pokoje naszych dzieciaczków :)

Zaczęty przez jusia, 26 Paź 2008, 17:37:35

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

abkasia

aniak1211

zosia2007

magdalinska

mobka

foszek

abkasia, ladny ten pokoik. A maz twierdzil ze niebieski bedzie sie gryzl z zielonym a u cibie tak ladnei wyglada.

Moze pomozecie?
Jade w czwartek kupic w koncu farbe do pokoju malej i sie zastanawiam czy wziasc matowa czy blyszczaca? Pokoik jest malutki.

Dodany tekst: 27 Wrz 2011, 15:41:56

dziewczyny czy wam tez odpadaja noki od stolkow mamut?? czy moze ja je zle skladam? Jak tylko maly nie uzywa ich przez jakis czas, to pozniej jak chce je przeniesc w inne miejsce to mi odpadaj. :headbang:

zosia2007

Cytat: foszek w 27 Wrz 2011, 16:40:20Jade w czwartek kupic w koncu farbe do pokoju malej i sie zastanawiam czy wziasc matowa czy blyszczaca?
matowa ;D

feeling.good

Cytat: foszek w 27 Wrz 2011, 15:40:20
abkasia, ladny ten pokoik. A maz twierdzil ze niebieski bedzie sie gryzl z zielonym a u cibie tak ladnei wyglada.

Moze pomozecie?
Jade w czwartek kupic w koncu farbe do pokoju malej i sie zastanawiam czy wziasc matowa czy blyszczaca? Pokoik jest malutki.

Dodany tekst: 27 Wrz 2011, 14:41:56

dziewczyny czy wam tez odpadaja noki od stolkow mamut?? czy moze ja je zle skladam? Jak tylko maly nie uzywa ich przez jakis czas, to pozniej jak chce je przeniesc w inne miejsce to mi odpadaj. :headbang:

mat wygląda duuzo lepiej, ale farba musi być lateksowa, wtedy nie ma problemu ze zmywaniem. My mamy wszędzie mat i polecam tikkurilę

Kasia

Foszek, bierz matowa, ładniej wyglada :) a matowe tez są zmywalne :)

zwierzatko_mojej_mamy

a sa teraz satynowane czy tez satynowe - nigdy nie pamietam - zmywalne i odbijaja ladnie swiatlo, ale nie blyszcza
oprócz marzeń, warto też mieć wódkę

http://metryczki.pl/
www.annawilk.pl

OlaFasola

Cytat: zwierzatko_mojej_mamy w 27 Wrz 2011, 17:43:32a sa teraz satynowane czy tez satynowe - nigdy nie pamietam - zmywalne i odbijaja ladnie swiatlo, ale nie blyszcza
O właśnie, teką ostatnio wzięłam do przedpokoju. Bardzo ładnie wygląda :)

aja

ja kupuję tylko flugera :D i nie ma róznicy czy to mat czy pół- połysk są zmywalne, trzeba tylko zaznaczyć czy  ma być zmywalna punktowo czy po całości
ja bym brała mat albo półmat

zuzia

salsa

Cytat: golinda w 27 Wrz 2011, 15:45:09
zdecydowanie nie matową
musi być farba zmywalna, wystarczy półmat, Beckers ma bardzo dobre farby (ale nie te supermarketowe)
wyglądają matowo, ale są zmywalne
mat to jest dobra farba dla ludzi bez dzieci i bywających rzadko w domu ;)
Golinda juz nie - teraz sie maluje satyną :) ja mam satynę z Tikkurili i to jest rewelacja :D na jednej z imprez wylało sie pół butli wina na sciane - wytarłam sciera sladu nie ma :D
Guests are not allowed to view images in posts, please Register or Login

mąż mężem ale życie prywatne trzeba mieć ;)

elve

woskowym kredkom nawet satyna z Tikkurili nie da rady :rotfl:

iksa_nl

to bedzie trzeba zmienic kredki na takie, ktore mozna zmyc ze sciany, u nas sa w papierniczym :)

niewiemjaka

woskowe są fajowe :D
ale faktycznie picasso zostaje na ścianie i nic nie daje rady tej twórczości :D

foszek

Dziekie dziewczyny za pomoc  :beer:
Mam jeszcze troche moze glupie pytanie:
Pokoik jest maly, naprzeciwko drzwi jest duze okno.
chcialabym pomalowac pokoj w 2 kolorach. Jako podstawowy kolor to chcialabym baaardzo jasny fiolet, na tle ktorego bylbaby wrozka+motyle w ciemnym intensywnym kolorze fioletu. Chcialabym sciane naprzeciwko okna, ta z drzwiami pomalowac ciemnym fioletem, ale boje sie czy nie zmniejsze pokoju??
No i jeszcze pytanie? jaki kolor sufitu? Ja jestem przyzwyczajona ze zawsze u nas byl bialy...

elve

sufit biały, jedna ściana nie powinna przytłoczyć wnętrza, a szczególnie ściana z oknem
uważaj tylko na firanki/rolety, trzeba będzie dobrze poszukać czegoś co będzie pasowało do fioletowej ściany

foszek

Spodobala mi sie wlasnie ta kombinacja:
A pokoj malej jest to ten na wprost, tak wyglada zdjecie zrobione z kata

elve

foszek skoro podoba ci się taki styl rustykalny, to może tak jak na inspiracji - lamperia?
tu co prawda w innym stylu (i wizualizacja) ale też interesujące:

zdjęcie stąd (polecam forum i wątek o pokojach dziecięcych - kopalnia inspiracji) http://fotoforum.gazeta.pl/72,2,35,122479810,127936833,9,2.html?v=2

aniak1211

Cytat: foszek w 28 Wrz 2011, 22:42:10jaki kolor sufitu? Ja jestem przyzwyczajona ze zawsze u nas byl bialy...
Bialy:)
U mnie tez wszedzie sa biale sufity:)
Jedynie szwagier pomalowal pokoj na niebieski a sufit chyba losos,
do tego pod sufitem bialy pasek-wygladalo to okropnie:D

magdalinska

sufit biały, pomalowany na kolor sprawia wrazenie zamknietego pudełka a nie pokoju ;)

foszek

Cytat: elvelve w 28 Wrz 2011, 22:22:38
foszek skoro podoba ci się taki styl rustykalny, to może tak jak na inspiracji - lamperia?
tu co prawda w innym stylu (i wizualizacja) ale też interesujące:

zdjęcie stąd (polecam forum i wątek o pokojach dziecięcych - kopalnia inspiracji) http://fotoforum.gazeta.pl/72,2,35,122479810,127936833,9,2.html?v=2

dzieki za link :)
Lamperii u mnie nie bedzie, mi sie spodobala tylko kombinacja kolorow na tym zdjeciu.

Cytat: magdalinska w 29 Wrz 2011, 08:35:17
sufit biały, pomalowany na kolor sprawia wrazenie zamknietego pudełka a nie pokoju ;)
dzieki, siostra wlasnie tez mi tak napisala, pomalowala pokoj razem z sufitem na zielono i teraz juz pisze ze nie moze sie doczekac jak pojedzie z dzieckiem do babci a jej polowk przemaluje pokoj