stylizacja syrenki

Zaczęty przez syrenka, 23 Sty 2009, 22:33:35

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

tuska

Syrenko piękny naszyjnik :) perełka jak najbardziej pasuje :)

A bukiet wstawiony przez Cumberland jest super :)

Syrenko kiedy się wybieracie do Papugi ustalać menu? Macie już wybrane?

Pozdrawiam!

syrenka

Cytat: tuska w 14 Mar 2009, 12:18:59
Syrenko piękny naszyjnik :) perełka jak najbardziej pasuje :)

A bukiet wstawiony przez Cumberland jest super :)

Syrenko kiedy się wybieracie do Papugi ustalać menu? Macie już wybrane?

Pozdrawiam!

Dziękuję :)
Do perełki nie jestem niestety przekonana. Do sukni może pasuje, ale połączenie cyrkonii z perełką nie przemawia do mnie. Ale poczekam na suknię i wtedy zdecyduję. Może faktycznie wszystko ładnie się skomponuje :)
Forumki - mam do Was jeszcze takie pytanie... czy malutkie kolczyki (takie oczka na wkrętce) będą tu bardzo przeszkadzały? Dziury w uszach mam i głupio by tak było z tymi dziurami paradować ;)

Oj nie, sprawa z menu stoi w miejscu. Myślę, że zajmiemy się tym w maju lub czerwcu. A Wy już macie coś załatwione i wybrane?

tuska

Cytat: syrenka w 14 Mar 2009, 15:39:51
Forumki - mam do Was jeszcze takie pytanie... czy malutkie kolczyki (takie oczka na wkrętce) będą tu bardzo przeszkadzały? Dziury w uszach mam i głupio by tak było z tymi dziurami paradować ;)
Mi się wydaje, że jak najbardziej takie malutkie będą pasowały :) dodadzą Ci uroku :)

Cytat: syrenka w 14 Mar 2009, 15:39:51
Oj nie, sprawa z menu stoi w miejscu. Myślę, że zajmiemy się tym w maju lub czerwcu. A Wy już macie coś załatwione i wybrane?
No właśnie nie mamy. Liczyłam na to, że coś od Ciebie podpatrzę :D :D :D

syrenka

Oj, tylko nie wiem czy ja będę dobrym przykładem, bo my będziemy mieć przyjęcie, a nie wesele do rana, więc tu menu może się bardzo różnić od siebie...
Chcecie coś zmieniać w propozycjach, jakie dostaliście z hotelu? Tańsza wersja jest powiedziałabym tradycyjna i na pewno każdy z gości wybierze coś smacznego dla siebie. Droższa wygląda bardzo zachęcająco i pysznie, ale jest bardziej wymyślna i np. pieczeń cielęca z sosem gruszkowym nie każdemu może przypaść do gustu :)
Ja osobiście wywaliłabym z menu świniaka. Nie rozumiem tej całej oprawy jak uformowana szynka w kształcie świnki wjeżdża na środek sali, gasi się światła, w świnkę wbite są jakieś petardy i wszyscy się zachwycają ;) A już najbardziej rozbraja mnie to, jak goście tak sami od siebie robią naokoło kółko i tańczą... po co? Jeśli już miałoby być takie mięsko, to wolałabym żeby było pokrojone i podane zbiorowo na ładnie udekorowanym talerzu.
No, ale odchodząc od tematu szynki :D
To są na prawdę bardzo dobre propozycje i myślę, że spokojnie można zaufać doświadczeniu tej restauracji w organizowaniu m.in wesel :)

effik

syrenka ja byłam na jednym weselu gdzie wokół świnki zrobiła się cygańska biesiada  :mocking:

betaka 25

EEFIK
Cygańska biesiada super sprawa ,braliśmy w tym udział oczywiście śmieszne stroje makijaże  i się niezle ubawiliśmy  :jejeje:

syrenka

Masakra :O
Jak obserwuję gości w takiej sytuacji, to mam wrażenie, że wszyscy cofnęli się do epoki kamienia łupanego i cała wielka rodzina z dzidami tańczy radośnie z upolowanego dzika... :rotfl:

emcia

Cytat: syrenka w 15 Mar 2009, 23:52:05
Masakra :O
Jak obserwuję gości w takiej sytuacji, to mam wrażenie, że wszyscy cofnęli się do epoki kamienia łupanego i cała wielka rodzina z dzidami tańczy radośnie z upolowanego dzika... :rotfl:

tego jeszcze nie widziałam, a różne rzeczy widywałam na weselach...

syrenka

Z tymi dzidami, to oczywiście tylko moje skojarzenie ;)

syrenka

Zrobiłam przykładowe pudełeczka na słodkie podarunki dla gości. Testowałam różne kształty, ale ten podoba mi się najbardziej, no i przede wszystkim nic nie trzeba kleić.
Mama coś myśli żeby porozsadzać gości wg. jakiegoś planu i w takim wypadku pudełeczka mogłyby służyć jako winietki. Wetknęłabym na górze małe karteczki z imionami.

