Stylizacja Patulei

Zaczęty przez Patulea, 16 Gru 2008, 17:19:05

Patulea

Chcialabym byscie pomogly mi w opracowaniu stylizacji mojej kiecki.
Oto co sobie "mysle" na temat mojego zestawiku...

Guests are not allowed to view images in posts, please Register or Login
sukienka
bukiet ale zastanawiam sie nad kolorystyka z tego bukietu: Guests are not allowed to view images in posts, please Register or Login

welon (ale bez lamowki i z takim samym podpieciem) Czy moze taki dluugi?
bolerko cos na zasadzie tego albo moze szal?
diademy tylko nie wiem czy wole takie bardziej koroniaste czy nie a moze wcale?
bizuteria ale tylko bransoletka i kolczyki chyba,ze pasuje tu caly zestaw tzn kolczyki(chcialabym biale perelki albo srebrne czy zlote wiszace) delikatny lancuszek z wsiorkiem i bransoletka (chce by to sie blyszczace)
i dylemat butow ;D
Fryzurki
makijaze
Obraczki jakie mi sie podobaja

A teraz cos o mine:

Wzrost 165cm
Cera: blada jak sciana, porcelanowa;)
Wlosy: blond, do ramion (obecnie balejaz)

rilla

witamy witamy!!!!

czyli ślub w sierpniu?
hm kolor bukietu dla mnie super, miałam też róż... pytanie tylko czy go nie ożywić czymś zielony jeżlei masz bladą twarz

atrament.owa

A suknię już zamówiłaś?
Bardzo mi się podoba, lekka, zwiewna.
Bukiet różowy baaaardzo mi się podoba, taki delikatny jak suknia. Ale takie upięcie welonu kompletnie mi się nie podoba więc nie pomogę. Uważam, że takie delikatne bolerko jak pokazałaś będzie pasowało do sukni, chociaż ani jednego ani drugiego nie widziałam "na żywo" :P
Co do biżu, to myślę, że do tej sukni bardziej nadawałoby się coś z kryształkami a nie perły. No i diadem niet!

aniak1211

suknia-piekna
fryzurki-super
welon-jak dla mnie dluga mgielka bedzie lepsza
bukiet-sliczny,ale jak rilla pisze,moze go czyms ozywic,zielenia albo mocniejszym rozem:)
zamiast diademu kwiat z bukietu:)

iliana

Suknia cudowna :thumbup:. Fryzury super. Welon wybrałabym mgiełkę, no i bez diademu. Ewentualnie diadem bez welonu.
Bolerko w sumie po co?
Bukiet klasyczny, więc ok, chociaż ja nie przepadam za różami. Buty też ok, ze wskazaniem na te pierwsze.
Co do biżuterii to chyba wybrałabym tylko kolczyki + ewentualnie bransoletka. W ogóle mi babki w salonie mówiły, że często bransoletka zahacza o suknię i może być problem... Miała któraś z was z tym kłopot?

A tak w ogóle to mi przypominasz Renee Zellweger :dance:.

malybob

Śliczna suknia i przyszłą PM.
Mnie się podoa taki welon jak jest na zdjęciu z suknią. Mgiełka jakaś za zwyczajna wg mnie do tej sukni. Bolerko niekoniecznie, jeśi już to szal.
Diadem- przymierz i sama oceń.
Byłam za kolczykami + delikatny wisorek, srebrne..
Bukiet cudny. Kolor też.

elve

cudna sukienka

na sukience wiele się dzieje w związku z tym nie musi się dziać bardziej
zatem:
- welon długi
- biżuteria oszczędna (wogóle bym nie zakładała nic na szyję)
- jeśli takie fryzury to diadem won (zdąrzą ci włosy urosnąć? )
- bolerko brzydkie (wybacz) i nie pasuje do sukni
- makijaż bardziej wyrazisty bo znikniesz z tym swoim eterycznym blondem w bieli

co do bransoletki... nie zaczepia się, chyba że jest źle wykonana

mayagaramond

Dawno mnie tu nie bylo, ale przy takiej pieknej sukni musze dorzucic swoje trzy grosze (czy dwa, bo nigdy nie pamietam ;) )

Fryzury, ktore wkleilas - tak, pasuje cos romatycznego pt. artystyczny nielad.
Welon - dlugi - ten na zdjeiu sa sukienka jest super.

