Spacerowki/parasolki

Zaczęty przez siog, 24 Mar 2010, 11:26:08

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

zosia2007

wlasnie u moich rodzicow sa turysci z 1,5 rocznym synkiem i maja tez wozek espiro. sliczny jest ale juz im sie popsul hamulec, a uzywaja go kilka m-cy :(
poza tym jezdzili nim po plazy, piasek powchodzil w lozyska i cos sie z kolami stalo ale nie dopytalam co konkretnie

vobi

Cytat: mobka w 04 Sie 2010, 22:39:01XLR wazy 7,5kg, a XT 6,8 - IMO roznica niezauwazalna

hehe, zapewniam Cie ze kiedy dziecko wazy 8-10 kg czy nawet wiecej kg (bo przeciez spacerowka nie jezdza noworodki), pol kilograma w jedna czy druga strone to spora roznica :mocking:

fasolka1980

magdalinska - ja bedę w P. od czwartku w przyszlym tygodniu to sobie pomacasz :)

a espiro faktycznie bardzo ładny :)

marax

moge teraz porownac maclarena XLR cena ok 1400 zl do maclarena quest 800 zl mam oba . Powiem ze quest jest super jezeli uzwa sie go jako wozek do samochodu .Jest duzo mniejszy i lzejszy 5,5 kg !!!! od XLR , miesci mi sie w bagazniku swobodnie a XLR juz zajmuje jednak sporo miejsca (jest dlugi ).XLR ma lepsze i wieksze kolka ,ma ten super daszek ktorego nie ma quest,rozklada sie na plasko quest na prawie plasko no ,siedzisko jest szersze (XLR przeznaczony jest do ok 29 kg quest chyba do 18 kg) w uzytkowaniu czuc roznice "KLASY" . Czesciej jednak do samochodu biore questa bo jest mi poprostu wygodniej . Dobrze sie prowadzi i jak ktos ma chodnik pod domem a nie drogę polna to calkiem dobra alternetywa.

fasolka1980

moja sąsiadka ma Inglesinę Trip i bardzo sobie chwali

i kolory tez są fajne :)

ona ma taki: http://www.90n.pl/sklep/product/p/103/inglesina,trip.html#

martullek

a ja wczoraj odebrałam naszego maclarena. jest super :D dzisiaj na spacerze wyrpóbujemy

aniak1211

Cytat: vobi w 05 Sie 2010, 10:17:41bo przeciez spacerowka nie jezdza noworodki
Tu w UK niestety jest to popularne,
po co kupowac 5 wozkow jak mozna od razu spacerowke,
jak widze takiego noworodka w spacerowce-nie rozlozonej na plasko,
takie powykrzywiane-az mi szkoda takiego malenstwa :(

aja

ja Nastka wczoraj woziłam w quescie żeby potwierdzić to co pisałam wcześniej że jednak róznica jest i to nie chodzi tu o pól kilograma
ale vobi wie lepiej

marax

Cytat: aja w 10 Sie 2010, 22:11:10
ja Nastka wczoraj woziłam w quescie żeby potwierdzić to co pisałam wcześniej że jednak róznica jest i to nie chodzi tu o pól kilograma
ale vobi wie lepiej
roznica miedzy czym a czym ??

aja

ja mam espiro metro i porównywałam go do maclarena guest(choć nie powinnam bo to jednak inna klasa spacerówki,inna cena itd.)  - dalej twierdze,że maclarena się lżej prowadzi i łatwiej, może w espiro w tym modelu to wina kół perzednich

Dodany tekst: 11 Sie 2010, 23:01:25

a teraz to bym wybrała jak najlzejszą spacerókę np. nionczkową
nawet nie musiałaby sie rozkładać bo i tak dziec mi nie spi w spacerówce :) tylko kto to wiedział :)

marax

Aja powiem ci ze quest a XLR to nie ma co porownywac w jakosci prowadzenia sie...... Niemniej jednak teraz czesciej zabieram ze soba questa bo jest lzejszy mniejszy i wygodniejszy jezeli zabieram go do samochodu

Kasia

Cytat: aja w 11 Sie 2010, 23:56:20nawet nie musiałaby sie rozkładać bo i tak dziec mi nie spi w spacerówce Smiley tylko kto to wiedział Smiley

no nie przewidzisz :knuje:
mój niby tez nie spał w wózku ale akurat na wakacjach, jak mieliśmy badziewna spacerówę, jak na złość musiał spać :D

magdalinska

dzieci 2010 - jezdza jeszcze w gondoli? Kubus na razie 2x jechał w nowej spacerówce, ale na codzien spi w gondoli w ogrodzie - ledwo sie w niej miesci :D

