stylizacja syrenki

Zaczęty przez syrenka, 23 Sty 2009, 22:33:35

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

vobi

Cytat: syrenka w 14 Lut 2009, 21:06:52
bagietka12
Wiesz może jakie tam mają ceny za bukiet ślubny i inne dekoracje kwiatowe np. na salę?

syrenka, w 2007 za bukiet slubny i "cos" na samochod (storczyki) plus dekoracja sali (ale bardzo skromna) zaplacilam w "2 kolory" 700 zl, teraz na pewno bedzie drozej, poza tym duzo zalezy z jakich kwiatow dekoracja

effik

Cytat: bagietka12 w 16 Lut 2009, 12:19:08
effik a Ty też jesteś z Bielska??

z Bielska bezpośrednio niet, spod Bielska. Już tłumaczyłam w którymś wątku, że ślubuję na Podbeskidziu, a na co dzień siedzę w Katowicach :)

syrenka

Cytat: vobi w 16 Lut 2009, 12:39:18
Cytat: syrenka w 14 Lut 2009, 21:06:52
bagietka12
Wiesz może jakie tam mają ceny za bukiet ślubny i inne dekoracje kwiatowe np. na salę?

syrenka, w 2007 za bukiet slubny i "cos" na samochod (storczyki) plus dekoracja sali (ale bardzo skromna) zaplacilam w "2 kolory" 700 zl, teraz na pewno bedzie drozej, poza tym duzo zalezy z jakich kwiatow dekoracja

No tak, to zrozumiałe. Bardzo dziękuję za tę informację  :thankyou:
Mam jeszcze do Ciebie prośbę - czy mogłabyś przesłać mi parę zdjęć Twojego bukietu i dekoracji? Nie mogę znaleźć Twoich relacji okołoślubnych... pewnie nie zakładałaś takiego wątku?

Dodany tekst: 16 Lut 2009, 16:24:27

No i mam ją  :jupi: dostałam na imieniny  :dance:
Wiem, że do kompletu jest jeszcze naszyjnik. Czy może poszukać innego pasującego naszyjnika, coś co ma wzór tylko na środku, nie przez całą długość? Nie mogę znaleźć zdjęcia, żeby zobrazować Wam co mam na myśli...
Wiem, że mam się nie obwieszać jak choinka, ale łatwiej znajdę pasujący naszyjnik niż długie ozdobne kolczyki. Szukałam już i nic mi nie wpadło w oko.

bagietka12

vobi ja tez bym prosiła o kilka zdjęć bukietu i dekoracji auta :)  :pray: :pray: :pray:

tachogti

syrenka bransoletka superowa  :thumbup:
Typical sharp-shooting, hard-drinking, katana-wielding, happily divorced housewife :P

syrenka

tachogti dziękuję :)

A co do naszyjnika to w poprzednim poście miałam na myśli coś takiego, ale oczywiście z innym, pasującym do bransoletki wzorem:

http://allegro.pl/item551280810_srebrny_naszyjnik_z_cyrkoniami_ejubiler.html

Czy może nie kombinować i dokupić naszyjnik z kompletu?

evelka

Syrenka bransoletka świetna co do naszyjnika od kompletu to ma on taki sam wzór jak bransoletka?
Jeśli tak to może rzeczywiście poszukaj czegoś delikatniejszego na szyje ;)

syrenka

Tak, wzór ma identyczny...

bagietka12

syrenka wysłałam Ci PW odnośnie Kwiaciarni 2 Kolory :)

syrenka

:thankyou:

Co do naszyjnika, to trochę się pospieszyłam z opinią. Myślałam, że będzie łatwiej coś znaleźć, a wcale tak nie jest :( Generalnie wszystko co podobało mi się na wystawie nie wygląda tak ładnie na szyi.
W Kruku znalazłam naszyjnik z podobnym wzorem i przynajmniej na zdjęciu wydaje się być nieco delikatniejszy od Apartowego.
Zaczęłam się też zastanawiać nad zawieszką, ale to już nie jest tak eleganckie jak cały naszyjnik...

Kasia

Cytat: syrenka w 20 Lut 2009, 11:51:11
:thankyou:

Co do naszyjnika, to trochę się pospieszyłam z opinią. Myślałam, że będzie łatwiej coś znaleźć, a wcale tak nie jest :( Generalnie wszystko co podobało mi się na wystawie nie wygląda tak ładnie na szyi.
W Kruku znalazłam naszyjnik z podobnym wzorem i przynajmniej na zdjęciu wydaje się być nieco delikatniejszy od Apartowego.
Zaczęłam się też zastanawiać nad zawieszką, ale to już nie jest tak eleganckie jak cały naszyjnik...