Diadem - won
Bolerko /szal - won

Bizu - raczej gola szyja, za to wiszace kolczyki
Buty - hm, jestem na nie. Bardzo nie lubie takich fasonow - szpic i pasek wokol kostki. No ale ja mam butowa manie ;) A odkrytych nie chcesz?

http://www.zappos.com/n/p/dp/36176795/c/51117.html

http://www.zappos.com/n/p/dp/46837054/c/3397.html

http://www.zappos.com/n/p/dp/20094287/c/15638.html
"Man muß nie verzweifeln, wenn einem etwas verloren geht, ein Mensch oder eine Freude oder ein Glück; es kommt alles noch herrlicher wieder. Was abfallen muß, fällt ab; was zu uns gehört, bleibt bei uns (...)"

gioseppe

fryzurka fajna
diademu bym nie dawala
welon - kwestia gustu, jak kto lubi, nie jest konieczny ale musisz sprobowac jak by sie prezentowal

bizu - albo wiszace wieksze kolczyki jak swarovski
albo taka dyndałka zawieszka + mniejsze kolczyki (nie znalazlam)
albo tego typu naszyjnik + mniejsze kolczyki

bukiet - albo cos w tym stylu jak rozowe
albo jak te zielono-biale z tym ze biale zastapilabym rozowym

PS w koncu jakas nowa stylizacja bo ostatnio tu cicho bylo ;) pewnie niedlugo zaczna sie nowe watki, nie?
http://www.szajnar.pl/   - makijaż Kraków - fotografia kobiet
http://www.facebook.com/EwelinaSzajnarMakeUP

chudonoga

oooo, jaka fajowa suknia!

podobnie jak dziewczynom, wydaje mi się, że diadem + welon + bolerko to nadmiar szczęścia. zostawiłabym max jeden element, choć osobiście uważam, że jeśli zrezygnujesz ze wszystkich trzech i znajdziesz fajną biżuterię to będzie pięknie.

cumberland

Patulea jacie ale Ty młodziutko wyglądasz, normalnie na tym zdjęciu 15 lat bym Ci dała :)

effik

Cytat: cumberland w 17 Gru 2008, 10:09:44
Patulea jacie ale Ty młodziutko wyglądasz, normalnie na tym zdjęciu 15 lat bym Ci dała :)

Cumberland mnie ubiegła, też chciałam napisać, że młodziutko :) a może ty jesteś młodziutka? :)
subtelna uroda - podkreślać, nie przekreślać! Taka zwiewna suknia jak najbardziej. I róż chyba też :)

squeriaczka

Suknia śliczna, leciutka,
skoro ślub w sierpniu może bolerko nie będzie Ci potrzebne? (chyba że chcialabys przykryc się nobliwie do kościoła)
z mojej spaczonej perspektywy (ślub w styczniu) w sierpniu w ogóle bym się nie zastanawiała nad żadnym okryciem
(ewentualnie szal na przyjmowanie zyczen, jesli by sie okazało, że jest już jesień, w co wątplie)
bolerka nie podobają mi się z zasady (na złość sobie chyba wybralam zimowy termin slubu)
a do tej sukni, którą pokazałaś wg mnie już w ogóle zadne nie pasuje
diademom mówie zdecydowane nie(!) z założenia i do tej sukni tym bardziej
za to welon bardzo pasuje - chyba trzeba pomierzyc (narazie sama mam dyolemat welonowy wiec nie doradzam w tej kwestii)

bukieciki sliczne :)

nad butami tez bym sie zastanowila odkrytymi, są wg mnie duuuzo ładniejsze (dlatego biore slub w styczniu  :headbang: )
a poza tym...można w większości z nich chodzić potem, typowo ślubne do letniej sukienki to juz niezbyt

rilla

Patulea jeżeli chcesz przykryć ramiona w kościele to radzę bolerko motylek - na sierpień akurat i będziesz delikatniejsze!

