pokoje naszych dzieciaczków :)

Zaczęty przez jusia, 26 Paź 2008, 17:37:35

mary

Mobka jaki piękny pokój dla Kubusia!!! Bardzo fajnie to obmyśliłaś - wygląda jakby maczał w tym palce profesjonalista. Świetnie! Wszystko pasuje i cieszy oko.

Mam dwa pytania:
Czy ta skrzynia stuva jest na stronie IKEI? Bo jakoś nie widzę, chyba, że to ta http://www.ikea.com/pl/pl/catalog/products/S79873725 po modyfikacji?

czy te taborety mamuta się sprawdzają przy małym dziecku - też o nich myślę, ale się zastanawiam czy nie przeszkadza brak oparcia.

Kasia

Cytat: mary_popins w 09 Wrz 2011, 12:19:35czy te taborety mamuta się sprawdzają przy małym dziecku
jak małym?
ja takim wiekszym co siedzi ładnie samodzielnie to nie ma problemu
mój Michał z oparć teraz nie korzysta, bo on albo siedzi prosto jak struna albo pochyla sie do przodu aby jeść czy rysowac

nionczka

Cytat: mary_popins w 09 Wrz 2011, 12:19:35czy te taborety mamuta się sprawdzają przy małym dziecku - też o nich myślę, ale się zastanawiam czy nie przeszkadza brak oparcia.

my nie mamy, ale ire pare razy spadla. będąc w roznym wieku. Sa malo stabilne dla dzieci, ktore zamiast siedziec, kreca sie i ruszaja.
Guests are not allowed to view images in posts, please Register or Login

mary

dzięki za info Nioniczka, tego spadania właśnie się obawiam. A tak mi się podobają te taborety, bardziej niż krzesełka mamuta.

Kasia, dziecko dopiero zacznie siadać, to ma być jego pierwszy pokój. Na razie więc by nie korzystał za bardzo z krzeseł, ale teraz one mają dobrą cenę, więc się zastanawiam

mobka

Dla Kuby te taborety sa jeszcze za duze :D Kupione na przyszlosc. Mysle, ze ok. 2rz dopiero zacznie z nich korzystac zgodnie z przeznaczeniem. A watpie, zeby krzeselka mamuta byly lepsze, bo w jakim celu mialby sie na nich opierac? Te sakupieone z mysla o rysowaniu, zabawach przy biurku. Nachylic sie trzeba. A jak dziecko niestabilnie siedzi, to ze wwszystkiego bedzie si ena boki gibac.

A skrzynia to to http://www.ikea.com/pl/pl/catalog/products/30128629

mary

Dzięki Mobka, nie umiałam tego nigdzie znaleźć. Co do mamutów to ja też nie oczekuję, że malutkie dziecko będzie siedziało na krzesełku, kupiłabym je raczej na przyszłość, tylko nie wiem czy brak oparcia nie będzie jakoś dla dziecka ... przeszkadzający? Gdyby nie ta wątpliwość to już by je kupiła.
Czy z jakości mebli stuva jesteś zadowolona?

mobka

Co do jakości, to jest ok. To co denerwujace, to przez te dziury, ktore sa raczkami, widac rzeczy w srodku. No i kurz ma latwiejszy dostep.

aniak1211

Cytat: nionczka w 09 Wrz 2011, 12:24:40Sa malo stabilne dla dzieci, ktore zamiast siedziec, kreca sie i ruszaja.
Moja Dominika jak pare razy upadla i malo glowy sobie nie rozwalila to wywalilam ten stolek,
kupilam krzeselko i jest super stabilne:)

mary

:hmm: właśnie tego się obawiam, żeby nie było upadków. Dziecko może przecież w trakcie zabawy zapomnieć, że nie ma oparcia.
I te dziury w drzwiach stuva też mnie zastanawiają, bo u nas w domu nie ma żadnych dywanów i kurz lata po podłogach. W szafie to już bym go chyba nie zdzierżyła.
Pomimo tych wątpliwości pokój Kuby podoba mi się BARDZO! Ta ściana z meblami wygląda jak z katalogu. I jak czyściutko z białą ścianą.

Mobka, a te wiszące na drążku kubeczki nad ławą stuva to też z Ikei?

konwalia

dla mnie takie otwory w szafkach odpadaja przez wszechobecna siersc

mobka

Mary, tak to tez ikea. Ale asortyment do kuchni ;)

ddu

mobja, super super ten pokój!!!!! helena też taki chce !!!

macie jeszcze karuzelkę nad łóżeczkiem? nie ściąga?

konwalia

mobka baardzo mi  się podoba, super  :thumbup:

mobka

Cytat: ddu w 09 Wrz 2011, 20:21:07
mobja, super super ten pokój!!!!! helena też taki chce !!!

macie jeszcze karuzelkę nad łóżeczkiem? nie ściąga?

Nie :) Karuzelka to pierwsze co wlacza sobie przed i po spaniu. Nie ciagnie w ogole.
I ja go wciaz przewijam na przewijaku nakladanym na lozeczko!

ddu

o jaaaaa. super, zazdroszczę. ja helenę niedługo zacznę chyba wiązać, wyrywa się przy każdej próbie zmiany pieluchy, ucieka ze śmiechem. mi to do smiechu nie jest
łobuz

bozena.dp

mobka bardzo ładny ten pokój
a powiedz mi skąd te ramki na zdjęcia? fajne są

ishka82

mobka, świetny pokoik, jakby dekorator wnętrz urządzał :) :bravo: :bravo: :bravo:

mobka

Cytat: bozena.dp w 09 Wrz 2011, 21:09:31
mobka bardzo ładny ten pokój
a powiedz mi skąd te ramki na zdjęcia? fajne są

Ikea ;D

ishka82

ddu, u Domi takie "przewijaniowe" łobuzerstwo przychodzi falami...teraz jest nieźle, ale bywało, że bałam się zmiany pieluch ;) Przewijak mieliśmy taki jak na łóżeczko na komodzie...poszedł precz tydzień temu...to cud, że Młoda z niego nigdy nie spadła ;D

OlaFasola

Mobka, świetny pokoik ma Kubuś :)

Cytat: mobka w 09 Wrz 2011, 21:23:13I ja go wciaz przewijam na przewijaku nakladanym na lozeczko!
Ja też :D Choć czasem nie jest łatwo :D

mobka

Cytat: OlaFasola w 09 Wrz 2011, 23:09:32
Mobka, świetny pokoik ma Kubuś :)
Ja też :D Choć czasem nie jest łatwo :D

Nie no latwo nie jest, ale uciekac nei ucieka, tylko potwornie nogami wywija, a sily juz ma! Ciezko mi go utrzymac ;D Ale wciaz duzo wygodniej niz na lozku. Przynajmniej plecy nie bola ;D

kotabma

u nas przewijak znajduje sie na podlodze :D :D :D
ostatnio - wzorem sputnika praktykuje tez zakladanie pieluchy na stojaco :D

feeling.good

ja przewijam tylko na stojąco ew. siedząco na kolanach. Przewijak schowaliśmy jak miał chyba 8 miesięcy bo już nie dawaliśmy rady.

Justynna

Cytat: kotabma w 10 Wrz 2011, 10:03:51
u nas przewijak znajduje sie na podlodze :D :D :D
ostatnio - wzorem sputnika praktykuje tez zakladanie pieluchy na stojaco :D
u nas przewijak też na podłodze, bałabym się przewijać na łóżeczku mojego akrobatę :D
A jak mi  ucieka, to przewijam na stojąco, super sprawdzają się pieluchomajtki, można je w dosłownie w biegu założyć :D