo jedyne, co widzę, to: "Kto Cię dziś posunie?: Who is yours?"

Edit: widzę. Pfff. Że tak sparafrazuję: eee, golinda, kiepskie...

Kasia

Cytat: katgoli w 01 Gru 2010, 17:06:26sobie Abercrombie & Fitch

uwielbiam :dreaming:
super kurtka!