Maluszkowa moda - ciuszki naszych dzieci

Zaczęty przez temp_doda, 15 Gru 2009, 15:57:03

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

sonatina

Ja powoli też wysprzedaję ubranka po moich chłopcach :). Wczoraj zaniosłam do szpitala cały worek body i śpioszków takich maleńkich na noworodki. Obiecałam sobie, że tak zrobię jak rodziłam Igora. Byłam troche w szoku, ze panie niechetnie chciały wziąść te ciuchy. Sadziłam , że szpital potrzebuje. Wiadomo - wszystko się zużywa. Pytały się nawet czy nie mam komu oddać. A ja chciałam zrobić cos dobrego... Dopiero zadzwoniły po oddziałową i ta z wielką wdzięcznością wzięła. Jakoś tak dziwnie - wygladało to tak, że to ja musiałam się prosić żeby szpital przyjął te ciuszki. Gdyby ta oddziałowa nie przyszła to musiałabym chyba je zabrać do domu.

rubin04

Sonatina, no jak rodziłam P. to fajnie było bo po kąpieli albo ubierały dziecko w szpitalne albo jak się zostawiło w tym korytku swoje to ubierały w to co dostały. Ale zazwyczaj dziewczyny wychodząc ze szpitala zostawiały po 1-2 szt z co do szpitala zabrały.

Ja nie kupuję duzo ciuszków,
P. ma optymalnie - tak że akurat pranie/chodzenie odbywa się w cyklu zamknietym bez przestojów i nadwyzek ;)

Milcia ma trochę wiecej ma niz potzrebuje ale to dlatego że ma ciuszki po Pawełku + coś co kupiłam dziewczęcego.

Guests are not allowed to view images in posts, please Register or Login

zwierzatko_mojej_mamy

oprócz marzeń, warto też mieć wódkę

http://metryczki.pl/
www.annawilk.pl

olcia

dziewczyny powiedzcie gdzie mogę kupić fajne rajstopki dla małej? interesują mnie przede wszystkim jednolite w różnych kolorach. możecie coś polecić?

konwalia

fasolka1980

Cytat: olcia w 20 Lis 2011, 10:59:47
dziewczyny powiedzcie gdzie mogę kupić fajne rajstopki dla małej? interesują mnie przede wszystkim jednolite w różnych kolorach. możecie coś polecić?

Firma wola robi fajne, bywaja w gattcie, ja kupowalam kiedys w maximusie w nadarzynie, ale w kazdym sklepie gatta powinas dostac

olcia

Dziękuję fasolka  :beer: Właśnie zamawiam z woli :D

konwalia

w tesco z f&f 2szt(2 kolory rózne, krem, bez, granat) za 25zł

nionczka

Cytat: olcia w 20 Lis 2011, 10:59:47

mothercasre, H&M, ja kupuje w Belgii, francji i hiszpanii

Dodany tekst: 20 Lis 2011, 18:55:58

Cytat: konwalia w 20 Lis 2011, 17:09:36w tesco z f&f 2szt(2 kolory rózne, krem, bez, granat) za 25zł
tez mialam, ale granatowe z bialym na chlopiecym musialam kupowac. dla straszych juz nie ma takich fajnych

niewiemjaka

dziewczyny a widzialyscie moze gdzies fajne zimowe kurteczki dla chlopca 92-98 rozmiar
ale bez sciagacza tylko z "ogonem" ?

bozena.dp

a moje dziecko zatrzymało się na rozmiarze 68/małe 74 :crazy:
i mam problem, bo mam dla niego dwa kombinezony na zime rozm. 74 i obydwa za duże... jeden jest ciutek mniejszy, ale za to szeroki bardzo, drugi - ładny beżowy (czy jakiś taki) z dodatkiem niebieskiego, z rękawiczkami w komplecie, ale się w nim topi ;/

elve

zakupiłam kolejne getry dla Anki
i 4 bawełniane bluzeczki, gładkie i w prążki po 20zł
w H&M
ta mi się niezmiernie podobała, ale 79zł to już lekka przesada:

errata

bozena.dp myślę, że niebawem podrośnie. I są dużo za duże? Bo Ania też ma aktualnie za duży kombinezon, ale mam nadzieję, że za to wytrzyma w nim do końca zimy.

foszek

bozena, mala chodzi teraz w kombinezonie po F. tylko on mial wtedy 3 m-ce.
Na szczescie ten co kupilam, moglam oddac (w DE w niektorych sklepach masz 28 dni na ewentualny zwrot)

malybob

To i ja sie pochwale "szalenstwem", jakiego dokonalam. Pare stron temu radzilam sie w sprawie rozmiarowki kombinezonu. I po dluuugich rozmyslaniach, poszukiwaniach sklepowych/internetowych i przekonywaniu sie do bycia rozsadna, nie wytrzymalam ;) i zakupilam:

