buty dla uczącego się chodzić niemowlaka

Zaczęty przez vobi, 15 Sie 2009, 00:19:11

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

brawurka

Maja tak niszczy buty, że kupuje jej w ccc najczęsciej bo mi szkoda kasy, od kiedy zrzuciła kozaki ma 3 pare butów, zaczynala od rozmiaru 25, wczoraj kupiłam sandałki 27, a Iga nadal ma 20

marax

A moje dziecko zle staje . Zauwazylam dzisiaj ze lewa noge ma wiotką w stawie skokowym co skutkuje tym ze stawia ja dosrodkowo tz piete stawia dobrze ale juz palce skierowane sa do srodka :(:( wyglada to tak jakby zaraz miala sie przewrocic . Musze isc z nia do ortopedy .ZLa jestem strasznie na siebie ze dopiero teraz to zauwazylam

Angie

maraxela też ide do ortopedy. Lena stawia prawą noge do środka.
I wciąż ma krzywe nogi  :crying:  choc moja mama twierdzi, że jest dużo lepiej  :hmm:

marax

a bylas juz kiedys z ta noga ?? co ci powiedzial

Angie

Cytat: maraxela w 19 Cze 2010, 12:37:27
a bylas juz kiedys z ta noga ?? co ci powiedzial

nie, bo jak byłam ostatnio w lutym to jeszcze nie chodziła ;D
O stawia do środka od jakiegoś czasu i nie zawsze. Na początku chodzila ok.

marax

a ja to przeoczylam .MOja mam zwracala uwage ale ja nie mialam czasu nawet sie tym zainteresowac na co teraz jestem strasznie zla .

Angie

maraxela nie denerwuj się, na pewno lekarz coś zaleci. Ja tez widzę, to juz jakiś czas, ale
przez szkołę  nie mam czasu kiedy jechac z nią do ortopedy  :crazy:.
Pojadę z nią dopiero po sesji.

marax

no dobra ale ja powinnam zauwazac takie rzeczy u wlasnego dziecka a wychodzi na to ze chyba szybciej zauwaze cos u dziecka sasiadow niz u wlasnego . Brak czasu na moje Laure juz mnie zaczyna doprowadzac do depresji-ona placze jak babcia odjezdza do domu i mi sie wyrywa .............:(

Angie

maraxela teraz była u mnie tydzień teściowa i Lena też biegła do niej na ręce a nie do mnie.
I tez było mi przykro. Teraz na ponad tydzień jest sama u dziadków, w ogóle chyba o mnie zapomni :(

abkasia

Cytat: maraxela w 19 Cze 2010, 11:51:27
A moje dziecko zle staje . Zauwazylam dzisiaj ze lewa noge ma wiotką w stawie skokowym co skutkuje tym ze stawia ja dosrodkowo tz piete stawia dobrze ale juz palce skierowane sa do srodka :(:( wyglada to tak jakby zaraz miala sie przewrocic . Musze isc z nia do ortopedy .ZLa jestem strasznie na siebie ze dopiero teraz to zauwazylam
hugo mial cos podobnego....
tzn on tak zakulal( teraz juz mneij) palce pod spod tak do srodka mu lekko stopa leciala.
nawte na duzych paluchach ma odgnioty.
bylam u ortopedy
i on powiedzial, ze wszytko jest ok! ze takei ulaozenie stop do chyba 3 roku u dzieci uznawane jest za norme...
ze nic sie z tym nie robi..
zalecil: ( ale nie mowil, ze to jest konieczne, czy ze pomoze)
buty trzymajace kostke,
nawet podal kilka firm ktore wg niego sa ok.
potem wam je napisze,

i tyle.... ;D

brawurka

znam dwoje dzieci, które miały krzywe nóżki, po1 uczyć siadac po turecku, po2 nie siadać pomiędzy nogami (wiecie jak?)

Angie

brawurka ja wiem, tak żeby nie przydepytwała stóp na zewnątrz :)
Ja Lenę już nauczyłam, mówię wyprostuj nóżke i prostuje :)

zuzia

poproszę o radę odnośnie sandałków.
pod koniec maja kupiłam Michałowi 20 w coccodrillo. i już są na styk. więc lądujemy w 21.
i teraz co dalej? myślicie, że od razu szukać 22 (wiadomo - z tej samej firmy, żeby mieć pewność co do rozmiarówki) bo z tego co sie zorientowałam to sandałki w tych rozmiarach rozeszły się jak świeże bułeczki i większości już nie będzie :padam: więc albo teraz albo wcale.
myślicie, że te 21 wystarczą na sezon letni? jak bardzo może stopa urosnąć?
chodzi w zasadzie o sandałki bo reszta to raczej na bieżąco jest dostępna.

marax

w Oleśnicy jest promocja bartkow wojtas buty minus 30 procent. Dzisiaj kupilam malej bartki ze spory za 84 zl . ceny sa i tak nizsze niz we Wroclawiu i jeszcze minus 30 % .

nionczka

Cytat: zuzia w 27 Cze 2010, 20:13:10myślicie, że te 21 wystarczą na sezon letni? jak bardzo może stopa urosnąć?

Moja mama powiedziala mi, ze nam stopy rosly raz bardzo szybko a potem powoli tak ze nigdy nie mogla przewidziec co bedzie w nastepnym sezonie.
Guests are not allowed to view images in posts, please Register or Login

Angie

Dziewczyny z Warszawy macie jakieś sprawdzone sklepy gdzie mają duży wybór obuwia dziecięcego?

Kasia

ja to do smyka na kruczej nieraz jeździlam
maja tam trochę wiecej butów niż w innych sklepach ale tez nie jakoś porażajaco duzo

no i wybór firm niewielki bo chyba tylko coolclub i ecco

Angie

Kasia dzięki :)  :beer: W końcu kupiliśmy bartki, bo zrobiło się zimno i nie miałam już czasu jeździć po sklepach.
Nie do końca jestem zadowolona, ale ważne że L. ma buty.

http://www.bartek.com.pl/produkt.php?id=2084

Kasia

wczoraj widziałam fajne buty zimowe w besta plus :)  ca 65zł kosztowały, chyba podjade w najblizszym, czasie i kupię dla młodego :)

Dodany tekst: 20 Wrz 2010, 09:37:30

Angelos fajniutkie :)

nionczka

Angie, tez je chcialam bo myslalam, ze sa granatowe.
Guests are not allowed to view images in posts, please Register or Login

elve

muszę Ani coś po domu kupić, bo małpiszon skarpetki sobie zdejmuje
na boso to trochę już zbyt chłodno
polećcie coś, plssss

a jak podkurcza palce to bardzo źle?

martullek

elvelve ja mam dla Wojtka coś takiego http://allegro.pl/h-m-tygrysek-kapcie-skarpetki-18-19-i1228403312.html raczej bardzo trudno to zdjąć. w sklepie są tańsze

elve

mierzyłam Ani buty po domu zgodne z tymi zasadami: http://www.ips.krakow.pl/index.php?option=com_content&view=article&id=44&Itemid=35
ładnie w nich stopy stawia i nie wiem czy się nie skusić......