Spacerowki/parasolki

Zaczęty przez siog, 24 Mar 2010, 11:26:08

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

twinnie77

Który wg Was lepszy?

obaby atlas

Guests are not allowed to view images in posts, please Register or Login

czy espiro metro?

fasolka1980

twinnie - ja bym chyba wziela espiro. Obaby ma pałąk?Rozkładają sie chociaz troche?

ishka82

Ja jestem zakochana w tych espiro i coś czuję, ze jak przyjdzie czas na parasolkę, to Dominika dostanie właśnie taką zieloną lub czerwoną :)

magdalinska

ishka82 a napiszesz cos blizej dlaczego akurat espiro?  bo ja sie boje wyboru wozka.....  :D  i tez chce kupic zielony :D

ishka82

Cytat: magdalinska w 23 Cze 2010, 09:28:58
ishka82 a napiszesz cos blizej dlaczego akurat espiro?  bo ja sie boje wyboru wozka.....  :D  i tez chce kupic zielony :D
Bo bardzo mi się podoba :blush: :blush: :blush: A serio, to poza tym ma wszystko czego od takiej spacerówki oczekuję, czyli jest lekki, poręczny, ma rozkładane siedzisko, skrętne przednie kółka, no i wózki espiro są u nas dość popularne i mają dobrą opinię :) Pewnie i tak będzie tak, że pójdę do sklepu pomacać, zobaczyć i wtedy ostatecznie zdecyduję...bo cena też będzie pewnie grała jedną z głównych ról ;) Mam nadzieje, że ten model espiro pojawi się w moim mieście w sklepach i będę mogła go na żywo ocenić.

vobi

twinnie77 w obaby brakuje mi palaka (sama bym nie wpadla na to ze ma on znaczenie, ale np. Hania dosc powaznie go eksploatuje :rotfl:), no i jak one wygladaja jesli chodzi o wymiary/wage? Wydaja sie oba dosc masywne, dla prawie-dwulatka (rozumiem ze to dla Huberta?) chyba lepsze byloby cos lekkiego? Mi sie spodobal kiedys taki lekki, ktory pokazywalas - chyba Jeep sie nazywal, dlaczego z niego zrezygnowalas?

nionczka

A po co Wam palak? Mi on bardziej przeszkadza niz pomaga

Angie

Ja bym wzięła espiro. Lepiej się prezentuje, ten obaby ma takie plastikowe kołka.

Dodany tekst: 23 Cze 2010, 11:07:32

Bardzo mi się podoba espiro active

http://www.allegro.pl/item1092960280_espiro_active_folia_okrycie_parasolka_wys_0_wwa.html

twinnie77

Cytat: vobi w 23 Cze 2010, 11:29:00Mi sie spodobal kiedys taki lekki, ktory pokazywalas - chyba Jeep sie nazywal, dlaczego z niego zrezygnowalas?

Bo zaczęłam mieć wątpliwości odnośnie małej budki... A teraz nie ma tej wersji z rozkładanymi plecami...

Dodany tekst: 23 Cze 2010, 11:11:07

Cytat: nionczka w 23 Cze 2010, 10:41:08

Jak się nie używa pasów, to pałąk się przydaje, chociaż Hubert siedzi w wózku bardzo grzecznie.

foszek

Felix wsiada  do wozka i sam zapina palak :)
Tylko ze on teraz tak rzadko w wozku siedzi, raz, dwa razy w tyg max, jak ide sama z nim do sklepu

nionczka

Cytat: twinnie77 w 23 Cze 2010, 12:10:11Jak się nie używa pasów, to pałąk się przydaje, chociaż Hubert siedzi w wózku bardzo grzecznie.

aaa, u nas odwrotnie. my zapinamy pasy dosc luzno. Bez pasów usiedzi jesli jest spokojna, ale pod palakiem zsuwa sie w dol wiec to takie udawane zabezpieczenie dla nas.

