Maluszkowa moda - ciuszki naszych dzieci

Zaczęty przez temp_doda, 15 Gru 2009, 15:57:03

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

foszek

Kasia

Cytat: bozena.dp w 28 Paź 2011, 21:53:51a najbardziej mi smakowały pomidory

to była moja jedyna zachcianka ciążowa ;) pomodory zarłam na kilogramy, jak jabłka :D
mimo uczulenia na nie ;)

feeling.good

korzystając ze zniżki smsowej 30% w kappahlu kupiłam Stachowi piżamę: http://www.kappahl.pl/article/pizama_279307

Oczywiście od razu pomyślałam o Pawełku rubina :)

ishka82

ddu

rubin, dragon, ja się chętnie dołączę do wyprzedaży szafy po ingrid ;)
tuniki śliczne

malybob

Przegladam watki ubraniowo-wyprawkowe i ucieszylam sie,ze polecacie body z tesco. Mam tylko pytanie, ktora serie. Podobaja mi sie te najprostsze, cale biale
Guests are not allowed to view images in posts, please Register or Login

ale material wydaje mi sie jakis sztywny w porownaniu z innymi. Mieknie po praniu czy polecacie jakies inne? (z kropeczkami wokol dekoltu? one milsze w dotyku chyba?).

abkasia

ja z tesco, najbardziej pajace lubilam...
body mniej, bo taki zakladkowy dekolt sie szybko rozciaga i taki potem jest trozchelstany pod szyja...

mojemu z ramienia az sapdal..

mobka

A ja jak wiele razy pisalam, uwielbiam te zakladkowe dekolty z tesco :D Jak dziecko ma duza glowe, to sa idealne :D
A co do jakosci, czystobialych body nei mialam, ale mialam trojpak biele, jasno niebieskie, niebieskie - i jakosc byla ok, choc rozmiarowo byl wiekszy niz te kolorowe. Ja generalnie bielizne z tesco b. lubie.

ddu

malybob, ja nie w temacie. masz dziecko? w ciąży jesteś ?

i całkiem białe body są fajne dla takich maluchów, kt. nie jedzą szpinaku i dyni ;)

malybob

Ddu, sie spodziewam :) Wiec jeszcze jakis czas moge poszalec z biela, zanim dotrzemy do brudzacych obiadkow :D
Abkasia - no wlasnie, a pajace ktore? Bo widzialam takie calkiem biale rozpinane przez srodek i biale z kropeczkowana lamowka rozpinane jakos na skos chyba? I te drugie wydawaly mi sie milsze, aczkolwiek zapiecie wolalabym raczej przez srodek.
Te, ktore Mobka polecasz tez chyba kojarze, faktycznie fajne :) 

zwierzatko_mojej_mamy

malybob zeby tylko mialy rozpinane nogi ;) bo bywaja rzadko, ale jednak takie, ktore nogi maja lite i musisz tam wkladac i wyjmowac majtajace konczyny w nocy o polnocy ;)
oprócz marzeń, warto też mieć wódkę

http://metryczki.pl/
www.annawilk.pl

sonatina

malybob
Igor też używa bodziaków z tesco, są jeszcze po Ignasiu a stan ich jest idealny. Nasze nie rozciągają się pod szyją. Mamy jeszcze z firmy early days i te sie rozciagają strasznie.

malybob

Cytat: sonatina w 01 Lis 2011, 21:50:52tesco
Ale wlasnie tych calych bialych czy z jakimis wzorkami/kropkami? (Wiem,ze sie czepiam szczegolow, pewnie po kilku nieprzespanych nocach mi przejdzie, ale na razie szaleje ;) )

Zwierzu, bede uwazac!

sonatina

malybob
Mamy trzypak błękitny i trzypak zielonych. Są aktualnie w użyciu.
Wcześniej miałam te całe białe ale na grubych ramiączkach i też się spisały :)

errata

malybob ja używam praktycznie wszystkich bodziaków z tesco i jestem zadowolona,  tych całych białych również. Na początku używałam (rozmiar 0-0 oraz 0-3) takich rozpinanych po całości (to zapięcie idzie po skosie albo łuku) były całe białe i tylko na końcówkach, czyli pod szyją oraz wzdłuż zapięcia miały takie pasek ok. 1 cm w szare kropki. I te bodziaki miały chyba milszy materiał od tych bodziaków na zakładkę.

mobka

Cytat: errata w 01 Lis 2011, 22:14:00całe białe i tylko na końcówkach, czyli pod szyją oraz wzdłuż zapięcia miały takie pasek ok. 1 cm w szare kropki
Mialm 3 sztuki i uwielbialam. I rzeczywiscie milsze byly.

errata

Cytat: mobka w 01 Lis 2011, 22:22:36
Mialm 3 sztuki i uwielbialam. I rzeczywiscie milsze byly.

ja też miałam najpierw 3, ale byłam zadowolona i dokupiłam później kolejny rozmiar :)

malybob

ok, to juz chyba wszystko wiem :) Bardzo dziekuje i polewam :)

ddu

malybob no to gratuluję!!!!
ja uważam, że dla takich zupełnie małych maluchów są najmilsze bodziaki z polskiej firmy sofija
ale z tesco nie miałam

Kasia

malybob ja Ci polecam bodziaki z cartersa (do kupienia na allegro)
dla maluszków mozna utrafic naprawde tanio, bo potem to jest masakra cenowa

http://allegro.pl/carter-s-3-szt-body-krotki-rekaw-56-cm-zabki-nowe-i1910526275.html
tutaj dziewczece http://allegro.pl/carter-s-body-5-pack-carters-noworodek-2-i1870465152.html

chyba najlepsze bodziaki jakie miałam :D

konwalia

to a się wyłamię-dla noworodka wielbiłam kopertowe z hm
potem najfajniejsze były z mothercare-najmilsza bawełna
tesco tez ok
i nie lubie pajacy z rozpinana jedna noga, za to spiochy z rozpinanym dołem ok

Kasia

Cytat: konwalia w 02 Lis 2011, 09:18:24to a się wyłamię-dla noworodka wielbiłam kopertowe z hm
kopertowego mielismy jednego :) móg D go uwielbiał ;)

mi było wszystko jedno, te przez głowe bez problemu zakładałam :D

a te koppertowe klęłam jak je prasowałam i po prasowaniu musiałam pozapinać aby sie ładnie złozyło do szafki ;)

konwalia

Cytat: Kasia w 02 Lis 2011, 09:21:05te koppertowe klęłam jak je prasowałam i po prasowaniu musiałam pozapinać aby sie ładnie złozyło do szafki wink
tego problemu nie znam lol

marcheewka

dla mnie najlepsze pajace to mothercare, świetnie sie piorą i mają taką milutką bawełnę. Teraz bardzo istotne jest to, że maja absy na stopach (ale to większe rozmiary )
Miałam pajace z tesco, fajne, bo były dość wąskie i nie wisiały po bokach, ale po kilku praniach w płatkach mydlanych zaczeły okropnie śmierdzieć! Nie wiem, czy to taka bawelna, bo żadne inne nie śmierdzialy, tylko te tescowe. Bodziaki też śmierdzialy, więc wywaliłam.
Teraz mamy body mothercare, carters i h&m.

Dla maluszka miałam pajace i body ladybird kupione na allegro, świetna jakość i super sie prały, nie kulkowały. Mialam też george, ale one dość szerokie są. Najgorsze pajace to early days, zmechacily sie po jednym praniu.

No i potwierdzam, tylko rozpinane w kroku.

zwierzatko_mojej_mamy

ja tez kazdy sezon zaczynam od polowania na wyprzedaz bielizniana w mothercare ;)
oprócz marzeń, warto też mieć wódkę

http://metryczki.pl/
www.annawilk.pl