OlaFasola

Cytat: magdalinska w 12 Sie 2010, 19:11:06dzieci 2010 - jezdza jeszcze w gondoli? Kubus na razie 2x jechał w nowej spacerówce, ale na codzien spi w gondoli w ogrodzie - ledwo sie w niej miesci Cheesy
Mikołaj już w spacerówce kilka tygodni. Obraził się na gondolę, a ponieważ rehabilitantka dała nam zielone światło, to go przesadziliśmy.
Jak dla mnie inna jakość :)

magdalinska

Kubus pewnie jakby musial w niej jezdzic to tez by sie obrazil, a tak jak jest spiacy to go kładziemy, moj tato z nim kawałek przejedzie i juz spi :) jak sie obudzi to go wyciagamy i tym sposobem jeszcze nie kreci nosem na gondole ;)
a w jakiej pozycji wozisz Mikołaja? bo ja na razie woziłam go w max rozłozonym oparciu  :hmm:

OlaFasola

magdalinska no na maxa rozłożonym, ale w transporterze to nie jest całkiem na płasko niestety.

feeling.good

mój Egzemplarz też już w spacerówce - jeśli w ogóle można uznać, że jeździ w wózku ;D

Do tej pory woziłam go w maclarenie, dziś był debiut w spacerówce x-landera. Jakoś dało radę przez 25 minut, ale miał pałąk z zabawkami przyczepiony.
W gondoli dawał się wozić tylko na brzuchu :D

feeling.good

Cytat: doda w 12 Sie 2010, 22:15:28
Staś nie chce jeździć w wózku?
Mati nadal jest grzeczny, ale on jest jeszcze mały

bunt zaczął się przed skończeniem trzech miesięcy :D Czasami poleży 15 minut, ale często w chwilę po włożeniu jest już afera. Muszę mieć zawsze ze sobą chustę i najczęściej w niej "spaceruje" :)

ishka82

Cytat: magdalinska w 12 Sie 2010, 18:11:06
dzieci 2010 - jezdza jeszcze w gondoli? Kubus na razie 2x jechał w nowej spacerówce, ale na codzien spi w gondoli w ogrodzie - ledwo sie w niej miesci :D
Moja Niusia kilka dni temu przesiadła się do spacerówki :) Mam wrażenie, że jest jej dużo wygodniej, bo jednak w gondoli już miała malutko miejsca ;) Na razie spacerówka rozłożona na płasko i przodem do mnie :)

magdalinska

espiro zostało dzisiaj skrytykowane przez mojego tate :D zostawilam u nich Kubusia na jakies 2 godz, a nie mialam gondoli ze soba. Wiec usypial go w espiro, co sie nasłuchałam  :crazy: co to za wózek, głowa krzywo, leci, niewygodny do spania, mam mu przywozic normalny wózek, w ktorym dziecku jest wygodnie (czyli gondole - ale chyba nie mysli ze Kubus bedzie w nim spał jeszcze kilka lat ;) )

martullek

ja już jestem po dwóch dłuższych spacerach z Wojtkiem w maclarenie xt i jestem baaaardzo zadowolona

vobi

Cytat: aja w 10 Sie 2010, 22:11:10
ale vobi wie lepiej

???

nionczka

W tym tygodniu wozek nie byl mi potrzebny. Irene szla piechota. Dzis ponad 1,2 km! (to po poludniu, rano tez chodzila)
Guests are not allowed to view images in posts, please Register or Login

aniak1211

Jak ktoras zainteresowana maclarenem to niby obnizka cen jest
http://maclaren.pl/specials.php

nionczka

Cytat: magdalinska w 14 Sie 2010, 20:46:17niewygodny do spania,

Przeciez wozki nie sa do spania :-)
Rodzice tak maja. Moja mama juz trzy wózki skrytykowala. Za ciezki, niewygodny, kola jej uciekaja, nie umie wjechac na chodnik, zjechac z kraweznika..., etc. a u nas raczej dobre i wygodne wózki sa. Po prostu rodzice juz nie pamietaja w czym jezdzilismy my sami i jak to sie pchalo.
Guests are not allowed to view images in posts, please Register or Login