vobi

Cytat: nionczka w 23 Cze 2010, 10:41:08

mnie on szczyka, ale Hania - jesli juz jedzie wozkiem - to lubi sie tegoz palaka trzymac ;D

asia407

Twinnie,
Espiro nie znam, wiec sie nie wypowiadam
Mam OBaby Atlas i puki co jestem zadowolona. Z tym,ze Klara jest jeszcze mala i jezdzi tylko na plasko,wiec narazie palaka nie potrzebujemy i nie wiem czy bedzie nam go brakowac. Wydaje sie byc dosc dobrze wykonany, Klara uwielbia w nim spac. Wg mnie minusem jest dosc kiepski wybor kolorow, nawet moj ukochany fioletowy nie byl zbyt imponujacy. Kupilismy khaki. Moze tez byc potrzebna parasolka, bo budka faktycznie czasami jest jakby za krotka. Ale ogolnie to fajny wozek za te cene. My placilismyy ok.65 funtow.

ishka82

Ten espiro active też fajny :) I tańszy ;)

twinnie77

vobi

twinnie77 o, fajnie, mam nadzieje ze sie sprawdzi "w akcji" Przynajmniej z opisu i wygladu jest wg mnie znacznie lepszy dla 2-latka niz te dwa ktore ostatnio pokazywalas :D

Dodany tekst: 24 Cze 2010, 10:23:55

nawet mimo braku palaka ;)

w sumie, Hanka sie do palaka przyzwyczaila, jakby go nei bylo pewnie nawet bym nie pomyslala ze moze sie do czegos przydac :D :D :D

twinnie77

hmm, chyba ten jeep jest za wąski dla Huberta...

Dodany tekst: 26 Cze 2010, 08:59:31

wymiary siedziska: szer. 27cm/głębokość 20cm/wysokość 44cm

dla porównania espiro active: 32/22/48

Wymiary jeepa wydawały mi ok, ale jak wsadziłam Huberta wczoraj to nawet nie opierał się, bo nie mógł ramion swobodnie wsadzić... Chętnie siedział, ale wygladał jak sardynka w puszce.... No cóż, dla jakiegoś szczuplaka ten jeep byłby ok, ale dla Hubsona za mały...

Angie

twinnie77 i co teraz? oddasz go? 

ishka82

Dzisiaj wpadł mi w oko coneco saturn bodajże na wystawie...muszę poszperać, czy to fajny wózek ;)

twinnie77

Cytat: Angelos w 26 Cze 2010, 11:06:47
twinnie77 i co teraz? oddasz go? 

Napisałam maila do sprzedawcy, może jakoś się dogadamy. A jak nie, to spróbuję sprzedać. No masakra jakaś... i znowu muszę szukać wózka.

Dodany tekst: 26 Cze 2010, 21:49:54

A Obaby Atlas jaką ma szerokość siedziska?

I Espiro Metro?

vobi

twinnie77 o cholera :padam: Nawet by mi nie przyszlo do glowy sprawdzac wymiary siedziska, myslalam ze to standard jest, masakra :(

asia407

Twinnie
Obaby jest raczej waskim wozkiem.
Producent podaje takie wymiary: 104x38x62cm
Nie wiem jak oni ten wozek mierzyli, pewnie zewnetrznie, bo wlasnie zmierzylam szarokosc siedziska od wewnatrz, i wyszlo 28 cm.

feeling.good

Zastanawiam się czy pieniędzy z chrzcin nie zainwestować teraz w maclarena:) Boję się, że później pieniądze się rozejdą...;D

zuzia

feeling.good
wplac na lokate.
ja ci z doswiadczenia napisze tak:
ciesze sie, że kupilam uzywanego maclarena (z aukcji zakonczonych na allegro widze, ze najlepiej polowac zimą lub ew. wczesna wiosna) bo teraz Michal posiadl umiejetnosc chodzenia i wózek jest beeeee. jeszcze w teutonii jakos go utrzymuje bo ma paląk a maclaren nie ma (musze dokupic). zimą i tak przy sniegach to jak juz u nas lepsza bedzie teutonia bo przez nasze sniegi tutaj to i ona ma problemy :)
wiem, że nowe jest lepsze ale przyznam szczerze, że ciesze sie, że nie wydalam 1300 zl na nowy wózek :)

feeling.good

ech...kupiliśmy :) Dziś przyszedł. Zamówiłyśmy razem z koleżanką i zapłaciłyśmy po 1200. Rozkłada się prawie na płasko, więc np. dla mnie na zakupy się przyda.