Przynajmniej odpadnie problem poszukiwania ubranka na chrzest, to wydaje mi sie wystarczajaco eleganckie.

bozena.dp

Cytat: errata w 20 Lis 2011, 22:26:08
bozena.dp myślę, że niebawem podrośnie. I są dużo za duże? Bo Ania też ma aktualnie za duży kombinezon, ale mam nadzieję, że za to wytrzyma w nim do końca zimy.

dużo za duży może nie jest, ale jest za duży i za szeroki - ale to akurat nic nowego w przypadku mojego dziecka ;)
i też myśle, że spokojnie wystarczy mu ten kombinezon do końca zimy, no chyba, że dalej będzie "strajkował" i nic nie urośnie to wciąż będzie mu za duży ;D

kotabma

Cytat: bozena.dp w 21 Lis 2011, 22:16:39dużo za duży może nie jest, ale jest za duży i za szeroki
Zosia w swoich kombinezonach wyglada jak teletubis :D oba sa za szerokie ale nie sadze bym znalazla na nia odpowiedni :D
Ludze sie ze bedzie tak zimno ze bede jej duzo rzeczy zakladac pod spod bo na razie jak ja widze ubrana to pokladam sie ze smiechu i wolam chodz teletubisiu a ta zaczyna tanczyc jak teletubisie :D :D :D

marcheewka

a moje dziecko ze wszystkiego wyrasta! jest taka duża, że kombinezon tchibo kupiony we wrześniu jest teraz w sam raz, a był troche większy. Kupuję jej  ciuchy na 86 i 92, w większości bluzek na 86 ma za krótkie rękawy!
Ma ok 82 cm wzrostu - 97 centyl ;)

mobka

MArchewka, to rzeczywiscie wysoka dziewczyna. Moj Kuba zwolnil. Zatrzymal sie na rozmiarze 80/86, choc glownie 86. Wzrostu nei wiem i le ma, bo jego sie nie da postawic na zawolanie ;) Ale mozna sie bylo spodziewac, ze w koncu zwolni, bo po kim on ma byc wysoki (ja 158, maz 172):D Ale wlasnei rekawy zazwyczaj ma przykrotkie. Choc on malo w rzeczach z dlugim rekawem chodzi. Glownie na spacery. Po domu w krotkim lata.
A co do kombinezonu, to mamy osobno kurtke i spodnie, ale jeszcze do tej pory nie zakladalam mu spodni od kombinezonu. I choc w sumei twierdze, ze sie zatrzymal z rosnieciem, to wlasnie sobie uswiadomilam, ze w kurtce na 86 topil sie we wrzesniu a teraz jest prawie dobra... wiec chyba cos urósł, choc po tych codziennych rzeczach jakos za bardzo nei widac ;D

Kasia

ja cały czas szukam spodni do kombinezony :hmm: na razie niepotrzebne ale jak snieg sypnie to beda potrzebne na juz ;)
no i jeszcze jakiejś ładnej czapki brązowo niebieskiej szukam :knuje:

magdalinska

Cytat: marcheewka w 21 Lis 2011, 22:50:21
Ma ok 82 cm wzrostu - 97 centyl ;)
tylke ile moj Kubus :D
ja mam juz komplet na zime, w sobote dokupiłam rekawiczki (turkusowe :D ) i mrozy mu nie strasze

Kasia

co sadzicxie o tych czapkach do takiej kurtki? kurtka jest brązowa

nr 1. http://allegro.pl/kocham-czapki-nowosc-2011-raster-komplet-46-50-i1927008425.html
nr 2 http://allegro.pl/kocham-czapki-nowosc-2011-raster-komplet-48-52-i1946945343.html

kurde poblokowali zdjecia i nie moge wkleic bezposrednio :zly:

chyba pierwsza lepsza? pasuje do kurtki?

Kasia

no własnie szary jakos tak dziwnie wyglada, bo ta kurtka jest brazowa, brązowa, na tej focie taka zimna wyszła :knuje:

podobała mi się ta co zosia kupiła pawełkowi i zuzka michałowi swojemu, ona jest super, szara ale własnie mi do tej kurtki jakos się nie widzi :knuje:

chciałam cos z turkusem, niebieskim :knuje:

jeszcze taka znalazłam
http://allegro.pl/kocham-czapki-nowosc-2011-raster-komplet-46-50-i1930392714.html

fasolka1980

Kasia, tez nad tą pierwszą myślałam, ale doszłam do wniosku ze ten duzy pompon bedzie przeszkadzał przy zakładaniu kaptura.

Ta druga fajowska, moze tez się skuszę...