Ja z kruka miałam z tego kompletu bransoletkę i kolczyki

effik

Kasia ale to ładne :)  :thumbup:

Kasia

Cytat: effik w 20 Lut 2009, 12:03:19
Kasia ale to ładne :)  :thumbup:

dzieki  :beer:
jest cały czas w sprzedazy w Kruku
+ jeszcze ten naszyjnik wczesniej wklejony

znalazłam chyba ze cztery dni przed slubem

effik

Cytat: Kasia w 20 Lut 2009, 12:34:19

dzieki  :beer:
jest cały czas w sprzedazy w Kruku
+ jeszcze ten naszyjnik wczesniej wklejony

znalazłam chyba ze cztery dni przed slubem

wiem, znam ten komplecik :)
ja w ogóle Kruka lubię i muszę się wreszcie wybrać, bo na razie biżu przeglądałam tylko na stronce - w każdym salonie inne, ech  :stupid: :)

syrenka

Jutro idę do Kruka i mam nadzieję znaleźć tam ten naszyjnik :)

Kasiu, masz może jakieś zdjęcia, gdzie w przybliżeniu widać na Tobie tę biżuterię?

Kasia

mam

wkleje na chwile lik do fotek
jak obejrzysz to daj znać

syrenka

Już :) Bardzo Ci dziękuję. Wyglądałaś przepięknie i komplecik z Kruka był idealny  :bravo:

Mierzyłam dzisiaj naszyjnik z tego zestawu i jest cudny  :jupi:

tuska

:hello:
Witam po raz pierwszy :) też jestem z Bielska i poczytałam Twój wątek z ciekawości :) i mam takie pytanko - czy wy macie może wesele w Papudze?

Wybrałaś bardzo ładną sukienkę :) ma coś w sobie, niby skromna a jednak taka elegancka! Super!!!

Pozdrawiam cieplutko i obiecuję, że będę zaglądać do Ciebie :)

syrenka

Witaj :)
Bardzo dziękuję za komplement w sprawie sukni :)
Tak, przyjęcie organizujemy w Papudze. Ty też może wybrałaś to miejsce?

tuska

Cytat: syrenka w 21 Lut 2009, 20:47:38
Tak, przyjęcie organizujemy w Papudze. Ty też może wybrałaś to miejsce?

Tak, też tam mamy wesele :)

syrenka

Cytat: tuska w 21 Lut 2009, 21:35:17
Tak, też tam mamy wesele :)

:bravo: super!
Macie już ustalone menu? Jeśli możesz, to prześlij mi je, proszę. Jaką macie cenę za osobę?
My jeszcze mamy sporo czasu do ustalania szczegółów, ale chciałabym też wiedzieć, czy np. dekorację z kwiatów trzeba sobie samemu organizować, czy może oni to załatwiają?

tuska

Cytat: syrenka w 21 Lut 2009, 22:50:45
:bravo: super!
Macie już ustalone menu? Jeśli możesz, to prześlij mi je, proszę. Jaką macie cenę za osobę?
My jeszcze mamy sporo czasu do ustalania szczegółów, ale chciałabym też wiedzieć, czy np. dekorację z kwiatów trzeba sobie samemu organizować, czy może oni to załatwiają?

Menu mamy dwie propozycje, które dostaliśmy przy spisywaniu umowy. Miesiąc przed ślubem mamy przyjść dokładnie ustalić menu jakie chcemy mieć. A menu są za 180 i 200. Dodatkowo na pewno weźmiemy opcję nielimitowanych napoi zimnych i gorących dla gości i to wychodzi jeszcze 20 zł od osoby więcej. Alkohol też bierzemy od nich.
Jeśli chodzi o dekorację kwiatową to pytałam się tylko czy może osoba z zewnątrz przyjść zrobić gdyż mam florystę. I zgodzili się bez problemu.

Fajnie, że też masz w tym samym miejscu przyjęcie :) a gdzie ślubujecie jeśli można wiedzieć?
Pozdrawiam!

syrenka

Aha, czyli dostaliście na pewno takie same propozycje menu :)
Z tym, że u nas będzie okrojona wersja, bo planuję przyjęcie, a nie wesele, więc będzie wszystko trwało krócej. Poza tym ślub mam o 16-tej (w Mikołaju), więc na sali zjawimy się ok. 17:30, więc w sumie późno.

Gdzie wy macie ślub? :)
Jaką wybrałaś florystkę?
Jakiego fryzjera?
Fotografa?

Jak już będziesz po ślubie, to chętnie oglądnęłabym Twoje zdjęcia z Papugi, jak wyglądała sala :)

tuska

My też mamy ślub o 16-tej ale w kościele w Wapienicy :) więc myślę, że też tak koło 17.15 powinniśmy być na sali.
A wy do której planujecie przyjęcie i na ile osób?

Fryzjera jeszcze nie mam wybranego :(
Florystę mamy takiego pana, którego kwiaciarnia mieści się nie daleko Papugi. Według mnie facet robi niesamowite bukiety!!!
Fotografa też mamy, ale nie wiem czy można tu na forum podawać dane czy to nie będzie odebrane jako reklama :(
A wy już macie wszystko pozałatwiane?

Cytat: syrenka w 22 Lut 2009, 12:20:35
Jak już będziesz po ślubie, to chętnie oglądnęłabym Twoje zdjęcia z Papugi, jak wyglądała sala :)

Nie ma sprawy :)

effik

tuska widzę, że termin mamy ten sam :D  :jejeje: