Maluszkowa moda - ciuszki naszych dzieci

Zaczęty przez temp_doda, 15 Gru 2009, 15:57:03

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

talula

A jak jest z rozmiarówką 5-10-15 i endo? w porównaniu do HM albo smyka. Nie mam jeszcze nic od nich a chciałabym zamówić online.

Małybob, to zalezy od dziecka ja kupiłam najpierw 62 chyba i tak byl duzy jakis, a potem i tak maz musial kupic 56, bo młoda maleńka była.

zuzia

talulaw 5-10-15 jest różnie
większość jest raczej standardowa
ale np. ostatnio mierzylam M. kurtkę 92 i była dużo za duża (i wszystkie podobne też) ale 86 z innego typu mała.
a oni albo szyją do 86 albo od 92
natomiast koszulki, spodenki, bluzy M. ma takie typowo rozmiarowe jak aktualnie nosi

mobka

Moim zdaniem Endo mniejsze niz h&m. Kuba ma dwie koszulki 82 (maja inna rozmiarowke) i sa takie na styk na niego. Choc sweterki z zary 82 tez juz maja przykrotkie rekawy.

rubin04

Właśnie kuilam kieckę na świeta dla Mili:

15 zł :)
Guests are not allowed to view images in posts, please Register or Login

ishka82

rubin04

a bo mi kolezanka podesłała link, ona fanką ciuchów z GAP jest
no i tak kupiłam tę kieckę i tego bodziaka z rybą.

Justynna

talula, koszulki z Endo rozmiarowo wypadają podobnie jak z H&M :) Bardzo lubię ich koszulki i bluzy, super są :)
A z 5-10-15 to tak jak pisze zuzia, dziwnie mają uszyte kurtki, bo też mierzyłam Michałowi, 86 w sam raz, a 92 dużo za duże. A koszulki raczej typowe rozmiary mają :)

Dodany tekst: 27 Paź 2011, 09:44:26

rubin04, śliczna ta sukienka :) Też słyszałam, że z Gapa są fajne rzeczy. Raz licytowałam nowy szalik dla M. na Allegro. Aukcja skończyła się na prawie 50 zł  :padam:

OlaFasola

Kupiłam Mikołajowi wczoraj kurteczkę na wiosnę, taką http://shop.hellyhansen.com/NO/item/40148/?partner=6025
w lumpie za całe 15pln, wygląda jak nowa :)

marcheewka

Cytat: OlaFasola w 27 Paź 2011, 09:50:53
Kupiłam Mikołajowi wczoraj kurteczkę na wiosnę, taką http://shop.hellyhansen.com/NO/item/40148/?partner=6025
w lumpie za całe 15pln, wygląda jak nowa :)

Ola, a gdzie taki fajny lump jest? Ja sie zrazilam, bo kilka razy byłam w jakimś i same szmaty były!

OlaFasola

Cytat: marcheewka w 27 Paź 2011, 12:12:56Ola, a gdzie taki fajny lump jest? Ja sie zrazilam, bo kilka razy byłam w jakimś i same szmaty były!
To akurat na kilińskiego, ale tam w okolicach jest kilka na jedności. Jeden ok na sienkiewicza, na trzebnickiej jeden, podobno fajne też są na Pułaskiego, ale tam jeszcze nie byłam. No i jak zwykle z lumpami, różnie jest. Ja byłam bardzo zniechęcona, ale ostatnio poszłam kilka razy i zawsze coś super mu znalazłam za grosze. Wcześniej płaszczyk z zary, koszule z m&s jak nowe, bezrękawniki z nexta i benetona, sweterki z zary na wagę po 3pln. Wszystko w świetnym stanie. I co mnie rozśmieszyło to next jest zawsze droższy, bo się uważa go za bóg wie jaką markę, a taka kurtka HH za grosze, bo nikt tej marki prawie nie zna, a to są świetne ciuchy. Ale są też czasami góry szmat, trzeba trafić. A i jeszcze śliczne rzeczy dla dziewczynek widziałam w niedzielę na placu pod młynem sołysowice. No boskie normalnie, wszystko bym kupiła :D