Na razie pomysł nie jest do końca zatwierdzony, no i tu moje pytanie do Was - miałyście może takie podarunki na swoich weselach? Jak to się sprawdziło?

rilla

śliczne, ja nie miałam... ale pudełeczka mi się podobają:) co będzie w środku?

syrenka

Zastanawiam się między migdałami, a rafaello/ferrero rocher :)

magdalena_lenka

syrenka ja myślałam o takich upominkach ale mój przyszły mąż przekonał mnie, że lepsze będzie nasze zdjęcie z podziękowaniami wręczone gościom przy dzieleniu toru ;)
A Twoje pudełeczka są śliczne :D

tachogti

syrenka cudne te pudeleczka  :bravo: a nie myslalas nad czyms bardziej trwalym? Bo slodkosci beda na weselu a gosciom pamiatak nie zostanie?
Sa czekoladki ze zdjeciem do zrobienia na allegro, chociaz im papierek z fotka i data zostanie ;)
takie o:

http://allegro.pl/item577667418_czekoladki_ze_zdjeciem_na_slub_wesele_150szt.html#gallery
http://allegro.pl/item582587169_czekoladki_ze_zdjeciem_na_slub_podziekowanie_100.html#gallery
Typical sharp-shooting, hard-drinking, katana-wielding, happily divorced housewife :P

syrenka

tachogti myślałam, oczywiście :) Może to faktycznie będzie lepsze i bardziej oryginalne. Poszukam jeszcze innych aukcji, bo na tych, jakie wkleiłaś jest ok. 100szt czekoladek, a to dla o połowę za dużo.
Zastanawiam się tylko, czy goście będą wiedzieli co to za pudełeczka leżą przed nimi i co się z nimi robi?
Aha, i kolor tych pudełeczek będzie jeden - góra dwa. Mimo wszystko najbardziej podoba mi się kremowy i zielony :)

effik

syrenka bardzo ładne  :bravo: :bravo:

tachogti

syrenka a mnie bordowy i zielony  :thumbup:
Typical sharp-shooting, hard-drinking, katana-wielding, happily divorced housewife :P

syrenka

Oj nie, bordowy na pewno nie :( Może i ładny z tą złotą tasiemką, ale nie ;)

tuska

Syrenko też myślę nad takimi pudełeczkami więc zdam Ci relację po moim weselu jak goście odebrali takie pudełeczka :)
A co do zawartości to rozmyślam nad tym, ale migdały odpadają. Zamówiłam sobie z Allegro takie pudełeczko z migdałami i jakoś mi to nie spasowało. Twarde takie i w ogóle... Bleee :)

I kolory pudełeczek te chce dwa. Tak się zastanawiam czy np jaśniejsze dla kobiet a ciemniejsze dla mężczyzn, ale to jeszcze muszę przemyśleć :)

syrenka

Moje pudełeczka też są dosyć sztywne. Inne nie mogą być, bo by nie trzymały tak dobrze fasonu.
Z tymi kolorami wg płci też myślałam :)
Planujesz może porozsadzać gości wg jakiegoś planu?
Na jakiej aukcji zamawiałaś, możesz zdradzić?
Pytałam koleżanki jakie są te czekoladki z allegro, bo miała je na swoim weselu. Mówiła, że miała wymieszane gorzkie z mlecznymi i były bardzo dobre w smaku :)

tuska

Linki do tych aukcji wysłałam Ci w wiadomości :)

Gości planuje porozsadzać, ale będzie to bardzo ciężkie zadanie :D a wy planujecie winietki?

Byłam się pytać o dekorację sali i zdecydowałam się na lilie w wysokich wazonach, tak żeby nikomu nie przeszkadzały kwiaty, gdyż ponoć stoły są tam wąskie. I pan mnie jeszcze namówił na świece typu walec. Oprócz tego dwa bukiety przy wejściu na salę i bukiet na ziemi przed stołem pary młodej i tyle. Za naszymi plecami nie będzie żadnych ozdób, żadnych balonów itd.

effik

Cytat: tuska w 25 Mar 2009, 23:29:18

Gości planuje porozsadzać, ale będzie to bardzo ciężkie zadanie :D a wy planujecie winietki?

Byłam się pytać o dekorację sali i zdecydowałam się na lilie w wysokich wazonach, tak żeby nikomu nie przeszkadzały kwiaty, gdyż ponoć stoły są tam wąskie. I pan mnie jeszcze namówił na świece typu walec. Oprócz tego dwa bukiety przy wejściu na salę i bukiet na ziemi przed stołem pary młodej i tyle. Za naszymi plecami nie będzie żadnych ozdób, żadnych balonów itd.

tuska, przemyśl jedną rzecz jeszcze - nie wiem, czy jest tak w przypadku wszystkich gatunków lilii, ale one mają bardzo intensywny zapach. Być może to się gubi na wielkiej sali, ale to może być też uciążliwe.
Mała sugestia :)

mati

syrenka!
pudełeczka boskie! masz talent :) jak je zrobiłaś???
pomysł wart naśladowania :)

syrenka

Cytat: tuska w 25 Mar 2009, 23:29:18

Jeszcze do końca nie wiem co z gośćmi. Mnie jest to obojętne, ale mama coś tam przebąkuje, że może dać takie winietki  :hmm:

tuska - a to byłaś pytać w kwiaciarni, czy w restauracji?
Szczerze mówiąc nie zwróciłam uwagi na szerokość stołów :O Dobrze, że mi to powiedziałaś :)
Ja planuję postawić na stołach mini kompozycje kwiatowe - jak znajdę jakieś zdjęcie, to wkleję. Widziałam już takie w dwóch kwiaciarniach i są słodkie :)
Też nie chcę żadnych balonów i ozdób za mną - ta sala jest za cudna żeby psuć ją tego typu ozdobami...

Cytat: mati w 26 Mar 2009, 09:42:21
syrenka!
pudełeczka boskie! masz talent :) jak je zrobiłaś???
pomysł wart naśladowania :)

Dziękuję  :jejeje:
No więc znalazłam w internecie szablonik, kupiłam w sklepie plastycznym kolorowe kartki, a w pasmanterii wstążeczki. Wszystko jest bardzo proste do zrobienia :) A największym plusem tych pudełeczek jest to, że nie trzeba używać kleju i babrać się z tym ;)

mati

syrenka, masz  :beer: za szablonik!
:thankyou: