pokoje naszych dzieciaczków :)

Zaczęty przez jusia, 26 Paź 2008, 17:37:35

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

abkasia

Cytat: feeling.good w 10 Wrz 2011, 10:23:38
ja przewijam tylko na stojąco ew. siedząco na kolanach. Przewijak schowaliśmy jak miał chyba 8 miesięcy bo już nie dawaliśmy rady.
my schowalismy jak mial chyba z 6 mies :D

feeling.good

Cytat: abkasia w 10 Wrz 2011, 11:28:27
my schowalismy jak mial chyba z 6 mies :D

no tak, Hugo wtedy zaczął raczkować :) Przewijak oddaliśmy koleżance na początku listopada, więc S. miał 7 m-cy.
Jak zlikwidujemy kanapę w pokoju S. będę musiała wykombinować jakieś miejsce do ubierania po kąpieli i nocnego przewijania. To jedyne momenty, kiedy bywa, że poleży w miarę spokojnie :)

zwierzatko_mojej_mamy

oprócz marzeń, warto też mieć wódkę

http://metryczki.pl/
www.annawilk.pl

mary

Zwierzątko, to jak przewijacie dziecko? Na łóżku?
My mamy przewijak, ale dziecko na nim wykonuje już takie akrobacje, że wkrótce przydałyby się jakieś pasy ;)

Mobka, super pomysł, by wykorzystać asortyment kuchenny w pokoju ;)

zwierzatko_mojej_mamy

Cytat: mary_popins w 10 Wrz 2011, 15:35:20Zwierzątko, to jak przewijacie dziecko? Na łóżku?
tak ;) jakos tak zwlekalam z kupnem przewijaka, bo taki piankowy, lekki i zdejmowany to znalazlam za 250 zl.. a reszta tych ceratowych nakladanych na lozko to z deska ciezka byla i nie mialam ochoty tego nakladac i zdejmowac sto razy dziennie, a jakos nie wyobrazalam sobie takiej dechy nieprzymocowanej do niczego na lozeczku ;) lozko mamy ikeowe takie mi do wysokosci ud - moze nie jest to najlepsze dla mojego kregoslupa, ale teraz to z przewijaka to i tak by czlowiek juz nie korzystal, bo przeciez by polecial w dol w 3 sekundy lol

www.annawilk.pl

mary

Cytat: zwierzatko_mojej_mamy w 10 Wrz 2011, 15:43:08i nie mialam ochoty tego nakladac i zdejmowac sto razy dziennie, a jakos nie wyobrazalam sobie takiej dechy nieprzymocowanej do niczego na lozeczku wink

ja nie zdejmuję wcale - póki co nie widzę potrzeby. Może jak mały będzie bardziej się ruszał. Moja siostra miała taki przewijak długo na łóżeczku i nic się nie stało dzieciom.

mobka

Ja nie zdejmowalam chyba dopoki nei zaczal siadac... w kazdym badz razie dlugo lezal.

zwierzatko_mojej_mamy

Cytat: mary_popins w 10 Wrz 2011, 15:33:03
ja nie zdejmuję wcale - póki co nie widzę potrzeby. Może jak mały będzie bardziej się ruszał. Moja siostra miała taki przewijak długo na łóżeczku i nic się nie stało dzieciom.
chodzilo mi bardziej o wrazenia wizualne i ze ma taki dach nad glowa (bo juz dawno nie spi glowa tam gdzie powinien, tylko glowa wszedzie ;) ) i ze ja go nie bede widzec zagladajac z przedpokoju, tylko deche ;) musialabym zagladac w pozycji kucznej inaczej lol lol

www.annawilk.pl

abkasia

mobka przyjemny ten pokoik, chociaz ja bym postawila ten segment bialy na tle tenj enibieskiej sciany.. ;)

Dodany tekst: 10 Wrz 2011, 19:54:17

Cytat: feeling.good w 10 Wrz 2011, 13:13:44no tak, Hugo wtedy zaczął raczkować
no tak ;D

ishka82

Nowy pokój Domi :) Na ostatnim zdjęciu (wzięte z aukcji) widać półki pod łóżkiem i duuuuży pojemnik na pościel :)

nionczka

ishka82 No i git! Te poleczki juz byly zielone w srodku czy malowalas, wyklejalas sama? Jeny, takie poleczki w wyrku to mi samej by sie przydaly. Tylko kolor sciany mnie nie przekonuje. Blady roz?
Guests are not allowed to view images in posts, please Register or Login

ishka82

nionczka, były już zielone :) to łóżko jest super, duże wygodne (nawet dla mnie) i baaardzo pojemne (oczywiście nasze też z zielenią, a nie jak na focie z Allegro) :) myślę, ze wyszło nieźle, bo pokoik malutki i nieustawny ;) szafa jest niemal jak garderoba, bardzo pojemna :) na podłodze obok łóżka ma jeszcze malutki kubusiowy dywanik, tez w tonacji zielonej, nie ma go, bo sechł po "wypadku" :) a kolor ścian został taki jak robiliśmy jeszcze przed porodem, bo nie było potrzeby, czasu i kasy na malowanie, tez wolałabym inny ;) muszę jeszcze dokupić jakąś kapę na łóżko i nową lampę, ale to z czasem sie zrobi ;)

nionczka

Cytat: ishka82 w 12 Wrz 2011, 23:56:11ale to z czasem sie zrobi

pewnie i tak jest najfajniej, jak sie dozuje przyjemnosci!
Guests are not allowed to view images in posts, please Register or Login

aniak1211

ishka82
Sliczny pokoik:)
Mebelki i lozko bardzo mi sie podobaja:) :thumbup:

Lwica

ishka82ale przytulny kącik ma Domi teraz! Bardzo ładnie wyszło!!!!  :bravo:
Kiedy życie daje ci sto powodów do płaczu, pokaż mu, że masz tysiąc powodów do uśmiechu!

zosia2007

fajne mebelki, ishka a mala nie spada z "normalnego" lózka?

magdalinska

iksa_nl

ishka bardzo ladne mebelki i fajne to łóżko. Ktoś dobrze pomyślał, żeby zrobić tam półki. :thumbup:

feeling.good

ale fajne mebelki :) :) :) ja bym jeszcze zrezygnowała z firanek

konwalia

ishka piękny pokoik ale firanka psuje efekt-wywal ją plis i zawieś roletę/fajne krótkie zasłonki

ddu

fajny!
( i też jestem wrogiem tych firanek ;) ale ja w ogóle firan nie lubię)

Justynna

ishka82, bardzo fajny pokój, ładna ta zieleń, ale ja uwielbiam zielony kolor :)

didi_loczek

Fajne te mebelki, a łóżko z półkami to świetny pomysł.

Domi śpi już na tym łóżku? Wojtek by spadł po 5 sekundach  :crazy:

mobka

Ishka, bardzo mi sie podoba (oczywiscie procz koloru i firanki ;)) Meble sa swietne.

aniak1211

Cytat: didi_loczek w 13 Wrz 2011, 11:15:22Domi śpi już na tym łóżku? Wojtek by spadł po 5 sekundach  crazy

Moja Dominika tez zawsze szalala na lozku,
od kiedy spi na swoim to chyba uwaza;)
W sumie udalo jej sie spac na podlodze,ale tylko 2 razy:D
AA,jej lozeczko ma jeszcze takie krotkie barierki na wysokosci glowy,moze to ja troszke chroni przed upadkiem:D