sunflowerka

Rilla a co to jest bolerko-motylek?

rilla

coś w takim kształcie - ale dopasowane i np. z organzy - muślinu

sunflowerka

aha, dobrze wiedziec :thankyou:, dzięki Rilla

Patulea

Wybaczcie,ze tak dlugo mnie tu nie bylo (obiecuje zagladac juz czesciej ;d)
Dziekuje za wszelkie komplementy. :daisy: :daisy: :thankyou:
Oto tyl sukni: Guests are not allowed to view images in posts, please Register or Login

i porponowane bolerko z bliska: Guests are not allowed to view images in posts, please Register or Login

Powiedzcie mi,skoro diadem nie pasuje (juz sama zaczelam na ten pomysl krzywo patrzec) to jak ukryc grzebyk od welonu (chce miec welon). Slyszalam,ze sa zdobione grzebyki do welonow,ale nie moge znalezc na necie. Jak go wg Was najlepiej wpiac? Pod kok czy na kok?
Rilla bardzo pomyslowe to bolerko - motylek. Guests are not allowed to view images in posts, please Register or Login

Wrzuccie propozycje dlugich welonow. I czy mowicie o dlugosci nazwe to "rowno z suknia" np.Guests are not allowed to view images in posts, please Register or Login
czy "ciagnacy sie" Guests are not allowed to view images in posts, please Register or Login

mayagaramond - buty odkryte tez moga byc choc wolalabym delikatne (wstawione przez Ciebie wydaja mi sie ciezkie).
A co sadzicie o takim zestawie?
bransoletka
kolczyki
I jak zrezygnuje z czegos na szyje nie bedzie "golo"? :blush:
Wybaczcie za duze zdjecia.

elve

Patulea odwołuje com napisała to bolerko jest fantastyczne, ale pod jednym warunkiem BEZ WELONU i WYŁĄCZNIE KOLCZYKI i GŁADKO ZACZESANE WŁOSY

biżuteria jak dla mnie jest ok

justynaaaa2

suknia śliczna :) i błagam nie zepsuj jej uroku  :pray: jeśli chcesz bolerko to tylko i wyłącznie to ze zdjęcia i tak jak pisze elve wtedy bez welonu z gładkimi jak na zdjęciu włosami i ew. małymi kolczykami - kryształkami wkręcanymi :)
jeśli jednak chcesz welon to ja bym brała dłuuugi, wtedy absolutnie bez żadnego bolerka i albo małe kolczyki i coś delikatnego na szyję, albo długie kolczyki i bez niczego na szyi :)
sorry, ale te bolerka-motylki w ogóle do mnie nie przemawiają a już na bank nie do tej delikatnej sukni ;)
no i uważaj, bo bolerko, welon, kolczyki, naszyjnik, kręcone koki-loki i diadem to za dużo szczęścia na raz  :crazy:

buty jak dla mnie tylko delikatne sandałki, a jeśli nie to na pewno jakieś bardziej odkryte niż zabudowane  ;)
a nad kwiatami muszę chwilę pomyśleć  :blush:

mika

oooooooo tak to bolerko od sukni jest świetne!!!!!
tak jak piszą dziewczyny gładko włosy i bez zbędnej biżu
wcale na szyi nie będzie goło!!!
welon moim zdaniem won, absolutnie do tej sukni nie pasuje ani welon ani diadem, ja bym dała ewentualnie jakąś ozdobę do włosów

iliana

Patulea skąd te kolczyki?

malybob

Piękne bolerko.

I zgadzam się ,ze bez tradycyjnego welonu. Ale może coś takiego? no może nie az tak koronkowe i białe..

effik

bolerko jest prześliczne  :thumbup:  :jupi:
i tak, jak mówią dziewczyny - już sama suknia i bolerko są na tyle wystarczające, że tylko delikatna biżuteria tutaj.
ta, którą dodałaś, wygląda ok, choć ja bym pewnie wzięła mniej geometryczną :)

Kwiaty... coś delikatnego, może rzeczywiście z różem.
załączam kilka pomysłów, głównie chodzi o styl, bo nad kolorem można popracować jeszcze :)