marcheewka

Cytat: OlaFasola w 27 Paź 2011, 11:23:51
To akurat na kilińskiego, ale tam w okolicach jest kilka na jedności. Jeden ok na sienkiewicza, na trzebnickiej jeden, podobno fajne też są na Pułaskiego, ale tam jeszcze nie byłam. No i jak zwykle z lumpami, różnie jest. Ja byłam bardzo zniechęcona, ale ostatnio poszłam kilka razy i zawsze coś super mu znalazłam za grosze. Wcześniej płaszczyk z zary, koszule z m&s jak nowe, bezrękawniki z nexta i benetona, sweterki z zary na wagę po 3pln. Wszystko w świetnym stanie. I co mnie rozśmieszyło to next jest zawsze droższy, bo się uważa go za bóg wie jaką markę, a taka kurtka HH za grosze, bo nikt tej marki prawie nie zna, a to są świetne ciuchy. Ale są też czasami góry szmat, trzeba trafić. A i jeszcze śliczne rzeczy dla dziewczynek widziałam w niedzielę na placu pod młynem sołysowice. No boskie normalnie, wszystko bym kupiła :D

oj, to zupelnie nie moje rejony! W takim kolo mnie, to same szmaty i drogie, firmowych ubrań wcale nie ma, a jak coś jest to zniszczone i drogie.
A co to za plac pod młynem, to taki jak był kiedyś na Niskich łąkach? Tam tylko w niedzielę jest targ?

OlaFasola

Cytat: marcheewka w 27 Paź 2011, 12:50:25A co to za plac pod młynem, to taki jak był kiedyś na Niskich łąkach? Tam tylko w niedzielę jest targ?
To są chyba dokładnie niskie łąki przeniesione. Pod młynem byłam raz, ale wrócę, bo właśnie jedna babka miała cudeńka. Nie baaardzo tanie, ale sporo tańsze niż w sklepie i wyjątkowe wzornictwo, którego mi u nas brakuje.

Justynna

dragonfly, śliczne te sukienki :)

Dodany tekst: 27 Paź 2011, 12:25:36

Cytat: OlaFasola w 27 Paź 2011, 12:03:30
To są chyba dokładnie niskie łąki przeniesione. Pod młynem byłam raz, ale wrócę, bo właśnie jedna babka miała cudeńka. Nie baaardzo tanie, ale sporo tańsze niż w sklepie i wyjątkowe wzornictwo, którego mi u nas brakuje.
a ten targ po młynem to w każdą niedzielę?

zosia2007

dragonfly sliczne te ubranka,
zreszta bardzo mi sie podoba jak ubierach Ingrid, jak kiedys bede miala core to chetnie od ciebie odkupie te ciuszki, jak juz ty sie "wydzieciujesz" ;D

zosia2007

Cytat: dragonfly w 27 Paź 2011, 12:27:40
zosia2007 moze ja powinnam jakiego bloga modowego mlodej zalozyc?  :rotfl:
probuj :D
mloda cruise bedzie miec konkurentke lol

ishka82

Kasia

feeling.good

dragon, świetne te tuniki  :thumbup:

OlaFasola zazdroszczę takich lumpów i umiejętności szukania. Bardzo fajna ta kurteczka. Nawet nie wiedziałam, że niskie łąki gdzies przenieśli. Będę się musiała wybrać kiedyś.

Ja dziś kupiłam Stachowi w hm sweter: http://www.hm.com/de/product/91872?article=91872-A#article=91872-A Mają teraz kilka modeli za 30 pln (z 59,99). zastanawiałam się też nad tą czapką: http://www.hm.com/de/product/92719?article=92719-A  Niby była na dziale dziewczęcym, ale taką samą Stach już ma turkusową z działu chłopięcego ;D W koncu nie wzięłam bo nie byłam pewna czy dobrze pamiętam kolory na kurtce. A jednak fiolet tam jest :)

rubin04

Feeling, a ten sweterek to nie ma jakiś przy krótkich rękawów?

Ja kupiałm dla Mili na wiosnę/lato:
http://www.hm.com/pl/product/94412?article=94412-A#article=94412-A