pokoje naszych dzieciaczków :)

Zaczęty przez jusia, 26 Paź 2008, 17:37:35

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

fasolka1980

rzeczywiscie, kombinacja kolorów super! fajny ten pokoik, nie taki pstrokaty

jesli kiedys bede robił pokój dla I, to pewnie w takich kolorach :)

foszek

Cytat: salsa w 27 Wrz 2011, 23:22:49ja mam satynę z Tikkurili i to jest rewelacja
salsa ile kosztuja w PL te farby?

magdalinska

my w pracy mamy tak
Cytat: foszek w 29 Wrz 2011, 11:40:05pomalowala pokoj razem z sufitem na zielono
my w pracy tak mamy, tragedia. Strasznie przytłacza, czasami mam wrazenie, ze ten sufit mi zaraz wejdzie na głowe i wbije w podłoge  :crazy:

zwierzatko_mojej_mamy

ja ok 54 zl placilam za litr chyba z mieszalnika beckersa, a tikkurila ma podobnie - i chyba obie maja ten plus, ze cena nie zalezy od ilosci pigmentu - co przy ciemnych kolorach ma znaczenie - za litr duluxu z mieszalnika mocno czerwonego bym zaplacila 86...
oprócz marzeń, warto też mieć wódkę

http://metryczki.pl/
www.annawilk.pl

iksa_nl

Podoba mi sie ten dywan z tej inspiracji. Gdzie taki mozna kupic?
na stronach leroy'a i komfortu nie widzialam a przez ten watek na gazecie to chyba nie przebrne, poand 800 postow.

aja

moze w ikeii coś podobnego dostaniesz

iksa_nl

no wlasnie wrzucilam w google dywan strib i wyrzucilo......: Ikea of kors ;) ale produkt niedostepny :(

a cos podobnego ktos gdzies widzial?

na allegro jest jeden jedyny na licytacji ale wolalabym nowy bo to do Mlodego do pokoju (chyba ktos z forum wnetrzarskiego bo zdjecie kojarze).

aja

to moze jeszcze sprawdz allegro

feeling.good

Stach będzie musiał podzielić się pokojem z młodszym rodzeństwem. Czas na zmiany. Jeszcze kilku rzeczy brakuje, ale na razie wygląda tak:

magdalinska

fajnie :) a co to za kolor na scianie?

feeling.good

Cytat: magdalinska w 02 Paź 2011, 17:01:08
fajnie :) a co to za kolor na scianie?

tikkurila z mieszalnika. jasna limonka H388

inkageo

Imagine there is no hate

nionczka

Cytat: iksa_nl w 29 Wrz 2011, 14:02:47
no wlasnie wrzucilam w google dywan strib i wyrzucilo......: Ikea of kors ;) ale produkt niedostepny :(

a cos podobnego ktos gdzies widzial?

na allegro jest jeden jedyny na licytacji ale wolalabym nowy bo to do Mlodego do pokoju (chyba ktos z forum wnetrzarskiego bo zdjecie kojarze).

on byl wycofywany jakis czas temu i moja przyjaciolka zdazyla kupic go wtedy. A w zeszly weekend widzialam go osobiscie w Ikei na Tragowku *Warszawa, czyli jednak jest.
Guests are not allowed to view images in posts, please Register or Login

magdalinska

Cytat: feeling.good w 02 Paź 2011, 17:06:44
tikkurila z mieszalnika. jasna limonka H388
a zdjecie nie przekłamuje kolorów? bo my myslelismy nad L388, ale teraz sie zastanawiam, czy nie bedzie za ciemny, bo na wzorniku H388 jest w sumie jasniejszy niz u Was  :hmm:

feeling.good

Cytat: magdalinska w 02 Paź 2011, 19:24:23
a zdjecie nie przekłamuje kolorów? bo my myslelismy nad L388, ale teraz sie zastanawiam, czy nie bedzie za ciemny, bo na wzorniku H388 jest w sumie jasniejszy niz u Was  :hmm:

to zależy od ustawień monitora, więc nie wiem co Ty widzisz. Ciężko mi też powiedzieć, czy kolor na ścianie odpowiada kolorowi z wzornika bo nie mieliśmy próbnika. Wzięłam kartonik z duluxa, sprawdziłam który kolor najlepiej by pasował, a później z tym wzornikiem szukałam odpowiednika tikkurili.
A Wy chcecie wszystkie ściany, czy jedną tym kolorem?

magdalinska

nie, jedna tylko. ja mam taki pasek kolorów z serii 388 i tam H388 jest jasny, delikatny, duzo jasniejszy niz u was ;) no nic, zobaczymy jeszcze, kupimy pewnie najmniejsza puszke i najwyzej zmienimy odcien, jak bedzie za ciemny

feeling.good

możliwe, że jest bardziej intensywny niż na wzorniku. Niby pigmentu było bardzo mało, a jednak kolor jest żywy. Na jedną ścianę spokojnie może być ciemniejszy.

martullek

bardzo ładnie :) i jaki porządek! zabawki w pokoju Wojtka są nie do ogarnięcia... ;)

salsa

feeling.good bardzo mi sie podoba Twoj pokoik :)

mąż mężem ale życie prywatne trzeba mieć ;)

iksa_nl

ale kolor i tak chyba na calej powierzchni sciany wypada ciemniejszy niz na wzorniku. Ja zawsze bralam odcien jasniejszy niz mi sie podobal i potem na scianie byl taki, jaki chcialam.

Dzieki nionczka, ale do Warszawy mamy daleko no i chcielismy juz kupowac wiec w weekend zrobilismy objazd i po 3 godzinach skonczylo sie na typowo dzieciecym dywanie z Leroy'a.
http://ezakupy.leroymerlin.pl/details:4345/dywan+akrylowy+kredki+inspire+rozmiar+160+x+230+cm
http://www.tutumi.pl/dywan-kredki-cat-1-id-268.aspx
na zywo wyglada o wiele lepiej ;) zywe kolory i pasuje nam do pokoju.

No i Mlody juz na niego zwymiotowal obiadkiem :(

na zywo wyglada mniej wiecej tak:

abkasia

feeling widze spore zmiany.. ;)
ladnie :)
a co zrobiliscie z kanapa?

aniak1211

iksa_nl
Fajny dywanik:)

feeling,
fajny pokoik,
zabawek prawie nie widac;)porzadek jaki lubie:)
Dominika rozrzuca zabawki,ma ich za duzo i wszedzie sa poupychane:D

feeling.good

dzięki Dziewczyny :)

Porządek jest tylko dlatego, że Stach jednak głównie w salonie urzęduje. Ma tam kojec i mnóstwo zabawek. A w jego pokoju staram się bałagan w pudłach trzymać :D W jednym ma lego, w drugim książeczki, a w pozostałych inne zabawki. Jak narozwala, wystarczy wszystko do pudeł powrzucać :) A robi to jakieś 10 razy dziennie ;)

mary

Feeling, bardzo fajny pokój dziecka :) I śliczniutkie pieski na ścianie. Będziecie mieć dwa łóżeczka, czy Staś dostanie większe łóżko?
Czy te komody z Ikei są w miarę trwałe? (w sklepie mi na takie nie wyglądały, a u Ciebie już jednak stoją ponad rok).

iksa_nl Wasz pokoik też fajny :) Czy dywan przetrwał bez "skazy" po akcji z wymiotami?
Ciągle nie wiem czy kupować dywan do dziecięcego pokoju.